OtTitres.com

Hipotiroidie, sau atunci când glanda tiroidă nu mai funcționează

hipotiroidismul

Hipofuncție - o stare periculoasă

Conceptul de „hipofuncție“ înseamnă o reducere a activității unui organ. Cand hipotiroidismul este o scădere a eficienței sale, rezultând în sânge este foarte mică de hormoni tiroidieni vitale (tiroxina si T3, T4 triiodotironina). Acești hormoni controlează activitatea tuturor organelor și sistemelor sunt implicate în aproape toate tipurile de metabolism în organism.

În unele cazuri, hipotiroidismul poate duce la o absenta completa a hormonilor în sânge ei: această situație este foarte periculoasă pentru organism, deoarece aceasta poate provoca moartea unei persoane într-o perioadă relativ scurtă de timp.

Video: Elena Malysheva. Simptomele și tratamentul tiroidita tiroidian

Care este cauza

Disfuncția tiroidiană cu o scădere a sintezei și a producției sale se poate datora unor hormoni cum ar fi patologia cea mai tiroida si a altor glande endocrine, care controlează funcționarea acestuia: hipotalamus, glanda pituitara. In plus, hipotiroidism se pot dezvolta la persoanele care nu primesc suficient de iod din alimente: Faptul este că pentru educația lor hormonilor glandei tiroide nevoie de ioni de iod, pe care le vom obține alimente.

Video: tiroidiană Tratamentul

Astfel, motivele pentru dezvoltarea unei persoane hipotiroidism poate fi:

 • boli inflamatorii tiroidă origine diferită (autoimună, infecțioasă, subacute, tiroidita postpartum, hipotiroidism tiroidită distructivă în fază);
 • îndepărtarea parțială sau completă a tiroidă;
 • consumul de droguri, inhibarea funcționării acestui corp (Merkazolil);
 • radiații ionizante tiroida sau tratamentul patologiilor sale cu iod radioactiv. Aici aveți nevoie pentru a face o precizare: iod radioactiv este utilizat pentru a trata boli ale organismului asociate cu generarea unei cantități mari de hormoni lor. De obicei, după o astfel de metodă de tratament, hipofuncție apare destul de des, dar este reversibilă și nu cauzează prejudicii semnificative organizma- în cazuri rare, după utilizarea de iod radioactiv numit preparate speciale pentru corectarea hipotiroidismului;
 • lipsa de iod din dieta (gușă);
 • inflamație, traumatisme ale axei hipotalamo-hipofizo, ducând la reducerea sau oprește sinteza hormonilor care controleaza glandei tiroide;
 • maldevelopment (Absența glandei tiroide sau dezvoltarea anormală, ca urmare a încălcării dezvoltării fetale).

Simptome și semne

Simptomele hipotiroidismului în stadiile incipiente ale bolii nu au nici o specificitate, iar la prima vedere poate părea o manifestare a unei oboseala rece sau comune:

Video: pe cele mai importante: Hormonii tiroidieni

 • letargie, apatie, scaderea activitatii mentale si fizice, somnolență frecvente, dureri de cap, slăbiciune;
 • memorie redusă;
 • pielea devine uscată și edematoasă, există așa-numita prima umflatura a feței și a extremităților, și apoi întregul corp, și că organele interne cele mai periculoase;
 • creșterea masei corporale (obezitate);
 • Temperatura corpului este de obicei destul de mic în comparație cu norma, așa că la pacienții cu un sentiment de rece, rece;
 • ori poate sări peste sensibilitate (amorțeli) ale membrelor, degete sau degetele de la picioare;
 • par plictisitoare poate vypadat- unghiile devin fragile, sloyatsya- posibila îngroșarea vocii;
 • tractul gastro-intestinal este, de asemenea, suferă din cauza lipsei de hormoni tiroidieni în sânge: simptome dispeptice (arsuri la stomac, greutate in epigastric), constipație, flatulență.

Aceste caracteristici sunt comune pentru a reduce functiei tiroidiene, cu toate acestea fiecare boală yavivshemsya provoca o astfel de stare va fi, de asemenea, determinate și simptome specifice.

Cum este diagnosticatMetoda cea mai revelatoare a diagnosticului în suspectat un astfel de diagnostic ca hipofuncție a glandei tiroide este analiza biochimică a sângelui. Cu ajutorul concentrației in tiroida serul sanguin hormoni T3 și T4. In cazul acestei boli va fi redusă în comparație cu cea normală (adică mai mică de aproximativ 2,6 mmol / L pentru triiodotironină și sub 9,0 mmol / L pentru tiroxină).

În afară de hormon tiroidian este important pentru a determina nivelurile sanguine ale hormonului hipofizar de stimulare a tiroidei (TSH) - El supraveghează activitatea glandei tiroide. Dacă cauza scăderii patologiei operabilitate tiroidei a fost sistemul hipotalamo-hipofizar (de exemplu, traumatisme, fractură, hipoplazia corpului), nivelul de TSH din sânge va fi scăzută (mai puțin de 0,4 mU / l).

În plus față de metoda test de sange pentru diagnosticarea importante scintigrafia hipofuncție tiroidian este, de exemplu, determinarea capacității glandei de a absorbi iod, sintetiza și de a produce hormoni. Esența de manipulare este faptul că pacientul înghite un izotop radioactiv de iod, iar o zi mai târziu, prin scanarea specialiștii corpului determină concentrația de iod din glanda. Prin reducerea funcției sale de fier nu va fi capabil să absoarbă elemente în cantitate suficientă.În plus față de metodele speciale de cercetare sunt importante și cele care sunt necesare pentru a diagnostica cauza patologiei care a cauzat corpului hipofuncție: ecografie, radiografie, tomografie computerizata a glandei tiroide.

hipofuncție tiroidiană, uneori, însoțită de o creștere a corpului, cum ar fi, de exemplu, în gușă endemică. În acest caz, diagnosticare, în plus față de toate elementele de mai sus, va include, de manipulare, cum ar fi palparea glandei tiroide. Această tehnică constă în degete superficiale și profunde medic palparea glandei: în acest fel expertul definește și mărimea organului, și consistența, prezența sau absența nodurilor, calitatea suprafeței prostatei, tandrețea și pulsația mobilitate.

tratament

Pentru a aduce activitatea glandei tiroide la normal, este necesar, în primul rând, pentru a elimina patologia, care a fost cauza hipofuncție a unui organ.În orice caz, tratamentul unor astfel de boli, cum ar fi hipotiroidismul, include două elemente obligatorii:

 • Tratamentul conservator;
 • dieta, întărirea generală a organismului;

Video: Boris Uvaydov - tratament tiroidian. Tratamentul tiroidiană. măcriș

și o variantă de realizare posibilă a tratamentului, a căror utilizare depinde de tipul și gradul de neglijare proces patologie:

 • tratament chirurgical.

Metoda conservativă este utilizarea de medicamente: medicamente gormonsoderzhaschie, medicamente și alte iod. Toate medicamentele din prezenta cauză, strict prescris de un medic după un diagnostic aprofundată și cuprinzătoare pacient.

Dieta și întărirea generală se realizează împreună cu principalul tratament pentru normalizarea metabolismului și eliminarea proceselor corpului stagnante.

Tratamentul chirurgical este îndepărtarea parțială sau totală a glandei tiroide, urmata de atribuire terapiei medicamentoase. În cazul hipofuncție îndepărtării tiroide se efectuează foarte rar și numai în cazul unor procese distructive sau neoplazice severe.

Este important să ne amintim

Hipotiroidism - o stare foarte periculoasă. În stadiile incipiente este dificil de a suspecta la această boală, deoarece simptomele sale sunt foarte asemănătoare cu manifestările obișnuite de oboseală sau tulburări ale tractului gastro-intestinal.

Este important să fim foarte atenți la sănătatea lor, și, în orice probleme cu autoritățile menționate specialiștilor corespunzătoare.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce este hipotiroidism și modul în care această condiție este tratatăCe este hipotiroidism și modul în care această condiție este tratată
Niveluri normale de hormoni tiroidieniNiveluri normale de hormoni tiroidieni
El este responsabil pentru ceea ce TSH-ului (tiroida-stimulator) hormonEl este responsabil pentru ceea ce TSH-ului (tiroida-stimulator) hormon
Pericolul de oboseala sub mascaPericolul de oboseala sub masca
Ce este hipotiroidism secundar, cum să-l detecteze și să tratezeCe este hipotiroidism secundar, cum să-l detecteze și să trateze
Boala mixedem se manifestă și tratateBoala mixedem se manifestă și tratate
Hormonul T4 liberHormonul T4 liber
Funcția tiroidiană scăzutăFuncția tiroidiană scăzută
Care este glanda tiroida, este responsabil pentru ceea ce și cum să tratezeCare este glanda tiroida, este responsabil pentru ceea ce și cum să trateze
Hipotiroidismul - un criminal lent și insidiosHipotiroidismul - un criminal lent și insidios
» » Hipotiroidie, sau atunci când glanda tiroidă nu mai funcționează

OtTitres.com
Boală Analize Diagnosticare Medicină Preparate Echipament Sănătate Sarcina si nasterea Ethnoscience Răspunsuri la întrebări Miscelaneu