OtTitres.com

Hormonul T4 liber

Glanda tiroidă produce și secretă în hormonii tiroidieni din sange. Concentrația lor depinde de creșterea și dezvoltarea organismului, metabolismul activității sistemului nervos, și așa mai departe. D.

Principalul hormon tiroidian este tiroxina. Se ridică la 75-80% din cantitatea totală de substanțe biologic active. De asemenea, celulele canceroase produc triiodotironina.

Tiroxina este relativ puțină activitate. In cea mai mare parte a țesutului tiroidian și în organele periferice, el se întoarce la triiodotironina.

Transformarea tiroxina are loc folosind seleniu special enzimă care cuprinde.

Activitatea tiroidiană la bărbați și femei este influențată de conținutul de oligoelemente din dieta. Lipsa de iod și seleniu poate provoca diferite afecțiuni (de exemplu hipotiroidie).

Total și liber tiroxina

Sinteza hormonilor in tirocitelor stimulate de departamentele centrale ale sistemului endocrin. Pituitara eliberaza în tirotropinei fluxul sanguin. Acest factor promovează sinteza de substanțe biologic active.

Video: Sonich MG "markeri de laborator rol in diagnosticul glandei tiroide"

produce tiroxina (T4 liber) Este mai întâi acumulat în țesutul tiroidian. După cum este necesar, acesta intră în circulația sistemică. transportul hormonului se produce prin intermediul proteinelor plasmatice.

Joaca un rol major:

  • transtiretină;
  • albumină;
  • tiroxina globulină.

In timp ce hormonul asociat cu proteine ​​din sânge, nu are nici un efect asupra țesăturii. În această formă, agentul biologic activ este transferat numai la organele țintă.Atunci când o analiză de laborator efectuate pe tiroxină totală, medicii estimează concentrația de hormon în toate formele. Conform acestui indicator nu poate fi decât în ​​mod indirect judeca activitatea funcțională tiroidiană.

T4 liber

În cazul în care hormonul este redus, hipotiroidismul probabilă. Cu toate acestea, modificări similare sunt înregistrate și alte încălcări. Postul, tractul gastrointestinal, patologia renala poate afecta concentrația proteinelor de transport de sange. În cazul în care nivelul lor este redus în mod semnificativ, iar nivelul de tiroxină totală scade. Creșterea tiroxină totală nu este întotdeauna asociat cu hipertiroidism.

In prezent, mai revelatoare cred determinarea tiroxinei libere (T4 liber). Această analiză descrie cu precizie cantitatea de hormon activ în sânge.

Hipotiroidismul si hipertiroidism

Iar excesul și lipsa de hormoni tiroidieni necesită corecție medicală.Scaderea hormonilor tiroidieni din sânge observate:

  • după o intervenție chirurgicală asupra glandei tiroide;
  • după tratamentul cu iod radioactiv;
  • în deficit sever de iod în dietă;
  • înfrângerea tirocitelor autoimună.

Hormonul este sub anomalii congenitale normale si ale glandei tiroide.

de multe ori niveluri ridicate de hormoni asociate cu:

Video: tiroxina. O slăbire tiroxina. comentarii L tiroxina

  • Boala Graves (Boala Graves);
  • gușă toxic nodular;
  • Iod-induse tireotoxicoză.

O ușoară creștere a concentrației de T4 este fixat în faza inițială a subacute sau tiroidită cronică autoimună.Diagnosticul de hipotiroidism și un set de tireotoxicoza date de laborator. Dar decisiv pentru funcția de evaluare nu este nivelul de hormoni tiroidieni și concentrațiile TSH (TSH).

Astfel, o creștere izolată sau descreștere în normale TTG liber T4 nu sunt considerate patologie. Aceste stări nu necesita tratament activ.

Prin concentrare T4 se determină severitatea hipertiroidism și hipotiroidism în timp ce TSH modificat. TSH ridicată combinată cu un T4 liber scăzută indică hipotiroidism manifest. Dacă TSH peste normal, și tiroxina în limitele valorilor fiziologice, scăderea funcției tiroidiene moderată. O astfel de apel hipotiroidism subclinic.

T4 liber Normal

Nivelul de T4 liber sunt mulți factori care afectează rata. Concentrațiile de hormon de la femeile sănătoase variază ușor în funcție de faza ciclului, vârstă, sezon, dieta, utilizarea de vitamine și medicamente.

T4 liber este coborât ușor sub restricțiile din dieta, lipsa de iod si seleniu in dieta, o pierdere în greutate ascuțite. La femei, după 40 de ani de concentrația de hormon de asemenea, oarecum redus.

In timpul sarcinii, glanda tiroidă este de lucru foarte activ. Dar excesul de sex rezultat concentrației de steroizi la o creștere a proteinelor de transport. Din acest motiv, analiza de laborator a femeilor în această perioadă a existat o creștere și o scădere totală T4 T4 liber.

Modificări similare pot fi și atunci când au primit contraceptive orale combinate. Doza mai mare a substanțelor active din tabletele, cu atât mai mare concentrația de schimbare T4.

Valorile de referință ale T4 liber în diferite laboratoare sunt oarecum diferite. De obicei, norma este considerată a fi 12-22 pmol / L. Aceste valori sunt norma pentru femeile adulte care nu sunt gravide.

In timpul sarcinii, limita inferioară pentru T4 liber este redus la 8,4 pmol / L (al treilea trimestru) la 9,6 pmol / L (al doilea trimestru). Limita superioară a acestei perioade este considerată a fi 15-19 pmol / L.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Hormonii de tiroidă și glandele paratiroide, compoziția lor și de numireHormonii de tiroidă și glandele paratiroide, compoziția lor și de numire
Hormon stimulator tiroidian (TSH)Hormon stimulator tiroidian (TSH)
Niveluri normale de hormoni tiroidieniNiveluri normale de hormoni tiroidieni
El este responsabil pentru ceea ce TSH-ului (tiroida-stimulator) hormonEl este responsabil pentru ceea ce TSH-ului (tiroida-stimulator) hormon
Hormonii tiroidieni: ce analize vor să predea, performanța de decodareHormonii tiroidieni: ce analize vor să predea, performanța de decodare
Funcția tiroidiană scăzutăFuncția tiroidiană scăzută
Un test de sange pentru hormoni tiroidieni și proteine: pregătirea pentru studiu, interpretarea…Un test de sange pentru hormoni tiroidieni și proteine: pregătirea pentru studiu, interpretarea…
Tiroidiană și selecție tiroxina - deficit de hormon sau excesTiroidiană și selecție tiroxina - deficit de hormon sau exces
Analizele de sange pentru hormoni tiroidieniAnalizele de sange pentru hormoni tiroidieni
Faceți cunoștință cu analiza transcript hormoni tiroidieni. Ceea ce este important să știi?Faceți cunoștință cu analiza transcript hormoni tiroidieni. Ceea ce este important să știi?
» » Hormonul T4 liber

OtTitres.com
Boală Analize Diagnosticare Medicină Preparate Echipament Sănătate Sarcina si nasterea Ethnoscience Răspunsuri la întrebări Miscelaneu