OtTitres.com

Tiroxina

Glanda tiroidă este responsabil pentru rata proceselor metabolice din organism, tonul sistemelor cardiovascular și nervos. Substanțe biologic active în tirocitelor formate folosind molecule de iod. principal hormoni tiroidieni

- un tiroxina (T4) și triiodotironina (T3).

Structura tiroxina

Tiroxină - un derivat al aminoacidul tirozină. Hormonul conține în structura patru atomi de iod. Iod în glanda tiroidă este alimentat cu sânge. Compușii din acest oligoelement este extrem de important în dieta umană. ioduri Lipsa în alimente și apă poate provoca boala endemice (în principal difuză și gușa nodulară).

Greutatea moleculară a tiroxinei - 777 AD Aproximativ 83% din greutatea cade pe atomii de iod. Formula chimică T4: 3,5,3,5-tetraiodothyronine.

hormon de sinteză se extinde în foliculii ale glandei tiroide. hormonului T4 este format ca parte a tiroglobulina de proteine. Mai întâi la tirozina unește doi atomi de iod. Apoi, se combină cele două molecule care rezultă diiodtirozina reziduuri. Scindate din compusul alanină.

Mai departe în interiorul celulelor se realizează proteoliza proteinei și eliberarea tiroxinei în sânge.

jumătate de viață la tiroxina destul de mare și este de 6-7 zile.

Sinteza și Secreția

Tiroxina este un hormon tiroidian slab. Activitatea principală a glandei tiroide este realizat de triiodotironina. Acest material este format din T4 în tirocitelor și țesuturile periferice (ficat, și altele).

Conversia tiroxinei la forma activă se face prin metaloenzime monodeyodazy dependente de seleniu.

Glanda tiroidă este format și secretată în sânge predominant hormonului T4. Aceasta reprezintă în mod normal, conturile de 70-80% din substanțe biologic active.

Tiroxina tinde să se acumuleze în glanda tiroidă. În plus, acesta este eliberat în sânge după cum este necesar. transportul hormonului are loc într-o formă legată. Numai o mică parte circulă în formă liberă.Proteine ​​Purtătorii tiroxină:

 • transtiretină;
 • albumină serică;
 • tiroxină-globulina de legare.

Complexul de globulina de legare a hormonului este compus cel mai stabil.

Formele gratuite de tiroxina sunt în mod constant găsit în sânge. Concentrația lor depinde de nevoile țesuturilor și nivelul de activitate al TSH tiroidian.

Free T4 poate penetra membranele celulare și de a exercita efectul său biologic.

Sinteza hormonilor tiroidieni în glandei tiroide este subordonată impactului de reglementare al hipofizei și hipotalamusului.În link-urile centrale ale sistemului endocrin se disting:

 • hipotalamus tireoliberin;
 • hipotalamus tireostatin;
 • tirotropină pituitară.

În mod normal, sistemul endocrin reacționează pe principiul feedback-ului. Cu cât este mai tiroxinei în sânge, mai mici factori de stimulare a lansat (tirotropinei, tireoliberina). Invers, dacă hormonul T4 este sintetizat în cantități insuficiente, nivelul acestor substanțe este crescut.

Efectul biologic

Pentru tiroxina fără celule țintă corespunzătoare. Aceasta afectează toate țesuturile. Această substanță poate pătrunde prin membrană și se leagă de receptorii din fiecare celulă.

Este cunoscut faptul că o afinitate mai mare pentru receptorii tiroidian triiodotironina. Prin urmare, doar 10% din totalul efectelor tiroidiene realizate T4.

hormon tiroxina este considerat un stimulent pentru metabolismul multor țesuturi. Hormonul este atașat la nucleul celulei si influenta ADN-dependentă de ARN polimeraza. Ca urmare a unei astfel de reacții este o creștere a intensității sintezei proteinelor.Substanța activă biologic poate fi atașată la celule și mitocondrii. Aceste structuri transporta propriile informații genetice. Tiroxina stimulează fosforilarea oxidativ în aceste structuri.

Hormonul stimulează consumul de energie, creșterea consumului de oxigen la nivel celular, a crescut de proteine ​​enzime de sinteză.

efecte T4

efectul hormonului asupra corpului în multe feluri.

Efecte principale:

 • implicate în creșterea și dezvoltarea tuturor organelor și sistemelor;
 • Aceasta crește rata metabolică;
 • crește consumul de calorii;
 • crește fuziunea termică;
 • crește respirația tisulară;
 • Ea stimulează descompunerea glicogenului;
 • inhibă formarea de glicogen;
 • Acesta accelerează ritmul cardiac;
 • contribuie la hipertensiune arteriala;
 • crește tonusul sistemului nervos;
 • accelerează formarea de noi celule sanguine;
 • creste reabsorbtia apei in tubii renali;
 • efectul asupra metabolismului grăsimilor.

Echilibrul normal al tiroxina și triiodotironina promovează viața umană activă. Iar lipsa și excesul acestor substanțe duce la patologie.

norma de hormon

Pentru diagnostic precis al bolii recomandă adesea teste endocrinolog pe forme de hormoni libere. Acești indicatori caracterizează starea glandelor endocrine.

Valorile normale ale T4 liber depind de sexul și vârsta pacientului.

La sugari, această cifră ar trebui să fie între 22 și 49 pmol / L. Norma pentru sugari pana la 10 saptamani - de la 9 la 21 pmol / l. La vârsta de 2,5 luni la 5 ani, nivelul de T4 liber în care copilul este în mod normal 8-20 pmol / l. La copiii mai mari, acest hormon este plasat la granița de 8 până la 17 pmol / L. In T4 liber adult normal 9-22 pmol / l. La femeile în timpul sarcinii și pentru tratamentul de estrogen de multe ori au niveluri mai ridicate de tiroxina.

Hipotiroidismul si hipertiroidism

Lipsa de tiroxină - hipotiroidism. Cauza acesteia poate fi tiroidita autoimună, gușă endemică, tratament chirurgical sau de radiații. Pacienții cu dezavantaj hormon observat slăbiciune, somnolență, tulburări de memorie, piele uscată, dificultăți de respirație, ritm cardiac lent. Tratamentul bolii este efectuat endocrinolog. Pacientii prescris tiroxina sintetice.

Excesul de hormoni tiroidieni duce la hipertiroidism. Această condiție este însoțită de gușă toxică difuză, gusa nodulara cu autonomie, toxice adenom a glandei tiroide. Plângerile pacienților sunt în general asociate cu palpitații, transpirații, scădere în greutate, tremor în degete, nervozitate și insomnie. Tratamentul hipertiroidiei este efectuată de către specialiști în clinici și spitale. efectul medicamentului este direcționat la blocarea sintezei de tiroxina in celulele tiroidiene. Pentru acest tireostatiki se aplică.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Niveluri normale de hormoni tiroidieniNiveluri normale de hormoni tiroidieni
Tot ce trebuie să știți despre tiroxinei libereTot ce trebuie să știți despre tiroxinei libere
El este responsabil pentru ceea ce TSH-ului (tiroida-stimulator) hormonEl este responsabil pentru ceea ce TSH-ului (tiroida-stimulator) hormon
Hormonul T4 liberHormonul T4 liber
Deficienta secreției hormonilor tiroidieniDeficienta secreției hormonilor tiroidieni
Un test de sange pentru hormoni tiroidieni și proteine: pregătirea pentru studiu, interpretarea…Un test de sange pentru hormoni tiroidieni și proteine: pregătirea pentru studiu, interpretarea…
Revizuirea articol despre simptomele bolii tiroidieneRevizuirea articol despre simptomele bolii tiroidiene
Tiroidiană și selecție tiroxina - deficit de hormon sau excesTiroidiană și selecție tiroxina - deficit de hormon sau exces
Analizele de sange pentru hormoni tiroidieniAnalizele de sange pentru hormoni tiroidieni
Hormonii tiroidieni: încălcări și încălcăriHormonii tiroidieni: încălcări și încălcări

OtTitres.com
Boală Analize Diagnosticare Medicină Preparate Echipament Sănătate Sarcina si nasterea Ethnoscience Răspunsuri la întrebări Miscelaneu