OtTitres.com

Revizuirea articol despre simptomele bolii tiroidiene

Figura Locul de amplasare tiroidă, laringe și trahee

Locul de amplasare a glandei tiroide

Tiroidiană (Lat. Glândula thyreoidea) este una dintre principalele glande endocrine ale corpului. Foarte mici - masa sa este de numai aproximativ 30 de grame pentru un adult, dar controleaza functiile corpului importante, cum ar fi metabolismul, creșterea țesuturilor și organelor și a sistemului osos. Și imediat ce funcționarea sa normală este rupt, aceasta afectează imediat întregul corp uman. Și există diferite simptome ale bolii tiroidiene.

lucrari tiroidiene:

Dar, în scopul de a vorbi despre principalele simptome și semne de funcționare defectuoasă a acestei glande, aveți nevoie pentru a înțelege cum funcționează.

Mecanismul de sinteza hormonilor

Principala unitate de lucru a acestei glande este foliculului - un flacon mic. În interiorul acestuia există celule speciale - tirocitelor și celule parafolicular. Tirocitele sunt implicate în sinteza de hormoni tiroidieni. Un celule parafolicular sintetizează calcitonina - un hormon care regleaza continutul de calciu din organism. Cavitatea este umplută cu precursor al hormonului tiroidian folicular - tireoglobulina.

Hormonii de bază sunt sintetizate în patru etape: mai întâi tiroida absoarbe compus iod. Ele sunt absorbite în intestin și sa răspândit în sânge, concentrându-se în foliculii de prostată. ioduri suplimentare reacționează cu o proteină tirozina specială și rezultatul obținut prin hormoni tiroidieni tiroxina (tetraiodothyronine) și triiodotironina. hormoni Urmatoarele du-te în fluxul sanguin și să exercite influența lor asupra diferitelor funcții ale corpului.

Mecanisme de reglementare a prostatei

hormoni sintetizare a glandei și le ieșire în sânge este reglat de sistemul hipotalamo-hipofizo prin mecanismul de înainte și înapoi legături.

Aceste mecanisme sunt expuse în semnalele hipotalamus de reglementare nervos superior. După aceea că sunt sintetizați prin hormoni specifici eliberator care actioneaza asupra glandei pituitare anterioare și stimulează secreția tireotropinei acestora. TSH actioneaza asupra glandei tiroide, care, la rândul său, hormoni sintetizeze.

Mecanisme de conducere înainte și link-ul inversă

Mecanisme de înainte și link-ul inversă

Feedback-ul acestui mecanism se bazează pe efectele inhibitoare ale hormonilor tiroidieni asupra cadrului de reglementare.
Deoarece o mare cantitate de tri - și tetraiodothyronine (T4 și T3) din sânge reduce formarea TSH de către glanda pituitară. TSH redus conduce la o reducere treptată a formării T3 și T4, și reducerea ulterioară a acestora în sânge.

Cauzele defecțiunilor

Astfel, cunoscând buna funcționare a principiului, este posibil să se înțeleagă cauzele și care pot provoca unele sau alte disfuncții. Practic, aceasta este o încălcare a stadiului formării de hormoni.

În plus, tulburări cauza glandei tiroide poate deveni mecanisme înainte și invers. De exemplu, deficit de iod in dieta, lipsa de educație și numărul redus de T4 si T3 din sange, stimularea hipofiza si hipotalamus, a crescut producția de hormon de stimulare tiroidiana, hipertrofia și hiperfuncție a glandei în sine, dezvoltarea de gușă

Clasificarea condițiilor patologice

Bolile tiroidiene sunt următoarele categorii:

  1. Tulburări deficit de iod - stări patologice datorate aportului scazut de iod. Acestea includ gușă endemică.
  2. Bolile asociate cu glanda hiperactivitate. Aceasta difuze gusa toxice, hipertiroidism.
  3. Hipotiroidia.
  4. Bolile inflamatorii și autoimune (tiroidita Hashimoto).
  5. boli oncologice.

tablou clinic

În funcție de boala, secreta diferite simptome de boli tiroidiene.
Acestea variază în funcție de ce stadiu o încălcare a funcției tiroidiene.

gușăCauza gușă endemică - o încălcare de iod în organism. Ca o consecință a producției în creștere și scăderea concentrației de hormoni în sânge.

creștere semnificativă a mărimii tiroidei (gusa) este tipic pentru majoritatea gușă endemică.

De asemenea, pacienții au astfel de simptome ale tiroidei ca: oboseala, încetinind reacții psihice normale, afectarea funcției organelor de reproducere, întârzierea creșterii la copii, creșterea osoasă retardat, constipație, somnolență, și creșterea în greutate.

gusa Toxic

În această boală există o creștere a dimensiunii tiroidei și de a spori funcției sale. Celulele folicul incep sa creasca si secreta hormoni excesive, care au un efect asupra organismului.

Principalele simptome ale acestei boli sunt: creșterea iritabilitate și nervozitate, tremor de mana, o pierdere semnificativă în greutate cu dieta normala. Pielea la acești pacienți vor fi cald și umed.

Fotografii simptome de boli tiroidiene, cum ar fi boala Graves

simptome oculare pronunțateEste caracteristic aici oculare simptome: slit oftalmic este larg deschisă, o expresie „surprins“ bombat glob ocular (exoftalmie). S-ar putea fi un rare flash-uri. Dacă oferă astfel de pacienți vedere obiect fix, se apropie de vârful nasului, primele globii oculari converg, și apoi una sau ambele dintre ele sunt divergente brusc în direcții diferite.

Una dintre caracteristicile proeminente va afișa modificări ale sistemului cardiovascular: prezenta tahicardie (mai mult de 150 bătăi / min). La aceasta se poate adăuga la scurtarea respirației și umflarea venelor gâtului. De asemenea, se schimbă și sistemul muscular: dezvolta slăbiciune musculară semnificativă. Pacientul dificil chiar să se ridice de pe scaun sau de mers pe jos pe distanțe scurte

hipotiroidism

Motivul lui principal este de a reduce sinteza de hormoni și de a reduce dezvoltarea proceselor energetice în organism, ca urmare a acestei.

Figura simptome de hipotiroidism - boli tiroidiene

Figura simptome de hipotiroidism

semnele caracteristice sunt plângeri constante de slăbiciune, somnolență și apatie. Apariția răceala, constipație. Este important de remarcat că aceste simptome se dezvolta lent, treptat. Pacienții au timp să se obișnuiască cu starea lui. Pielea este rece. Galbui, umflate.

Dintre simptomele afecțiunilor sistemului cardiovascular pronunțat bradicardie. Pacientii cu plangeri frecvente de pierdere a parului. Pot exista, de asemenea, plângerile care rezultă în mod constant flatulență, balonare.Tulburări ale sistemului nervos apar gândire lent, a redus capacitatea intelectuală, există frica și anxietate depresivă sindrom.

tiroidita Hashimoto

Unul dintre cei mai străluciți reprezentanți ai tiroidita în medicină este tiroidita autoimună (boala Hashimoto). Acesta este cel mai frecvent intalnite la femei. Motivul pentru apariția acesteia constă în faptul că, din diverse motive, organismul incepe sa produca anticorpi la propriile lor predecesorii de hormoni in foliculi. Ca urmare, pacienții pot manifesta ca simptome de hipotiroidism și hipertiroidism.

Principalele simptome - Plângerile pacienților de disconfort la înghițire, disconfort, senzație de apăsare a gâtului. Au existat semne de creștere a durerii și a cancerului. Cel mai adesea, debutul bolii are loc cu apariția simptomelor de hipotiroidism. De asemenea, la pacienții care prezintă semne de boală de ochi și sunt similare cu cele ale hipertiroidismului. Apropo, acestea pot fi cauza tratamentului pacientului la medic, pentru că probabil manifestările de tiroidita asimptomatice.

boli oncologice

Cancerul se manifestă lent și simptome foarte pronunțate nu: principalele simptome sunt: ​​afectarea inghitire si senzatia de disconfort in zona de san, pierderea semnificativă a greutății corporale. Este important de știut că simptomele de cancer pot mascaradă ca oricare dintre bolile de mai sus.

Clip video despre simptomele bolii tiroidiene

terapie

Pentru tratamentul gușă endemică atribuite:

  • L-tiroxină, pentru a îmbunătăți conținutul de hormoni în sânge.
  • Soluția ulei de iod, sare iodată, pentru prevenirea deficitului de iod.

Tratamentul chirurgical este indicat la pacienții cu gușa mari sau semne de trecerea lor în cancer.

Tratamente foto palparea tiroidei

O metodă eficientă de diagnostic - palparea glandei tiroide


Pentru a combate tireotoxicoză merkazolil alocate. Acesta inhibă secreția excesivă de hormoni tiroidieni. El a fost numit în momentul în care nivelurile de hormoni T3 și T4 în sânge nu revine complet la normal. Pacienții cu hipertiroidism trebuie sa fie analizate cel puțin 1 dată pe lună.

Tratamentul chirurgical al hipertiroidiei este prescris pentru aceleași indicații ca și pentru gușă endemică. De asemenea, pacienții sunt atribuite B-blocante (metoprolol, atenolol). Ele reduc tahicardie, anxietate și tremor.

hipotiroidism este tratată prin numirea de analogi de hormoni tiroidieni, L-tiroxina și L-triiodotironină.

Pentru tratamentul tiroiditei autoimune desemnat L-tiroxina (hipotiroidie caz). De asemenea, L-tiroxină efectuează efect imunomodulator și reduce efectele negative asupra anticorpilor celulelor. Atunci când pacienții cu gușă gușă difuză Hashimoto prescrie iodură.

Tratamentul cancerului întotdeauna chirurgicale. Aceasta implică îndepărtarea glandei tiroide. După operație este atribuit tratamentul L-tiroxina pentru a suprima celulele canceroase ramase.

concluzie

În acest articol, am încercat să-i spun pe scurt despre toate bolile glandei tiroide si simptomele se manifesta astfel. Cu toate acestea, într-un singur material pentru a spune despre toate practic posibile. Pentru mai multe informații cu privire la semne și simptome ale unei boli pot fi găsite și în alte materiale de pe site-ul nostru.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Sistemul endocrin: structura, organe, și funcția sa de lucruSistemul endocrin: structura, organe, și funcția sa de lucru
Importanța glandelor endocrine la omImportanța glandelor endocrine la om
Funcția principală a glandei tiroideFuncția principală a glandei tiroide
Niveluri normale de hormoni tiroidieniNiveluri normale de hormoni tiroidieni
El este responsabil pentru ceea ce TSH-ului (tiroida-stimulator) hormonEl este responsabil pentru ceea ce TSH-ului (tiroida-stimulator) hormon
Analiza unui sânge pe TTGAnaliza unui sânge pe TTG
Paraganglia glandei endocrine și de sistem: tipuri, funcții și caracteristici ale organismelorParaganglia glandei endocrine și de sistem: tipuri, funcții și caracteristici ale organismelor
Funcția tiroidiană scăzutăFuncția tiroidiană scăzută
Care este glanda tiroida, este responsabil pentru ceea ce și cum să tratezeCare este glanda tiroida, este responsabil pentru ceea ce și cum să trateze
Sistemul endocrin al fiziologiei umane si fiziopatologiaSistemul endocrin al fiziologiei umane si fiziopatologia
» » Revizuirea articol despre simptomele bolii tiroidiene

OtTitres.com
Boală Analize Diagnosticare Medicină Preparate Echipament Sănătate Sarcina si nasterea Ethnoscience Răspunsuri la întrebări Miscelaneu