OtTitres.com

Hormoni tiroidieni: sinteza, functia, norma, excesul și deficiență

hormoni tiroidieniglande endocrine produc substanțe speciale care promovează și asistă activitatea organelor și sistemelor interne.

Care sunt hormoni tiroidieni produși de glanda tiroidă, așa cum o face, că acestea reglementează, și care sunt funcția lor principală în organism?

Puțini bine versat în subiect și mulți oameni uita, și veți cunoaște informații complete și exacte, care pot fi utile.

Cuprins:

Care sunt principalii hormoni secretați de glanda tiroida?

Hormonii tiroidieni au un efect cu multiple fațete asupra organismului uman. Dar nu toată lumea știe exact ce hormoni sunt hormoni tiroidieni.

Hormonii - sunt substanțe biologic active, care acționează asupra altor celule ale corpului la distanta. Hormonii tiroidieni afectează, de asemenea, toate celulele umane. hormon tiroidian produce trei activ:

 • triiodotironina
 • tiroxina (tetraiodothyronine)
 • calcitonina

Când oamenii vorbesc despre hormoni tiroidieni și boli asociate acestora, implică de obicei triiodotironina si tiroxina (tetraiodothyronine). Convențional, ele denota T3 și T4. Numele au ajuns datorită prezenței în compoziția lor de molecule de iod. Cele trei molecule de iod triiodotironina și tiroxina - patru.

hormoni tiroidieni și funcțiile lor

Calcitonina este implicat in metabolismul calciului si dezvoltarea osoasa. Este produs celulele C tiroidiene

Probabil, va obiecta că acest lucru nu este toți hormonii tiroidieni, pentru că, de regulă, trebuie să fie mai mult și TSH (hormonul de stimulare tiroidiană). De fapt, TSH-ului nu este un hormon tiroidian, este hormonul hipofizar - organ endocrin, care este localizat în cavitatea craniană și are un efect de reglare nu numai asupra glandei tiroide, dar, de asemenea, asupra altor organe endocrine.

T3 și T4 în sânge este în stare liberă și legat de proteine. În principal (peste 99%) în sângele circulant fracția hormonului legat și liber scade doar 0,2-0,5%. Efectul biologic este fracția liberă a hormonilor. În virtutea acestor hormoni sunt diferite.T3 este cel mai activ, astfel încât sângele lui nu este de mult și că el are toate efectele biologice. Dar T4 nu este mai puțin importantă. El a fost cel care sa convertit la T3 după cum este necesar.

la conținutul

Cum de a reglementa nivelurile de hormoni tiroidieni?

În reglementarea Endocrinologie de hormoni (nu doar a glandei tiroide), bazat pe principiul feedback-ului negativ. Faptul că aproape toate organele endocrine controlează glanda centrală - glanda pituitară și hipotalamus.

Ele produc propriile lor hormoni care afectează funcționarea așa-numitele glande endocrine periferice. Glanda pituitară sintetizeaza tirotropina, iar hipotalamus - hormonul de eliberare a tirotropinei. Hipotalamusul este cel mai înalt organism de reglementare, urmat de glanda pituitara.

hormoni tiroidieni și funcția

Pentru fiecare organ al glandei endocrine pituitară produce un hormon care poate reduce atât și de a îmbunătăți funcția sa. Dar cum se știe când să încurajeze și când să blocheze activitatea de cancer? Natura este aranjat astfel încât sistemul în sine reglementează. Să luăm în considerare, de exemplu, tiroida.Reglementarea tiroidei hormon hipofizar este tirotropina (TSH), Puteți urmări link-ul și a citit despre ea. Atunci când, din diferite motive, valori scăzute ale T3 și T4, cum ar fi deficitul de iod, stimulentul este autoritatea supremă, atunci glanda pituitara incepe sa creasca sinteza TSH, la chiar mai mult stimularea glandei tiroide, și ea, la rândul său, produce multe hormoni, după cum este necesar .

Pe de altă parte, atunci când glanda tiroidă produce mai mult de hormoni sale, care este, de exemplu, în gușă toxică difuză, semnalul pituitara este că o mulțime de hormoni și TSH nu este încă necesară, astfel încât nivelul de secreție hormon este redusă sau complet suprimat.

Astfel, putem concluziona că crescute hormoni tiroidieni tiroidian ridicat și coborât TTG. Când activitatea glandei tiroide si hormoni tiroidieni reduse sunt reduse, dar de stimulare a tiroidei crește hormoni.

Sinteza și secreția de hormoni tiroidieni depinde de momentul zilei, t. E. Are un ritm circadian. Cea mai mare concentrație de hormoni în dimineața. Există, de asemenea, o relație, și timpul anului. De exemplu, dezvoltarea triiodotironină de iarnă (T3) este amplificat, iar nivelele T4 nu au fost modificate semnificativ.

Probabil că se datorează acestei cererii tot mai mari de hormoni sintetici la persoanele care primesc tratament de substituție în timpul iernii. La primirea L-tiroxina, acesta este transformat în T3 hormon activ, nevoia de care este crescut doar în timpul iernii.Veți fi, de asemenea, util să se cunoască efectul asupra dezvoltării Eutiroks sarcinii. Citește articolul „Eutiroks si sarcina: compatibilitate, dozare, efecte secundare“.

Fii pregătit în avans, astfel încât situația nu este luat prin surprindere.

la conținutul

Hormonii tiroidieni: rolul și funcțiile

Deoarece glanda tiroidă produce două tipuri de hormoni (iod care conțin și calcitonina), vom explica fiecare separat.

la conținutul

Funcția de hormoni tiroidieni

Tiroxina și triiodotironina au un efect asupra întregului organism. Ele mențin un nivel normal al metabolismului bazal. Rata metabolismului bazal - aceasta este cantitatea de energie care este cheltuit pe menținerea vieții într-o stare de repaus complet, adică energia asupra inimii, peristaltismul intestinal, menținerea unei temperaturi constante a corpului, etc ....

Principalele hormoni tiroidieni

Hormonii tiroidieni sunt responsabili pentru:

 1. sinteza proteinelor în fiecare celulă a unui organism
 2. respirația celulară, t. e. consumul de oxigen de către celulele
 3. stimularea creșterii oaselor și a creierului
 4. menținerea unei temperaturi constante a corpului
 5. participarea la procesul de gluconeogeneză
 6. reglarea metabolismul grasimilor si carbohidratilor
 7. participarea la metabolismul colesterolului
 8. maturarea hematiilor
 9. asigurarea reabsorbția în intestin
 10. activarea sistemului nervos simpatic
 11. Impactul asupra schimbului de apă
 12. efectul asupra funcțiilor cognitive ale creierului
 13. presiunea arterială
 14. Participarea la funcția de reproducere

Atunci când există o creștere a hormonilor tiroidieni, rata metabolismului bazal este accelerată, iar atunci când o scădere - este încetinirea. Mai jos veti vedea efectul diferitelor cantități de hormoni în corpurile, adică. E. Manifestari.

la conținutul

Excesul sau a crescut de hormon tiroidian

 • bătaie a inimii amplificat
 • creșterea presiunii
 • Febrifacient
 • transpirație crescută
 • există diaree
 • Scăderi de greutate corporală
 • Acolo tremurând în organism și agitație
la conținutul

Penurie sau lipsa de hormoni tiroidieni

 • puls rare
 • Presiune redusă de multe ori
 • Temperatura redusa a corpului
 • având în constipație
 • Pielea este uscată și cu fulgii
 • greutate corporală crescută
 • Există o încetineală și lentoare

De fapt, știați că despre cele mai frecvente simptome de hipertiroidism și hipotiroidism. Deci, dacă observați aceste simptome în tine sau familia ta, vă recomandăm să mergeți la recepție la medicul endocrinolog. Există boli, atunci când hormoni sunt normale, cum ar fi adenomul benignă a glandei tiroide.

la conținutul

Funcția de calcitonină

Rolul acestui hormon peptid este încă studiată. Acest hormon nu are nici un efect asupra metabolismului, dar este implicat în reglarea metabolismului calciului și a celulelor osoase. În cazul în care T3 și T4 este determinată pentru a evalua glanda tiroida, este nevoie de calcitonina pentru alte scopuri.

De obicei, această cifră este oncomarker medulllyarnogo cancer tiroidian. În combinație cu calcitonină hormon paratiroidian participă la viața celulelor osoase. Ei au efectul opus unul altuia. Calcitonina are următoarele funcții:

 • îmbunătățește activitatea osteoblastelor - celule care creează țesut osos nou
 • scade concentrația de calciu din sânge

Aboneaza-te la blog actualizări, pentru a primi articole noi pentru e-mail și faceți clic pe butonul social. rețele mai mici.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Hormonii de tiroidă și glandele paratiroide, compoziția lor și de numireHormonii de tiroidă și glandele paratiroide, compoziția lor și de numire
Funcția principală a glandei tiroideFuncția principală a glandei tiroide
Hormoni sexuali femininiHormoni sexuali feminini
Niveluri normale de hormoni tiroidieniNiveluri normale de hormoni tiroidieni
Ce este hipotiroidism secundar, cum să-l detecteze și să tratezeCe este hipotiroidism secundar, cum să-l detecteze și să trateze
Hormonul T4 liberHormonul T4 liber
Hormonii tiroidieni: ce analize vor să predea, performanța de decodareHormonii tiroidieni: ce analize vor să predea, performanța de decodare
Cum gestionăm hormonii?Cum gestionăm hormonii?
Hormoni tiroidieni: funcții, scopul și abaterea de la normăHormoni tiroidieni: funcții, scopul și abaterea de la normă
Care este glanda tiroida, este responsabil pentru ceea ce și cum să tratezeCare este glanda tiroida, este responsabil pentru ceea ce și cum să trateze
» » Hormoni tiroidieni: sinteza, functia, norma, excesul și deficiență

OtTitres.com
Boală Analize Diagnosticare Medicină Preparate Echipament Sănătate Sarcina si nasterea Ethnoscience Răspunsuri la întrebări Miscelaneu