OtTitres.com

Ce este hipotiroidism secundar, cum să-l detecteze și să trateze

Este important de a detecta boala in timp

Hipotiroidismul este extrem de periculos

hormoni tiroidieni (hormoni tiroidieni) să efectueze un rol foarte important în organism: acestea sunt responsabile pentru funcționarea tuturor organelor și sistemelor, accelera metabolismul, crește saturația de oxigen la nivelul tesuturilor, controleaza procesul de naștere. Acești hormoni numite triiodotironina (T3) și tiroxina (T4), sunt produse de glanda tiroida, sintetizând-le din acizi iod și aminoacizi. Cu o lipsa de hormoni tiroidieni în sânge este o încălcare a tuturor schimburilor sufera de inima, vasele de sânge, sistemul nervos și respirator. Astfel de tulburări complexe se numește hipotiroidism.

de ce secundară

Deci, hipotiroidism - un deficit de hormoni tiroidieni în sânge. Cu toate acestea, în ciuda faptului că boala este una dintre cauzele acesteia, poate fi nu numai diferite, dar, de asemenea, asociate cu complet diferite organe.

Glanda tiroidă nu este stimulată de glanda pituitară

glanda tiroidă nu este stimulată de glanda pituitară

Pentru a înțelege acest mecanism complex, efectuăm o mică excursie în fiziologia și anatomia. În craniul, aproximativ la jumătatea distanței dintre emisferele creierului, o glanda mica situată - hipotalamus. Se sintetizeaza substante speciale care vin în ușor sub glanda endocrina care stau la baza - glanda pituitară. Se formează acestor hormoni substanțe - liberiny si statine. Acesti hormoni regleaza functionarea tuturor glandelor endocrine din organism, inclusiv tiroida, pentru care glanda pituitara sintetizeaza hormonul stimulator tiroidian (TSH). Cu cât este mai TSH-ului pituitară, glanda tiroidă sintetizeaza hormoni mai mult, și vice-versa.

Prin urmare, lipsa de hormoni tiroidieni circulant nu trebuie neapărat să fie asociate cu boli tiroidiene: hipotiroidism de multe ori motivul pentru care se află în boli ale glandei pituitare, iar în acest caz, patologia este cunoscută sub numele de hipotiroidism secundar.

motivePentru a dezvolta rezultatul secundar al hipotiroidismului următoarele state:

 • inflamații virale sau bacteriene glandei pituitare;
 • sângerare în zona glandei hipofize cu dezvoltarea necrozei acolo;
 • accident vascular cerebral;
 • anomalii ale dezvoltării fetale, ceea ce duce la o perturbare a activității pituitare sau absența completă a acestuia;
 • radiații ionizante ca un mijloc de tratare a afecțiunilor maligne;
 • adenom sau cancer al glandei pituitare;

simptome

În scăderi secundare de sinteza hipotiroidie tirotropină, reducând astfel activitatea și a hormonului tiroidian sinteza proprie.

Semnele de hipotiroidism secundar sunt:

Simptomele de hipotiroidism secundar

Semnele de hipotiroidism secundar

 • Reducerea handicap mental, fizic, de memorie, slăbiciune myshleniya-, încetineală, melancolie, indiferenta la ceea ce folosit pentru a fi mulțumit și excitat.
 • Parul si unghiile devin fragile, pielea este sloyatsya- tentă uscată și galben.
 • Schimbarea vocii el începe să sune scăzut și hriplo- cu creșterea prostatei proces rupt de respirație și înghițire.
 • Treptat, în curs de dezvoltare obezitatea sfidează diete si fizice nagruzkam- cresc ca umflarea unor părți ale corpului și a organelor interne (mixedem), care este deosebit de periculos pentru dezvoltarea unor complicații severe (umflarea creierului si plamani).
 • Scăderea libidoului, menstruația afectarea la femeile cu infertilitate la barbati scade potenta.
 • Pentru copii hipotiroidism, indiferent de motivele pentru care nu a fost numit, este deosebit de periculos: lipsa de hormon tiroidian la copii dezvolta dizabilități mintale severe până la cretinism - retard mintal ireversibil.

diagnosticareÎn primul rând, este necesar să se stabilească dacă o persoană are sindrom hipotiroidism. Pentru a face acest lucru, să examineze sângele lui pentru a determina valoarea cantitativă a triiodotironina și tiroxina. In mod normal, performanța lor următoarele: 2,6-5,7 mmol / l (T3) și 9,0-22,0 mmol / l (T4). În cazul în care aceste cifre sunt semnificativ mai mici decât numerele normale, puteți face cu încredere un diagnostic de hipotiroidism.

În al doilea rând, în afară de faptul de a avea o persoană de hipotiroidism este foarte important să se stabilească natura bolii, care este ceea ce el este cauza - primar sau secundar. Pentru a face acest lucru, determina nivelurile sanguine de stimulare a tiroidei pituitară hormon. În cazul în care concentrația sa este mai mică de 0,4 mU / l, un hipotiroidism secundar asociat cu boala pituitara. În cazul în care cifrele TTG va fi mai mare de 4 mU / L, cauza hipotiroidism a fost patologie shchitovidki.

În plus, este necesar să se examineze sângele pentru prezența anticorpilor tiroglobulină (AT-TG) și peroxidazei tiroidiene (TPO), care apar în ea cu tulburări autoimune grele și extrem de periculoase. În mod normal, nivelul acestor anticorpi :. 0-18 U / ml pentru AT-TG și 0-5,6 U / ml TPO ..Alte metode de diagnostic de hipotiroidism secundar sunt IRM (imagistica prin rezonanta magnetica) a creierului si craniului raze X într-un sistem multi-view. De asemenea, este posibil să se efectueze Doppler a vaselor de sânge ale creierului, pentru a evita perturbarea circulației sanguine cerebrale.

tratament

De bază și totuși singurul mod de a combate hipotiroidismul este terapia cu hormoni. Esența, care este faptul că pacientul, după o temeinică hormoni tiroidieni de diagnosticare numit (tiroxina și medicamente levotiroxinei exemplu Eutiroks). Terapia Hormonal este destul de dinamic: adică, tratamentul este inițiat cu doze minime de droguri, care ulterior sunt crescute treptat până la o valoare de hormon, care are un efect terapeutic și nu cauzează simptome adverse.

Tratamentul hormonal ar trebui să fie sub control strict și supravegherea unui endocrinolog.

In plus fata de terapia hormonala este important sa se elimine patologia glandei pituitare, care a provocat un hipotiroidism secundar în organism.

De asemenea, în hipotiroidie trebuie să urmeze dieta corectă:

 • reduce cantitatea de carbohidrati consumata (din cauza faina, ciocolata de copt și alte dulciuri), grăsimi (produse semifinite, carne grasă, grăsime, piele);
 • creșterea consumului de fibre, proteine, produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi;
 • limita adăugarea de sare în alimente și cantitatea de apă băută pe zi (până la o jumătate de litru pe zi).

În plus, este important să se ia complexe din vitamine și minerale speciale, se angajeze în exercitarea stres și mai mult de mers pe jos în aer curat.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce se ascunde în spatele hipotiroidism congenitalCe se ascunde în spatele hipotiroidism congenital
Niveluri normale de hormoni tiroidieniNiveluri normale de hormoni tiroidieni
Hipotiroidism congenitalHipotiroidism congenital
Pericolul de oboseala sub mascaPericolul de oboseala sub masca
Hormonul T4 liberHormonul T4 liber
Funcția tiroidiană scăzutăFuncția tiroidiană scăzută
Care este glanda tiroida, este responsabil pentru ceea ce și cum să tratezeCare este glanda tiroida, este responsabil pentru ceea ce și cum să trateze
Hipotiroidismul - un criminal lent și insidiosHipotiroidismul - un criminal lent și insidios
Subclinice (ascuns) hipotiroidismSubclinice (ascuns) hipotiroidism
7 Gipotireoza- motive principale pentru simptomele si tratamentul acesteia7 Gipotireoza- motive principale pentru simptomele si tratamentul acesteia
» » Ce este hipotiroidism secundar, cum să-l detecteze și să trateze

OtTitres.com
Boală Analize Diagnosticare Medicină Preparate Echipament Sănătate Sarcina si nasterea Ethnoscience Răspunsuri la întrebări Miscelaneu