OtTitres.com

Ce se ascunde în spatele hipotiroidism congenital

Ei bine, atunci când copilul este sănătos

Ei bine, atunci când copilul este sănătos!

Hipotiroidismul este o mulțime de motive, și se pot dezvolta în două moduri: de a fi dobândite (de exemplu, patologia manifestată în timpul vieții lor, indiferent de motiv) sau naștere (copilul se naște cu o tiroida deja bolnave sau chiar fără ea).

Congenitale hipotiroidism - o boală foarte periculoasă. La detectarea prematură și absența tratamentului adecvat de hipotiroidism la copii duce la severe și viața în încălcarea dezvoltării lor fizice și mentale.

Cauzele bolii

Esența hipotiroidism congenital este faptul că copilul imediat după naștere sunt diagnosticați cu hipofuncție tiroidiană sau lipsa generală de hormoni tiroidieni în fluxul sanguin. Aceasta se poate întâmpla din mai multe motive:

 • Perturbări ale glandei tiroide in timpul dezvoltarii prenatale.
 • Absența completă a cancerului tiroidian la copii.
 • Consumul insuficient de femei gravide în produsele alimentare de iod.
 • Tiroidiană hipofuncție în mama insarcinate.
 • Diverse infecții bacteriene și virale, pe care femeia bolnavă în timpul sarcinii.

În afară de hipotiroidism congenital la copii pot apărea, de asemenea, din cauza anormalitate a structurii de receptori pentru hormoni tiroidieni, care sunt situate în toate țesuturile și organele. Aceasta este, glanda tiroida, la un copil funcționează destul de bine, dar țesutul corpului său nu percepe hormonii. Și astfel, în ciuda nivelului adecvat de hormoni tiroidieni în sânge, copilul prezintă semne de hipotiroidism.

Se înțelege că, în hipotiroidism congenital probleme se află chiar în glanda tiroidă: glanda pituitară și hipotalamus, care sunt implicate în mod activ în activitatea organismului nu se schimba.

Simptome și semne

Manifestările de hipotiroidism congenital sunt natura relativ nespecifice a nou-născutului, și pentru a determina prezența bolii la sugari este dificil fără metode speciale de diagnosticare.

Simptomele de hipotiroidism congenital la sugari pot include:

 • Copiii născuți sunt, de obicei cu întârziere (de exemplu, după 40 de săptămâni) - în același timp, nu trebuie să presupună că toți copiii post-termen sunt sigur de a fi nascut cu un deficit congenital de hormoni tiroidieni. Mai târziu, nașterea - factor care predispune la dezvoltarea bolii, nu cauza;
 • Fața de nou-născuți și copii în primele zile de viață umflarea, obrajii umflati, limba de mare și nu se încadrează în buzele și pleoapele rtu- și umflate;
 • Copiii se nasc destul de mare (mai mult de 3500-4000 g);
 • Mai târziu, descărcarea de meconiu (fecale de nou-născuți).

Mai târziu, deja pe 3-5-a zi a vieții funcționale și modificări morfologice sunt în creștere: hipotiroidism congenital la copii este motivul pentru care vocea lor devine scăzută și aspră, piele uscată, icter rana ombilical și culori-fontanela prost cresc prea mult, a observat edeme ale membrelor , gropi supraclaviculare.

viata 3-4 luni de hipotiroidism congenital se caracterizează prin pierderea poftei de mâncare, piele uscată, păr fragil și constipație marcate nogtey-, balonare, slăbiciune musculară.afectata ireversibil de dezvoltare fizică și psihică netratați până la cretinism (retard mental grele și incurabile).

Video: simptome tipice de hipotiroidism congenital în copilul

Simptomele tipice ale bolii la un copil. Lui vârsta de 3,5 luni. În ciuda faptului că videoclipul în limba engleză (deși există cuvinte și sunete), oferă o imagine completă a modului în care să se uite acești copii.

diagnosticare

Singura modalitate de a recunoaște hipotiroidism congenital la nou-nascuti si a incepe un tratament adecvat este o metodă de screening pentru determinarea nivelului de TSH - stimulator tiroidian hormon hipofizar. El supraveghează activitatea glandei tiroide.

Pentru a face acest lucru, să ia copilul de la calcai un pic de sânge, și apoi 6-8 picături de ea într-un șervețel special de uscat și trimis pentru analiză.Dacă nivelul de TSH este mai mic de 20 UI / l, patologia regula.

TSH Concentrare 50 mU / l Acesta vă permite de a pune un diagnostic prezumtiv de hipotiroidism la copii, iar apoi sângele este trimis înapoi pentru re-proces.

Dacă nivelul de TSH mai mare de 100 mU / L - un diagnostic pozitiv.

În același mod, este posibil să se examineze nivelul de sange neonatală de hormoni tiroidieni in tiroida ei (tiroxina și triiodotironina): acestea sunt fie absente, sau concentrația lor este extrem de scăzută în hipotiroidism congenital.Diagnosticul de hipotiroidism congenital trebuie să fie efectuate pentru fiecare copil imediat după nașterea sa: tratamentul mai devreme este început, cu atât mai ușor este de a evita complicații periculoase.

tratament

Hipotiroidismul la copii este extrem de important pentru a diagnostica si trata imediat după naștere, fără să mai aștepte pentru dezvoltarea de patologii severe.

Principala și singurul copil al tratamentului hipotiroidismului este tratamentul de substituție cu hormoni tiroidieni, pe tot parcursul vieții (tiroxina, levotiroxină). Mai devreme prescriptori, cel mai favorabil este prognosticul.

De-a lungul vieții copiilor și apoi adulții ar trebui să respecte un regim alimentar special: restricționa carbohidrați exclude complet carnea grasa, produse semifinite, făină, copt, piele, crem. Este important să se utilizeze un maxim de fibre si proteine, precum și luarea de vitamine si minerale.

În plus, ar trebui să vizitați în mod regulat endocrinolog pentru evaluare și pentru a preveni posibile disfuncții ale organelor și sistemelor.

Cum de a evita

În ciuda faptului că foarte des hipotiroidism congenital se dezvolta dincolo de o femeie gravidă cauze (de exemplu, mutatii genetice sau anomalii ale filei glandei tiroide), puteți încerca, uneori, pentru a preveni dezvoltarea unor astfel de complicații periculoase și insidios, cum ar fi hipotiroidism congenital la copii.

 • necesită un diagnostic complet Neaparat a mamei la planificarea sarcinii. În primul rând, este important să se determine nu numai nivelul de hormoni tiroidieni in sange de femei, dar, de asemenea, concentrația de anticorpi specifici: tireoglobulina (AT-TG) și peroxidazei tiroidiene (TPO). In mod normal, acestea sunt fie nu a fost găsit în sânge, sau circula în cantitatea medie de până la 18 UI. / ML pentru AT și 5.6 U TG. / Ml TPO. Faptul că acești anticorpi apar în dezvoltarea inflamației autoimune a glandei tiroide, care se dezvolta lent și aproape întotdeauna duce la hipotiroidism viata. În plus, nivelurile crescute de anticorpi la tireoglobulina creste riscul de cancer tiroidian.
 • Dacă încă mai fi hipotiroidismul diagnosticat înainte de concepție, este necesar să se procedeze imediat la tratamentul bolii în mod obișnuit: începe cu doze mici de levotiroxină și pentru a trece treptat la dozele maxime admise.
 • Dar dacă hipotiroidism a fost diagnosticat dupa conceptie, medicamente de hormoni tiroidieni sunt prescrise la o dată la dozele maxime și până la eliminarea completă a deficitului de hormoni tiroidieni în corpul unei femei.
 • Preocuparea noastră - principal

  Ai grijă de copil înainte de naștere

 • Femeile cu hipotiroidism trebuie să ia suficient de iod din alimente. Cu toate acestea, această situație este valabil și pentru mamele sănătoase. Faptul este că în timpul sarcinii scade dramatic nivelurile sanguine de hormoni tiroidieni, care, în absența unei cantități adecvate de iod și a corpului poate provoca dezvoltarea de hipotiroidism.

Toate punctele de mai sus sunt foarte importante, deoarece acestea trebuie să-și amintească orice femeie care intenționează să devină în curând o mamă. Deoarece glanda tiroidă a unui copil este pus doar 10-12 săptămâni ale dezvoltării fetale și până la acel moment, el folosește hormonii tiroidieni unei femei gravide. Dacă există o deficiență în tiroxina și triiodotironina corpului, copilul poate dezvolta nu numai hipotiroidism congenital, dar structura esențială a anomalia, ca organe principale ale țesutului începe să se contureze până în a 12-a săptămână de sarcină.

Acesta ar trebui să facă o precizare foarte importantă: în orice caz, este imposibil de a face hormoni tiroidieni, fără prescripție medicală, mai ales în cazul în care acest lucru nu este necesar.

Da, hormoni tiroidieni sunt esențiale pentru funcționarea organismului ca o femeie gravidă și copilul nenăscut, dar nu dozați recepția necontrolată a unor astfel de produse complexe pot conduce la otrăvirea acestor hormoni (Hipertiroidism), precum și dezvoltarea de complicații grave în timpul sarcinii, pana la un avort spontan.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Hipotiroidie, sau atunci când glanda tiroidă nu mai funcționeazăHipotiroidie, sau atunci când glanda tiroidă nu mai funcționează
In timpul sarcinii, hipotiroidismIn timpul sarcinii, hipotiroidism
Ce este hipotiroidism și modul în care această condiție este tratatăCe este hipotiroidism și modul în care această condiție este tratată
Hipotiroidism congenitalHipotiroidism congenital
Copiii, de asemenea, poate fi hipotiroidismCopiii, de asemenea, poate fi hipotiroidism
Funcția tiroidiană scăzutăFuncția tiroidiană scăzută
Hipotiroidismul - un criminal lent și insidiosHipotiroidismul - un criminal lent și insidios
Hipotiroidism subclinic este o glanda tiroida in timpul sarciniiHipotiroidism subclinic este o glanda tiroida in timpul sarcinii
Dezvoltarea de hipotiroidism la copiiDezvoltarea de hipotiroidism la copii
Toate hipotiroidism congenitalToate hipotiroidism congenital
» » Ce se ascunde în spatele hipotiroidism congenital

OtTitres.com
Boală Analize Diagnosticare Medicină Preparate Echipament Sănătate Sarcina si nasterea Ethnoscience Răspunsuri la întrebări Miscelaneu