OtTitres.com

Hipotiroidismul - un criminal lent și insidios

Hipotiroidismul: un ucigaș lent și insidios

În organism, toate sistemele sunt întotdeauna în echilibru: ea a ajuns la buna funcționare a acestuia. Prin urmare, în patologia unui organ, de obicei, afectat nu numai el însuși, ci și întregul corp. În mod similar, este cu glanda tiroida.

Există o încălcare a muncii sale ca hipotiroidism - organism schimbarea de lucru în care fie reduce sau chiar oprește formarea și producerea de hormoni tiroidieni (tiroxina T4 și T3 triiodotironina). Ca urmare, organismul se dezvolta o afectiune grava - hipotiroidism, se caracterizează prin mai multe și variate simptome, înfrângerea tuturor organelor și sistemelor. La un diagnostic tardiv și tratamentul acestei afecțiuni poate duce la invaliditate pacientului, iar în unele cazuri - moartea.

Cauzele și mecanismul de dezvoltare

După cum sa menționat deja mai sus, hipotiroidismul apare atunci cand glanda tiroida incepe sa produca suficient de hormoni tiroidieni, sau încetează să o facă deloc.

Pentru a înțelege ce este mecanismul acestei boli, trebuie să înțelegem mai întâi cum funcționează glanda tiroidă. Organismul în sine constă dintr-un balon rotund, foliculii formate dintr-o varietate de celule, cele mai multe dintre care sintetizeaza hormoni tiroidieni - T4 tiroxina si T3 triiodotironina. Acești hormoni sunt esențiale pentru funcționarea normală a întregului organism: regleaza functionarea inimii, vasele de sânge, creier și, în general, toate sistemele în ansamblu. Pentru formarea celulelor T3 și T4 tiroidiene are nevoie de iod: fluxul sanguin acest element intră glandei tiroide, este deținută de aceasta, și prin reacții biochimice complexe ale acestora și alte substanțe foliculi sintetiza hormoni tiroidieni. Sam iod în organism este format, acesta poate fi obținut numai din alimente.

De asemenea, demn de remarcat este faptul că glanda tiroidă controlează o glanda endocrina mici situate adanc in craniu - glanda pituitară. Se sintetizeaza hormonul stimulator tiroidian (TSH), care îmbunătățește activitatea foliculilor. Cu cât este mai TSH, mai mult hormon tiroidian sintetizat de fier, și vice-versa.

Astfel, rezumând cele de mai sus, este posibil să se identifice principalele cauze care duc la hipofuncție tiroidă și, în consecință, la hipotiroidism:

 • lipsa de iod în dietă;
 • bolile inflamatorii ale glandei tiroide de natură diferită, în care celulele organismului sunt distruse și înlocuite de țesut conjunctiv;
 • anomalii congenitale;
 • o intervenție chirurgicală pentru a elimina o parte sau toate prostatei;
 • înfrângerea organismelor mamă (pituitare, hipotalamus).

clasificare

Pentru a înțelege mai bine mecanismul de dezvoltare a hipotiroidismului este important să se cunoască modul în care această patologie este clasificată. La locul de localizare a procesului de cauzalitate următoarele tipuri de hipotiroidism:

 1. hipotiroidism primar. Aceasta se caracterizează prin faptul că patologia de bază, ceea ce duce la hipotiroidism, glanda este în sine. Hipotiroidismul primar includ:
 2. hipotiroidism congenital - este o anomalie congenitală sau tulburări ale glandei tiroide in timpul dezvoltarii prenatale, în care o persoană sau organ absent sau funcția glandei nu este suficientă.
 3. hipotiroidism dobândite - după cum sugerează și numele, este o patologie care a apărut sub influența unor factori. Motivele pentru care sa produs sunt:
 4. eliminarea totală sau parțială a glandei;
 5. radiații ionizante sale: o astfel de situație ar putea apărea ca urmare a tratamentului de cancer al glandei tiroide, precum și prezența procesului malign în alte organe, cel mai frecvent situate în piept;
 6. inflamația prostatei (infecțioase, autoimune, tiroidită subacută, tiroidită distructivă, hipotiroidismul în fază);
 7. tiroidă fibroza (înlocuirea ei cu țesut conjunctiv), ca o consecință a inflamației severe în organism;
 8. lipsa de iod in dieta, precum și un tratament cu iod radioactiv.
 9. hipotiroidismul secundar, de exemplu hipotiroidism, din care cauza se află în înfrângerea nu cea mai mare parte a glandei tiroide, iar structurile suprapuse - hipofiza, hipotalamus: prejudiciu lor, procesul inflamator.

Ca suspectate

edem la nivelul membrelor hipotiroidism

membrele umflateLa primele semne de hipotiroidism pot fi departe de specific, mai mult ca o raceala comuna, mai degraba decat boli endocrine severe. La etapa inițială a simptomelor bolii de hipotiroidism sunt:

 • slăbiciune, redus fizice și mentale de performanță;
 • creștere în greutate;
 • piele uscată, frisoane;
 • încălcare a tractului gastro-intestinal, și constipație.

După aceea, cu progresia bolii, există simptome caracteristice ale hipotiroidismului:

 • temperatură scăzută a corpului, frisoane puternice, fulgi galben de piele;
 • parul si unghiile fragile, exfoliate;
 • urme de dinți pe limba

  Caracteristica simptom - limbaj Creșterea

  obezitate intregul corp, numeroase edem, inclusiv organe interne (mixedem), limba (caracteristică hipotiroidie - urme de dinți de pe părțile laterale ale limbii la creșterea puternică) - toate organele din cauza edemului deranjat auzului și vederii;
 • confuzie, pierderi de memorie, boala progresiva a creierului activitate- copiilor de hipotiroidism extremă este cretinism - mentală și retard fizic;
 • pierderea sensibilității la nivelul extremităților;
 • durere epigastrică, arsuri la stomac;
 • tulburări menstruale, infertilitate;

Cum de a identifica

Diagnosticul de hipotiroidism trebuie kompleksnoy- foarte important pentru ea deja la primul semn al bolii.Există mai multe modalități de bază pentru a determina dacă o persoană are sindrom hipotiroidism: /

 • În primul rând, un test de sange pentru hormoni tiroidieni (tiroxina si triiodotironina), precum și hormonul de stimulare a tiroidei. In mod normal, concentrațiile plasmatice ale acestora din următoarele:

  T3: 2,6-5,7 mmol / l;

  T4: 9,0-22,0 mmol / l;

  TTG: 0.4-4.0 mU / L.  Hipotiroidismul în nivelurile sanguine de hormoni tiroidieni este extrem de scăzut, valoarea TSH-ului va depinde de tipul de boală: în cazul în care problema este în glanda pituitară, hormonul de stimulare a tiroidei va fi redus în cazul în care există o patologie a glandei tiroide - modernizate.

 • În al doilea rând, un test de sânge pentru anticorpi la tiroglobulină (AT-TG) și peroxidazei tiroidiene (TPO) - se ridică în procesele autoimune la nivelul glandei tiroide:

  AT-TG: 0-18 . U / ml;

  TPO: 0-5,6 U / ml.

 • În al treilea rând, scintigrafia tiroidiană - metoda de determinare a activității funcționale a glandei, ci mai degrabă capacitatea sa de a capta iod din fluxul sanguin, și, prin urmare, de a sintetiza hormoni tiroidieni. În performanța scintigrafie hipotiroidismul va fi scăzut.

Alte metode specifice, există și alte metode de diagnostic de hipotiroidism, care pot fi de asemenea folosite pentru detectarea:

 1. Radiografia.
 2. Tomografia computerizată.
 3. Ultrasonografie (ultrasunete).
 4. Palparea glandei tiroide.
 5. IRM (imagistica prin rezonanta magnetica) a creierului raze X (pentru studiul hipofizei și hipotalamusului).

Folosind toate aceste tehnici pot fi investigate pentru prezența de prostata orice nod sau tumora formarea, prezența inflamației în organul, pentru a determina starea suprafeței sale, circulația structurii sale.

Cum de a vindeca

Tratamentul de hipotiroidism - un proces destul de lung și, de obicei, pe tot parcursul vieții. Terapia ar trebui să fie cuprinzătoare, să implice în mod necesar nu numai medicament, ci și starea generală de sănătate a organismului, cu nutriție adecvată pentru conținutul necesar echilibrat de proteine, grăsimi, carbohidrați, vitamine, și sub controlul consumului de lichide.

De la medicamente de bază în tratamentul hipotiroidismului sunt hormoni tiroidieni substituenți naturali sau sintetici. Acestea sunt emise pe un strict individual, dupa un diagnostic complet al pacientului și de a face obligatoriu sub controlul endocrinolog.

Bine de știut!

Timpul nu este definit sau tratate inadecvat hipotiroidism poate duce in cele din urma la complicații severe și fatale - mixedem comă. Aceasta se dezvoltă datorită supresia corticosuprarenalei, esentiala pentru organism sintetizarea hormonilor, tulburări ale rinichilor, care rezultă în fluid întârziat în corp, edem, a crescut în mod ireversibil perturbat toate organele interne. Ca o consecință a distrugerii progresive a sistemelor cardiovascular, respirator și nervos. În lipsa ajutor în timp util, moartea se produce foarte repede de la insuficienta respiratorie, edem cerebral, sau insuficiență cardiacă congestivă.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Hipotiroidie, sau atunci când glanda tiroidă nu mai funcționeazăHipotiroidie, sau atunci când glanda tiroidă nu mai funcționează
Funcția principală a glandei tiroideFuncția principală a glandei tiroide
Niveluri normale de hormoni tiroidieniNiveluri normale de hormoni tiroidieni
Hipotiroidism congenitalHipotiroidism congenital
Pericolul de oboseala sub mascaPericolul de oboseala sub masca
Ce este hipotiroidism secundar, cum să-l detecteze și să tratezeCe este hipotiroidism secundar, cum să-l detecteze și să trateze
Hormonul T4 liberHormonul T4 liber
Care este glanda tiroida, este responsabil pentru ceea ce și cum să tratezeCare este glanda tiroida, este responsabil pentru ceea ce și cum să trateze
Subclinice (ascuns) hipotiroidismSubclinice (ascuns) hipotiroidism
7 Gipotireoza- motive principale pentru simptomele si tratamentul acesteia7 Gipotireoza- motive principale pentru simptomele si tratamentul acesteia
» » Hipotiroidismul - un criminal lent și insidios

OtTitres.com
Boală Analize Diagnosticare Medicină Preparate Echipament Sănătate Sarcina si nasterea Ethnoscience Răspunsuri la întrebări Miscelaneu