OtTitres.com

Subclinice (ascuns) hipotiroidism

hipotiroidism subclinic

hipotiroidism subclinic pe partea de sus nu se manifestă

Glanda tiroidă este una dintre cele mai importante glande endocrine. Este foarte important de a sintetiza hormoni umani - tiroxina (T3) și triiodotironina (T4). Acesti hormoni regleaza metabolismul, accelera și a îmbunătăți plus him-, ele afectează funcționarea aproape toate organele și sistemele. Cu o lipsa acestor hormoni dezvolta o pune in pericol viata conditie - hipotiroidism, care este aproape imediat evidente anumite simptome specifice.

Cu toate acestea, altă situație: hipotiroidism este, dar clinica este caracteristica acestei boli este absent. Prin urmare, de multe ori pacientul nu este nici măcar conștient de prezența la un astfel de boli grave. Acest tip se numește hipotiroidism subclinic.

Ce este și în cazul în care

Termenul „subclinice“ literal înseamnă „a simptomelor.“ Aceasta este, boala a dezvoltat deja și progresează, dar clinică caracteristică și nu a arătat el.
Antagonist de hipotiroidism subclinic în raport cu dezvoltarea simptomelor clinice este hipotiroidism fățișă, care începe brusc și rapid diagnosticat, nu numai pe baza testelor de laborator, dar după o examinare externă a pacientului.

Cauzele hipotiroidism subclinic sunt toate de aceeasi boala si factorii care determina si hipotiroidism simptomatic clasic predispozant:

 • deficit de iod in dieta si apa (aceasta este zonele endemice special caracteristice);
 • anomalie a corpului în timpul perioadei embrionare;
 • indepartarea prostatei (toate sau numai o parte) indicată (de exemplu, în tratamentul cancerului tiroidian);
 • Tratamentul de patologii ale glandei tiroide cu iod radioactiv;
 • utilizarea prelungită pentru unele thyreostatics indicatii (medicamente care suprimă activitatea glandei tiroide);
 • glande de iradiere sau organe adiacente acesteia;
 • boala de san inflamator (tiroidita natura) cu înlocuirea țesutului conjunctiv sale.


ar trebui, de asemenea, Remarcăm o boala grava cum ar fi tiroidita Hashimoto. Care poate fi însoțită de hipotiroidism subclinic. Esența acestei boli constă în faptul că anticorpii umani produc corp - componente speciale ale sistemului imunitar, care percep celulele tiroidiene ca străin, și, treptat, să le distrugă. boli tiroidiene autoimuna este de obicei moștenit sau dezvoltat ca urmare a infecțiilor bacteriene și virale grave.

Este demn de remarcat faptul că aceasta este o tiroidita autoimuna este cea mai frecventa cauza de hipotiroidism subclinic, așa cum a dezvoltat lent și nu a dat simptome caracteristice de deficit de hormoni tiroidieni.

clinică

Manifestările de hipotiroidism subclinic este foarte nespetsifichny- ele pot fi ușor trecute cu vederea sau confundate cu boala și starea de spirit chiar proasta:

 • letargie, apatie, refuzul de a face ceva;
 • scăderea libidoului;
 • creștere în greutate (se dezvoltă treptat spre deosebire de hipotiroidie fățiș).


Mai târziu, deja cu o creștere în hipotiroidie, există semne caracteristice ale acesteia:

 • piele uscată, îngălbenire lor;
 • pierdere, păr fragil;
 • constipație, dureri de stomac, arsuri la stomac;
 • obezitate, care nu pot fi corectate prin dietă și exerciții fizice;
 • Corp umflarea și organele interne (mixedem);
 • tulburări menstruale, potență redusă.

Particularitatea hipotiroidism subclinic este suspectat că poate fi doar o atenție foarte sensibil la sănătatea lor, fie accidental în timpul unei examinări de rutină.

diagnosticare

Diagnosticul de hipotiroidism subclinic

Pentru diagnosticul necesită o examinare cuprinzătoare

Pentru a detecta o persoană hipotiroidism subclinic este necesar să se efectueze analizele care sunt utilizate și hipotiroidismul manifest:

 1. test de sange pentru tiroida hormoni tiroidieni. In mod normal, concentrația este de 2,6-5,7 mmol / l și 9,0-22,0 mmol / l pentru triiodotironina și tiroxina, respectiv. O caracteristică specială a hipotiroidism subclinic este faptul că nivelul acestor hormoni scade treptat, iar după ce a petrecut diagnostic numai pe această analiză, medicul nu va fi în măsură să ofere un diagnostic de încredere.
 2. test de sange pentru pituitară hormon de stimulare a tiroidei (TSH). Într-o persoană sănătoasă în sânge concentrația de 0.4-4.0 mU / l. Aceasta este definiția nivelurilor TSH este esențială în diagnosticul de hipotiroidism subclinic: glanda pituitara este foarte sensibil la orice modificări în organism. În cazul în care glanda tiroida incepe sa sintetizeze mai mici hormoni sale, nivelul de TSH este crescut dramatic, după cum reiese din datele testelor de sânge.
 3. Determinarea anticorpilor în sânge la tiroglobulina (TG-AT) și tireoperkosidaze (TPO). Într-o persoană sănătoasă, ele sunt absente sau circulă în sânge în următoarele concentrații: .. 0-18 U / ml și 0-5,6 U / ml, respectiv. În cazul în care cifrele anticorpi depășesc cu mult rata lor, puteți judeca natura hipotiroidism autoimună.
 4. Obligatoriu Metoda Scintigrafia de diagnosticare este: identificarea capacitatea tiroidei de a capta sângele de iod și hormoni sintetizați din acestea. În orice formă de hipotiroidism, inclusiv subclinic, glanda tiroida bolnave va avea o multime de iod este mult mai rău decât sănătatea și buna funcționare.
 5. În cazul în care toate metodele de diagnosticare de mai sus a dat un răspuns pozitiv, care este, a fost diagnosticat cu hipotiroidism, este important să se efectueze o serie de metode suplimentare de inspecție pentru a detecta patologia care a fost cauza deficitului de hormon tiroidian. Aceasta ultrasonografia (US), calculator, imagistica prin rezonanta magnetica, cu raze X a glandei tiroide, palparea endocrinolog ei.

tratament

Tratamentul hipotiroidismului subclinic nu are trăsături caracteristice și include toate principiile de bază utilizate în tratamentul oricărui deficit de hormoni tiroidieni:

 1. Terapia hormonala. Implică strict pe bază de prescripție medicală de hormoni tiroidieni (tiroxina levotiroxină). Această metodă de tratament trebuie efectuată numai după o examinare completă a pacientului și de diagnostic precis. Auto-medicație cu hormoni nu este permisă.
 2. Tratamentul bolii, care a fost cauza hipotiroidism.
 3. Puterea la subclinice (ascuns) hipotiroidism

  Corectă nutriție - cheia pentru un tratament de succes

  Normalizare dieta. Faptul este că în hipotiroidie, oricare ar fi fost, a schimbat metabolismul: incetineste, dezvoltarea proceselor stagnante în organism. Pentru prevenirea si eliminarea complicatiilor este important, dar tratamentul primar, mâncând dreapta:
 4. elimina grase din carne, piei, produse conservate și produse semifinite, făină și coacere;
 5. limita dulciuri, ulei vegetal și unt, pește gras;
 6. mânca fibre, fructe, proteine, lapte și lapte cu conținut scăzut de grăsimi produse;
 7. limita cantitatea de sare consumata in ziua din cauza dezvoltării de edem în organism;
 8. reduce cantitatea de beat lichid pe zi (până la 500-600 ml pe zi).
 9. De asemenea, este necesar, în fiecare zi, timp de o lună pentru a lua complexe speciale hipotiroidismul din vitamine și minerale. Astfel de cursuri ar trebui să fie efectuate de mai multe ori pe an.

După cum știți, ascuns în această stare nu înseamnă că nu este nimic să vă faceți griji. Consecințele sale sunt aceleași ca și în manifest hipotiroidismul (explicit). este necesară abordarea unui tratament nu mai puțin cu atenție.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce este hipotiroidism secundar, cum să-l detecteze și să tratezeCe este hipotiroidism secundar, cum să-l detecteze și să trateze
Tiroidita tiroidiene după livrareTiroidita tiroidiene după livrare
Funcția tiroidiană scăzutăFuncția tiroidiană scăzută
Dezvoltarea de hipotiroidism la copiiDezvoltarea de hipotiroidism la copii
Ce să fac dacă plasmatice crescute de TSH cu T3 și T4 normală? sfaturi utile.Ce să fac dacă plasmatice crescute de TSH cu T3 și T4 normală? sfaturi utile.
Hipotiroidism subclinicHipotiroidism subclinic
7 Gipotireoza- motive principale pentru simptomele si tratamentul acesteia7 Gipotireoza- motive principale pentru simptomele si tratamentul acesteia
Deoarece hipotiroidismul tratareaDeoarece hipotiroidismul tratarea
Cele mai frecvente boli tiroidiene - o tiroidita autoimună cronicăCele mai frecvente boli tiroidiene - o tiroidita autoimună cronică
Hipotiroidism autoimun, tiroidita autoimună este numele corect al boliiHipotiroidism autoimun, tiroidita autoimună este numele corect al bolii
» » Subclinice (ascuns) hipotiroidism

OtTitres.com
Boală Analize Diagnosticare Medicină Preparate Echipament Sănătate Sarcina si nasterea Ethnoscience Răspunsuri la întrebări Miscelaneu