OtTitres.com

Pericolul de oboseala sub masca

Hipotiroidismul lung ascuns

Hipotiroidismul lung ascuns

Hipotiroidie tiroida - starea corpului uman, ceea ce reduce din sange si hormoni tisulare tiroxina și triiodotironina, ca rezultat, se dezvoltă o multitudine de diferite simptome de tulburări metabolice.

Sistemul endocrin - probabil cel mai complex sistem al organismului, care afectează fiecare organ de control fiecare celula din corpul uman. A glandei tiroide (TG) - unul dintre cele mai importante organe ale sistemului, tiroxina (T4) și triiodotironina (T3) sintetizat aceasta afectează toate tipurile de metabolism.

hormoni tiroidieni activa cresterea si dezvoltarea celulelor organismului, pentru a îmbunătăți activitatea mentală și motorie, creșterea tensiunii arteriale și a accelera inima, spori descompunerea grăsimii, controlul metabolismului proteic, pentru a ridica nivelul de zahăr din sânge și afectează termoreglarea organismului.

răspândire

Hipotiroidismul - multe boli comune, fiecare 19 femei din 1000 de ruși suferă de această boală. De asemenea, este cunoscut faptul că la bărbați înregistrează doar 1 de mii de ruși. În alte aspecte, este de remarcat faptul că, cu o astfel de prevalență ridicată a bolii, acesta este conectat deja de multe ori într-un stadiu destul de avansat. Acest lucru se datorează faptului că, în stadii incipiente de dezvoltare a simptomelor de hipotiroidism sunt nespecifice și de multe ori apar în multe alte patologii, ceea ce complică în mod semnificativ diagnosticarea în timp util.

De ce T3 redusă și nivelurile de T4?

Cauzele acestei afectiuni sunt diferite de subdezvoltare congenitală a glandei tiroide la boli provocate de condițiile nefavorabile de mediu în regiunea de reședință.

Ce este hipotiroidism tiroida?

Din apariția congenitale parts de timp și de deficit dobândit hormoni tiroidieni.

  • hipotiroidism congenital Ea a întârziat în principal caracterizat fizică, mentală (intelectuală) și dezvoltarea sexuală a copilului - severitatea simptomelor depinde, în principal, de gradul de deficit de hormoni și durata bolii. Gradul extrem de hipotiroidism congenital - cretinism.

De asemenea, medicii se facă distincția între reducerea primară și secundară a funcției tiroidiene.

  • hipotiroidism primar - o consecință a bolilor care afectează glanda tiroidă. Acesta poate fi cu deficit de micro- și macroelemente, în special iod și seleniu tiroidă aplazie, procese inflamatorii cronice în natură autoimună sau cauzată de o infecție, și după intervenții chirurgicale pe terapia tiroidei si radiatii.

Merită atenția asupra faptului că, în 90% din cazuri apare hipotiroidismul primar.

  • In hipotiroidism secundar Este afectat nu tiroida, glanda pituitară și - o parte a creierului care controlează funcționarea acestuia prin intermediul hormonului stimulator al tiroidei (TSH). Reducerea cantității acestei substanțe în organism duce la o scădere a formării de hormon în glanda tiroidă.

Cum se poate manifesta aceasta boala?

Simptomele tiroidei hipotiroidism

Simptomele tiroidei hipotiroidism

Atunci când un eșec este hormoni mici, tiroidă, începe să lucreze mai mult și compensează suma lipsă. Cu toate acestea, în timp, este epuizat, iar organismul incepe sa sufere din cauza lipsei de hormoni, care se manifestă sub forma unui număr de simptome nespecifice.

Debutul bolii apare în cele mai multe imperceptibil, se manifesta scăderea atenției și a eficienței, letargie și somnolență, pierderi de memorie și de gândire lentă. O persoană bolnavă apatic, ușor de depresie.

În plus, s-ar putea deranja o tentă gălbuie, și pielea uscată, striații transversale sau longitudinale și unghii casante, căderea părului activ. Aceste simptome sunt asociate cu alterarea metabolismului de vitamine.Acesti pacienti, de obicei, au excesului de greutate, de multe ori au constipație, poate fi preocupat de greață, vărsături, uneori, umflarea limbii, cu imprimeuri de dinți de pe margini.

De asemenea, persoanele cu un nivel scăzut de hormoni menționate mai sus spun că a început să sforăie, voce coarsened, plângându-se de dificultăți de respirație și un sentiment constant de congestie nazală, pierderea auzului.

O persoană la astfel de pacienți devine membrele umflati si - umflate din cauza edem, mixedem. În hipotiroidism a redus temperatura corpului, astfel încât acestea să nu tolerează rece și sărbători sentimentul de frig, chiar și în camera de cald.

De asemenea, suferă inima și vasele de sânge - există anemie, dificultăți de respirație în timpul funcționării normale, și durere în inimă, încetinirea ritmului cardiac (mai puțin de 55-60 bătăi pe minut), tensiunea arterială redusă, insuficienta cardiaca se dezvolta, de multe ori apare efuziune în cavitățile seroase.

Ceea ce această stare este periculos pentru sănătatea reproductivă a femeilor?La femei, o scădere de hormoni T3 și T4 duce la diferite încălcări grave ale ciclului menstrual, iar în unele cazuri, infertilitate. Sarcina hipotiroidism tiroidian de multe ori duce la avort spontan în primul trimestru.

In formele severe de hipotiroidism mai puțin frecvente anomalii fetale (hidrocefalie, sindromul Down, etc.).

Cu toate acestea, cea mai periculoasa complicatie a hipotiroidism - o mixedem (hipotiroidie) comă, care de multe ori se termină cu tristețe.

Mortalitatea in aceasta boala este de aproximativ 40%.

Această condiție se dezvoltă cel mai frecvent la femeile in varsta, dupa deficit prelungit de hormon tiroidian, absența tratamentului adecvat și expunerea la un factor provocator. Poate duce la comă hipotermie, alcool si anumite medicamente, traumatisme, boli acute infecțioase (de exemplu, banală SARS), insuficienta cardiaca, stres psiho-emoționale, efort fizic excesiv, sau lipsa de activitate fizică invers prelungită.

Diagnostic si tratament glanda tiroidă produce un endocrinolog. Pentru a confirma sau infirma diagnosticul de hipotiroidism va trebui să ia un test de sânge pentru a cuantifica conținutul de tiroxina (T4), triiodotironina (T3), hormonul stimulator tiroidian (TSH), eventual, de asemenea, cu privire la cantitatea de anticorpi la anumite enzime.

Ce poate ajuta un medic?

Pentru tratamentul hipotiroidism tiroide folosesc diferite medicamente, în funcție de cauza dezvoltării acestei patologii. Poate fi produs hormoni tiroidieni sintetic, medicamente și alte produse farmaceutice contin iod. Cum de a trata și în ce doză de a folosi medicamente Dr. alege în mod individual, croitorie terapie la nevoile individului. Ai nevoie pentru a obține imediat obișnuim cu ideea că tratamentul hipotiroidism tiroidian lung, în unele cazuri - pentru viață. Este important să se vede în mod regulat de către un medic și să efectueze misiunea sa în întregime.

Pot fi tratate cu remedii populare, homeopatia?

Aplicarea metodelor de medicina tradițională ca singura forma de tratament pentru aceasta boala este însoțită de complicații. Cu toate acestea, o combinație rezonabilă de remedii homeopate, eșecul tratament hormonal în conformitate cu canoanele de medicina conventionala, cu acordul medicului dumneavoastră este destul de acceptabil.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Hipotiroidie, sau atunci când glanda tiroidă nu mai funcționeazăHipotiroidie, sau atunci când glanda tiroidă nu mai funcționează
Funcția principală a glandei tiroideFuncția principală a glandei tiroide
Niveluri normale de hormoni tiroidieniNiveluri normale de hormoni tiroidieni
El este responsabil pentru ceea ce TSH-ului (tiroida-stimulator) hormonEl este responsabil pentru ceea ce TSH-ului (tiroida-stimulator) hormon
TSH crescut: motivele și principalele simptome ale boliiTSH crescut: motivele și principalele simptome ale bolii
Hormonul T4 liberHormonul T4 liber
Pierde în greutate dacă tiroxina?Pierde în greutate dacă tiroxina?
Cum pentru a obține testate pentru hormoni tiroidieniCum pentru a obține testate pentru hormoni tiroidieni
Funcția tiroidiană scăzutăFuncția tiroidiană scăzută
Care este glanda tiroida, este responsabil pentru ceea ce și cum să tratezeCare este glanda tiroida, este responsabil pentru ceea ce și cum să trateze
» » Pericolul de oboseala sub masca

OtTitres.com
Boală Analize Diagnosticare Medicină Preparate Echipament Sănătate Sarcina si nasterea Ethnoscience Răspunsuri la întrebări Miscelaneu