OtTitres.com

El este responsabil pentru ceea ce TSH-ului (tiroida-stimulator) hormon

În creier, există un departament special - sistemul hipotalamo-hipofizar. Această zonă este punctul focal al sistemului endocrin.

Video: Elena Malysheva. Cauzele si tratamentul caderii parului la femei

El este responsabil pentru ceea ce TSH-ului (tiroida-stimulator) hormon Celulele din regiunea hipotalamo-hipofizo izolate substanțe din sânge speciale. Acești hormoni tropice afectează funcția glandelor endocrine periferice, metabolismul, maturarea și dezvoltarea organismului.

De hormoni tropic includ:

Video: Elena Malysheva. Tulburări menstruale

 • adrenocorticotropină (ACTH);
 • prolactina;
 • STH (hormon somatotrop);
 • Gonadotropina luteinizant (LH);
 • Gonadotropina foliculostimulant (FSH);
 • de melanocite;
 • tirotropina (TSH).

Toate aceste substanțe active biologice afectează organele și țesuturile printr-un sistem receptor special. Fiecare are propriile sale celule tinta de hormon tropic care răspund la schimbările în concentrația activității sale funcționale. Aproape toti receptorii pentru TSH, ACTH, LH si FSH sunt la glandele endocrine. Prolactina, hormonul de creștere și a hormonului de stimulare a melanocitelor contrar, acționează în principal asupra altor tipuri de celule (os, sân, piele, și așa mai departe. D.)

Celulele țintă TTG

TSH este responsabil pentru activitatea glandei tiroide. Tirocitelor sunt sensibile la membrană unitate complexă a două domenii. Atunci când molecula hormonului se leaga de acest receptor, celulele tiroidiene sistemele interne primesc semnal nevoia de muncă mai activă.

Tireotsitov sintetizat în mod normal în organism are nevoie de hormoni care conțin iod.

Produsele acestor celule:

Video: Introducere în sistemul endocrin

 • tiroxina;
 • triiodotironina.


Primul dintre hormon tiroidian conține patru molecule de iod, este relativ puțină activitate. Triiodotironina este compus din trei molecule de iod, și efectul său asupra țesutului de mai multe ori mai puternic.

Acțiunea de TSH pe tireotsit

tiroidian-hormon de stimulare Acesta are un efect complex asupra tireotsit. Acesta are un efect stimulator. Semnificația biologică a acestei substanțe active este de a crește activitatea funcțională a glandei tiroide.

Cum acest obiectiv este atins în condiții de elemente de iod și urme endemice în securitatea normală?Și, în primul și în al doilea caz al hormonului de stimulare tiroidiană îndeplinește următoarele sarcini:

Video: Talita Williams: Mânui datele despre corpul tau

 • apucare tesutului accesoriu iod tiroidian;
 • stimularea producerii de hormoni tiroidieni;
 • stimulând eliberarea de hormoni tiroidieni în sânge;
 • responsabil pentru activarea acestor hormoni;
 • tirocitelor sinteza crescută a proteinelor, acizilor nucleici și fosfolipide;
 • creșterea tireotsitov în dimensiune;
 • creștere a populației celulelor tiroidiene.

Acțiunea TTG după conectarea la un receptor pe celula durează mai mult de 24 de ore. În prima etapă, crește rata de formare a hormonilor tiroidieni, în a doua etapă crește capacitatea tirocitelor în această lucrare. impactul întârziat este de a consolida capacitatea operațională a glandei tiroide.

În condiții de deficit de iod au continuat efectul de TSH stimulare conduce la hipertrofie și hiperplazie tiroidiană. Este responsabil pentru apariția caracteristică a bolii - gușă endemică. În cazul în care o persoană care trăiește mult timp în regiunile defavorizate, el a format inițial o extindere difuză a glandei tiroide, și țesutul tiroidian, apoi nodulară.Activarea efectului de TSH în condițiile de deficit de iod permite o lungă perioadă de timp pentru a menține starea eutiroidie. Dar, la un moment dat, probabil defalcare a mecanismelor de adaptare. În acest caz, pacientul poate dezvolta hipotiroidism. factorilor precipitanți pentru reducerea funcției tiroidiene poate fi sarcina, boli fizice grave sau stres emoțional.

Acțiunea asupra TSH hipofizar

TSH are un efect nu numai asupra glandei tiroide. El influențează locul sintezei proprii (celule pituitare). Cu cât este mai TSH este eliberat în sânge, cu atât mai mult încetinește procesul de educație.

Acest mecanism vă permite să mențină un echilibru stabil. TSH inhiba celulele pituitare supraexcitare. Ca urmare a unui exces de TSH nu este generat în mod inutil.

Acțiunea TSH asupra altor țesuturi

Receptorii TSH există și în alte țesuturi. Ele sunt responsabile pentru interacțiunea dintre glanda pituitară și celulele endocrine periferice nu.

Ce sarcini de TSH în aceste țesuturi? Și în mușchi, și a structurilor nervoase si osoase de hormon responsabil pentru sprijinirea activității glandei tiroide.

Acțiunea de TSH:

 • activarea monodeiodinase dependente de seleniu;
 • creșterea sensibilității țesuturilor la tiroxina și triiodotironina.

Astfel, TSH nu numai că mărește cantitatea de hormoni tiroidieni în organism, dar, de asemenea, este responsabil pentru acțiunea lor efectivă asupra tuturor organelor și țesuturilor.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
STH (hormon somatotrop)STH (hormon somatotrop)
Hormon stimulator tiroidian (TSH)Hormon stimulator tiroidian (TSH)
Care sunt simptomele de adenom pituitarCare sunt simptomele de adenom pituitar
Hormon luteinizant ridicat la bărbațiHormon luteinizant ridicat la bărbați
Care este nivelul normal al hormonului foliculostimulantCare este nivelul normal al hormonului foliculostimulant
Hormoni hipofizari și funcțiile lorHormoni hipofizari și funcțiile lor
Sindromul de ACTH ectopicSindromul de ACTH ectopic
Hipopituitarism sau „ranit“ glanda pituitaraHipopituitarism sau „ranit“ glanda pituitara
Hormonul de fericire si bucurie serotoninăHormonul de fericire si bucurie serotonină
Endocrinolog - cine este el și că el trateazăEndocrinolog - cine este el și că el tratează
» » El este responsabil pentru ceea ce TSH-ului (tiroida-stimulator) hormon

OtTitres.com
Boală Analize Diagnosticare Medicină Preparate Echipament Sănătate Sarcina si nasterea Ethnoscience Răspunsuri la întrebări Miscelaneu