OtTitres.com

Care este nivelul normal al hormonului foliculostimulant

În viața fiecărei femei există un punct foarte important. Acesta este momentul în care o femeie poate transporta și de a da naștere unui copil - perioada de reproducere. Rolul Acasă în acest proces se realizează gonadotropine: hormonul foliculostimulant (FSH) și luteinizant (LH), un hormon produs în corpul unei femei în hipofiză sub influența stimulent factorului eliberator de gonadotropină hipotalamic.

fotografie gravide femei tinere care stau într-un rândLa stadiul embrionar de dezvoltare a fătului de sex feminin apare fila 6 milioane de ouă. În viitor, procesul de viață care nu sunt formate, doar reduse. Până în momentul de vârstă fertilă numărul lor devine 300 000. Se maturizează în timpul perioadei de reproducere întreaga de aproximativ 300-500 de celule 1 lună. Această perioadă sa redus de la 20 la 40 de ani, așa cum se crede că o fată de 13-15 ani nu se poate ridica pe deplin un copil, iar după 40 de ani creste riscul de modificari genetice si cromozomiale.

Spre deosebire de corpul masculin, în care concentrația de FSH este nivelul relativ plat 1.5-12.4mME / ml la femei în timpul zilei, iar cifra luni se schimbă în mod constant, în funcție de faza ciclului.

Care este norma?

Orice laborator care se respecta vă va arăta întotdeauna standardele valorilor de referință. Acestea depind de o serie de factori importanți: metoda de diagnostic de laborator, tipul de reactivi, valorile medii ale indicatorului de testare pentru această populație de femei și multe alte motive valabile. Toți acești factori trebuie să se clarifice cu medicul care conduce ancheta.

Valorile de referință sunt norma pentru femei
faza cicluluiIndicatorii
Menstrual (2-5 zile)3.5-12.5 mUI / ml
Foliculară (4-14 zile)3.5-12.5 mUI / ml
Ovulatorii (13-15 zile)4.7-21.5 mUI / ml
Iuțeală (de la 15 zile înainte de debutul menstruatiei)1.7-9 mUI / ml / ml
menopauza25-100 mUI / ml

La barbati, totul este mai ușor, așa cum sa menționat mai sus, pentru ca acestea să fie un nivel normal 1.5-12.4 mUI / mlLa începutul ciclului unei femei foliculostimulant hormon Se creează un mediu favorabil pentru creșterea și maturizarea foliculului. Mai mulți foliculi intră sub această influență. Ei cresc în dimensiune, schimbare, dar numai unul, pentru un motiv necunoscut foliculului atinge dimensiunea maximă. In timpul acestui proces, sub influența FSH, estradiol crește sinteza în celulele granuloase foliculare. El, la rândul său, inhibă eliberarea hormonului foliculostimulant.

Deși nivelurile maxime de estradiol, în finalizarea fazei foliculare, crește simultan concentrația de FSH, care provoacă ruperea folicul matur (ovulația) și începutul fazei luteale. În această perioadă, atingând un nivel maxim de LH și progesteron. În cazul în care ovulul nu este întâlnit cu sperma, totul se întâmplă din nou.gonadotropinelor de analiză permite identificarea gradului de afectare a axei hipotalamo-hipofizo-gonadal.

Pacientul sa ceara sfatul medicului pentru a identifica:

 1. Cauzele de infertilitate.
 2. Controlul terapie cu hormoni.
 3. Nu transportă o sarcină.
 4. Cand sindroame genetice si cromozomiale (Shereshevscky - Turner).
 5. În procesele patologice în hipofiză (sindromul Sheehan), tumora sindromul gol sella.
 6. In timpul menopauzei.
 7. In bolile inflamatorii ale organelor pelvine.
 8. In endometrioza.
 9. Uterină nu sangerare legate de ciclul menstrual.

Care sunt cerințele pentru un test de sânge?

 1. Analizele de sânge pentru a determina nivelul dorit al gonadotropinei ciclului 6-7 zile, sau la ordinele medicului.
 2. Neaparat, această analiză ar trebui efectuată în dimineața pe stomacul gol. Cu două zile înainte de analiză pentru a anula steroizi, medicamente tiroidiene.
 3. Este necesar să se elimine fumatul, stresul emoțional și fizic.


Motivul pentru creșterea concentrației standardelor gonadotropine în timpul menopauzei este ofilire hormonale a functiei ovariene. Scăderea ovarelor excreția substanțelor biologic active conduce la o stimulare prelungită a hipotalamusului și hipofizei. Sub influența acestor procese crește producerea hormonului foliculostimulant, care este acceptat ca normă pentru această etapă a vieții.

O anumită importanță în diagnosticul de infertilitate are un raport de FSH / LH. În cazul în care dominate de FSH, aceasta este o dovadă de insuficiență ovariană.

Sindromul ovarelor polichistice (Stein - Leventhal) poate fi una dintre cele mai comune cauze ale modificărilor în ceea ce privește normele și hormon foliculostimulant pentru infertilitate de vârstă fertilă. În acest caz, există o perturbare a regulamentului hipotalamo-hipofizo a relației cu gonadelor la femei. Producția crescută de LH. Schimbarea raportului dintre acești indicatori. In aceasta boala creste sinteza si secretia de androgeni.

Modificări similare au loc la alte stări de boală endocrină bine-cunoscute. Aceste boli endocrine: hipotiroidism, hiperprolactinemia, și cu mii bazofiliei pituitare, acromegalie, neuroendocrin origine obezitatea, anorexia nervoasă, modificări hipotalamo-hipofizo disfunctie hypergonadotrophic sau hipogonadotropic, diabetul de al doilea tip.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Rh sânge: ce este și rolul său în viața umanăRh sânge: ce este și rolul său în viața umană
Hormon luteinizant ridicat la bărbațiHormon luteinizant ridicat la bărbați
Norma hormon antimyullerova la femeiNorma hormon antimyullerova la femei
Verificarea hormoni la planificarea sarciniiVerificarea hormoni la planificarea sarcinii
Importanța hormonului luteinizant pentru organismul masculin: normă și abatereImportanța hormonului luteinizant pentru organismul masculin: normă și abatere
Hormon luteinizant - nestatornic, stealth necesarăHormon luteinizant - nestatornic, stealth necesară
Toate nivelul normal al hormonului progesteron feminitateaToate nivelul normal al hormonului progesteron feminitatea
Hormon luteinizantHormon luteinizant
Hormoni și planificareHormoni și planificare
De ce lună 2 luni întârziere și testul este negativDe ce lună 2 luni întârziere și testul este negativ
» » Care este nivelul normal al hormonului foliculostimulant

OtTitres.com
Boală Analize Diagnosticare Medicină Preparate Echipament Sănătate Sarcina si nasterea Ethnoscience Răspunsuri la întrebări Miscelaneu