OtTitres.com

Toate nivelul normal al hormonului progesteron feminitatea

O astfel de progesteron substanțe hormonale la femei este produs în ovare, testicule la bărbați. De asemenea, o cantitate mică de progesteron în glandele suprarenale normale produc. Conform structurii sale, este un hormon steroid. Unii l hormonul sarcinii sun. Să aruncăm o privire mai atentă la substanța, ca rata de progesteron a femeilor din care variază în diferite perioade ale ciclului, și viața în general.

Desen abdomen de sex femininFemeile de vârstă fertilă hipofizei produce foliculostimulant și hormoni luteinizant, sub influența pe care ovulul ajunge la maturitate și este eliberat din folicul. Apoi este rupt, oul prin conductele jos in uter, iar în locul său este format galben corp (luteina), care incepe imediat dupa ovulatie pentru a produce progesteron și estrogen. În cazul în care nu se produce sarcina, atunci rata de două săptămâni începe menstruația, iar corpul galben moare.

În cazul în care are loc concepția, corpul luteal continua sa produca progesteron pana luna a patra, iar după această responsabilitate ia deja placenta bine format. Producerea acestui hormon devine de multe ori mai mare și redus foarte mult timp de 2-3 zile înainte de livrare.

funcţia progesteron

Progesteronul pregătește uterul pentru implementarea si mentinerea unui ovul fertilizat, astfel, suprimarea reacției de respingere și stimulează creșterea uterină în dezvoltarea fătului. In plus, aceasta afectează endometrul uterin, care are un efect de susținere asupra fătului în timpul sarcinii și previne instalarea menstruatiei. In mod normal, acest hormon este de asemenea responsabil pentru sistemul nervos să se adapteze la sarcina și nașterea iminentă.

Program de standarde de progesteron, în funcție de zi a ciclului la femei

Vârful este atins la 20 - ciclu de 24 zileSub influența sa, există o dezvoltare a structurilor de san, care este responsabil pentru producția de lapte. În plus față de aceste funcții, progesteronul produce sebum si creste presiunea de a fi implicat in controlul glicemiei. În domeniul de aplicare al funcțiilor sale includ participarea la metabolismul grasimilor si previne formarea de chisturi glandei țesutului fibrotice. Dovedim, de asemenea, efectul progesteronului asupra libidoului feminin.

Progesteronul este de asemenea responsabil pentru apariția instinctului matern, și este mulțumită prezenței sale de femei devin complet gata pentru educația copilului lor și să aibă grijă de ea.Studiile au arătat că principalele manifestări ale sindromului premenstrual si menopauza sunt asociate nu numai cu estrogeni, dar, de asemenea, cauzate de lipsa de progesteron, astfel iritabilitate, depresie și modificări ale dispoziției sunt asociate în mod direct cu o reducere a acestui hormon în anumite perioade ale ciclului.

Hai să vorbim despre valorile normale ale nivelului său de la femei

Femeile din nivelul normal de progesteron este supus unor fluctuații semnificative în cursul lunii, precum și în perioada de gestație. Determinarea cantității acestui hormon ajută la momentul exact al ovulatiei, deoarece nivelul său este mai mare decât la aceeași zece ori. În medicină, acest fenomen se numește faza luteala.În tabel se poate vedea că rata de progesteron la femei, la diferite intervale de timp ciclu și în timpul sarcinii se confruntă cu schimbări semnificative.

Tabelul 1. Progesteronul: femei normale
Faza a ciclului, sau trimestru de sarcină la femeiNorma, ng / mlNorma nmol / l
faza foliculară0,31-1,520,98-4,83
ovulația0,75-3,02,39-9,54
faza luteala5,1-2716,2-85,9
postmenopauza0,1-0,790,32-2,51
termenul I4,7-3414,9-108,1
trimestrul al II-lea19,4-5061,7-159
III Plus5,45-16017,3-508,8

Nivelurile de progesteron în timpul femeie fertilă devine în mod normal, mai mare decât de o sută de ori. Dacă acest lucru nu se întâmplă, există un risc foarte mare de avort spontan in primele 3 luni.
În plus, există alte condiții în care nivelul de progesteron este mai mare decât în ​​mod normal.

 1. Formarea chistului corpus luteum.
 2. Apariția insuficienței renale.
 3. hemoragie uterină.
 4. Încălcarea dezvoltării placentară.
 5. Amenoree.
 6. Hiperfuncție a glandelor suprarenale.
 7. Uneori, un nivel ridicat de progesteron cauzate de utilizarea anumitor medicamente.

modificări hormonale în valoare de mai jos normale și se întâmplă cu unele abateri.

 1. organism funcțional insuficiență luteina sau placenta.
 2. Lipsa ovulatiei.
 3. întârzierea creșterii fetale în uter.
 4. inflamația cronică a ovarelor.
 5. Perenashivanie sarcinii.
 6. Patologia ciclului menstrual (amenoree, sangerare).
 7. Acceptarea unor medicamente.

Lasand test pentru nivelul de progesteron se produce în dimineața pe stomacul gol (perioada de abstinenta de la alimente trebuie să fie de cel puțin 12 ore) la ciclul de 23 zile. Înainte de a analiza livrarea nu este recomandat exercitarea si efectuarea de tratamente de masaj, deoarece are adesea un impact asupra rezultatului. În absența unei analize, se recomandă să se repete de mai multe ori un ciclu menstrual regulat. Uneori este folosit în măsurarea temperaturii rectale. În spațiul său această procedură trebuie efectuată la 5-7 zile.

În cazul în care testele au evidențiat concentrații scăzute de progesteron, pentru ao compensa, medicul poate prescrie un tratament de substituție. Cel mai adesea este o formă injectabilă, care ajuta rapid și eficient pentru a regla ciclul menstrual si in timpul sarcinii cu Amenințare de avort pentru a salva fat.
Progesteronul este, de asemenea, parte integrantă a tabletelor pentru prevenirea concepției și în tratarea simptomelor menopauzei.

Contraindicații la administrarea de medicamente care cuprinde o compoziție a acestui hormon sunt insuficienta hepatica, sangerare si de san tumori vaginale. Cu grijă și sub supravegherea constantă a unui specialist ar trebui să ia acest tratament pentru persoanele cu diabet zaharat, boli de rinichi, epileptici, astmatici. Posibila deteriorare în timpul unei astfel de terapie tendinta de a crize de migrene și stări depresive.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Hormonale de droguri „luteina“ și lunarHormonale de droguri „luteina“ și lunar
Magic progesteron hormon: semnificație și importanță în timpul sarciniiMagic progesteron hormon: semnificație și importanță în timpul sarcinii
Chist luteal: diagnostic si tratamentChist luteal: diagnostic si tratament
Norma progesteron la femeiNorma progesteron la femei
Hormon luteinizantHormon luteinizant
Ce face o femeie o femeie? Sau vorbim despre nivelul normal de estradiolCe face o femeie o femeie? Sau vorbim despre nivelul normal de estradiol
Nivelul normal al hormonului progesteron la femeile gravideNivelul normal al hormonului progesteron la femeile gravide
Duo sănătatea reproduceriiDuo sănătatea reproducerii
ProgesteronProgesteron
Metodele medicale de normalizare a progesteronMetodele medicale de normalizare a progesteron
» » Toate nivelul normal al hormonului progesteron feminitatea

OtTitres.com
Boală Analize Diagnosticare Medicină Preparate Echipament Sănătate Sarcina si nasterea Ethnoscience Răspunsuri la întrebări Miscelaneu