OtTitres.com

Cauzele valori crescute ale TSH

Scăderea sau creșterea sintezei hormoni tiroidieni

Aceasta duce la anomalii severe ale metabolismului. Funcția tireotsitov a fost evaluata prin simptome clinice si teste de laborator.

Cel mai important parametru ce caracterizează activitatea glandei tiroide, potrivit tiroidian-hormon de stimulare (TTG).

Acest agent biologic activ este eliberat in celulele sanguine ale glandei pituitare. TSH aparțin hormonilor tropic. Valoarea sa în organism este redus la stimularea celulelor tiroidiene.

Regulamentul de funcționare tiroidiană

Funcția glandei tiroide reglementată în mod normal, de principiul „feedback-ul“. Tireotsitov nu funcționează în mod independent, dar sub controlul departamentului central al sistemului endocrin. Glanda pituitară și hipotalamus secreta hormonul de stimulare tiroidiană, tireoliberin.

Concentrația acestor substanțe depinde de nevoia organismului pentru shchitovidki substanțele active (tiroxina și triiodotironina).

Dacă hormon tiroidian nu este suficient, glanda pituitara incepe sa produca si secreta mai mult TSH. Acest factor are un efect direct asupra celulelor tiroidiene. Ei încep să capteze iod maxim din plasma sângelui, sintetiza nivelurile crescute de T4 și T3. Mai mult decât atât, în tiroidian țesut este celulele endocrine multiplicare activ.

Dacă hormon tiroidian este deja suficient, concentrația de TSH din sânge scade. Stimularea glandei tiroide de glanda pituitara este slăbit. Acest lucru duce la o scădere a activității funcționale a glandei tiroide.Reglementarea descrisă a principiului „feedback-ul“ se observă în rata. În bolile de acest mecanism poate fi rupt. Astfel, atunci când hipotiroidism primar chiar niveluri ridicate de TSH poate crește concentrația de T4 și T3.

Creșterea tirotropină

Înaltă TSH are loc în două stări opuse - hipotiroidismul primar și secundar tireotoxicoza.

Prima dintre aceste tulburări sunt foarte frecvente. In unele grupuri hipotiroidismului primar populației se observă în fiecare a zecea. Deosebit de sensibile la astfel de femei patologia de vârstă mijlocie și vechi.

hipotiroidism primar este o manifestare a funcției tiroidiene scăzută. Această condiție poate fi declanșat de tiroidită autoimună cronică, deficit de iod severă prelungită și de alți factori.

Video: hipertiroidismul. funcția tiroidiană ridicatăhipertiroidism secundar, prin contrast, este o condiție extrem de rară. Prevalența acestei boli este atât de mică încât este aproape posibil să se ia în considerare cazuistică. Probabil hipertiroidism secundar apare cu o frecvență egală la bărbați și femei. Cauza ei principal este tireotropinoma, de exemplu tumori hipofizare.

Tratamentul hipotiroidismului primar - este, în principal de substituție hormonală analogi chimici terapia cu tiroxina și triiodotironina.

Tratamentul hipertiroidismului secundar trebuie să fie radical. Eliminare TSH poate fi chirurgical. De asemenea, este posibil să se utilizeze efectul radiațiilor asupra glandei pituitare.

Valorile normale ale tirotropină

La adulți, TSH este de obicei în limitele 0.4-4 mU / l. În laboratoare diferite valori de referință pot fi ușor diferite.Limita superioară de 4.0 mU / l femei și bărbați care nu sunt gravide adecvate in varsta de 14 ani peste.

Dacă o femeie intenționează să rămână gravidă, acesta este considerat normal hormon stimulator tiroidian într-o concentrație de până la 2,5 mU / L. Este această limită superioară este împărțită în timpul primului și al doilea trimestru de sarcină. După 28 de săptămâni de TSH este ridicat, dacă este mai mare de 3,0 mU / L.

Nivelul TSH Creșterea este periculos pentru fat. Într-o astfel de situație se poate dezvolta anomalii congenitale. In plus, valori crescute ale TSH este asociat cu infertilitate la femei și bărbați, perenashivanie, avort spontan.

Prin urmare, în cazul în care un TTG crescut 2.5-3.0 mU / l, femeile sunt prescrise terapie de substituție hormonală (levotiroxină).

Video: cauze de testosteron

La batranete, un TSH ridicat relativ inofensiv. Mai mult decât atât, o ușoară scădere a activității funcționale a glandei tiroide, după 50-60 de ani este norma.

Dacă o femeie sau un bărbat în vârstă de TSH a crescut la 10 mU / l, terapia de substituție hormonală nu este necesară.

Levotiroxină în această situație este prescris pentru simptome evidente de hipotiroidism. De tratament, în acest caz, refuza boli cardiace coronariene.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Hormoni tiroidieni: sinteza, functia, norma, excesul și deficiențăHormoni tiroidieni: sinteza, functia, norma, excesul și deficiență
Analiza Transcrierea a hormonului de stimulare a tiroidei (TSH)Analiza Transcrierea a hormonului de stimulare a tiroidei (TSH)
Funcția principală a glandei tiroideFuncția principală a glandei tiroide
Hormon stimulator tiroidian (TSH)Hormon stimulator tiroidian (TSH)
Niveluri normale de hormoni tiroidieniNiveluri normale de hormoni tiroidieni
Care este rata de TSH hormonCare este rata de TSH hormon
El este responsabil pentru ceea ce TSH-ului (tiroida-stimulator) hormonEl este responsabil pentru ceea ce TSH-ului (tiroida-stimulator) hormon
TSH crescut: motivele și principalele simptome ale boliiTSH crescut: motivele și principalele simptome ale bolii
Hormonul T4 liberHormonul T4 liber
TSH normă la femeiTSH normă la femei
» » Cauzele valori crescute ale TSH

OtTitres.com
Boală Analize Diagnosticare Medicină Preparate Echipament Sănătate Sarcina si nasterea Ethnoscience Răspunsuri la întrebări Miscelaneu