OtTitres.com

Tirotropina - o scrisoare a glandei tiroide

Nivelul ridicat de TSH - un motiv de îngrijorare

Nivelul ridicat de TSH - un motiv de îngrijorare

Toate organele de secreție internă în organism este obligat să interacționeze unii cu alții. Peste o sută de substanțe biologic active, cu alte cuvinte, hormoni produs de acest sistem. Cu toate acestea, la fel ca orice echipă, pentru lucrul în echipă sa nevoie de un lider, și aici. Tiroidă, pancreas și sex glande, glandele suprarenale și alte organe care produc hormoni și țesuturi, toate acestea asculta glanda pituitară și hipotalamus - părți speciale ale creierului care produc propriile sale hormoni. Unul dintre ei - TSH - vom discuta în acest articol și a discuta despre motivele pentru care o persoană poate avea un TSH ridicat.

Ceea ce este important de știut:

 • Hormon tiroidian este produs de trei: tiroxina, triiodotironina (T3) și calcitonina, care afectează toate tipurile de metabolism în organism.
 • Glanda pituitară produce un număr de hormon tropic, una care afecteaza activitatea glandei tiroide - tiroide.

Cele mai multe dintre organele endocrine, inclusiv a glandei tiroide, funcționează pe principiul feedback-ului negativ. Ce înseamnă? Esența acestui principiu este că, atunci când conținutul este redus în fluxul sanguin, cum ar fi tiroxina, un hormon al glandei tiroide, glanda pituitară produce tirotropină sau hormon de stimulare a tiroidei, abreviat - doar TSH. Sub acțiunea hormonului tiroidian upregulated și secretat în porțiunea suplimentară în sânge a tiroxinei (de asemenea, numit T4 sau tetraiodothyronine). Când cantitatea de hormon tiroidian din organism suficient, producția TSH este redus pentru a induce shchitovidku să producă cantități excesive de tiroxină.

În cazul în care sistemul nu reușește

Problemele apar atunci când mesajele din glanda pituitară la tiroida, sau în direcția opusă, nu ajunge.

Ceea ce este important de știut:

 • Numerele normale ale hormonului de stimulare a tiroidei în sânge - 0,4 4,0mkED / l.
 • Timpul de înjumătățire tireotropinei - aproximativ 2 luni, si tiroxina - aproximativ 2 săptămâni.

Ridicat de TSH poate fi determinată cu leziuni de orice legătură în lanțul de tiroida - hipofiza - hipotalamus. În funcție de organ este afectat, bolile endocrine sunt împărțite în: primar și secundar. Unii autori consideră că este necesar să se aloce și terțiar, dar, în opinia mea, creează doar mai multă confuzie în terminologia.Deci, boli tiroidiene sunt clasificate ca nivel primar al prejudiciului. TSH ridicat apare în diferite patologii ale glandei tiroide, care, de obicei, simptome evidente de hipotiroidism.

Ceea ce este important de știut:

Complexul de simptome care se dezvolta datorită concentrației scăzute de hormoni tiroidieni în sânge, numit hipotiroidism

Desigur, în baza descrise mai sus principiul de ajustare a echilibrului hormonal, hipotiroidism ridicat TTG este doar reacție pentru a scădea concentrația de T3 și T4. În același timp, care trece testele pentru panoul tiroidian, rezultatul este un model caracteristic: TSH - modernizate, T4 - retrogradat.

Boli care duc la hipotiroidism

 1. tiroidita Hashimoto.
 2. Starea după îndepărtarea glandei tiroide, sau rezecția unei părți a acestuia.
 3. consum redus de iod din alimente.
 4. postpartum și tiroidită subacută.
 5. Hipotiroidismul este cauzată de tratamentul cu I131
 6. Amiodarona, estrogensoderjath contraceptivele hormonale, medicamente thyreostatics litiu, morfină și alte medicamente.

Clinic manifestat hipotiroidism mereu aceeași, indiferent de motivele care au condus la aceasta. Principalele simptome ale acestei afectiuni sunt prezentate mai jos:

Totalitatea simptomelor de hipotiroidism, o indicație indirectă, care devine un TSH de mare
sistem nervostulburări de memorie, atențieLentoarea de gândire și vorbireTendința de depresie
sistemul circulatorLow tensiunii arteriale sistemiceEfuziune (fluid) în cavitatea pericardicălent ritmului cardiac
soldatîntârzieri frecvente scaunCreșterea dimensiunii ficatuluiScăderea apetitului
funcția de reproducereciclului menstrualScăderea apetitului sexualinfertilitate
schimbări mixedemedem facialpiele uscată și căderea păruluivoce profundă
alte modificăriDurere și crampe musculare slăbiciune bschaya și chillinessTemperatura scăzută a corpului

Alte cauze:Un TSH mare poate fi alte condiții ale corpului, nu sunt asociate cu hipotiroidism, dar efectul asupra hormonilor tiroidieni sau activitate:

 1. boli grave ale organelor interne.
 2. Unele boli mentale.
 3. deficit de hormoni suprarenale necompensată.
 4. Insomnie și stres nervos.
 5. Activitatea fizică în ajunul studiului.
 6. Prelevarea probelor de sânge pentru analiză a fost efectuată pe timp de noapte.
 7. Bătrânețea sau în timpul perioadei neonatale.

Ceea ce este important de știut:

 • In cazurile de mai sus, analiza de sânge de multe ori se poate observa că TSH este ridicat, T4 normal.

În cazul în care glanda tiroidă nu este vinovat?

Dacă nici unul dintre aceste boli nu este cauza niveluri ridicate de TSH, apoi un alt scenariu posibil. Cea mai slabă verigă în lanțul poate fi glanda pituitara, împreună cu hipotalamusul.

Leziunile de hipofiză și hipotalamus, ceea ce duce la o creștere a TSH apar cazuistic rar. Un exemplu al acestei boli - secretante de TSH adenom pituitar. Uneori, secretoare de adenom pituitar poate nu numai TSH, dar, de asemenea, într-o măsură mai mare, prolactină, sau alt lemn tropical hormoni hipofizari.Cauzele adenoame pituitare, înainte de sfârșitul nestudiate, oamenii de știință și exprima opinia cu privire la impactul de leziuni la cap, anumite boli infecțioase, mai multe femei: sarcina de a continua morfopatologic, travaliul obstrucționat și preparate contraceptive hormonale.

Ceea ce este important de știut:

-Tirotropina secretoare de adenom pituitar este înregistrat mai puțin de un procent din toate cazurile de tumori hipofizare.

Duce la o crestere a tirotropinei poate boala genetica in care celulele pituitare nu au răspuns la tiroxina conținute în fluxul sanguin.

În aceste două cazuri, după ce a primit o declarație de laborator cu rezultatele studiilor privind cantitatea de hormoni tiroidieni și tirotropina, pacientul va vedea valori crescute ale TSH, T4 a crescut împreună cu ea. Acestea sunt semne ale altor procese patologice în organism - hipertiroidism.

Ceea ce este important de știut:

 • Hipertiroidismul - de asemenea, cunoscut sub numele de hipertiroidism.
 • Hipertiroidism - creșterea concentrației în hormonii sanguine iodotironine produși de glanda tiroidă și schimbările care rezultă din organism.

se confruntă cu tireotoxicoză

Principalele nemulțumiri ale pacienților cu hipertiroidism sunt oferite în tabelul următor:

Ce pacienți se plâng
sistem nervossistemul circulatorfuncția de reproducerealte modificări
Anxietate, neliniște și iritabilitate Creșterea ritmului cardiac tulburari ale ciclului menstrual (la femei) globii oculari bombată
Tremuratul mâinilor și / sau pe tot corpul Diferite tipuri de aritmie potență redusă (bărbați) scădere în greutate semnificativă
tulburări de somn Creșterea presiunii pulsului infertilitate Art lichide frecvente

Problema părinților și copiilor

Motivul pentru concentrația mare de TSH poate acționa unele boli ereditare în care perturbate percepția celulelor triiodotironina și T4. Această mutație genetică are două tipuri: non-sensibile la hormoni tesutul tiroidian poate fi întregul organism, cu puține excepții, fie celulele pituitare. În primul caz, pacienții au simptome de hipotiroidism, iar în al doilea - tireotoxicoza.

Pentru a rezuma

Astfel, un tirotropină de mare - acesta este doar un simptom care are mai multe explicații, dacă vom evalua în mod izolat de celelalte semne ale bolii. Pentru a afla motivele pentru care rata crește, ar trebui să consulte un endocrinolog și o examinare suplimentară. Tratamentul va depinde în întregime de tipul de patologie a condus la niveluri crescute ale hormonului de TSH hipofizar.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Hormoni tiroidieni: sinteza, functia, norma, excesul și deficiențăHormoni tiroidieni: sinteza, functia, norma, excesul și deficiență
Hormonii de tiroidă și glandele paratiroide, compoziția lor și de numireHormonii de tiroidă și glandele paratiroide, compoziția lor și de numire
Sistemul endocrin: structura, organe, și funcția sa de lucruSistemul endocrin: structura, organe, și funcția sa de lucru
Importanța glandelor endocrine la omImportanța glandelor endocrine la om
Funcția principală a glandei tiroideFuncția principală a glandei tiroide
Hormon stimulator tiroidian (TSH)Hormon stimulator tiroidian (TSH)
El este responsabil pentru ceea ce TSH-ului (tiroida-stimulator) hormonEl este responsabil pentru ceea ce TSH-ului (tiroida-stimulator) hormon
Paraganglia glandei endocrine și de sistem: tipuri, funcții și caracteristici ale organismelorParaganglia glandei endocrine și de sistem: tipuri, funcții și caracteristici ale organismelor
Care este hormonul calcitoninaCare este hormonul calcitonina
Sistemul endocrin ca o parte importantă a vieții organismuluiSistemul endocrin ca o parte importantă a vieții organismului
» » Tirotropina - o scrisoare a glandei tiroide

OtTitres.com
Boală Analize Diagnosticare Medicină Preparate Echipament Sănătate Sarcina si nasterea Ethnoscience Răspunsuri la întrebări Miscelaneu