OtTitres.com

Hipotiroidism autoimuna ca urmare a tiroidita

hipotiroidism autoimună

hipotiroidism autoimuna se dezvoltă pe fundalul tiroidita Hashimoto

Autoimuna hipotiroidism - o varietate de boli grave care se dezvolta din cauza sintezei insuficiente a hormonilor tiroidieni lor - T4 tiroxina si T3 triiodotironina. Cu toate acestea, hipotiroidismul autoimună este foarte diferit de un alt mecanism de dezvoltare patologii similare: în acest caz, glanda tiroidă nu suferă din cauza unor factori externi sau dezvoltarea anormală, dar din cauza mutatii genetice severe. Ca rezultat al acestui proces, celula de propriul sistem imunitar începe să perceapă tiroida ca un obiect străin și atacă-l distrugă treptat. De-a lungul timpului, cu progresia procesului și absența tratamentului adecvat poate completa încetarea funcționării tiroidei și dezvoltarea stării periculoase și de moarte - mixedem comă.

motive

hipotiroidism autoimun se dezvolta, de obicei, ca o consecință a inflamație tiroidiană natura autoimună - tiroidita Hashimoto.

Video: Este tratată o tiroidita cronică autoimună?

Mecanismele ambelor patologii sunt similare: defect genetic, iar celulele imunitare distruge foliculii ale glandei tiroide. Cu toate acestea, în cazul în care primul tireotoxicoza tiroidita este posibil, adică, crește nivelul de hormoni tiroidieni în sânge, hipotiroidism autoimună se caracterizează printr-o scădere persistentă a tiroxina și triiodotironina în ser.

Un rol imens în dezvoltarea hipotiroidismului autoimune jucat de ereditate: prezența în familia rudelor cu patologie similară a riscului de a dezvolta aceasta crește de multe ori.Există, de asemenea, factori predispozanti care pot accelera dezvoltarea hipotiroidismului autoimune:

 • boli virale sau infecțioase severe
 • radiații ionizante;
 • prejudiciu tiroidian cu aflux sa în componente sanguine;
 • Tratamentul pe termen lung cu iod radioactiv.

simptomatologia

Manifestările de hipotiroidism autoimun nu diferă în natură de orice alte boli ale glandei tiroide, însoțită de o reducere a activității sale:

Video: tiroidita Hashimoto. Tratamentul tiroiditei cronice autoimune.

simptome

Simptomele caracteristice bolilor tiroidiene

 • slăbiciune, letargie, lentoare, a redus activitatea fizică;
 • tulburări de memorie, lucru mentale;
 • creștere în greutate, constipație, dureri de stomac, arsuri la stomac;
 • parul si unghiile fragile, piele uscată, galben umflarea, shelushitsya- observat cât mai multe părți ale corpului și organelor interne (mixedem);
 • perturbat sistemele cardiovascular, respirator și nervos, există o aritmie gravă;
 • potență redusă la bărbați, la femei - absenta menstruatiei, infertilitate se poate dezvolta;

Mai mult, la pacienții cu hipotiroidism autoimună pot forma noduri în glanda tiroidă și creșterea în volum. Într-un astfel de caz, va fi marcat simptome de compresie a organelor gatului - trahee, esofag, laringe: durere la înghițire, aspră voce profundă, dificultăți în respirație.În absența diagnosticului în timp util și un tratament adecvat, o persoană poate dezvolta o urgență medicală foarte periculos - mixedem comă: încălcări critice în activitatea inimii, creierul și plămânii.

Video: Tiroidita autoimuna - MD Pinaev SK, oncolog

Aceasta patologie duce adesea la moarte din cauza insuficienței respiratorii sau cardiace. Există o altă opțiune: dacă timpul nu începe tratamentul unei tulburări autoimune, aceasta poate duce la procese similare în alte organe cu dezvoltarea unor tulburări grave în organism.

diagnosticare

Pentru a determina dacă o persoană are o hipotiroidie autoimună, trebuie:

Video: autoimuna tiroidita tratamentul tiroidian de remedii populare și metode

 • În primul rând, să examineze sângele privind compoziția cantitativă a hormonilor tiroidieni. De asemenea, este important să se cunoască activitatea funcțională a glandei pituitare, care sintetizeaza hormonul stimulator tiroidian (TSH), care controleaza glanda tiroida. In mod normal, concentrația este: 2,6-5,7 mmol / l pentru triyodtironina- 9,0-22,0 mmol / l pentru tiroxină și 0.4-4.0 mU / L pentru TSH. Valorile scăzute ale hormonilor tiroidieni si de mare - hipofiza poate diagnostica hipotiroidism.
 • În al doilea rând, pentru a investiga pentru prezența sângelui în anticorpul său specific ser la tiroglobulina (TG-AT) și peroxidazei tiroidiene (TPO). Valorile normale ale următoarelor: .. 0-18 U / ml și 0-5,6 U / ml, respectiv. Creșterea acestor cifre ne permite să caracterizeze hipotiroidie ca autoimună.
 • În al treilea rând, ecografie tiroidiană: Prin această cercetare consistență studiu și structura tiroidei, dimensiunile sale, determină prezența sau absența nodurilor, și ale formațiunilor tumorale.
 • În al patrulea rând, scintigrafia tiroidiană: O metodă de a identifica activitatea funcțională a glandei tiroide și capacitatea sa de iod capcana din fluxul sanguin, prin care sintetizeaza hormoni tiroidieni. Cu cât este mai Iodul se duce la corp, cu atât mai bine glanda tiroidă la locul de muncă și vice-versa.
 • Dacă toate tipurile de mai sus de diagnosticare a da un rezultat pozitiv, și, de asemenea, în tiroida noduli sunt, efectueze biopsie ac fin: Ac special să ia o cantitate mica de tesut mamar pentru examinare histologică. Această metodă vă permite să învețe natura educației și de a exclude malignitate.

tratament

Autoimuna hipotiroidism - o boală gravă care necesită pe termen lung și un tratament complet. Principiile de bază ale tratamentului acestei patologii sunt:

 1. hipotiroidism Eliminarea folosind medicamente substitutive - naturale sau sintetice hormon tiroidian. In acest caz, medicamentele pot fi utilizate tiroxina și levotiroxină (de exemplu Eutiroks). Aceștia sunt numiți strict individual și după un diagnostic complet al pacientului.
 2. Eliminarea tulburărilor autoimune folosind glucocorticoizi.
  boli autoimune, oricare ar fi motivele pentru care nu au fost cauzate de, legate de problemele din sistemul imunitar. Acesta este motivul pentru care numește medicamente speciale, care suprima munca ei, nu dau celule ale sistemului imunitar pentru a distruge propriul corp. Aceste medicamente includ hormoni suprarenalieni si unele medicamente sintetice.
 3. Imunomodulatori pentru corectarea sistemului imunitar. Fără protecția organismului uman pur și simplu să moară: acesta va ataca numeroase virusuri și bacterii care trăiesc în interiorul și în afara corpului. Și, la fel ca în hipotiroidie autoimună, cu excepția unui defect al sistemului imunitar in sine, o persoană ia droguri, copleșitoare ei, apoi asigurați-vă că să acorde o atenție deosebită protecției organismului uman. Pentru a face acest lucru, numit medicamente speciale care înlocuiesc sistemul imunitar și de a ajuta, deși nu efectua destul pe deplin funcția sa de protecție.
 4. diete speciale, efort fizic. În hipotiroidism deranjat metabolismul, încetinește, provocând astfel perturbări grave în organism, cum ar fi obezitatea și edem. Pentru a face acest lucru, aveți nevoie pentru a limita volumul de alimente consumate, elimina complet fript, prea dulce, alimente grase și conservate, precum și a reduce cantitatea de aportul de lichide.

Tratamentul hipotiroidismului autoimună este un lung, de multe ori lungă de viață, efectuate sub stricta supraveghere a unui endocrinolog, si imunologie.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Anti-TPO (peroxidază tiroida) a crescut. Decât poate fi periculos?Anti-TPO (peroxidază tiroida) a crescut. Decât poate fi periculos?
Analiza unui sânge pe TTGAnaliza unui sânge pe TTG
Tiroidita tiroidiene după livrareTiroidita tiroidiene după livrare
Tiroidita Hashimoto HashimotoTiroidita Hashimoto Hashimoto
Anticorpii la peroxidază tiroidian, ce este?Anticorpii la peroxidază tiroidian, ce este?
Subclinice (ascuns) hipotiroidismSubclinice (ascuns) hipotiroidism
Tiroidita HashimotoTiroidita Hashimoto
Tiroidita HashimotoTiroidita Hashimoto
Tiroidita Hashimoto cu rezultatul hipotiroidismului: simptome și tratamentTiroidita Hashimoto cu rezultatul hipotiroidismului: simptome și tratament
Cele mai frecvente boli tiroidiene - o tiroidita autoimună cronicăCele mai frecvente boli tiroidiene - o tiroidita autoimună cronică
» » Hipotiroidism autoimuna ca urmare a tiroidita

OtTitres.com
Boală Analize Diagnosticare Medicină Preparate Echipament Sănătate Sarcina si nasterea Ethnoscience Răspunsuri la întrebări Miscelaneu