OtTitres.com

Boala mixedem se manifestă și tratate

conținut

Mixedem - o boala care apare atunci cand glanda tiroida disfuncție. Mai precis este numit mixedem unul dintre simptomele de hipotiroidism, deoarece acesta se produce numai atunci când nu există suficientă funcției tiroidiene. Pentru a înțelege ce este mixedem, cauzele și simptomele trebuie să fie luate în considerare în detaliu.

mecanismul de dezvoltare

Hormonii tiroidieni joacă un rol important în metabolismul organismului, afectează starea tuturor organelor și țesuturilor. Triiodotironina și tiroxina afectează metabolismul carbohidraților, grăsimilor și proteinelor. Sub acțiunea acestor hormoni este ars grăsimi și carbohidrați, proteine ​​și, invers, să înceapă sintetizata intensiv. La schimbul de apă și electroliți, hormoni tiroidieni au un impact semnificativ.

Ca urmare a producției insuficiente de hormoni dezvolta boala - hipotiroidism, care este urmată de edemul mucoaselor sau mixedem. Principalele procese patologice care declanșează această boală:

 • scăderea metabolismului bazal;
 • acumularea de glicogen în ficat;
 • scădea în defalcarea de grăsime;
 • descrește în sinteza proteinelor,
 • acumularea în spațiul intercelular al mucinei - proteină la nivelul mucoaselor;
 • depunerea de acid hialuronic, care atrage o cantitate mare de apă, creând o presiune în țesut.

mixedem

cauzele

Următoarele tipuri de hipotiroidie:

 1. Primar, care este cauzata de defecte genetice in tesutul de cancer (absenta completa, hipoplazia țesuturilor, hormoni defecte sau purtător proteine), boli infecțioase, care doare mama insarcinate in timpul sarcinii.
 2. Secundare și terțiare să fie combinate într-un grup comun, deoarece ambele sunt un personaj central, adică modificările patologice care afectează glanda pituitară și hipotalamus, care generează hormoni tiroidieni de control.


Sub mixedem înțeleg sindromul edem, care are propriile sale caracteristici. Mixedem - este rezultatul hipotiroidismului, și un motiv hipofuncție tiroidiană ar fi după cum urmează:

 • shchitovidki anomalie congenitală (forma congenitală);
 • umflare;
 • deficit de iod cronică în dietă;
 • glandă inflamatorii sau autoimune proces (tiroidita);
 • prejudiciu glandei;
 • chirurgie cu îndepărtarea parțială sau totală a corpului;
 • tratamentul izotopilor de iod.

În cazul hipotiroidismului secundar și terțiar, mixedem cauze de minciună patologie in glanda pituitara, hipotalamus, în cazul în care controlul funcției tiroidei și a altor glande endocrine.

simptomele bolii

Mixedem - o umflătură, care au caracteristici. Această boală are următoarele simptome:

 1. Edemul are un caracter urduroși. Aceasta înseamnă că țesutul subcutanat se acumulează în mod activ mucina, care are structura mucoase precum și pentru acidul hialuronic, transformată în gel și retenția apei în țesuturi.
 2. locuri frecvente de distribuție - față, gât, brațe, picioare mai puțin. Fața devine pufoasa și ia forma unei măști de ceară. superioare și inferioare pleoapelor se umfla puternic.
 3. Creșterea volumului rezultatelor gâtului în faptul că umflarea comprima nervii laringelui și corzile vocale. O astfel de compresie va provoca răgușeală sau pierderea vocii.
 4. Ca urmare a umflarea țesutului subcutanat, elementele structurale ale pielii, și că părul și unghiile sunt afectate de malnutriție. Prin urmare, în cazul în care boala progreseaza, apare caderea parului, subtierea unghiilor.
 5. Când este presat pe porțiunea umflată nu este nici urme de lovituri, așa cum a acumulat în țesutul subcutanat presurizează fluid.
 6. Perturbarea rinichilor si ale aparatului urinar. marcat de multe ori de o astfel de boală cum ar fi cistita.
 7. motilitatea Deranjat a tractului gastro-intestinal, apar simptome care provoaca: diaree, constipație, greață, vărsături, dureri abdominale și disconfort abdominal.


zhivot_problema

În plus față de semne de mixedem, hipotiroidism au simptome de incetinirea metabolismului:

 • un sentiment de constante la rece, frisoane;
 • chuvstvoustalosti permanente, slăbiciune;
 • tembelism și letargie, deliberare atentă, absența unui răspuns adecvat la ceea ce se întâmplă în jurul;
 • tulburare în inimă: aritmie, bradicardie, insuficiență cardiacă. Acest lucru este exprimat printr-un sentiment de „fading“, a inimii, durere și disconfort în piept;
 • dureri în mușchi și articulații, care reduce activitatea fizică deja slabă;
 • din cauza insuficienței circulatorii, în cazul în care netratate, hipotiroidismul se va produce simptome de tulburări vizuale, de auz, tactil.

tratamentul mixedemCa o consecință a hipotiroidism mixedem, tratamentul trebuie să vizeze compensarea scăderea producției de hormoni tiroidieni, care sunt utilizate medicamente care înlocuiesc hormonul tiroidian inadecvat produs. Aceste medicamente includ înlocuitori și preparate de iod de hormoni.

L-tiroxină

Acest substitut hormon tiroidian adecvat, care trebuie să fie luate de viață ca terapie de substituție, în special atunci când țesutul mamar este eliminat sau înlocuit de țesut conjunctiv. Hormonul este complet compensat pentru funcția tiroidiană, dacă îl luați în conformitate cu setările.

Preparate iod

Acest grup include Yodbalans, Jodomarin, Iod Vitrum. Acești agenți sunt atribuite atât ca prevenirea și tratamentul tulburărilor prin deficit de iod, care apar în zonele cu un conținut scăzut de iod în produsele alimentare prelucrate.

Tratamentul trebuie să fie neapărat însoțită de o dietă specifică, care îndeplinește o funcție importantă în compensarea insuficienței funcționale a tiroidei cu mixedem. Aceasta boala necesita consumul de alimente cu tirozină, din care construcția propriilor hormoni. Tirozina contin:

 • diferite soiuri de carne, dar macră;
 • lapte, produse lactate,
 • avocado, banane;
 • semințe de dovleac și semințe de susan;
 • linte, fasole.

În cazul în care boala este asociata cu deficienta de iod endemica in dieta trebuie sa contina cantitati adecvate de acest element. Mulți iod rămân în fructe de mare, sare iodată. În cazul în care boala a apărut din cauza unei tumori a sistemului hipotalamo-hipofizar, tratamentul chirurgical.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Pericolul de oboseala sub mascaPericolul de oboseala sub masca
Ce este hipotiroidism secundar, cum să-l detecteze și să tratezeCe este hipotiroidism secundar, cum să-l detecteze și să trateze
Ce teste de sânge sunt tratate cu hipotiroidism și ce boli pot detecta?Ce teste de sânge sunt tratate cu hipotiroidism și ce boli pot detecta?
Hormonul T4 liberHormonul T4 liber
MixedemMixedem
MixedemMixedem
Hipotiroidismul - un criminal lent și insidiosHipotiroidismul - un criminal lent și insidios
Subclinice (ascuns) hipotiroidismSubclinice (ascuns) hipotiroidism
7 Gipotireoza- motive principale pentru simptomele si tratamentul acesteia7 Gipotireoza- motive principale pentru simptomele si tratamentul acesteia
Simptome de hipotiroidismSimptome de hipotiroidism
» » Boala mixedem se manifestă și tratate

OtTitres.com
Boală Analize Diagnosticare Medicină Preparate Echipament Sănătate Sarcina si nasterea Ethnoscience Răspunsuri la întrebări Miscelaneu