OtTitres.com

Ce se ascunde în spatele modificărilor pancreatice difuze

Video: Difuz modificări ale pancreasului, pancreatita cronică, identificate prin ultrasunete

Difuz modificări pancreasului (sau modificari difuze parenchimul pancreatic) - violarea ecografic totala (ecografie la) structura de organe, precum și modificările de dimensiune ale structurii. Anomaliile în sistemul de tubulaturi și complicații focale pot fi.
Fotografii Procedura de ultrasunete pentru determinarea modificărilor difuze ale pancreasului
Modificări de diagnostic incorect Difuze își asumă. Această informație este de la medicul american la un alt medic, recomanda pacientii sa fie supuse unei ultrasunete. Această metodă de cercetare va spune doar despre structura corpului, pentru diagnostic singur este, de obicei, nu suficient de structură. De aceea, medicul competent, de obicei, nu se bazează diagnosticul doar pe ultrasunete. Excepțiile sunt unele anomalii congenitale sunt asimptomatice structura actuală.

Diferite modificări difuze corespund pancreas sale boli diferite.

Tabel: Care sunt schimbările difuze ale pancreasului
hypoechoichiperecogende reducere a dimensiuniicrește în dimensiune
pancreatită acutăliposisModificări legate de vârstăpancreas inelari
Stadiul incipient al pancreatitei croniceFibroza pancreasuluiAtrofia pancreasuluipancreatită acută
-pancreatită cronică--

Hiper-, hipo- și anechoica vorbesc despre capacitatea de tesut reflecta cu ultrasunete care vine de la dispozitivul senzor de ultrasunete. educație hiperecogen reflecta bine pe ultrasunete, hypoechoic - mai rău, și surde - nu reflectă.

Video: Ultrasonografie abdominală: Difuz modificări pancreasului (pancreatită reactivă)

Prolix structură eterogenă înseamnă că aceste porțiuni sunt amestecate.

Modificări - o încălcare difuze a structurii, care ocupă întregul corp al materialului, nu doar site-ul.

Acum, uita-te la aceste boli, deoarece ultrasunete, simptome și semne, și terminând cu pilonul de tratament.

pancreatită acutăMedicul american în această patologie indică de obicei difuze următoarele modificări: crește structura neclară a corpului, cu o ecogenitatea redusă și limitată anehogennoe porțiuni (cel puțin - gipoehogennymi) - este zone de necroză, hemoragie. Uneori, descrieri scrise cu ultrasunete, pur și simplu: „Difuz, structură eterogenă.“ semn Instabilă - extinderea conductei. De asemenea, pentru ultrasunete în pancreatita acută caracterizată prin acumularea de lichid în jurul pancreasului și / sau în cavitatea peritoneală, cavitatea pleurală la stânga.

fotografia unei femei cu dureri cauzate de pancreasȘi astfel, simptomele. Primele semne care apar în 1-3 zile, sunt dureri constante la partea de sus a abdomenului, de multe ori se extinde la partea din spate (zona zoster), vărsături repetate. Aceste simptome apar dupa masa sau într-o zi sau două după intoxicație. Poate că apariția icter, febră.

tratament:

 1. Aceasta se realizează într-un spital. Inainte de anestezie spitalizare este inacceptabilă, deoarece tabloul clinic, deoarece unsă și va fi mai dificil de a pune diagnosticul corect. Numai după confirmarea diagnosticului prescrie analgezice și antispastice.
 2. De obicei, recomanda repaus alimentar la pancreas „odihnit“ pe secretia de suc pancreatic digestiv.
 3. Pentru a îmbunătăți țesut de organe reopoligljukin putere prescrise sau alte mijloace similare.

pancreatită cronică

După numeroase episoade de inflamație rămân focare fibroza, modificari difuze, astfel parenchimului pancreatic arata ca structura cu ecogenicitate scăzută. Contururile corpului în condiții normale de dur dimensiunea sa, există o creștere a diametrului chisturilor conductă, calcifieri.Simptomele sunt similare cu cele de mai sus, ca instigatori de durere sunt aceleași și în pancreatita acută. Numai aceste dureri de intensitate moderata, plictisitoare, dureri, constipație alternând cu diaree, greață, vărsături, scădere în greutate. Icter apare ca o trăsătură rară.
În timpul tratamentului, se recomandă să adere la un regim alimentar care economisesc, luând preparate enzimatice (pentru funcția de înlocuire nu este organism coping) și prescrie antispastice și analgezice.

Stadiul incipient al pancreatitei cronice

Pentru a difuza modificări în această boală este caracterizată prin hypoechogenicity, mărimea obișnuită, neregularități de contur, o conductă.
Simptomele și tratamentul ca în pancreatita cronică.

liposis

Modificări difuză sunt după cum urmează: hyperechogenicity, dar dimensiunea este de obicei normala.Lipomatoză - o proliferare in pancreas de tesut adipos. Iar site-uri de tesut adipos creștere. Este important ca în timp, înlocuiește țesutul normal corpului și numai dacă există semne de lipomatoză. Simptomele asociate cu tulburări digestive:

 • vărsături după 2,5-3 ore după masă,
 • diaree
 • meteorism
 • scădere în greutate

Formele de tratament asimptomatici nu necesită: suficient de respect pentru o dietă specială. În cazul în care simptomele bolii a avut deja un efect, numește preparate enzimatice pentru normalizarea digestiei. Tratamente chirurgicale - numai în timpul comprimării ansamblului conductă de grăsime corporală, care este de obicei determinată prin ultrasunete.

Fibroza pancreasului

Acesta poate fi rezultatul pancreatitei cronice, fibroza chistica sau hemocromatoza primara ( „diabet bronz“). Spre deosebire de lipomatoză, în cazul în care țesutul normal este înlocuit cu conjunctive. Acest lucru se schimba ecogenicitatea tesut pe ultrasunete, și este cauza schimbărilor difuze.

Modificări difuze ale pancreasului apar aici, ca o creștere a densității sale, ceea ce duce la creșterea ecogenicitate, dimensiunea este o caracteristică normală.

Simptome. Fluxurile Prea adesea asimptomatice. Dar, la fel ca lipomatoză, țesutul normal de lucru devine mai mică - și există semne de tulburări digestive descrise.

Video: Difuz modificări în parenchimul renale

Tratamentul este identic cu cel al lipomatoză.

Un pic despre mărimea

 • Modificări legate de vârstă - orice ecogenicitate
 • atrofie de organe
 • rezecție operatorie sau necroză.
 • În formă de inelul său (caracteristic): o creștere în detrimentul duoden înconjurător
 • pancreatită acută sau exacerbarea unor forme cronice ale
 • infiltrarea tumorii.
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Tipuri și clasificarea pancreatităTipuri și clasificarea pancreatită
Schimbări focale cu prolix Hayit tiroidianSchimbări focale cu prolix Hayit tiroidian
Ceea ce amenință să difuzeze modificări ale pancreasului?Ceea ce amenință să difuzeze modificări ale pancreasului?
Ce modificari difuze ale glandei tiroide?Ce modificari difuze ale glandei tiroide?
Difuz gusa eutiroidieDifuz gusa eutiroidie
Ecogenicitate parenchimului pancreasuluiEcogenicitate parenchimului pancreasului
Pregătirea pentru ultrasunete a pancreasului și a rezultatelor decodificarePregătirea pentru ultrasunete a pancreasului și a rezultatelor decodificare
Pancreasul a crescut ecogenicitate. Ce înseamnă și cum să trateze?Pancreasul a crescut ecogenicitate. Ce înseamnă și cum să trateze?
Boala de san lobular: cauze, simptome, diagnostic și tratamentBoala de san lobular: cauze, simptome, diagnostic și tratament
Cum de a interpreta ecografia tiroidiană a datelorCum de a interpreta ecografia tiroidiană a datelor
» » Ce se ascunde în spatele modificărilor pancreatice difuze

OtTitres.com
Boală Analize Diagnosticare Medicină Preparate Echipament Sănătate Sarcina si nasterea Ethnoscience Răspunsuri la întrebări Miscelaneu