OtTitres.com

Modificări difuză a glandei tiroide

Video: Difuz modificări în piept

boli tiroidiene manifestată nu numai de tulburări hormonale, dar, de asemenea, modificări în structura corpului. Semnele de țesut este detectat prin inspecție, palparea și studii instrumentale. metode de suplimentare în practică folosesc adesea diagnosticare cu ultrasunete.

Acesta estimează SUA

Examinarea cu ultrasunete - o tehnologie accesibilă, informativă, nedureroasă și în condiții de siguranță. Cu ajutorul unui senzor special pe structura monitorului pictura corpul format aparatului. Diagnostic cu ultrasunete nu aduce atingere sănătății pacientului, deoarece nu suportă sarcina radială.

Modificări difuză a glandei tiroideO ecografie a glandei tiroide este estimat:

 • volumul fiecărui lob și istm;
 • țesut uniformitate;
 • densitatea țesutului;
 • prezența nodulilor și a structurii acestora;
 • viteza fluxului sanguin.

In mod normal, diagnosticul de ultrasunete relevă volum tiroidian mai mică de 25 cm3 la bărbați și 18 cm 3 femei, structura tisulară omogenă cu granulație fină, fără leziuni focale.

În prezent, profilactic sau de studiu de observare tiroidă relevă adesea suficient de daune sale structurale. În regiunile gușă endemică (aproape întreg teritoriul Federației Ruse) la o treime din populație au noduli. Chiar și schimbări mai frecvente difuze ușoare ale glandei tiroide.

Ce este schimbări difuze

Modificări - o încălcare Difuze a structurii întreaga țesătură a întregului volum al prostatei. Această restructurare nu are o localizare clară (vatră).

modificări difuze tiroidiene sunt exprimate ca:

 • creșterea volumului total;
 • reducerea sau creșterea densității;
 • eterogenitatea țesutului.

Schimbări difuze reflectă procesele negative în celulele endocrine. Creșterea volumului unui organ are loc sub acțiunea hormonului hipofizar (tirotropina) sau sub influența anticorpilor. Hiperplazia țesutului are adesea un caracter defensiv. Astfel, creșterea volumului ajută pentru a compensa lipsa de iod din dieta si apa. În același timp, o cantitate excesivă tireotsitov declanșează dezechilibru hormonal. De asemenea, pe fondul hiperplazie cu timpul natural dezvolta tumori focale.Coborârea și ridicarea densității țesutului tiroidian este asociat cu diverse boli. Creștere (hyperechogenicity) observată la proliferarea fibrelor conjunctive, depuneri de calciu, reducând cantitatea de coloid. densitate redusă (hypoechogenicity) apare edem, inflamație, degenerare malignă, creșterea numărului de funcționare vaselor de sânge.

Difuze eterogenitate țesutului - o structură cu granulație mare a glandei tiroide. O ultrasunete detectat zone alterna crescut ecogenitatea și a scăzut. Acest model este caracteristic inflamației autoimune și a altor boli.

Semne de modificari difuze in ecografie tiroidian este o ocazie pentru o examinare detaliată de către un endocrinolog. După testele de examinare și de laborator pentru a decide ce tactici. În unele cazuri, doza de medicamente sau intervenții chirurgicale, în timp ce altele - supravegherea activă.

In ce boli apar modificări ale țesutului difuze

Boli ale țesutului tiroidian este legată în principal de inflamatie autoimună, sau deficit de iod.

Modificări difuze ale parenchimului tiroidian sunt la:Pe fondul de restructurare a intregului tesut este uneori noduri observate. În acest caz, schimbarea de volum cu ultrasunete detectat, densitatea tiroidă și omogenitate. În plus, în același timp, sunt inconsecvente și educație. Aceste noduri pot fi de dimensiuni diferite. Structura lor internă și poate fi dens și lichide. Nodurile pot avea o capsulă clară sau limite nerostite. Uneori, medicii găsesc doar o singură sursă, pe fondul modificărilor difuze. În alte cazuri, pot exista mai multe noduri.

Prolix modificări focale ale tiroidei - este aparitia unei boli sau a unei combinații de diferite boli.

Deci, gușă endemică este predispus la o progresie treptată. Dacă o persoană de la o vârstă fragedă care trăiesc în regiuni defavorizate, la începutul corpului său reacționează la lipsa de iod extindere difuză a glandei tiroide. Mai multe maturitate la acești pacienți încep să apară și leziuni hiperplazia. Până la vârsta de 40-50 de ani, aceste zone formeaza noduli. De obicei, pe un fond de gușă endemică sunt tumori multiple.

În același timp, în ansamblul glandei tiroide poate fi o boală independentă. De exemplu, unei tumori canceroase sau benigne pot apărea la pacienții cu tiroidită autoimună existente.Pentru a clarifica natura tumorilor focale efectua diagnostice suplimentare. În situații diferite, poate fi nevoie de:

 • biopsie aspiratie ac fin;
 • scanare radioiod;
 • histologie în timpul intervenției chirurgicale.

tactici de tratament

Modificări difuză a glandei tiroide

Difuz modificări ale glandei tiroide - acest lucru nu este un diagnostic, ci doar o concluzie cu privire la ecografie. Imediat aceste încălcări structura țesutului nu are nevoie de nici un tratament. Cu rezultatele ultrasunete, este necesar să vină la consultare la medicul endocrinolog, pentru a clarifica pașii următori.

Medicii prescriu de obicei, un studiu cuprinzător:

Video: Dispozitiv tiroidiană Tratamentul Biomedis Android

 • Analiza pentru hormonii tiroidieni (tiroxina si T3 triiodotironina, T4);
 • Analiza pentru tirotropina pituitare (TSH);
 • titrul de anticorpi (peroxidazei tiroidiene, etc.).

Dacă în timpul examinării dezvăluie hipotiroidism (funcție redusă) sau hipertiroidism (a crescut), medicația atribuită. hormoni compensa lipsa de analogi sintetici ai tiroxinei (cel puțin - triiodotironina). Excesul funcției tiroidiene inhibă tireostatikami.

Video: tiroida medicamente | Lechenie Shhitovidnoj Zhelezy

Titru ridicat de anticorpi indică o inflamație autoimună a țesutului tiroidian. Acest proces este de obicei cronic. tiroidita autoimuna în funcție normală - indicație pentru monitorizarea regulată de către un endocrinolog. Tratamentul se poate cere femeilor care planifică o sarcină.

Dacă nu există anticorpi, este modificări difuze probabil legate de deficit de iod. În primele etape ale acestui proces bine ajuta la medicamente. Inițial recomanda medicamente cu iodură de potasiu, iar apoi pot fi necesare hormoni.

Chirurgie modificări tiroidiene difuze pot fi realizate din diferite motive. gușă endemică și tiroidita autoimună cronică, uneori, duce la o creștere semnificativă a mărimii corpului. În cazul în care țesutul tiroidian începe să comprime țesutul din jur, aveți nevoie de tratament chirurgical. În chirurgia difuză gușă toxică este realizată după eșecul conducerii conservatoare.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să efectueze palparea glandei tiroideCum să efectueze palparea glandei tiroide
Ce modificari difuze ale glandei tiroide?Ce modificari difuze ale glandei tiroide?
Cum știi dacă ai crescut glandei tiroideCum știi dacă ai crescut glandei tiroide
Palparea glandei tiroide sau mâinile pricepute ale medicului-endocrinologul pazi starea ei de…Palparea glandei tiroide sau mâinile pricepute ale medicului-endocrinologul pazi starea ei de…
Cum să se pregătească pentru studiul ecografic tiroidianCum să se pregătească pentru studiul ecografic tiroidian
De ce cu ultrasunete a glandei tiroide și aratăDe ce cu ultrasunete a glandei tiroide și arată
În cazul în care glanda tiroidă medicul găsit educație hypoechoic - nu este o condamnare la moarte!În cazul în care glanda tiroidă medicul găsit educație hypoechoic - nu este o condamnare la moarte!
Am interpreta rezultatele cu ultrasunete decodare tiroideAm interpreta rezultatele cu ultrasunete decodare tiroide
Cum de a verifica glandei tiroideCum de a verifica glandei tiroide
Tabelul tiroidian limite normale la femeiTabelul tiroidian limite normale la femei
» » Modificări difuză a glandei tiroide

OtTitres.com
Boală Analize Diagnosticare Medicină Preparate Echipament Sănătate Sarcina si nasterea Ethnoscience Răspunsuri la întrebări Miscelaneu