OtTitres.com

Ce modificari difuze ale glandei tiroide?

În cazul în care glanda tiroidă percepe o soartă tristă, și este expus la orice boală, apoi sub influența agenților patologici poate fi o restructurare a țesutului, parenchimul țesutului normal este înlocuit cu un altul, care nu funcționează funcțiile necesare, pânză. Se poate observa în mod uniform în jurul corpului (difuz modificări tiroidiene), sau în afară, ca noduri.

Ultrasunete - cheia răspunsului

Foto: ultrasunete ajută la determinarea modificărilor difuze ale glandei tiroideToate bolile care afectează parenchimul tiroidian, determinând restructurarea țesutului normal. Aproape toți pacienții aud această concluzie în discursul său, după ultrasunete lor. Și acesta este locul de a fi, pentru că modificările pe termen difuze ale glandei tiroide este deținut cu ultrasunete. Această metodă de diagnostic a contribuit la un pas înainte mare de toate medicina. Particularitatea este inofensiv pentru pacient, care este utilizat în scopul studiilor repetate. Pentru a înțelege cum arată schimbări în țesuturi ale corpului cu ultrasunete (ecografie), este necesar să se facă distincția conceptul de imagini normale cu ultrasunete.

Deci, normal pentru tiroida caracterizat prin următoarele:

 1. forma corectă, dimensiunea nu este crescut;
 2. localizarea anatomică normală;
 3. contururi clare, netede;
 4. omogenitate structură;
 5. navele și ganglionii limfatici de gât nu este schimbat;

schimbări difuze

Acum vom prezenta o mică clasificare, care combină caracteristicile difuze modificări boli tiroidiene specifice fiecărui tip de modificare.

Tabelul 1. Difuz schimbă shchitovidki
tip ehostrukturyUS-semneCe boli cauzează
creștere a tiroidei cu structură omogenătiroidian a crescut. Există o posibilitate de răspândire retrosternale. Poate crește proporția de o parte, toate cota, dar istmul sau ambii lobi. Creșterea gradului adesea cauzate de hiperplazie (creșterea numărului de celule per unitate de volum a țesutului), al ehostruktura pot fi omogenegușă, deficit cauzat yoda- tireotoksikoz- compensată hipertrofia după rezecția prostatei
creșterea tiroidei la o structură neomogenăînsoțită de o creștere a structurii tiroidiene inhomogeneity. Prezența contopirea mai multor noduri. Poate fi solid (unități singulare), determinând modificări reactive în țesutul din jur.tiroidita Hashimoto

Modificări focale ale glandei tiroide

În ceea ce privește modificările focale, atunci ele sunt menționate în cazul cancerului în grosimea o unitate separată, înconjurat de tesut normal. Nodurile sunt (gușă nodulară unice și multiple, gusa multinodulara).

 1. (simple) Componente solide. Aproape 70% dintre modificările focale ale glandei tiroide constituie noduri. Aproximativ 90% dintre aceste noduli sunt adenoamelor, care, în majoritatea sunt benigne. adenoamelor imagine cu ultrasunete poate varia semnificativ, este adesea foarte dificil de a distinge benigne de adenom tumori maligne: ehostruktura lor adesea similare și formarea de diametru de multe ori nu este o caracteristică. Și tumorile singur, și altele pot fi hipo- și hiperecogen (respectiv lumină și întuneric pe ecranul aparatului cu ultrasunete), iar cele și altele pot fi incluse într-un lichid formațiuni (chisturi). Cu toate acestea, în cazul în care formarea de contur clar inerente și anehogennoe subțire (negru) în jurul marginii, atunci există o șansă de 95% că este benignă. Și în prezența necrozei în centrul educației, adică, necroza țesuturilor, aceasta este o tumoare malignă.
 2. Chisturi. Ele sunt caracterizate printr-un contur neted și clar, anehogennoe de conținut.
 3. Abcese, sau sângerări la nivelul glandei tiroide arata ca structura cu ecogenitatea mixtă și contur inegale.
 4. Calcifiere. Există zone hiperecogene cu calea întunecată în spatele lor. Acest calcifiere. Ei vin în ambele unice și multiple, pot fi aranjate în lanțuri sau grupuri.

IMPORTANT! Vă rugăm să fiți conștienți de faptul că o glanda tiroida marita cu prezența calcificărilor interne poate fi purtat ca o malignitate sau nu. Nici diagnostic cu ultrasunete sau examen radiografic nu permite un grad ridicat de probabilitate confirma maligne sau benigne.Acesta nu va fi de prisos să se constate că de multe ori atunci când concluziile cu ultrasunete si clinice, de asemenea, există două semne caracteristice ale modificărilor difuze și semne caracteristice ale modificărilor focale. Deci, de multe ori este de a aduce unele dintre autori în literatura de specialitate, conceptul de schimbări difuze-focale ale glandei tiroide.

Ce modalități suplimentare pentru a găsi probleme?

În cazul în care pacientul a mers la medic, atunci fără îndoială că a făcut dintr-un motiv. Primul pas medic la diagnostic - un istoric medical și de a asculta plângerile pacienților. În mod corespunzător făcut lucrarea poate trimite imediat în direcția cea bună. Medicul trece apoi la examinarea gâtului. Aici, punctele de ghidare pot fi:

 • asimetrie, creșterea gâtului;
 • netezirea de relief naturale, conturul gâtului;
 • Vizualizarea cancerului a crescut;
 • roseata, îngroșarea pielii;
 • crește în ganglionii limfatici din apropiere.

Următorul pas este palparea (senzație) zona glandei tiroide. Ea a deținut mai multe poziții. Cele mai frecvente - este:

 1. în fața pacientului, în acest caz, palparea se face cu degetele;
 2. partea din spate a pacientului, în acest caz, degetele index palpat.


Foto: palparea glandei tiroide pentru modificări difuzeÎn ambele cazuri, pacientul este așezat. Aceasta tehnica ajuta la evaluarea consistenței, densitatea corporală, mărimea și prezența unor structuri suplimentare disponibile palparea. Element, care permite medicului să sugereze o modificări difuze ale glandei tiroide, sunt creșterea în dimensiunea sa, densitatea, eterogenitatea parenchimul. Palparea noduli vor depune mărturie în favoarea oricăror modificări focale.

Desigur, rolul principal în diagnosticul modificărilor difuze în tiroidian aparține metoda cu ultrasunete, cu toate acestea, mâinile calificați de medic poate fi un ajutor de nepretuit in a face un diagnostic.

Dacă ultrasunetul este detectat nod sau noduri, 10 mm sau mai mult, este necesar să se facă referire pacientul puncție, pentru a obține o mostră de țesut de la acel nod. Aceasta este cea mai sigura metoda de a efectua o diferențiere corectă a benigne de cele maligne.Pricepere, folosind cunoștințele și abilitățile cu privire la semnele modificările difuze ale glandei tiroide, un medic bun va lua decizia corectă cu privire la diagnosticul prescrie un tratament în timp util cu ușurință.

Este necesar să se trateze cauza care stau la baza

În numirea tratamentului este necesar să se înțeleagă că vindecarea nu este necesară pentru a difuza modificări ale glandei tiroide, ca atare, dar în mod direct cauza principala a acestei restructurări. Pentru acest pacient, deja în cadrul spitalului sunt atribuite teste suplimentare pentru a determina boala de bază a glandei tiroide. Prin urmare, faptul că cauzele schimbărilor difuze variat, iar tratamentul va fi diferit, de asemenea. Asta depinde, așa cum este stipulat mai sus, boala de bază.

De exemplu, problema este rezolvata gușă nodulară chirurgical, nod excizat. Tratamentul modificărilor tiroidiene difuze cauzate de gușă endemică, rezultatul va fi la primirea preparatelor de iod. Tireotoxicoză, ca o cauza a structurilor afecțiunilor prostatei tratate cu blocante ale hormonilor tiroidieni medicamente și metoda operative utilizate.

Fii vigilent!

Cea mai mică schimbare, chiar și cea mai neînsemnată la început, în glanda tiroidă a lungul timpului este restructurarea întregului material său. Aceasta se manifestă prin încălcarea funcției sale sub formă de hipo- sau hipertiroidism. Dar există o altă opțiune, probabil, cel mai periculos, deoarece shchitovidka foarte lung „tăcut“, care atrage după sine procesele care rulează. Ea eutiroidiene (difuze modificări ale glandei tiroide nu afecteaza functia endocrine). Deci, nu suna alarma, aveți nevoie pentru a ajunge la momentul potrivit pentru a vedea un medic pe baza simptomelor de tulburări ale funcției endocrine a glandei tiroide.

După cum arată practica, din păcate, cazuri foarte rare, când pacienții vin la medic atunci când boala este în fază incipientă. Poate că acest lucru este chiar o excepție de la regula. Aceasta face ca oamenii vin să aibă semne evidente de boală. Acest disconfort la înghițire, și dificultate în respirație, este tulpina gat, sondare direct organul deja extins de către pacient, și multe alte caracteristici.

Dar acest lucru poate fi evitat. Suficient pentru a se conforma cu recomandarea medicului curant și au examene medicale regulate în spectacol pentru a medicilor.
Fii sănătos.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum ecografie a glandei tiroide: procedură specialăCum ecografie a glandei tiroide: procedură specială
Boli tiroidieneBoli tiroidiene
Vascularizația glandei tiroide: cauze, simptome și tratamentVascularizația glandei tiroide: cauze, simptome și tratament
Difuz gusa eutiroidieDifuz gusa eutiroidie
Care este hiperplazia tiroidăCare este hiperplazia tiroidă
Palparea glandei tiroide sau mâinile pricepute ale medicului-endocrinologul pazi starea ei de…Palparea glandei tiroide sau mâinile pricepute ale medicului-endocrinologul pazi starea ei de…
Etiologia și patogeneza gușă toxice nodularEtiologia și patogeneza gușă toxice nodular
Cum de a interpreta ecografia tiroidiană a datelorCum de a interpreta ecografia tiroidiană a datelor
Biopsie ac fin a glandei tiroideBiopsie ac fin a glandei tiroide
Calmul dinaintea furtunii, sau ce să se aștepte de la glanda tiroida?Calmul dinaintea furtunii, sau ce să se aștepte de la glanda tiroida?
» » Ce modificari difuze ale glandei tiroide?

OtTitres.com
Boală Analize Diagnosticare Medicină Preparate Echipament Sănătate Sarcina si nasterea Ethnoscience Răspunsuri la întrebări Miscelaneu