OtTitres.com

Difuz gusa eutiroidie

Tiroidiană și gusa eutiroidiemodificări patologice ale tiroidei hiperplastic compensatorii și natura hipertrofică care are loc fără o schimbare în abilitățile funcționale sunt numite difuze gusa eutiroidie.

Mecanismul de cancer a crescut de eutiroidie și activat pentru a restabili nivelurile sanguine de hormoni tiroidieni, care pot asigura viața normală a organismului. Leziunile de tip eutiroidiene difuze ale glandei tiroide adesea observate la persoanele cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani, predominant la femei.

Cauzele gusa

deficit de iod euthyrosis adesea cauza este considerată în organism, concentrațiile de substanță în țesutul glandei tiroide este redus (în norma de iod 500 mg per 1 g de parenchim). Ca rezultat, apar hiperplazice și degenerare hipertrofică a țesutului glandular (gușă euthyroid).

Acest gusa poate dezvolta, de asemenea, pe fondul stresului, fumatului pe termen lung, deficiențe de micronutrienți, excesul de calciu din organism. Boala Basedow se poate dezvolta din cauza primirea de medicamente, cum ar fi acidul aminosalicilic, litiu, sulfonilureice. Predispozitia la boala, determinat prin ereditate, sex sau vârstă. Dezvoltarea gușă, și ar putea fi din cauza tulburărilor congenitale ale sistemului enzimatic responsabil pentru sinteza hormonilor tiroidieni.

clasificare

Acest tip de gușă nodulară poate fi caracter difuz difuz sau nodular.

Conform recomandărilor OMS urmăresc mărire volumul glandei tiroide:

  • 0 grade - difuze gușă este absent, ambii lobi ai glandei tiroide de dimensiuni normale sau în cadrul normelor fiziologice;
  • 1 grad - gusa palpabil, care nu este determinată de un medic prin examinare vizuală în poziția obișnuită a gâtului;
  • Gradul 2 - palparea, precum și gușa difuză determinată vizual.

Conform secreta funcției tiroidiene:

  1. gușă hipertiroidian - creșterea activității funcționale;
  2. eutiroidiene gușă - funcția nu este rupt;
  3. hipotiroidie gușă - scăderea capacității funcționale a glandei tiroide.

simptomatologiaDeoarece înfrângerea de cancer la eutiroidie diagnostic nu încalcă funcția sa, și simptome ale bolii se manifesta destul de rare. Cu toate acestea, pot exista simptome, cum ar fi slăbiciune generală în corp, dureri de cap și o senzație de oboseală. La 1 și 2 grade de gușă pot să apară în sensul comprimării regiunii gâtului, există un defect de valoare cosmetic.

Difuz gușă eutiroidiene cu dimensiuni mari poate fi însoțită de următoarele complicații: esofagul superior compresiune sau vaselor adiacente traheei și tractului nervoase, precum strumitom, sindromul de compartiment cavă superioară cavă, dâre de sânge diferite volume în parenchimul prostatei. În astfel de cazuri, pot să apară următoarele simptome: răgușeală și voce modificări, dificultate în respirație.

diagnosticul euthyrosis

palpaciya-shitovidki

În primul rând, difuze gușă euthyroid detectate în timpul inspecției și palpării. Pentru a verifica structura (difuze leziuni de tip eutiroidieni), dimensiunea, valori ale tiroidei volum aplicat cu ultrasunete. În cazul leziunilor nodulare în structura glandei este un ac de puncție ac fin. O altă metodă informativă pentru evaluarea funcției tiroidiene este scintigrafia.Din studiile de laborator, este important să se determine nivelul de T3 și T4, TSH și tireoglobulina în sânge. Deficitul de iod este demonstrat niveluri de T3, T4, TSH în limite fiziologice și creșterea conținutului de imunoglobuline, tiroglobulină. La analiza conținutului imunogramă estimat al limfocitelor (T, B), anticorpi pentru fracțiunile microzomale celule ale glandei, tiroglobulina.

Atunci când cantități mari de gusa sau simptome de compresie a esofagului superior petrec radiografia de contrast.

tactici terapeutice

Eutiroidiene monoterapie, de obicei tratate iod aplicând mijloace sau un levotiroxină de iod terapie combinată și levotiroxină.Pacientii 50 ani de la începutul tratamentului utilizat medicamente cu iod (iodură de potasiu), 100-200 micrograme pe zi (mai mult de 1 grad). De obicei, aceasta terapie are un efect pozitiv timp de șase luni, cu rezultatul că există dinamica negativă a bolii, aducand glanda la dimensiuni fiziologice.

În caz de eșec al terapiei cu iod, pacientul este transferat pe terapie levotiroxină (preparate de L-T4) sau o combinație de iodură de potasiu și L-T4.

Tratamentul chirurgical este dat în cazul gușă imens (nu mai puțin de 2 grade) de compresie și de prezența organelor adiacente. Tratamentul izotop Un alt tratament eficient este considerat (iod radioactiv-131). Această metodă permite de a reduce dimensiunea culturii de 50% la o administrare de 1 ori mai mare a medicamentului.

Predicția și prevenirea

Marea majoritate a cazurilor observate euthyrosis cedat la tratamentul medicamentos, având ca rezultat posibila scădere a severității gușă (de la 2 la 1, 1 la 0). Pacienții cu vârsta peste 50 de ani la fiecare 1-2 ani trebuie sa efectueze glanda cu ultrasunete, pentru a fi testate pentru determinarea TSH, de control endocrinolog, care evaluează dinamica bolii.

Măsurile preventive sunt împărțite în două grupe mari: individuale și de masă. Individual - includ primesc medicamente care conțin iod în timpul sarcinii, pacienții post-operatorii, persoane din regiunile endemice. Măsurile de prevenire în masă sunt în echilibrarea conținutului de energie al dietei alimentare cu conținut de iod (fructe de mare, curmale, nuci, sare iodată).

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Tiroidă eutiroidieTiroidă eutiroidie
Multinodulara gusa tiroidăMultinodulara gusa tiroidă
Metode de tratare a tiroidei gusa remedii populare multisiteMetode de tratare a tiroidei gusa remedii populare multisite
Informații generale despre gusa nodulara eutiroidieInformații generale despre gusa nodulara eutiroidie
Tot ce trebuie sa stiti despre tiroida eutiroidieTot ce trebuie sa stiti despre tiroida eutiroidie
Am nevoie de tratament gușă eutiroidieAm nevoie de tratament gușă eutiroidie
Ce este nodular gușă coloid?Ce este nodular gușă coloid?
Calmul dinaintea furtunii, sau ce să se aștepte de la glanda tiroida?Calmul dinaintea furtunii, sau ce să se aștepte de la glanda tiroida?
Tiroidiană gușă: semne și simptome de clasificare a boliiTiroidiană gușă: semne și simptome de clasificare a bolii
Cauze, simptome si tratamentul euthyrosis tiroidianCauze, simptome si tratamentul euthyrosis tiroidian
» » Difuz gusa eutiroidie

OtTitres.com
Boală Analize Diagnosticare Medicină Preparate Echipament Sănătate Sarcina si nasterea Ethnoscience Răspunsuri la întrebări Miscelaneu