OtTitres.com

Ce difuze și schimbări focale spune despre boli ale glandei tiroide?

schimbări difuze

conținut

Ce înseamnă acest cuvânt ca modificări difuze ale glandei tiroide?

cancer tiroidianModificări difuze ale glandei tiroide legate de modificarea densității (ecogenicitate) a țesuturilor și a structurilor sale. Acestea pot fi din cauza bolilor asociate cu modificări în producerea de hormoni contin iod tiroidieni (T4 - tetraiodothyronine, tiroxină și T3 - triiodotironina): tiroidita autoimună (tiroidita Hashimoto de tip), datorită subacute sau tiroidită acute, precum și datorită difuze gușă toxice.

Cuvântul „difuze modificări“ înseamnă „uniformă“. Aceasta înseamnă că densitatea sa schimbat de-a lungul glandei, și nu numai părțile sale distincte, așa cum se întâmplă în (nodale) modificări focale în structura de organe. educația focală poate implica unul dintre lobii organului. Ele sunt de obicei asociate cu un chist sau de cancer, nu cu gusa sau inflamație autoimună.

motive

Factorii care determina modificari difuze ale glandei tiroide este endocrine sau boli autoimune în alte organe și țesuturi ale corpului, contactul cu substanțe chimice toxice și substanțe radioactive la locul de muncă, situația ecologică nefavorabilă în oraș în care viața pacientului, dieta saraca si obiceiurile proaste (utilizarea frecventă alcool, fumatul, consumul de alte medicamente), obezitate.

Ehopriznaki

Prezența bolilor tiroidiene asociate cu hypoechoic (densitate mai mică) și giperhehogennymi (densitate ridicată) formațiuni în rude apropiate crește riscul de tumori la același pacient.

EhopriznakiUn celule bogate de tesut tiroidian sanatoasa sintetizare hormoni pot muri și să fie înlocuit de țesut conjunctiv, care, în multe substanțe intercelulară având o densitate scăzută, precum și apa. O astfel de formațiune se numește hypoechoic. Țesutul poate acumula calciu si sa devina mai dens - atunci ele vor fi numite hiperecogen.In cancerul de celule pot fi chiar de aceeași densitate ca cea a tesutului mamar glandular. Oncologi poate detecta alte simptome (a crescut dimensiunea de organe) sau prin intermediul unor teste suplimentare și de cercetare.

Cu toate acestea, cele mai multe tipuri de cancer au scazut ecogenicitate.

efecte

fatigabilitateSchimbări difuze în structura glandei tiroide însoțită de oboseală, eficiență redusă, deteriorarea memoriei și de concentrare, dureri în mușchi scheletic, uscăciunea pielii, seturi periodice si pierderea in greutate, atenuarea libidoului (dorinta sexuala), depresie si anxietate, diaree sau constipație. modificări Difuze ca modificări focale pot duce la tumori benigne sau maligne.Identificați tumorile cu o schimbare a densitatii cu ajutorul diagnosticului cu ultrasunete. Imagistica prin rezonanta magnetica este rar folosit, deoarece poate fi periculos pentru pacient.

Ce schimbări difuze: diagnostic, sau un simptom al bolii?

tomografiaeducație hypoechoic sau hiperecogen - nu este numele bolii, ci doar un simptom (cum ar fi diferite tipuri de gusa, tiroidita Hashimoto, chisturi și tumori). Uneori, modificările sunt foarte mici (mai putin de un centimetru in diametru), fără boli tiroidiene - în acest caz, nu este necesar tratamentul.

Odată ce pacientul este vindecat de AIT sau difuze gusa toxice, modificări ale glandei tiroide, va dispărea de la sine. Prin urmare, dacă în timpul examinării cu ultrasunete, medicul a constatat că densitatea glandei tiroide nu este uniformă, va trimite pacientul la un test de sange pentru hormoni tiroidieni.

Ultrasunete duce la chisturi, gușă nodulară, tiroidita HashimotoChist cu ultrasunetetiroidita autoimuna (tiroidita Hashimoto) alternează cu cuplaj normal de țesuturi. De asemenea, dacă schimbați tipul de AIT cu ultrasunete poate arăta gradul de creștere a cancerului. Ehogennost AIT țesut redus.

În cazul în care chistul poate fi găsit anehogennoe capsulă în rezultatele studiului. Pseudoknots chisturi și pot fi, de asemenea, găsite la AIT. Atunci când tumorile coloidale nodulare difuze gusa vor fi prezentate formațiuni dot hiperecogene.

profilaxie

Pentru prevenirea unor astfel de tumori ar trebui să urmeze regulile de stil de viață sănătos (stil de viață sănătos): Evitați inactivitatea și obiceiurile proaste sunt mai susceptibile de a fi în mediul rural, în natură. Uneori, medicii recomandă să se mute într-o regiune cu un mediu mai favorabile condiții sau să schimbe locul de muncă pentru o activitate mai sigură. În cazul în care prezența obezității ar trebui să viziteze un nutritionist sau gastroenterolog - nu doar te proteja de boli tiroidiene, dar, de asemenea, se întoarce un aspect frumos.

nutriționistPacienții care au detectat anterior modificari difuze ale glandei tiroide, sau semne ale bolii sale, ar trebui să facă obiectul unor inspecții regulate de către un endocrinolog de prostata si ultrasunete.

Unii medici cred că ecografie tiroidian este necesar să se treacă pentru persoanele de peste 35 de ani în fiecare an. După o analiză ajută la identificarea modificărilor difuze și alte simptome ale Hashimoto tiroidita, gusa sau chist in primele etape ale dezvoltării lor.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Schimbări focale cu prolix Hayit tiroidianSchimbări focale cu prolix Hayit tiroidian
Atunci când detectarea anticorpilor la receptor TTG?Atunci când detectarea anticorpilor la receptor TTG?
Ce modificari difuze ale glandei tiroide?Ce modificari difuze ale glandei tiroide?
Difuz gusa eutiroidieDifuz gusa eutiroidie
Tiroidita tiroidiene după livrareTiroidita tiroidiene după livrare
Tiroidita Hashimoto HashimotoTiroidita Hashimoto Hashimoto
Etiologia și patogeneza gușă toxice nodularEtiologia și patogeneza gușă toxice nodular
Tiroidita HashimotoTiroidita Hashimoto
Calmul dinaintea furtunii, sau ce să se aștepte de la glanda tiroida?Calmul dinaintea furtunii, sau ce să se aștepte de la glanda tiroida?
Faceți cunoștință cu analiza transcript hormoni tiroidieni. Ceea ce este important să știi?Faceți cunoștință cu analiza transcript hormoni tiroidieni. Ceea ce este important să știi?
» » Ce difuze și schimbări focale spune despre boli ale glandei tiroide?

OtTitres.com
Boală Analize Diagnosticare Medicină Preparate Echipament Sănătate Sarcina si nasterea Ethnoscience Răspunsuri la întrebări Miscelaneu