OtTitres.com

Am constatat o crestere a ecogenicitate a pancreasului:

Dacă faci Ecografie a abdomenului

, în curs regulat control medical sau din alte motive, iar medicul a scris în concluzie: „ecogenității pancreasului a crescut,“ nu intra în panică, dar să acorde o atenție deosebită acestui diagnostic.

Ce este?

ultrasunete - valuri de ultrasunete de cercetare metodă, bazată pe principiile Ecoul. Dispozitiv cu ultrasunete senzor emite unde de o anumita frecventa, care trece prin tesutul de organe, s-au întors înapoi deja într-o formă modificată, informațiile prelucrate.

Conceptul de „ecogenicitate“ - arata capacitatea de tesut organe reflecta undele ultrasunete.

Unele dintre corpurile noastre au o structură uniformă. Undele ultrasonice trec prin ele în mod liber, fără a fi reflectate, prin urmare, în studiul lor, nu există nici un parametru, cum ar fi „ecogenicitate. Și mai există și organisme, care include, de asemenea, pancreas, având o structură și valuri de ultrasunete dense sunt reflectate în totalitate din tesutul de organe, precum și în ceea ce privește ecogenicitate, judecătorii doctor de schimbări în aceste țesuturi. De exemplu, din cauza unor factori, unele secțiuni ale țesutului pancreatic înlocuite cu grăsime sau cu ultrasunete conjunctiv reflectate din tesatura sale va fi diferit de norma, datorită modificărilor sale de densitate.

Povyshena-jehogennost-podzheludochnoj-zhelezy
image-253

În cazul în care concluzia medicului a scris: „pancreas izoehogennoe“, aceasta este norma. ecogenicitate medie vorbește despre o structură omogenă din tesatura sale. Acesta este adesea diagnosticat într-o formă mixtă, ceea ce înseamnă că are o structură neuniformă a materialului.

În cazul în care studiul prezintă modificările în ecogenității parenchimul a pancreasului, necesită diagnostic detaliat, deoarece acest parametru poate fi temporară pentru aceste modificări pot afecta viața subiectului, și aceasta dieta, poftei de mâncare, mișcările regulate ale intestinului, timpul anului.

de mare ecogenicitate

pancreas Hyperechogenicity poate indica prezenta unor boli grave, cum ar fi pancreatita si dezvoltarea cancerului. În cazul în care o serie de studii suplimentare au confirmat prezența acestor boli, va fi necesar să se caute ajutor medical dacă hyperechogenicity a purtat temporar, se va repeta cu ultrasunete, după care se dovedește că tratamentul nu este necesar. Dar, în orice caz, va trebui să-și îndrepte atenția spre o astfel de concluzie.

pancreas Ehogennost poate fi difuză sau locală.Dacă pancreasul, există un sigiliu, cum ar fi pietre sau depozite de sare, precum și tumora, vorbește despre ecogenicitatea locală.

Prolix crescut ecogenicitate poate claxonat pe posibile boli, cum ar fi:

tumoare. În acest caz, observate dispepsie, scaun (există diaree sau constipație mai puțin), simptome cum ar fi meteorism în intestin, pierderea poftei de mâncare și de greutate, și slăbiciune.

pancreatită - o inflamatie a pancreasului. În această boală, enzime pancreatice din greșeală nu digera produsele alimentare în duoden, așa cum ar trebui să fie normal și parenchimul pancreatic în sine. Enzimele și toxinele eliberate în timpul prăbușirii țesutului acestuia în sânge și distruge alte organe și sisteme: inima, rinichi, plămâni, creier. pancreatită acută Acesta este cel mai periculos. La om, există o durere ascuțită sub coaste, febra, greață și vărsături, palpitații aspectul și apariția de pete albăstrui pe abdomen.

Povyshena-jehogennost-podzheludochnoj-zhelezy1
image-254În pancreatita acută poate apărea letală, astfel încât în ​​acest caz, necesită intervenție chirurgicală imediată. Prin urmare, dacă o persoană are orice simptome ale unei asemenea o nevoie urgentă de a apela o ambulanță. În pancreatita acută, medicul în ecografie va vedea următoarea imagine: dimensiunea crescută a pancreasului, o structură neclară a țesutului său, a scăzut ecogenicitate, uneori, un flux de extensie, lichid în jurul glandei, lipsa de ecogenicitate în anumite zone, ceea ce sugerează necroza țesutului.

la pancreatită cronică Simptomele sunt mai puțin pronunțate decât în ​​acută. Există două perioade în timpul forma cronică de pancreatită:

Basic - durează în jur de 10 de ani, constanta si principalul simptom este durerea, care apare de obicei în decurs de câteva minute după masă. senzații neplăcute apar atunci când malnutriție. cu excepția

În astfel de cazuri, o ecografie, medicul vede modificări reactive, ceea ce indică faptul că pancreasul dă răspunsul la o problemă cu ficatul.

Tratamentul crescut prolix ecogenicitateTratamentul administrat după set determină transformarea tesutului pancreatic.

În cazul pancreatita acută și cronică, forma acută, tratamentul se efectuează într-un mediu spitalicesc.

În cazul în care a crescut ecogenicitate cauzate de formă latentă pancreatită cronică, pacientul pentru a confirma diagnosticul prescrie teste suplimentare. În cazul în care diagnosticul este confirmat, terapia prescrisă pentru a elimina principalele simptome: pentru a elimina durerea si dispepsie pacientii fizioterapie si dieta.

In modificari difuze ale pancreasului, detectate la pacientii mai in varsta, tratamentul nu este administrat. Pentru a menține corpul, pacienții sunt sfătuiți să urmeze o dieta si un stil de viata activ.

Povyshena-jehogennost-podzheludochnoj-zhelezy-foto
image-256

Auto-tratamentul ecogenicitate al pancreasului a crescut nu există. Medicul trebuie să determine cauza schimbărilor în țesutul pancreatic, va conduce terapie pentru îndepărtarea și restaurarea funcției organelor sale.

Dacă motivul acestor schimbări este diabetul difuză, tratamentul va avea ca scop, pentru a menține nivelul zahărului din sânge, pacientul este atribuit dieta.

În viitor, pentru a evita problemele cu pancreasul, este necesar sa ma uit la dieta ta, ai nevoie pentru a elimina din dieta ta gras si alimente prajite, evita alcoolul și fumatul. Ca să nu pierdeți începutul schimbărilor din țesutul unui astfel de organ important al corpului nostru, trebuie să se supună periodic examen medical cu un medic. Toate aceste măsuri sunt prevenirea bolilor pancreatice.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum și de ce intestinului cu ultrasunete?Cum și de ce intestinului cu ultrasunete?
Cum să se pregătească pentru o ecografie abdominala?Cum să se pregătească pentru o ecografie abdominala?
Ficatul Uzi si vezica biliara. Ce este cu ultrasunete, indicațiile care identifică boalaFicatul Uzi si vezica biliara. Ce este cu ultrasunete, indicațiile care identifică boala
Cum este o ecografie abdominala pentru copii?Cum este o ecografie abdominala pentru copii?
Ecogenicitate parenchimului pancreasuluiEcogenicitate parenchimului pancreasului
Pregătirea adecvată a copilului pentru ecografie abdominalaPregătirea adecvată a copilului pentru ecografie abdominala
Incluziuni hiperecogene în rinichiIncluziuni hiperecogene în rinichi
De ce cu ultrasunete a glandei tiroide și aratăDe ce cu ultrasunete a glandei tiroide și arată
Pancreasul a crescut ecogenicitate. Ce înseamnă și cum să trateze?Pancreasul a crescut ecogenicitate. Ce înseamnă și cum să trateze?
În cazul în care glanda tiroidă medicul găsit educație hypoechoic - nu este o condamnare la moarte!În cazul în care glanda tiroidă medicul găsit educație hypoechoic - nu este o condamnare la moarte!
» » Am constatat o crestere a ecogenicitate a pancreasului:

OtTitres.com
Boală Analize Diagnosticare Medicină Preparate Echipament Sănătate Sarcina si nasterea Ethnoscience Răspunsuri la întrebări Miscelaneu