OtTitres.com

Ecogenicitate parenchimului pancreasului

În cazul în care încheierea SUA prevede: ecogenității parenchimul a pancreasului este crescut, nu intra în panică și să caute tratamente pe Internet. Acest lucru nu este un diagnostic, ci doar un simptom. Cu toate acestea, nu ar trebui să fie ignorate. Se poate indica prezența unor probleme serioase. Dupa diagnosticarea cu ultrasunete, necesită consultarea obligatorie a gastroenterolog.

Descrierea problemei

Ehogennost - un termen special utilizat aici cu ultrasunete rezultate de diagnostic. Această capacitate a corpului de țesut, pentru a reflecta un sunet de înaltă frecvență, care este o metodă de cercetare. un fel vizual de capacitatea arata ca o imagine de gri pe un monitor. În nuanțe de gri, medicul determină starea organului. În același timp, numai pe baza de examinare cu ultrasunete este imposibil de a stabili un diagnostic precis.

Uzi

Pentru diferite organe caracterizate prin indicatori diverse ecogenicitate. Lichid, de exemplu, nu reflectă sunetul și să o transmită. organelor cavitare - stomac, vezica urinara - ehonegativnoe. Pentru ei, această cifră este absolut normală. In organe, omogene în structură, compactă în structura (ficat, pancreas), densitatea ecoului este un indicator important.

Creșterea densității ecou țesutului glandular prezintă înlocuirea grăsime celulelor normale, cicatrice sau celule cu conținut ridicat de apă. Acest lucru nu este norma, și necesită un studiu mai atent.

In ecogenicitate pancreatic este crescut datorită reducerii celulelor glandulare în țesut. Această tulburare poate fi temporară sau permanentă, localizată la un moment dat sau captura întregul corp.

Motivele pentru schimbare în densitatea ecoului

Există mai mulți factori care influențează creșterea ecogenicitate. Acest lucru poate fi la fel de puțin inflamație, și prezența unor boli grave, tumori în organism. Modificarea densității poate fi temporară. De exemplu, acest fenomen se produce după ce a suferit răceli, ca urmare a malnutriției.

Prezența pas acute sau cronice pancreatita invariabil duce la o densitate a corpului structură neomogenă. În cazul în care medicul găsește o istorie-a lua simptome ale bolii, tratamentul este prescris. Pancreatita necesită tratament în regim de internare, supraveghere medicală permanentă, dieta.Hyperechogenicity poate indica prezența tumorilor. Pentru proces malign suspectat în pancreas, puncție în continuare se atribuie că dovedi sau infirma.

Creșterea ecogenicitate a parenchimului este, de asemenea, legate de varsta. organ fibrotic se înlocuiește cu K vârstă celule. Acest fenomen nu necesită tratament. În unele cazuri, o terapie de întreținere.

ecogenicitate difuză

În prezența modificărilor difuze pot indica următoarele patologii:

 1. diabet;
 2. Prezența tumorii (dacă este prezent, și alte simptome);
 3. pancreatită cu umflarea glandelor;
 4. necroză de organe;
 5. lipomatoză;
 6. fibroza glandei.

osmotrToate aceste boli necesită tratament și consiliere suplimentară a unui medic.

Încălcarea nu vorbește întotdeauna prezența bolii. Aceasta poate indica o stare alterată, care nu necesită tratament specific:

 1. după inflamație reactivă;
 2. la schimbarea climei;
 3. schimbările de sezon;
 4. schimbări de vârstă;
 5. atunci când sunt utilizate alimentele grase, condimentate;
 6. în timpul diagnosticului imediat dupa masa.

Tulburări ale glandei Character determinată de creșterea gradului de densitate a ecoului. În condiții fiziologice, care nu necesită tratament, pancreatic ecogenicitate parenchimatoasă a crescut moderat.

modificările locale

Concluzie cu ultrasunete poate conține următoarea propoziție: incluziunile hiperecogene în pancreas. În acest caz, este vorba despre prezența unor probleme serioase cu corpul.Principalul motiv pentru această concluzie este apariția tumorilor în organism a glandei. Acesta poate fi pseudochistului. Astfel de formațiuni apar ca rezultat al formelor acute amânate de pancreatită. Acestea sunt caracterizate printr-un contur dur, pancreasul devine contururi zimțate. Pietrele din conductele de prostata - este o alta cauza a crescut zone cu densitate ecou.

Tumorile apar ca o creștere locală în ecogenicitate. Cel mai adesea este metastază, manifestări secundare ale cancerului. Ele apar în etapele ulterioare ale bolii și tratamentul complicat.

Lipoame apar ca rezultat al substituției celulelor canceroase de tesut adipos. Când cluster de celule grase pe o porțiune de corp este format tumora benigna. Procesul începe de la primul pas de obezitate, malnutriție.

După ce a suferit de organe necroza pancreatica zonele afectate sunt inlocuite cu tesut cicatricial. Astfel de site-uri fibrotice pe ultrasunete ecogenicitate modificări locale apar.

tratament

Tratamentul hyperechogenicity este de a găsi motivele schimbărilor. simptom unic, identificat pe ultrasunete, nu poate oferi o imagine completă a bolii. De aceea, medicul trebuie să colecteze și să numească anamneza metode de cercetare suplimentare.

Video: Boli ale pancreasului. Nutriție în boala pancreatica.

opros

Primul pas este de a preda analiza clinică a sângelui. Modificarea indicatorilor de bază arată prezența inflamației în organism. O necesitate este, de asemenea, un test de sânge pentru zahăr. Acesta arată în cazul în care pacientul are diabet zaharat. Atunci când o creștere locală în parenchimul densitate formarea puncție necesară ecou. Analiza biochimică a relevat o tumoare malignă.

În absența unor probleme serioase organismului de stat este dieta normalizată, regim de zi cu zi. Pacientul trebuie să evite situațiile de stres, hipotermie.

În diagnosticul de încălcări grave, necesita terapie grave îndreptate la cauza principala a bolii.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să se pregătească pentru o ecografie abdominala?Cum să se pregătească pentru o ecografie abdominala?
Ceea ce amenință să difuzeze modificări ale pancreasului?Ceea ce amenință să difuzeze modificări ale pancreasului?
Pregătirea pentru ultrasunete a pancreasului și a rezultatelor decodificarePregătirea pentru ultrasunete a pancreasului și a rezultatelor decodificare
Incluziuni hiperecogene în rinichiIncluziuni hiperecogene în rinichi
De ce cu ultrasunete a glandei tiroide și aratăDe ce cu ultrasunete a glandei tiroide și arată
Pancreasul a crescut ecogenicitate. Ce înseamnă și cum să trateze?Pancreasul a crescut ecogenicitate. Ce înseamnă și cum să trateze?
În cazul în care glanda tiroidă medicul găsit educație hypoechoic - nu este o condamnare la moarte!În cazul în care glanda tiroidă medicul găsit educație hypoechoic - nu este o condamnare la moarte!
Ultrasunete de scanare duplex artera brachiocefalicUltrasunete de scanare duplex artera brachiocefalic
Noduli tiroidieni hypoechoic: cauzele și strategia de tratamentNoduli tiroidieni hypoechoic: cauzele și strategia de tratament
Cauzele modificărilor difuze (difuziune) parenchimatoase ale pancreasului.Cauzele modificărilor difuze (difuziune) parenchimatoase ale pancreasului.
» » Ecogenicitate parenchimului pancreasului

OtTitres.com
Boală Analize Diagnosticare Medicină Preparate Echipament Sănătate Sarcina si nasterea Ethnoscience Răspunsuri la întrebări Miscelaneu