OtTitres.com

Pregătirea pentru ultrasunete a pancreasului și a rezultatelor decodificare

Astăzi, cu ultrasunete a pancreasului face parte dintr-un complex al organismelor de inspecție generală zona epigastrică în perioada examenelor medicale obligatorii pentru adulți și copii. Pregătirea pentru ultrasunete a pancreasului este un factor major pentru a obține informații corecte și de diagnostic adecvat.

pancreas - una dintre principalele organe digestive care poartă combinația funcțională: un exterior (exocrine) și intern (endocrine). Funcția externă este redusă la secretia de suc pancreatic, cu enzime importante pentru digestie. același hormon interior responsabil pentru pancreas, reglarea proceselor metabolice, carbohidrați, grăsimi și proteine ​​echilibru. Ultrasunete a pancreasului este atribuit un medic după simptome care sugerează tulburări ale organelor interne pentru a supraveghea organele din jur. 

Pancreas: locația, structura și parametrii

Pancreas - un organ foarte important al sistemului digestiv

Pancreas - un organ foarte important al sistemului digestiv

Pancreasul este situat anatomică în spațiu peritoneală în spatele stomac. Autoritatea aderă la pereții stomacului și duodenului.

locația aproximativă pentru palparea - prima sau a doua vertebre lombare superioare. În proiecție în raport cu fier peretele peritoneal este situată puțin deasupra liniei ombilical este de aproximativ 10 cm.

Autoritate are structura alveolar-tub și cuprinde:

 • Capul pancreasului. O parte a corpului se află aproape în curbura duodenului. Capul este separat vizual de canelura corpului, unde poarta Viena. Perfuzia pancreatic purtat de curent de sange, fluxul de sânge și - prin vena portă. Latimea este de 5 cm grosime - până la 3 cm.
 • corp pancreatic. corp de corp variază în spate, de jos și din față, și, în partea de sus, din față, marginea de jos. Dimensiunile substanțial 1,75 până la 2,5 cm.
 • coada glandei. Organismul este reprezentat sub forma unui con. Coada îndreptat în sus și ajungând aproape de bază splină. Dimensiuni 3.5 cm, ajunge și afectează rinichiul stâng și glanda suprarenală.

Ca parte a pancreasului - 2 tipuri de țesuturi cu diferite funcții. Lungimea totală a corpului variază de la 15,5 la 23 cm de-a lungul suprafeței pancreasului este un flux sanguin central (altfel Virsungov duct.) - calea secreției digestive în duoden.

Greutatea corporală totală este de 80-100 grame.

La copii, marimea corpului are propriile sale standarde de indicatori. De multe ori dimensiunea pancreasului nou-născuți pic mai mult decât norma din cauza caracteristicilor anatomice ale organismului. Organe în mod regulat și anul în creștere ajunge deja 7,5 cm. Standardele de performanță pentru medic sunt într-un tabel special care determină abaterea în cazul parametrilor predeterminate nepotrivire. Studiul cu ultrasunete este indicat pentru probleme digestive suspectate pronuntate, pancreatită, încălcări grave ale ficat, splină.

Indicații pentru comportament cu ultrasunete

Durere în stânga cadran, greață, vărsături, diaree, piele palidă superioară și o gură uscată - posibile semne de pancreatită

Durere în stânga cadran, greață, vărsături, diaree, piele palidă superioară și o gură uscată - posibile semne de pancreatită

De multe ori folosind ultrasunete vizualiza nu numai pancreasului, ci și toate organele din zona abdominală. De obicei, un medic evaluează aspectul conturul corpului, dimensiuni.

Există o serie de unele simptome care ar trebui să fie motivul pentru numirea ultrasunete pancreatice:

 • dureri abdominale agonizantă lung de localizare necunoscută
 • scaune moi sau constipație
 • îngălbenirea pielii, a țesuturilor mucoase
 • disponibilitate diabet istorie

organe legate de cercetare recomandabile datorită interacțiunii funcționale a ficatului și pancreasului. De multe ori, în cazul în care ficat apar modificări patologice, atunci pancreasul poate produce simptome neplăcute.

Ultrasunete pot fi atribuite pentru a confirma sau infirma boli grave, cum ar fi pancreatita, formarea de cancer și așa mai departe.

reguli de formare

Pregătirea corespunzătoare pentru ultrasunete a pancreasului - cheia unui rezultat de încredere

Pregătirea corespunzătoare pentru ultrasunete a pancreasului - cheia unui rezultat de încredereCa și în cazul altor organisme de cercetare regiunea epigastrică, cu ultrasunete a pancreasului necesită o pregătire atentă pentru autenticitatea parametrilor de imagine.

Nu subestima ignora măsuri pregătitoare, deoarece unele boli și poate cu atenție voalat pentru o lungă perioadă de timp nu exprimă nici un simptom.

următoarele reguli ar trebui să fie urmat pas cu pas:

 • respectarea specială de proteine-free dietă timp de 3 zile, cu o zi înainte de examinare
 • Ultima masă ar trebui să fie mai târziu de ora 19:00
 • repaus alimentar dimineața ar trebui să bea laxative
 • în ziua anchetei nu se poate fuma, să ia orice medicamente (cu excepția celor esențiale) și să mănânce
 • Pacienții cu flatulență regulat sfătuiți să ia cărbune activat

Ultrasunetele are defecte care nu pot fi legate de încălcarea regulilor de preparare. Cercetarea poate da rezultate eronate în următoarele cazuri:

 • o formațiune de gaze naturale în intestin
 • respirați adânc și expirați în timp ce vizualizarea
 • flatulență (uneori, puteți cere pacientul să se umfle în mod deliberat a abdomenului)

Pentru a fi mai imagine corectă ar trebui să fie administrat pacientului de a bea 3 cani de apa. Apa va servi ca un fel de fereastră pentru a vizualiza măruntaiele spațiul abdominal. În cazul în care ancheta este de natură preventivă, iar pacientul este sănătos, atunci fiabilitatea ultrasunete Acesta va fi suficient pentru a renunța la produse agresive din tulburările alimentare și provocând exprimat în intestin (legume, fructe, suc și fructe de pădure). Nu puteți bea alcool, substanțe narcotice. Pregătirea nu necesită abilități serioase, este ușor de a rula un copil și adult.

În cazul în care pacientul este de a lua orice medicamente, are anomalii congenitale ale organelor interne, ar trebui să fie spus cu privire la aceasta, la momentul studiului.

Nerespectarea poate pregăti până la 70% pentru a reduce conținutul informațional al ultrasunetelor. Pacientul este responsabil pentru abordarea de diagnostic, cu atat mai corect va fi rezultatul final și diagnostic.

Rezultatele Decoding: norma si patologie

Procedura SUA pancreasului

Procedura SUA pancreasului

Procedura SUA pancreasului nu este asociat cu identificarea modificărilor patologice grave în structura corpului. Datele indică prezența unuia dintre sănătate absolută, sau a îmbolnăvirilor.

pancreas normal este considerat în următoarele rezultate ale SUA:

 • Corpul de corp structură integrală, uniformă, cu incluziuni acceptabile 1,5 sau 3 mm.
 • ecogenicitate Exprimat (imagine de intensitate mare, luminozitate de vizualizare). Cu o pregătire corespunzătoare a imaginii pentru o procedură analoagă cu ficatul, splina.
 • Vizualizarea clară a structurii anatomice (partea coada, capul, corpul, partea peresheechnaya).

În cazul în care funcționarea normală a ecografiei pancreasului va arăta proporțiile și dimensiunile corecte. Abaterea de la dimensiunea ideală nu se consideră că suma pentru care patologia este determinată imediat. Mult mai important este combinarea mai multor indicatori care pot indica modificări patologice. Deci, în cazul în care contururile pancreasului sunt netede, nu dur, prin urmare, organismul este într-o stare satisfăcătoare.

Util video - Pregătirea corespunzătoare pentru ultrasunete a abdomenului:

Boala Posibilă pancreatice:

 • Pancreatita în curs de acută și cronică. În imaginea vizualizată ca modificările focale ale structurii tesutului. Pancreasul este mult crescut în dimensiune, și creșterea fluxului din cauza umflarea. Pancreatita acută formă foarte afectează integritatea structurii pancreasului, aspectul său. Pancreatita acută se manifestă în mai multe etape: totală, focal, segmentara. Pe scena din SUA, împărțit la diferența de organe ecogenicitate. Schimbări se pot manifesta Difuze ca un întreg organ sau o parte a acestuia.
 • Intensitate scăzută, contururi neclare. Starea indică pancreatită curentă. Descrierea oficială a acestui fenomen este: „Schimbări difuze ale pancreasului.“
 • Formarea focare necrotice, carii chistice. Certificat de vin necrozantă pancreatita - topirea severa de cancer de țesut organic. Leziunile vizualizate formațiuni densitate minimă a ecoului cu contururi neclare.
 • Abstsessnoe manifestare a supurație, iar imaginea arata ca cavitatea inchistate cu conținutul întregului volum de lichid organic eterogen. Nivelul conținutului de lichid variază în funcție de schimbarea poziției corpului pacientului.
 • Prezența pseudochisturi. Formarea anechogenic vizualizat ca o cavitate umplută cu un lichid organic.
 • necroza pancreatică. Imaginea vizualizată în mod clar acumularea extensivă abces cavitate de formare cu puroi și sechestrează incluziuni.
 • Cancer cu tumori. cancer adesea localizate în locurile cele mai inaccesibile, astfel încât este necesar să se examineze cu atenție întregul corp. Primul lucru pe care medicul observă modificările patologice în structura corpului (modificată ecogenicitate). Modificări marcate în mărimea ficatului și vezicii biliare. Formarea tumorii poate fi de caracter maligne și benigne. Pentru o imagine mai clară a nevoii de mai multă cercetare, cum ar fi histologie.

Modificări patologice ale pancreasului pot fi însoțite de boli grave de la asimptomatice în dezvoltarea sa timpurie. Latent pentru boli legate de pancreas, poate duce nu numai la deteriorarea sănătății, dar, de asemenea, la moartea pacientului. Gravitatea situației vă permite să alegeți dreptul de tratament, uneori operativ. studiu prin ultrasunete poate ajuta medicul identifica tumorii maligne de la benigne.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Care sunt simptomele așteptate cu boala pancreatica?Care sunt simptomele așteptate cu boala pancreatica?
Dieta pentru boli ale pancreasului și ficatului (produse utile)Dieta pentru boli ale pancreasului și ficatului (produse utile)
Ce pancreasul?Ce pancreasul?
Cum de a trata steatoza pancreatice?Cum de a trata steatoza pancreatice?
Ce să facă în caz de insuficiență a pancreasului?Ce să facă în caz de insuficiență a pancreasului?
Cum doare pancreasulCum doare pancreasul
Pancreatită cronică. Cauze, factori de risc, simptome, diagnostic, complicatii, tratament eficient,…Pancreatită cronică. Cauze, factori de risc, simptome, diagnostic, complicatii, tratament eficient,…
Simptomele de boli ale pancreasuluiSimptomele de boli ale pancreasului
Digestal: instrucțiuni de utilizareDigestal: instrucțiuni de utilizare
Pancreasul a crescut ecogenicitate. Ce înseamnă și cum să trateze?Pancreasul a crescut ecogenicitate. Ce înseamnă și cum să trateze?
» » Pregătirea pentru ultrasunete a pancreasului și a rezultatelor decodificare

OtTitres.com
Boală Analize Diagnosticare Medicină Preparate Echipament Sănătate Sarcina si nasterea Ethnoscience Răspunsuri la întrebări Miscelaneu