OtTitres.com

Cauzele modificărilor difuze (difuziune) parenchimatoase ale pancreasului.

diffuznye-izmenenija-parenhimy-podzheludochnoj-zhelezy-LEChENIE
image-74
Modificări Difuze parenchim pancreatice incalcă omogenitate a structurii corpului. Detectat aceste încălcări în timpul ultrasunete (ultrasunete), Care studiază Autoritatea ecostructură (posibilitatea de a reflecta un sunet). ehostruktura (ecogenicitate) Oferă o indicație a densității și structurii țesutului pancreatic.

Prin urmare, abateri de la caracteristicile normale ehostruktury sunt orientative ale modificărilor structurale difuze care au loc în organism. Prin urmare, aceste modificări nu sunt alocate ca un diagnostic, ci mai degraba indica o stare patologică și sunt, de fapt, un simptom separat.

Alocați din următoarele motive:

 • formă acută de pancreatită - o boală cauzată de scurgerea de secreție violare (lichid secretat corp), însoțită de inflamație în organul;
 • pancreatită cronică poate provoca Schimbări difuze moderate și reprezintă o formă de pancreatită, în care procesul inflamator care apar în pancreas, amânată pentru o lungă perioadă de timp (mai mulți ani și, uneori, zeci de ani). Pentru această formă caracterizată printr-o perioadă de remisie și alternanță semnal luminos și capacitatea de a tranziției într-o formă acută;
 • liposis - caracteristica bolii, ca regulă, pentru persoanele diabetici și are loc în timpul înlocuirii celulelor sanatoase ale pancreasului in tesutul adipos. Difuz schimbă pancreas de tip lipomatoză - acesta este diagnosticul de sunet în acest caz;
 • fibroză (Scleroză) din pancreas - un sprawl (zarubtsovyvanie) țesut conjunctiv în ea, care este adesea văzută ca o consecință a pancreatitei cronice sau chiar forma.

Alti factori care pot contribui la manifestarea patologiei includ:

 • manifestare a proceselor inflamatorii in alte organe digestive și alte sisteme ale corpului (de exemplu, ficat hepatomegalie);
 • obiceiuri proaste (fumat si a dependentei de alcool);
 • boli de inima, vasele de sange
 • consumul frecvent de alimente condimentate, sărat, dulce și grase;
 • factorul de vârstă (vârsta crește riscul de boală);
 • stres, nervoase sporită și stres emoțional;
 • factor ereditar (eventual transfer al bolii pancreatice de la parinti la copii).

Schimbări difuze moderate

În stadiile inițiale ale boli ale tractului gastro-intestinal, în special a pancreasului, poate manifesta modificări de difuzie moderate. Acestea apar din activarea proceselor inflamatorii in organism, care apare de exemplu în timpul nucleaŃie pancreatita (acută sau cronică).

img1

Ca o consecință a pancreatica poate fi abateri în funcționarea vezicii biliare și duoden.

Video: pancreatită cronicăTrebuie să se înțeleagă că schimbările moderate în difuzie este doar un apel la actiune, dar nu un diagnostic. Se spune doar că densitatea creșterii de san sau de un declin. Pentru a concluziona ca urmare unic de patologii grave este imposibil. Pentru a stabili o imagine clară a modificărilor din organism necesită o analiză suplimentară și de cercetare.

Difuze schimbări în natură reactivă.

Este demn de remarcat faptul că activitatea de aproape toate organele sistemului digestiv al persoanei strans asociat cu un altul. Prin urmare, patologia în funcționarea modul în care organismul unuia sau altuia afecta celelalte. De exemplu, funcțiile pancreasului și ficatului sunt corelate. În consecință, încălcarea ficatului este afișată pe pancreas și vice-versa.

Sub modificări reactive difuze în natura înțeleg modificări secundare în organism, care apar ca răspuns la orice altă boală a sistemului digestiv (cel mai frecvent ficatul și tractul biliar). Această reacție este cauzat, așa cum sa menționat anterior, datorită relației strânse a sistemului digestiv.diffuznye-izmenenija-parenhimy-podzheludochnoj-zhelezy1
image-75

În plus, schimbările reactive pot indica o pancreatită manifestare secundară, în curs de dezvoltare la pacienți cu patologii ale sistemului digestiv, datorită prezenței în dieta lor prea mare proporție de grase, prăjite, sărate și alimente picante. Patologie este, de asemenea, caracteristica de cazuri de tulburări congenitale se dezvolta enzime, utilizarea prelungită a anumitor medicamente și abateri în dezvoltarea tractului biliar.

simptome

În cazul în care manifestarea simptomelor parenchimului pancreatic este determinat patologia care cauzează aceste schimbări. principal

Video: difuze modificări ale pancreasului în mod necesar diabet zaharatCând fluxul de pancreatită cronică, dezvoltarea, care se caracterizează printr-o prelungită, sunt deteriorate, rezultând o sângerare ușoară. Ulterior dimensiunea sa scade scleroza apar, și apoi producerea de încălcare a enzimelor. Cursul ulterior al bolii este însoțită de senzații de durere severă la nivelul abdomenului superior.

țesut conjunctiv pancreatic sub inlocuire normala - fibroza, simptomele nu apar în stadiile inițiale. Odată cu dezvoltarea de proliferare a țesutului conjunctiv are loc producția scădere a enzimelor care controlează procesele metabolice din corpul uman. Ca urmare, pacientul simte durere severă în hipocondrul stâng. Durerea este însoțită de greață și vărsături. Ulterior, există o pierdere în greutate, rezervele de proteine ​​sunt epuizate, și există un diabet din cauza scăderea producției de insulină.

Atunci când schimbările structurale de tip lipomatoză difuze proces este ireversibil. timp lipomatoză lung are loc fără simptome. Acest lucru se datorează faptului că în stadiile inițiale ale bolii țesutului de înlocuire este un caracter focal, care nu afectează funcția secretoare a organului. În cazul în care substituția necontrolată a țesutului adipos, ele incep sa arate semne de disfuncție a pancreasului: o dureri abdominale dureroase, vărsături, diaree, greață, meteorism.

Tratamentul.

Tratamentul depinde de cauza. Adică, medicii nu se luptă cu ei înșiși se schimbă, și cu ei motivul - un fel sau altul boală: pacient pancreatită este prescris o dieta speciala si terapie fizica, tratamentul diabetului zaharat este asociat cu controlul nivelului de zahăr din sânge și numirea unui regim alimentar etc.

În cazul unor modificări minore difuze în vârsta pacienților tratați, de regulă, nu este efectuată. In schimb, pentru această categorie de pacienți recomanda o dieta speciala si de viata sedentar.

În unele cazuri, pentru modificări moderate ale pancreasului de difuzie poate ajuta un tratament pe bază de plante cu proprietăți medicinale curative: radacina de papadie, trandafir sălbatic, ciulin, schinduf.

De asemenea, a permis utilizarea unor medicamente care stimulează digestia.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Patologia prostateiPatologia prostatei
Pancreas: simptome, dificultăți de diagnostic și tratamentPancreas: simptome, dificultăți de diagnostic și tratament
Tipuri și clasificarea pancreatităTipuri și clasificarea pancreatită
Schimbări focale cu prolix Hayit tiroidianSchimbări focale cu prolix Hayit tiroidian
Ceea ce amenință să difuzeze modificări ale pancreasului?Ceea ce amenință să difuzeze modificări ale pancreasului?
Modificări reactive ale pancreasului la copiiModificări reactive ale pancreasului la copii
Ce modificari difuze ale glandei tiroide?Ce modificari difuze ale glandei tiroide?
Ecogenicitate parenchimului pancreasuluiEcogenicitate parenchimului pancreasului
Pregătirea pentru ultrasunete a pancreasului și a rezultatelor decodificarePregătirea pentru ultrasunete a pancreasului și a rezultatelor decodificare
Pancreasul a crescut ecogenicitate. Ce înseamnă și cum să trateze?Pancreasul a crescut ecogenicitate. Ce înseamnă și cum să trateze?
» » Cauzele modificărilor difuze (difuziune) parenchimatoase ale pancreasului.

OtTitres.com
Boală Analize Diagnosticare Medicină Preparate Echipament Sănătate Sarcina si nasterea Ethnoscience Răspunsuri la întrebări Miscelaneu