OtTitres.com

Cum de a evita fibroza pancreasului?

Când fier perioadă lungă de timp afectează factori nefavorabile, aceasta duce la necroza celulelor sale. Ca rezultat, țesutul glandular variază cicatrice, un astfel de defect este numit fibroza.

Video: pancreatită cronică și acută. Pancreatita și colecistită calculoasa tratament în condiții de siguranță.

Prezentare generală

Acest defect este o dezvoltare complexă a înlocuirii completă a celulelor goale asupra tesutului conjunctiv.

podzheludochnaja

fier uman format din două tipuri de țesut. Primul este stroma. Acesta îndeplinește funcția cadrului pancreasului. Și în al doilea rând, este parenchimul, care produce hormoni și suc pancreatic. Când aparatul este în mod constant expus la factori adverse ca fumatul, alimente grase, consumul excesiv de alcool, etc. celulele parenchimatoase mor.

Atunci când țesutul glandular gangrenoasă, începe înlocuirea lor cu tesut cicatricial, fibroza se dezvolta. Și în cazul în care există o schimbare în țesutul gras, se dezvoltă lipomatoză. Din păcate, a lovit materialul feros nu pot fi recuperate. Și cel mai rău lucru este că țesutul conjunctiv gol poate fi o creștere de început trecătoare și transformarea într-o tumoare.

Principalii vinovati, modificari difuze

Motivele sunt mai multe modificări. Practic toate acestea se dezvolta ca urmare a unor factori externi și tulburări ale circulației sanguine în acest domeniu. La om, tesutul pancreasului este semnificativ redusă, dar dezavantajul este compensat de cicatriciale sau material gras.

Această schimbare nu necesită tratament în cazul în care diagnosticul este acută sau pancreatită cronică nu este confirmată. Începând de astăzi, medicina modernă este lipsit de putere înainte de acest defect. Un medicament care ar putea restaura celulele moarte nu există.

Cauzele bolii:

 1. consumul excesiv de alimente picante, dulci, sărate, care conțin amidon și grăsimi;
 2. stres constant;
 3. abuzul de alcool și fumatul;
 4. boli ale tractului gastro-intestinal;
 5. Administrarea pe termen lung a medicamentelor;
 6. forme acute și cronice pancreatită;
 7. defecte ale tractului biliar;
 8. gripă;
 9. obezitate;
 10. fibroza chistica ereditară.

O atenție deosebită trebuie acordată fibroza chistica. Intr-adevar, aceasta boala ar putea deveni prima instigatorul modificări fibrotice la nivelul glandei. Acest defect este adesea transmis de ereditar și se manifestă mucus ca puternic in pancreas.Consistenta este destul de gros, și face imposibilă pentru deșeurile normale. Ca rezultat, în parenchimul (țesutul produce suc pancreatic), tumorile apar sub formă de chisturi de diferite diametre.

postelnyj-rezhim

Aceasta boala necesita un tratament prompt și competent. Deoarece întârziere în această situație poate duce la complicații care amenință viața pacientului.

Important: Difuz modificări nu sunt tratate, în cazul în care acestea nu provoacă inflamații sau sub formă cronică de pancreatită. Problema este că astăzi medicamentul înainte de defectul este lipsit de putere.

Primele simptome

Astfel de modificări în organul au multe simptome care indică dezvoltarea de fibroza, inflamația, și anume:

 1. ragait dupa grase si prajite alimente;
 2. durere severă în cadranul superior stâng;
 3. schimba în scaun cu prezența unor fragmente de alimente nedigerate.

Cel mai important, timp să acorde o atenție la semnele unui defect de dezvoltare. Acest lucru va ajuta la un tratament precoce și pentru a preveni formarea de complicații.Dar, în cazul în care au avut loc modificări ca urmare a unui proces cronic, simptomele vor fi mai puțin vizibile, dar ele pot fi distinse:

 1. balonare și flatulență;
 2. pierdere în greutate;
 3. greutate în stomac;
 4. pierderea poftei de mâncare.

Detectarea modificărilor prin diagnosticare

Până în prezent, detectarea acestei boli, nu este dificil. Cu ajutorul tehnicilor moderne, această schimbare poate fi definită în primele etape.

Pentru a face acest lucru, se folosesc următoarele metode:

 1. teste de laborator;
 2. ultrasunete;
 3. teste funcționale.

Singura problemă este că în stadiile inițiale de dezvoltare, schimbari in tesutul mamar, în cazul în care simptomele persistă, practic nici unul. În acest caz, fibroza difuză poate determina prin analize de laborator. Această metodă ajută la scăderea producției relevă de enzime.

Sau înrola ajutorul ultrasunetelor. Această metodă este cea mai eficientă și, astfel, poate determina cea mai mică schimbări în țesuturile pancreatice.

Metode de tratamentfibroza Focal, are propria specificitate de tratament. Din păcate, până în prezent, medicamentul nu este capabil de a transforma țesutul conjunctiv înapoi în parenchimul glandei. Toate tehnicile posibile pot îmbunătăți doar starea generală a persoanei.

produkty

Cursul terapiei este efectuată atât în ​​spital și la domiciliu. Cel mai important lucru este dieta, deoarece aceasta conditie perturba prostatei, ducând la digestie dificilă.

Următoarele produse sunt excluse complet din meniu:

 1. alimente grase și afumate;
 2. muraturi;
 3. supa de carne și condimente picante.

Toate produsele autorizate, utilizați numai fierte în porții mici. O astfel de metodă va ajuta la reducerea sarcinii pe hardware-ul. Este important sa stii ce dieta este una dintre principalele metode de tratament.

În ceea ce privește medicamentele, terapia consta in enzime digestive, blocarea spasme și medicamente antiemetice. Practic, intervenția chirurgicală se efectuează numai în cazul în care porțiunile fibrozează regenera tumora. Și numai atunci când începe să crească rapid. Dar această metodă de tratament prescris, în cazuri extreme și rare.

profilaxie

Deoarece este imposibil de a vindeca această boală, atunci este necesar să se efectueze măsuri preventive. Deși previziunile optimiste nu se adaugă, pentru a îmbunătăți calitatea vieții nu este numai posibilă, ci și necesară. În primul rând avem nevoie pentru a elimina trei iritatia majore vinovatul de organe, consumul excesiv de alimente grase, alcool si fumatul.

În paralel, necesitatea de a ajusta timpul și servirea mesei. Încercați să beți multă apă pentru a minimiza orice activitate fizică și pentru a evita potențialele situații stresante.

Dacă o persoană are o boală cronică, este foarte important pentru a preveni atacurile. Toate aceste manipulări simple, pentru a ajuta o persoană pentru a controla fibroza pancreatică și pentru a preveni complicații viitoare.

Video: Elena Malysheva. simptome de pancreatită

În concluzie, aș dori să urez tuturor sanatatea oamenilor si lasa problemele cu boala, ocolesc fiecare petrecere. Și, cu toate că acest defect nu poate fi vindecat, acesta poate fi controlat. Și acest lucru este foarte important, deoarece a bunăstării depinde de calitatea vieții.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ceea ce amenință să difuzeze modificări ale pancreasului?Ceea ce amenință să difuzeze modificări ale pancreasului?
Funcția pancreatică afectează întregul corpFuncția pancreatică afectează întregul corp
Ce este pancreatita și cât de periculos este?Ce este pancreatita și cât de periculos este?
Ecogenicitate parenchimului pancreasuluiEcogenicitate parenchimului pancreasului
Motivele pentru dezvoltarea și tratamentul fibrozei al sânuluiMotivele pentru dezvoltarea și tratamentul fibrozei al sânului
Boli pancreatice: cauze și măsuri de prevenire de bazăBoli pancreatice: cauze și măsuri de prevenire de bază
Criterii pentru boala noastră pancreasuluiCriterii pentru boala noastră pancreasului
Pancreasul a crescut ecogenicitate. Ce înseamnă și cum să trateze?Pancreasul a crescut ecogenicitate. Ce înseamnă și cum să trateze?
Care sunt bolile de pancreas sunt acolo? Ar trebui să le ignore tratament?Care sunt bolile de pancreas sunt acolo? Ar trebui să le ignore tratament?
Metode de recuperare a pancreasuluiMetode de recuperare a pancreasului
» » Cum de a evita fibroza pancreasului?

OtTitres.com
Boală Analize Diagnosticare Medicină Preparate Echipament Sănătate Sarcina si nasterea Ethnoscience Răspunsuri la întrebări Miscelaneu