OtTitres.com

Tipuri și clasificarea pancreatită

Cea mai frecventă clasificare a pancreatitei se bazează pe rezultatele International Medical al II-lea Simpozion, a avut loc în 1983 la Marsilia.

Și, deși în momentul de clasificare a bolii și a suferit modificări minore, sistemul propus în Marsilia, a fost cel mai bun și cel mai convenabil pentru medicii de azi.

Astfel, clasificarea actuală a inflamației pancreatice se bazează tocmai pe baza clasificării Marsilia.

Forme de pancreatită

Pancreatita, sau inflamația pancreasului, caracterizată prin faptul că glanda a dezvoltat enzime pancreatice nu sunt eliberate așa cum ar fi normal, duodenul, iar restul din pancreas incep sa-l digera.

Această situație se transformă într-o durere severă pacient uman în cadranul superior, greață și vărsături, diaree, stare de rău generală.

complicatiilor bolii deosebit de periculoase, inclusiv: insuficiență renală, diabet, pericardită.

In ciuda simptomelor elocvente ale bolii, diagnostic precis poate fi doar un medic, ghidat de rezultatele testelor pacientului.

Pancreas în organism

Astfel, pacienții cu suspiciune de pancreatita neaparat directionate la teste de sânge clinice și biochimice (acestea ajuta la identificarea intensitatea procesului inflamator, nivelul de activitate al enzimelor pancreatice), urina si analiza scaun.

De asemenea, diagnosticarea bolii implică studii instrumentale: ecografie și radiografie abdominală, endoscopie, gastroduodenoscopy.

În cazul în care rezultatele acestor studii diagnosticați cu „inflamație a pancreasului“ (indiferent de forma bolii), ar trebui să înceapă imediat un tratament ca o pierdere de timp și a întârziat furnizarea de îngrijiri medicale poate costa o persoană viața lor.

Astăzi, există mai multe clasificări ale bolii, propuse de diferiți oameni de știință.

Cu toate acestea, medicii tind să se bucure de o realizare simplificată, presupune alocarea următoarelor boli:

 • inflamație acută;
 • proces inflamator obstructive (presupune extensie pietre ocluzie duct pancreatic);
 • recidivante inflamație acută urmată de reducere;
 • inflamația cronică obstructivă (organismul îndeplinește funcțiile sale numai în parte);
 • calcificări întruchipare pancreatită cronică (presupune acumularea de săruri în pancreas);
 • pancreas natura cronica recidivante inflamație a manifestării unei forme acute (țesut deteriorat nu este restabilită).

O altă clasificare mai simplist Marsilia implică alocarea unei pancreatită acută, recurentă acută, cronică, precum și exacerbarea pancreatitei cronice.Înfrângerea pancreasului

pancreatită cronică

Inflamația cronică a pancreasului poate fi primar și secundar. Ultima opțiune este mai frecventă și reprezintă o boală care a fost un rezultat al altor boli ale tractului digestiv (stomac și vezică biliară).

De asemenea, o tranziție la o formă cronică de pancreatită acută, dar această opțiune este mai puțin frecvente.

Cele mai frecvente cauze de inflamație cronică a pancreasului sunt și anume funcționarea defectuoasă a tractului gastro-intestinal, si dieta inadecvata (picant, prăjită, grăsime) și dependențe, în special, alcoolism.

În ciuda prezenței clasificării generale, sunt utilizate adesea clasificarea separată a pancreatitei cronice și acute.

Astfel, popularul roman (Marsilia-roman) Clasificarea pancreatitei cronice.

Aceasta implică selectarea acestor tipuri de boli, cum ar fi:

 1. Calcifying inflamația cronică a pancreasului - cea mai comuna forma de pancreatită cronică. Fier, în acest caz, a afectat un punct, iar intensitatea leziunilor pot fi foarte diferite. Conductele pancreatice pot astupa și chiar mor. Acest proces patologic determină adesea o secreție redusă a litostatina proteine;
 2. inflamația cronică obstructivă. Aceasta se datorează obstrucției majore conductelor pancreatic,. Acest caz implică o învinge chiar și întregul pancreas, modificarea endocrina a părților sale. În caz de boală necesită o intervenție chirurgicală;
 3. inflamația cronică a indurat fibroase pancreasului, caracterizată prin modificări severe ale țesuturilor organismului;
 4. Fibroza pancreasului Aceasta implică o schimbare calitativă în partea principală a țesutului necroză a corpului incapacitatea de a-și îndeplini tkaney- funcția glandei secretoare.


De asemenea, unii specialiști ca tipuri individuale de pancreatita cronică este izolat chisturi pancreatice, abcesele ei.

video:

pancreatită acută

inflamație acută a pancreasului apare durere extrem de puternic localizată în partea superioară a stomacului, și să dea în ipohondrie.

Durerea cea mai intensă o persoană care se simte in aceasta boala dupa masa. Omul după ce mănâncă și vărsături, posibil biliare vărsături și alimente nedigerate, diaree, flatulență.

Pielea pacienților cu inflamație acută a pancreasului, precum sclerei devin gălbui, heartbeat întețește, la extremități superioare și inferioare pot apărea pete cianotice.

Astfel, inflamația acută este foarte diferită de cronică și complexul are propria sa clasificare.În această clasificare a inflamație acută a pancreasului poate fi de două feluri.

Prima dintre acestea este folosit ca un chirurg și implică determinarea formei bolii după o intervenție chirurgicală.

Conform acestei clasificări, distinge pancreatita ușoară, moderată și severă.

Prin urmare, în pancreatită acută ușoare modificări sistemice în organism și structura sa nu este prezent.

video:

Gradul mediu presupune o insuficiență de organ tranzitorie, complicații sistemice.

insuficiență persistentă severă de organ caracterizat, complicații locale sistemice. În acest caz, probabilitate foarte mare de deces.

Al doilea tip de clasificare prefera medici, gastroenterologi si a altor medici. Această clasificare este mai frecventă.

Clasificarea distinge patru forme de inflamație acută a pancreasului:

 1. pancreatită edematoasă - cea mai ușoară formă pentru a trata și nu implică schimbări semnificative în țesuturile pancreasului. Caracterizat prin icter, tahicardie, durere în stomac, prezența GRP (fibrină) în sânge;
 2. Pancreonecroza îngust - caracterizat durere epigastrică, flatulență, vărsături, icter, tahicardie, creșterea temperaturii, în unele cazuri - ileus. Testele de pacienți au arătat hiperglicemie, gipertripsenemiyu, valorile scăzute ale hematocritului. Această formă este dificil de tratat;
 3. pancreatic Difuz caracterizata prin aceleași simptome ca ogranichennyy- cu caracteristicile sale distinctive sunt oligurie, sângerări gastrice, febră. Pentru această formă de pancreatită sunt caracterizate prin hipoxie, tripsenemiya, hiperglicemie severă, hipocalcemie. starea pacientului se deteriorează rapid;
 4. necroza pancreatică totală se caracterizează printr-o creștere bruscă a acidității, intoxicație severă, pierderea sensibilității, șoc.

Medicamentul este, de asemenea, populare așa-numita clasificare de cauzalitate de pancreatită acută.

video:

Deci, în conformitate cu această clasificare, distins: produse alimentare, biliare, gastrogenny, ischemica, infecțioase, toxice, alergice, congenitale și pancreatită traumatică.

Astfel, clasificările complexe pancreatită destul de mult, pentru că cei mai mulți practicanți preferă să utilizeze sistemul simplificat.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Simptomele de boli pancreatice - simptome de baza si asociateSimptomele de boli pancreatice - simptome de baza si asociate
Metode de tratare a pancreasului necrozei pancreaticeMetode de tratare a pancreasului necrozei pancreatice
Este permis să mănânce căpșuni în pancreatita?Este permis să mănânce căpșuni în pancreatita?
Cum doare pancreasulCum doare pancreasul
Pancreatită cronică. Cauze, factori de risc, simptome, diagnostic, complicatii, tratament eficient,…Pancreatită cronică. Cauze, factori de risc, simptome, diagnostic, complicatii, tratament eficient,…
Importanța dieta pentru dureri in pancreasImportanța dieta pentru dureri in pancreas
Boli pancreatice: cauze și măsuri de prevenire de bazăBoli pancreatice: cauze și măsuri de prevenire de bază
Simptomatologia PancreasSimptomatologia Pancreas
Identificarea cauzelor de pancreatitaIdentificarea cauzelor de pancreatita
Simptomele de atac pancreatităSimptomele de atac pancreatită
» » Tipuri și clasificarea pancreatită

OtTitres.com
Boală Analize Diagnosticare Medicină Preparate Echipament Sănătate Sarcina si nasterea Ethnoscience Răspunsuri la întrebări Miscelaneu