OtTitres.com

Boala de san lobular: cauze, simptome, diagnostic și tratament

Potrivit OMS, displazie mamara benigne sunt supuse la mai mult de jumătate din locuitorii globului. Boala a variat în funcție de caracteristicile clinice, morfologice și etiologice și apare în multe femei este aproape neglijabilă.

Clasificarea datelor de proces

Deoarece simptomele bolii benigne de sân este diferit, pentru tratamentul medical cuprinzătoare și corespunzătoare a trebuit să le clasifica. După discuții îndelungate au fost alocate patru tipuri de bază ale bolii:

 • Boala difuză a sanului;
 • mastopatie nodală;
 • tumori și procesele tumorale benign;
 • Forme speciale de mastită, care includ frunze tumorale.

Este continuarea difuză și tratarea mastitei lobulară sau boala de san nodular.

Etiologie modificări de san focale

Boala foarte difuză a sânului este de obicei manifestată prin prezența displaziei în țesuturi a două glande mamare, care răspunde în mod activ la modificări ale echilibrului hormonal la femei în timpul perioadei premenstruale și postmenstrual. Principalele simptome ale acestei boli, din care o parte este considerată a fi focale și mastopatie, sunt:

 • Mastalgia, sau dureri de san, mai rau in timpul menstruatiei;
 • Prezența țesutului zone de etanșare la ambii sâni în același timp;
 • Descărcarea de gestiune din mamelon caracterul patologic, care nu este asociat cu lactație.

Combinația acestor simptome depinde de tipul și stadiul mastitei, dar cel puțin una dintre componentele trebuie să fie prezente.

Lobular sau boala de san nodular apare de obicei la tineri femei în premenopauză împotriva diferitelor modificări difuze ale glandei mamare și este considerat de experți ca o continuare a bolii de san fibrochistice difuze.Interesant de etiologia procesului. Desi ciclul menstrual la acești pacienți nu se confruntă cu modificările ar avea o durată de 35 de zile, cu o creștere a perioadei menstruale la 10 zile. Desigur, acest lucru duce la anemie și o scădere a nivelului de hemoglobina din sange. Nu este exclus o creștere a ciclului de timp de până la 6-7 săptămâni, urmată de sângerare abundentă, de multe ori necesită intervenția unui medic ginecolog și un tratament adecvat.

picture morfologică mastita focale, datorită prezenței modificărilor difuze în țesuturile mamare este variat și amestecat. Există o prezență a procesului de creștere rapidă direct lobuli hiperplazie glandulare, formarea uneia sau mai multor chisturi în corpul sânului în diferite dimensiuni, apariția unor zone de fibroză.

Toate aceste schimbări în structura țesutului mamar este mult mai pronunțată decât în ​​mastopatie difuză. Dacă la site-uri de studiu din epiteliul modificat rezultat este detectat, acesta este de 90% indică dezvoltarea în procesul de cancer de san de sex feminin.

tablou clinic

Pentru diagnosticul de mastopatie focale efectuat mamografie
Pentru diagnosticul de mastopatie focale efectuat mamografie

san lobular nu este un proces de boală separat, iar etapa numai în dezvoltarea mastopatie difuze. Prin urmare, clinica este o continuare a dezvoltării displazie mamare, care la mastita focală se caracterizează prin apariția formelor diferite părți ale garniturii, cu margini ascuțite, greu la atingere. Acesta este afectat de unul sau ambii sani, formațiuni de dislocare - de obicei, acest hipocondrul a sânului.Aceste noduri nu provoacă durere, cum ar fi manifestarea unei mastitei difuze, suprafața lor poate fi netedă sau cu granulație. Prezența granulară de suprafață sau a tumorilor lobulare 70% din cazuri indică prezența chisturilor de dimensiuni diferite.

Pentru un diagnostic corect al palparea mastitei focale a sânului trebuie efectuată în picioare, ca și în poziția culcat pe spate noduri tind să-și piardă forma lor și, așa cum au fost neclare. Deoarece pieptul este în acest moment, și modificări difuze atât de impresionat, ea dezvăluie unitățile nou formate se defectează frecvent. Astfel, există un simptom negativ Konig și absența diferitelor simptome ale pielii.

În prezența formelor focale de mastita este aproape nici o legătură cu ciclul menstrual procesul patologic femeii, ceea ce indică adâncimea bolii, deoarece creșterea și căderea nivelului de hormoni feminini în sângele pacientului nu mai este factorul determinant.

Pentru a diagnostica aceasta boala este larg mamografie utilizat. imagine cu raze X in mastopatie focal este caracterizat prin având una sau mai multe secțiuni de etanșare fără contururi clare exprimate pe un fond de schimbări difuze. Cu toate acestea, schimbarea structurii țesutului mamar, astfel, practic absente.Este important să se facă distincția între timp o ancoră sau mastopatie focal al procesului de cancer. În primul caz este de obicei caracterizat prin țesut nod structură neomogenă, spre deosebire de tumorile maligne. Pentru rezultate mai fiabile, mamografie se repetă înainte și după menstruație, femeia pacientului. În cazul în care forma și structura tumorilor în imagini repetate sunt aceleași, este necesar să sune alarma și să solicite imediat sfatul medicului oncolog.

Tratamentul mastitei focale

Tratamentul mastopatie nodulare focale sau o intervenție chirurgicală în monoterapie. Sub anestezie adecvată a produs rezecție de san sectoriale folosind proceduri citologice și studiul histologic pe masa de operație.

Operația este de obicei atribuită posibila malignitate maximă proces excepție la nivelul glandei mamare. Deoarece nu există metode de diagnostic clare pentru a diferenția mastopatie focale benigne de cancer de san, medicii oncologi trebuie să pună o astfel de alegere pentru femei. Astfel, pacienții explica despre necesitatea de a elimina porțiunea de etanșare până la țesutul sănătos.

medicație suplimentară

Pentru o victorie completă asupra femeilor boala petrec toate medicamentele necesare, concepute pentru a difuza mastopatie. Printre acestea se numără:

 • Pentru a normaliza metabolice si hormonale pacientul prezinta terapie complex de vitamina destinatie. Un grup deosebit de important de vitamine A, C, E și B;
 • Un rol important în tratamentul mastitelor difuze evacuate AINS (naproxen, indometacin) și iodură de potasiu;
 • Hepatoprotectoarelor responsabili pentru stabilizarea și normalizarea proceselor metabolice, activitatea gastro-intestinale;
 • Orice patologie a sanului pentru femei este un stres important, astfel încât să nu se poate evita utilizarea de medicamente psihotrope. Utilizate în principal tranchilizante de zi cu zi, fără a provoca tracțiune la somn.

În cele din urmă, nu trebuie să ne uităm fitopreparatakh în tratamentul mastitei focale. Creat din produse naturale și plante sunt larg incluse în practica medicilor - mammologists. Mastodion, klamin, klimadion și alte droguri au devenit recent un instrument de încredere în desfășurarea terapiei post-chirurgicale și de reabilitare la mastita focale.

Lobular sau boala de san nodular - este o boala periculoasa, care necesita pe termen lung și tratament complex și capacitatea de a aduce orice femeie o mulțime de emoții negative.

Dar, dacă caute ajutor de la un specialist în timp util, atunci recuperarea va veni rapid și cu un minim de pierderi materiale și morale.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Difuz schimbă componenta de fier in glanda mamaraDifuz schimbă componenta de fier in glanda mamara
Gel & ldquo; prozhestozhel & rdquo; - asistent în tratamentul dyshormonal mastiteiGel & ldquo; prozhestozhel & rdquo; - asistent în tratamentul dyshormonal mastitei
Boala a sanuluiBoala a sanului
Contraindicații și modul de viață în diferite forme de mastitaContraindicații și modul de viață în diferite forme de mastita
San in timpul menopauzei: tratament, în specialSan in timpul menopauzei: tratament, în special
Tratamentul mastopatie fibrochistice prescris de un medicTratamentul mastopatie fibrochistice prescris de un medic
Ca dezechilibru hormonal afecteaza dezvoltarea patologiei de sanCa dezechilibru hormonal afecteaza dezvoltarea patologiei de san
Activarea sau dezactivarea unui fizioterapie cu mastitaActivarea sau dezactivarea unui fizioterapie cu mastita
Masaj în tratamentul patologiei de sanMasaj în tratamentul patologiei de san
Durerea mamara - cauze de îngrijorare sau un motiv de alarma?Durerea mamara - cauze de îngrijorare sau un motiv de alarma?
» » Boala de san lobular: cauze, simptome, diagnostic și tratament

OtTitres.com
Boală Analize Diagnosticare Medicină Preparate Echipament Sănătate Sarcina si nasterea Ethnoscience Răspunsuri la întrebări Miscelaneu