OtTitres.com

Tot ce trebuie sa stiti despre cortizol

Cortizolul sau hidrocortizonul - un hormon secretat de cortexul suprarenal de ACTH. Aceasta se referă la cortizol glucocorticoizi.

Cum funcționează și ce face?

Atunci când alocă sânge cortizol începe să caute celula țintă, care sunt în principal celulele hepatice. se cufundă nucleul celulei, unde se leagă de receptorii. Se formeaza un hormon-receptor complex. Sub acțiunea unui astfel de complex in celulele hepatice va amplifica formarea glucozei, în timp ce musculare scade dezintegrarea. In hepatocitelor (celule hepatice) conțin glucoză sub formă de glicogen, datorită acestei energii stocate în organism.

Cele mai multe dintre cortizol produs în dimineața și seara, concentrația acestuia scade.

În continuare, vom analiza responsabilitățile de cortizol, care procesează în organism este afectat.

Hormonul regleaza procesele metabolice din organism (asigură descompunerea carbohidrați, grăsimi și proteine). În cazul în care sentimentul de foame mentine nivelurile normale ale glucozei. O funcție importantă a cortizol este capacitatea sa de a determina adaptarea statului organismului (sub stres, fizic sau stres mental). El acționează foarte eficient în situații de stres.

De conducere: cortizol hormon este produs de glandele suprarenaleCând stresul emoțional nu permite tensiunii arteriale să scadă la un nivel critic. Cortizolul actioneaza direct asupra vaselor de sânge, care sub acțiunea conicitate sale, și datorită acestui proces are loc tensiunii arteriale. Cum sa întâmplat totul? Cand suntem nervos, care se confruntă, se confruntă cu emoții puternice, impulsurile nervoase pentru a transmite semnale către hipotalamus. Când acest lucru începe să se formeze corticotropinei.Corticotropin - de eliberare a hormonului (efect inductor), care afectează producerea hormonului adrenocorticotrop. La rândul său, hormonul adrenocorticotrop de fluxul sanguin general atinge cortexul suprarenal și determină producerea de cortizol. Și, după cum sa menționat anterior, acționând asupra hepatocitelor, constituie cortizol complex hormon-receptor. In acest caz, celulele hepatice in acest complex stimulează gene care promovează producerea de anumite proteine ​​(ele servesc, de asemenea, ca un rezervor pentru zarvă). proteine ​​suplimentare provoca o reacție asupra cortizolului și care au provocat Nivelul de cortizon crește. Proteinele Ie poate spori producția de glucoză, sau de a diminua aceasta, în funcție de ceea ce este necesar în mod curent de către organism. Când nivelul de cortizol a fost mecanisme de aparare suficiente, actele de hormoni în direcția opusă, și anume, inhibă activitatea hormonului adrenocorticotrop excreția de cortizol a încetat.

În cazul în care momentul de stres, nivelul de cortizol a crescut cu un ordin. In fiecare zi, organismul produce aproximativ 20-25 mg de hormon. cortisol Afișat excretat după 90 de minute.

Dacă nivelul de hormon este redus

Pentru a începe cu, ceea ce factori determina o lipsă de hidrocortizon. Acestea sunt magneziu aditiv, ceai negru, vitamina C, muzica de relaxare, soia, râs. Desigur, dacă sunteți preocupat de dezechilibru hormonal, ar trebui să ia cu siguranta un test de sânge pentru a determina nivelul de cortizol în sânge. Și în cazul în care este detectat deficit de hormon, medicul va prescrie derivați sintetici de cortizol și alimente sau suplimente. Nu uita de nutriție adecvată, care cuprinde creșterea aportului de proteine ​​(carne, pește, brânză, brânză de vaci).Activitatea fizică, de asemenea, va afecta în mod direct, de mare cortizol. Puteți face exercițiile la domiciliu, dar este important să ne amintim că ar trebui să înceapă cu mici, deoarece de încărcare bruscă pe corp, pe masa musculara de rezultate bune nu vor fi afișate. Deci, cel mai bine este de a recurge la exerciții fizice în sala de sport cu un antrenor, care va explica totul corect și arată.

O întrebare separată este de sporturi extreme. Desigur, fiorul de emoții puternice, dar, de asemenea, efortul fizic va duce la un rezultat pozitiv. Cu toate acestea, înainte de care aveți nevoie pentru a fi sigur că alte probleme de sănătate care ar putea preveni o astfel de manifestare a sportului nu există.

De asemenea, merită să ne amintim că există medicamente care pot provoca lipsa de cortizol. Acestea includ fenitoina și androgeni. Dar estrogen și prednisolon (glucocorticoid sintetic) să însoțească opus niveluri ridicate de hormon.

Dacă nivelul de hormon a crescutApoi, imediat și notați factorii care cauzează simptomele de creștere cortizol. Acestea includ cofeina, exercitii fizice frecvente, stres, vătămări corporale grave, anorexia nervoasă, lipsa de somn, suplimente de melatonina.

Astăzi, un timp destul de dificil, mai ales în timpul vieții în oraș, oamenii se confruntă din ce în ce situații stresante, de multe ori într-o stare de tensiune. Mai este o persoana este într-o astfel de stare, cu atât mai mult există un cortizol crescute constant. Și mai mult se iese în evidență, cu atât mai mult în pericol sistemul nervos. Și totul e efect foarte negativ asupra sănătății, ca și pentru acțiunea de auto-vindecare și auto-vindecare chiar și sistemul nervos trebuie să fie într-o stare de repaus. Și dacă există un dezechilibru hormonal, organismul devine susceptibil la diferite boli. Identificați excesul de cortizol poate fi următoarele simptome.

  1. În primul rând, există dureri de cap frecvente, ca sensibilitate acute ale creierului la impulsuri durere.
  2. In al doilea rand, tulburari de somn din cauza acțiunii de cortizol din cauza stresului în timp mai târziu. În mod normal, nivelul de hormon este redus pe timp de noapte, corpul se relaxeaza prin prezenta, tensiunea scade. În același timp, a doua zi, știind că ai dormit toată noaptea, există încă un sentiment de oboseală și de oboseală constantă este resimțită pe tot parcursul zilei. Acest lucru se datorează dezvoltării oboselii cronice.
  3. În al treilea rând, după cum sa menționat mai sus, există un eșec al reacțiilor de auto-vindecare, sistemul imunitar compromis, ceea ce duce la răceli frecvente.
  4. În al patrulea rând, de a începe să câștige în greutate, de obicei, în abdomen, talie.
  5. În al cincilea rând, doare sentimentul de foame, care se datorează creșterii nivelului de glucoză (există riscul de a dezvolta diabet zaharat). Ca urmare a glucozei a crescut nivelul de insulina, pe fondul a ceea ce începe să iasă foame. De asemenea, demn de remarcat este o violare a sistemului digestiv care apare din cauza unui exces de hormoni de stres. Apar următoarele simptome: arsuri la stomac, greață, diaree, constipație sau invers, și crampe la stomac sunt de asemenea posibile.
  6. În cele din urmă, cortizol suprimă producția și acțiunile de serotonină, care este așa-numitul hormon al fericirii. Există deja o posibilă stare de melancolie, până la apariția depresiei.


A rezolva problema asociata cu excesul de cortizol nu este atât de dificil. Principalul lucru este de a transfera corpul stării de stres într-o stare relaxată. Pentru a face acest lucru, puteți utiliza meditație. Mai mult decât atât, efectul pozitiv al acestei metode a fost demonstrat de un număr mare de experimente. Cu toate acestea, prima dată rezultatul va fi, ar trebui să aibă loc în mod sistematic sesiuni de meditație. în timpul acestei proceduri, corpul este complet relaxat. Nu te amesteca, și creativitatea. Astfel, vei fi umplut cu un sentiment de satisfacție și armonie. Desigur, yoga, dans, și să nu fie în zadar. Încercați emoții pozitive, râde, zâmbet, fac tot ce pot simți de multe ori.

Efectul asupra cortizol în greutate

Cortizolul afecteaza in mod semnificativ procesele metabolice din organism. În consecință, atunci când o tensiune constantă este produs foarte mult. Schimbarea nivelului de cortizol, devine foarte mare, ceea ce duce la încălcări ale metabolismului lipidic. Și combinație dată de stres prelungit și lipsa cronică de somn, se poate concluziona că toate punctele de mai sus conduc la creșterea în greutate.

Imagine: un exces de cortizol, hormonul poate provoca greutateGrăsimile sunt cel mai frecvent depozitat în jumătatea superioară a corpului. Același lucru se observă și în aplicarea de analogi sintetici ai hormonului, glucocorticoizi. Faptul este că, atunci când o persoană este nervoasă, se confruntă cu o situație stresantă, cortizol incepe sa creasca pofta de mancare. Astfel, se pare că pentru a face față situației, care se declanșează mecanisme de protecție. Creșterea apetitului și a proceselor metabolice sunt încetinite, și, prin urmare, nu este rezultatul cel mai favorabil. Metabolismul incetineste pentru a conserva energia. În acest caz, persoana este probabil să fie un membru să se uite subțire. Cele mai multe dintre aceste modificări au fost observate la femele.

Un pic de un efect anti-inflamator și anti-alergic de cortizol

derivați sintetici de cortizol, și anume, prednisolon și prednison, au un efect anti-inflamator pronunțat. Prin urmare, ele sunt adesea folosite în boli care implică inflamația (de exemplu, artrita reumatoidă). Cortizolul este, de asemenea, utilizat pe scară largă în reacțiile alergice ale organismului, reduce hipersensibilitatea la provocarea factori (de exemplu, boala autoimună sau astm). Destul de des preferați derivați sintetici de cortizol, deoarece utilizarea lor nu crește tensiunea arterială și nu există nici o întârziere sau apa de sare din organism.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
El este responsabil pentru ceea ce TSH-ului (tiroida-stimulator) hormonEl este responsabil pentru ceea ce TSH-ului (tiroida-stimulator) hormon
Insuficienta suprarenala, forme acute și croniceInsuficienta suprarenala, forme acute și cronice
Cum de a identifica cortizol fără stres sau toate analizele asupra hormonuluiCum de a identifica cortizol fără stres sau toate analizele asupra hormonului
Cortizolul în sânge: diagnosticul și rata de hormonCortizolul în sânge: diagnosticul și rata de hormon
Sindromul de ACTH ectopicSindromul de ACTH ectopic
Ce se întâmplă atunci când hormoni nu suficient suprarenale?Ce se întâmplă atunci când hormoni nu suficient suprarenale?
Ce face creșterea cortizol?Ce face creșterea cortizol?
Pituitară - cauze Cushing, simptome, și ghidurile de tratament diashnostikaPituitară - cauze Cushing, simptome, și ghidurile de tratament diashnostika
Norma cortizol la femei și bărbațiNorma cortizol la femei și bărbați
Hiperplazie suprarenalaHiperplazie suprarenala
» » Tot ce trebuie sa stiti despre cortizol

OtTitres.com
Boală Analize Diagnosticare Medicină Preparate Echipament Sănătate Sarcina si nasterea Ethnoscience Răspunsuri la întrebări Miscelaneu