OtTitres.com

Cum este tratamentul de hipotiroidism - cele mai eficiente metode

tratamentul hipotiroidism

Principalul lucru pentru a începe să se vindece în timp

Tratamentul sindromului hipotiroidismului - o stare patologică în care serul sanguin a indicat un conținut redus de hormon tiroidian tiroida (T3, T4) - un lung și dificil.

La început, procesul poate fi încă compensată prin mecanisme de aparare ale organismului, iar neregulile apărute în activitatea sa sunt tranzitorii și nepericuloase. Dar în timp, organismul încetează să facă față cu un deficit tot mai mare de hormoni vitali, dezvolta leziuni ale organelor interne.

În cazul în care netratate, hipotiroidismul va duce la moarte severă și dureroasă.

Astăzi, știința și medicina au ajuns la un progres incredibil: deschis și sintetizat produse multi-funcționale, care nu numai că se poate nega simptomele sindromului hipotiroidism, dar, de asemenea, pentru a normaliza viața organismului. Cu toate acestea, în ciuda acestui fapt, tratamentul de hipotiroidism, așa cum sa menționat deja, este un lung, de multe ori pentru viata, un proces care cere de la om efort suficient și o mare responsabilitate.

O scurtă digresiune despre aceasta boala

Principalele cauze ale hipotiroidismului sunt procese inflamatorii ale tiroidei, ștergerea totală sau parțială, anomalie congenitală sau glanda absenta, trauma pituitare sau inflamatie, hipoplazia sau mutatie a receptorilor pentru hormoni tiroidieni.

Simptomele, care pot detecta hipotiroidism sunt după cum urmează:

 • letargie, somnolență, pierderea memoriei, mentală și activitatea fizică;
 • pielea uscata, parul si unghiile fragile, constipație, arsuri la stomac;
 • voce se schimbă: devine grosier, scăzută;
 • obezitate, edeme ale membrelor și a organelor interne, tulburări de auz și de viziune;
 • tulburări ale inimii, sistemului nervos, dificultăți în respirație și înghițire.

doctor tacticiÎn ciuda faptului că hipotiroidism se dezvoltă din diverse motive, iar endocrinolog va alege terapie, în funcție de natura bolii, există unele principii generale de tratament al hipotiroidism, care are ca scop tactici ale medicului.

Acestea sunt:

 • hipotiroidiene eliminare;
 • normalizarea organism viu;
 • terapie simptomatică.

În cazul în care sa dezvoltat hipotiroidism inflamație tiroidiană (Autoimun, infecțioasă, postpartum și colab.), O concentrație scăzută a hormonului în sângele unui pacient numire a compensa terapia hormonală de substituție, adică hormoni tiroidieni prescrise.Tratamentul hormonal al hipotiroidism - un proces foarte complex, strict atribuit în mod individual după o examinare indelungi a pacientului.

Cu toate acestea, terapia cu hormoni de dozare atunci când este selectat în mod corespunzător este foarte eficient și nu prezintă nici un pericol pentru organism. Acest lucru este valabil mai ales pentru cei care sunt sceptici la acest tip de tratament de hipotiroidism din cauza probabilitate mare de pretins stout. Faptul că hormoni tiroidieni accelera metabolismul, îmbunătățește procesele metabolice din organism, prin urmare, nu poate duce, eventual, la creșterea în greutate.

In plus fata de prescriptori terapiei hormonale pentru a rezolva starea, care a cauzat hipotiroidie: imunomodulatori, steroizi, antiinflamatoare.

În cazul hipotiroidismului după îndepărtarea unei părți sau a tuturor tiroidei (de exemplu, din cauza cancerului, adenom de prostată), sau din cauza anomalii congenitale, de asemenea, atribuite terapiei hormonale, dar este, spre deosebire de cazul anterior, este pe tot parcursul vieții.Sindromul hipotiroidism poate să apară și în cazul în care persoana nu primește hrană și apă suficientă de iod. În această situație, medicul va prescrie medicamente cu iod, diete speciale, precum și în cazurile severe - hormoni tiroidieni.

Terapia de substituție în hipotiroidie - principalul tratament al acestui sindrom. Fiecare medicament medic desemnat ar trebui să fie luate strict la un anumit moment în care suma este indicată de medic. În plus, trebuie în mod regulat pentru a vizita medicul endocrinolog pentru a controla activitatea funcțională a glandei și o posibilă corectare a tratamentului. In cazul unui pacient de condiții de tratament sau hipotiroidismul poate fi, în general vindecate sau traduse în remisie, adică nu prezintă simptome și tulburări ale organelor.

Mod și dozare

levotiroxină

Levotiroxină de droguri

Medicamentul de alegere pentru hipotiroidism este levotiroxină (Eutiroks, de exemplu). Efectul terapeutic este atins deja atunci când au primit 1,6 mg / kg de levotiroxină, dar la copii, din cauza naturii, doza poate fi crescută la 4 mg / kg.

În orice caz, numirea de droguri dozajul trebuie să fie întotdeauna supuse ajustării. Există mai multe motive:

 • orice tratament hormonal incepe cu numirea doza minimă a medicamentului, astfel încât să nu cauzeze nici un complicații datorate complexitatea și complexitatea tratamentului. Ulterior, după monitorizarea sistematică a pacientului, doza a fost crescută la valoarea maximă la care se atinge efectul terapeutic maxim;
 • foarte atent levotiroxină trebuie acordată persoanelor de peste 50 de ani, deoarece hormonii tiroidieni produc presiune asupra sistemului cardiovascular;
 • în cazul în care pacientul are nereguli în activitatea inimii (boală arterială coronariană, infarct miocardic în trecut), tiroxina atunci ele sunt atribuite, prin urmare, nu mai mult de 12,5 luat micrograme de droguri pe zi. În viitor poate crește doza, dar strict sub supraveghere medicală și nu mai devreme de 6 săptămâni.

Ce să se pregătească

Dacă aveți un medic diagnosticat cu hipotiroidism, nu disperați și panică. Tratamentul de hipotiroidism nu este ușor, dar, în timp util și a început cu responsabilitatea de a continua, aceasta ar conduce la normalizarea tuturor funcțiilor corpului și vă permit să trăiască o viață plină.

Cel mai important lucru ar trebui să păstreze întotdeauna în vedere următoarele puncte:

 1. regulat, chiar și după primul tratament, vizita endocrinolog dumneavoastră.
 2. urmați cu strictețe instrucțiunile expertului: Ia medicamente la un anumit moment și în cantitățile care au un medic, nici mai mult, nici mai puțin. Dacă treci accidental medicația contactați imediat un medic pentru a clarifica planul de acțiune în continuare. În nici un caz nu poate fi singur, pentru a face față, ajusta doza de medicament atribuit - cum să trateze hipotiroidism știe doar medicul.
 3. Este foarte important să se schimbe dieta: cu excepția făină, alimente bogate, alimente prajite, carnea grasa, pielea, grăsime, limita polufabrikaty- orice fel de dulciuri, pește gras, fructe puternic dulce. Acesta este lucrul cel mai important in dieta - prevenirea obezității și a proceselor stagnante în organism. Este foarte util în faza inițială a tratamentului, să adere la dietetice №8 de masă. În viitor, dieta poate fi ajustată și modificate după consultarea medicului.
 4. Este important să se ia complexe de vitamine si minerale și să se angajeze în mod regulat exerciții fizice, în special în aer liber.
 5. Niciodată în nici un caz să se auto-medicate. Orice informație de pe Internet este destinat numai pentru referință, și să învețe din toată abundența de articole, cum de a trata hipotiroidism, este pur și simplu imposibil. Diagnosticați și prescrie tratamentul corect poate fi doar medic calificat.
 6. În cele din urmă, nici un medic nu va fi capabil să răspundă cu încredere la întrebarea „Există un leac hipotiroidism?“. Corpul uman - este extrem de complicat și imprevizibil sistem. Principalul lucru cu responsabilitatea de a respecta liniile directoare profesionale.
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce se ascunde în spatele hipotiroidism congenitalCe se ascunde în spatele hipotiroidism congenital
Hipotiroidism congenitalHipotiroidism congenital
Pericolul de oboseala sub mascaPericolul de oboseala sub masca
Ce este hipotiroidism secundar, cum să-l detecteze și să tratezeCe este hipotiroidism secundar, cum să-l detecteze și să trateze
Nutriție adecvată la femeile cu hipotiroidismNutriție adecvată la femeile cu hipotiroidism
Hipotiroidismul - un criminal lent și insidiosHipotiroidismul - un criminal lent și insidios
Hipotiroidism subclinic este o glanda tiroida in timpul sarciniiHipotiroidism subclinic este o glanda tiroida in timpul sarcinii
Dezvoltarea de hipotiroidism la copiiDezvoltarea de hipotiroidism la copii
Subclinice (ascuns) hipotiroidismSubclinice (ascuns) hipotiroidism
Ce să fac dacă plasmatice crescute de TSH cu T3 și T4 normală? sfaturi utile.Ce să fac dacă plasmatice crescute de TSH cu T3 și T4 normală? sfaturi utile.
» » Cum este tratamentul de hipotiroidism - cele mai eficiente metode

OtTitres.com
Boală Analize Diagnosticare Medicină Preparate Echipament Sănătate Sarcina si nasterea Ethnoscience Răspunsuri la întrebări Miscelaneu