OtTitres.com

Hipofiză boli tumorale (Cushing)

Boala Cushing - o stare patologică gravă cauzată de creșterea producției de hormon adrenocorticotrop. Astfel, sub influența hyperproduction sale produce hormoni suprarenali (corticosteroizi), care determină dezvoltarea bolii și apariția simptomelor caracteristice.

Este necesar să se facă distincția boala Cushing și sindromul Cushing. Conceptul sindromului includ toate stările în care există o activitate hormonală suprarenal în creștere, inclusiv un ecran, si boala Cushing.

Ce se întâmplă atunci când există o boala lui Cushing?

Bolezn-icenko-Kushinga-do-i-posle

Aceasta boala este mult mai schimba aspectul unei persoane. Aici este omul înainte și după recuperare

Boala Cushing apare atunci când aborda feedback-uri între sistemul de funcționare, inclusiv glandei suprarenale, hipotalamusul și hipofiza, și hipersecreție ACTH manifestat ca urmare a unor perturbări ale structurilor cerebrale subcorticale tulpina și, uneori, ar putea fi, deoarece focarele ectopică de producție hormon hipofizar. In acest rol sunt, de obicei tumori în mai multe organe.

nu au fost stabilite cauzele de control asupra secreției de ACTH la sfârșitul anului și. Uneori, boala se dezvolta dupa infectie si creier prejudiciu. Această condiție poate provoca sarcina, avortul, pubertate, așa cum se întâmplă în aceste perioade cea mai mare activitate a sistemului endocrin.

Astfel, hipotalamus primește semnale nervoase care stimulează pentru a produce substanța, și sub influența lor glanda pituitara incepe sa produca ACTH. Acest hormon, la rândul său, determină glandele suprarenale să lucreze în modul de urgență. Glucocorticoizii în exces definesc simptomele bolii Cushing.

Studiile externe autorii sustin ca motivul pentru boala Cushing este in supraproductia hormonului adrenocorticotrop din celule pituitare adenomatoasă modificate. Și chiar și tehnici moderne nu pot determina întotdeauna disponibilitatea lor.

Figura prezintă schematic mecanismul de manifestare a bolii Cushing.

Principalele simptome ale boliiFigura cu simptome ale bolii Cushing

 1. Obezitatea parti ale corpului individuale. Persoanele care suferă de această boală, există un aspect distinctiv - fata luna, corp oplyvshee, brațe și picioare subțiri.
 2. striații roz sau mov (fanioane). Această caracteristică este legată de violarea metabolismului proteic. În acest caz, pielea devine mai subțire, iar rana, care apar de multe ori pe ea, nu se vindecă. Există fragilitate capilară crescută, de acest lucru, deoarece pot exista echimoze și echimoze. Preponderența proceselor catabolice ale anabolismul este evidentă și în atrofie a țesutului conjunctiv și epiderma. Din acest motiv, devine posibilă ruptură spontană de ligamente.
 3. O mulțime de pigmentare în zonele de frecare.
 4. Creșterea excesivă a părului de pe corp la femei.
 5. Infertilitate si tulburari ale ciclului la femei, potență și reducerea libidoului la bărbați.
 6. slăbiciune musculară. Acest lucru se datorează prăbușirea stării proteinei în țesutul muscular în boala Cushing. Uneori, pacientul nu mai poate sta în picioare pe cont propriu.
 7. Simptomele osteoporozei, aparitia fracturilor patologice, dureri la nivelul oaselor și a coloanei vertebrale. În severă poate exista o scădere în vertebre și reducerea creșterii pacientului. La copii, simptomele bolii Cushing se manifestă sub formă de stunting, este modificarea structurii osoase a coloanei vertebrale și deformarea ei se exprimă manifestări. hormonii Hyperproduction tesutul adrenal duce la o scădere a sintezei de colagen și o scădere a matricei osoase. Astfel, din osul frunze de calciu și enteric absorbția acestuia scade, ceea ce duce la exces de calciu in urina.
 8. Creșterea presiunii. In boala Cushing din cauza creșterii marcată a sodiu întârziere și apă, precum și tonusul crescut al arterelor periferice, conducând hipertensiune la moderată. Cu curs pe termen lung a bolii poate dezvolta crescut insuficiență cardiacă ventriculară stângă, aritmie.
 9. scăderea sensibilității la insulină, dezvoltarea de simptome caracteristice diabetului zaharat. Acest lucru se datorează influenței concentrațiilor non-fiziologice ale glucocorticoizilor pe consolidarea proceselor de glicoliză și gluconeogeneza cu inhibarea simultană a utilizării periferice a glucozei. Nivelul de insulina, astfel, a crescut.
 10. Scăderea imunității, apariția infecțiilor pustular, pielonefrita, ulcere venoase, sepsis.
 11. Simptomele tulburărilor psihice depresie, euforie, insomnie. Aceste simptome de multe ori preced apariția altor semne ale bolii Cushing.

diagnosticare

Pentru diagnosticul bolii Cushing, iar medicul prescrie tratamentul bazat pe principalele simptome și tabloul clinic al bolii. Ajuta la clarificarea testelor de laborator de diagnostic. Când această detectat scădere a leucocitelor din sânge, reducerea de potasiu și sodiu promovat.

Urina a aratat doza zilnica de cortizol a crescut.

Informații de încredere se obține prin utilizarea de dexametazonă mici și mari de probă. În mod normal, după primirea nivelului dexametazona cortizol scade de două ori. Boala Cushing se manifestă după o probă prin creșterea sau absența modificărilor nivelurilor sanguine ale acestui hormon.

Pentru diagnostic diferențial sunt utilizate pe scară largă MR craniu și adrenală, precum și RT.Prezența unor focare de osteoporoza si degenerative modificari ale coloanei vertebrale pot fi observate folosind fluoroscopie.

Există, de asemenea, teste biochimice care pot ajuta cu diagnosticul de diabet zaharat de steroizi și diverse anomalii electrolitice.

terapii

Noi metode moderne de investigare de diagnosticare, precum și de a vizualiza în mod fiabil locația, mărimea tumorii, relația sa cu organele din apropiere, vă permit să alegeți direcția metodei proliferării de tratament, bazat pe toate caracteristicile individuale.

În formularea de diagnostic, cum ar fi boala Cushing, pacientul trebuie să efectueze examinarea și tratament într-o clinică specializată.

O modalitate de a trata boala Cushing este de iradiere folosind diferite tipuri de radiații ionizante. In ultimii ani, medicii au folosit o metoda de tratament folosind iradierea particulelor de protoni, care au ridicat de energie și capacitatea de penetrare profunda. Cele „fascicule de protoni“ sunt mai eficiente în comparație cu raze X și raze gamma. În plus, acest tratament este un minim daunator pentru alte tipuri de tesut.Uneori, distrugerea tumorilor pituitare, se aplica crioterapia folosind azot lichid.

prostatectomie transsfenoidală

Chirurgie pentru a elimina tumorii pituitare prin nas

Dacă se poate identifica adenomul hipofizar și localizarea sa precisă, cea mai bună metodă de tratament până în prezent este transsfenoidală prostatectomie (Indepartarea chirurgicala a tumorii intranazal). Când este completă, rezultate satisfăcătoare au fost raportate în majoritatea pacienților operate, deoarece aceasta poate oferi o cauza glandei hipofize hipotalamo de recuperare rapida si nu necesita terapie de substituție pe termen lung.

Adesea, aplicarea unei tehnici practicate cu boala Cushing, care este distrugerea țesutului hiperplazic adrenal prin administrarea unei substanțe sclerozante. Aceasta a efectuat această operație sub control ecografic sau CT scanare. De obicei, această metodă este complementară și combinată cu prostatectomia sau radioterapie.

Dintre metodele medicale de tratament ar trebui să rețineți atribuirea obligatorie a substanțelor care inhibă steroidogeneză și utilizarea lor se recomandă să înceapă imediat cu boala Cushing.

Tratament simptomatic:

 • preparatele care conțin potasiu;
 • antihipertensivi;
 • pentru tratamentul osteoporozei;
 • sedative, tranchilizante, anti-depresive;
 • vitamine.

poveste video de informative de la emisiuni TV

În cazul în care starea persoanei cu boala Cushing este estimat ca grele și toate metodele posibile nu conduce la rezultatul dorit, se recomandă ca aplicarea unui astfel de tratament, cum ar fi adrenalectomia bilaterale.

După efectuarea operației poate să apară ca o complicație a unui hypocorticoidism primar, care are loc pe fondul creșterii activității normosekretornoy sau hormonul adrenocorticotrop. In astfel de cazuri, o terapie de substituție pe viață sub formă de preparate care conțin minerale și glucocorticoizi.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Simptomele bolii suprarenale la femeiSimptomele bolii suprarenale la femei
Boala pituitaraBoala pituitara
Sindromul de ACTH ectopicSindromul de ACTH ectopic
Ce face creșterea cortizol?Ce face creșterea cortizol?
Pituitară - cauze Cushing, simptome, și ghidurile de tratament diashnostikaPituitară - cauze Cushing, simptome, și ghidurile de tratament diashnostika
Adenom hipofizarAdenom hipofizar
Ce poate provoca o supra-abundență de hormoni suprarenaliCe poate provoca o supra-abundență de hormoni suprarenali
Hiperplazie suprarenalaHiperplazie suprarenala
Simptome si semne de tumori hipofizareSimptome si semne de tumori hipofizare
Hipercortizolismul: ce este?Hipercortizolismul: ce este?
» » Hipofiză boli tumorale (Cushing)

OtTitres.com
Boală Analize Diagnosticare Medicină Preparate Echipament Sănătate Sarcina si nasterea Ethnoscience Răspunsuri la întrebări Miscelaneu