OtTitres.com

Hipertiroidism sau când glanda tiroidă nu cu toate buna

hiperfuncție tiroidiană

Hiperfuncția - o stare periculoasă

Glanda tiroidă joacă un rol important în sprijinirea mediului intern constant (homeostazia). hormoni ei - tiroxina T4 si T3 - triiodotironina sunt implicate în proteine, grăsimi, metabolismul glucidic, controlul sistemelor cardiovascular, nervos, urogenitale și endocrine. Cu un exces a acestor hormoni este perturbat munca tuturor organelor și sistemelor, adică toată durata de funcționare a organismului.

Care sunt cauzele acestui sindrom

Hiperfuncția glandei tiroide se dezvoltă ca urmare a unei varietăți de patologiy- în această problemă poate fi atât în ​​sine, cât și în alte glande endocrine - hipofiza, hipotalamus - care reglementează activitatea sa de un anumit hormon TSH-tropină - hormon de stimulare a tiroidei. În plus, o patologie care duce la hipertiroidism, poate fi ascunzându-se în complet diferite organe, nici anatomică, nici în legătură funcțională a glandei tiroide.

Astfel, hipertiroidism este o consecință a următoarelor boli:

 • gusa Toxic - boală autoimună în care anticorpii specifici stimulează prostata sintetiza excesul de hormoni.
 • Tiroidita (inflamația tiroidei) într-o fază de hipertiroidism diferite origini:
 • autoimună (Tiroidita Hashimoto);
 • distructive;
 • tranzitorie puerperală;
 • subacută.
 • autonomie funcțională glandei tiroide - o afecțiune în care organismul pentru a forma noduri, tumori, în mod independent, indiferent de propriile sale, producerea de hormoni tiroidieni.
 • Excesul de iod în produsele alimentare aportul necontrolat de medicamente care contin iod, hormoni tiroidieni. Aici, motivul constă în faptul că de iod este necesar pentru sinteza hormonilor tiroidieni, iodul și mai mult, mai mult de lucru va fi de fier.
 • cancer tiroidă.
 • chorionepithelioma - o tumoră malignă care se formeaza in uter din resturile placenta după sarcină. boala foarte rara si fatala care duce la o hiperfuncție a glandei tiroide ca urmare a producerii unui hormon special care stimulează munca ei.
 • tumoare pituitară.
 • Simptomele hiperfuncție

  Simptomele de hipertiroidism sunt destul de variate

  Simptomele sunt destul de variate

  Hipertiroidismul este consecințe foarte neplăcute și periculoase pentru întregul organism. În primele etape ale semnelor de această condiție poate fi după cum urmează:

 • oboseală, anxietate, instabilitate mentală și emoțională, frecvente istericale temperament până la psihoze;
 • scădere rapidă în greutate în timp ce menținerea apetitului;
 • tremuratul mâinilor și picioarelor;
 • ochii umezi, un sentiment de nisip în ochi;
 • febră mare, transpirație chiar și în repaus;
 • puls rapid, aritmie, dificultăți de respirație;
 • diaree, durere în potență redusă zhivote- la bărbați, la femei - tulburări menstruale;
 • cu o creștere a glandei tiroide - o încălcare a respirației, dificultăți la înghițire alimente, schimbarea vocii;
 • în cazul în care cauza hiperfuncția tiroidei a fost difuze gusa toxice, simptom specific în acest caz, va exoftalmie - globii oculari protruded înainte din cauza tulburări ale metabolismului lipidelor.


Cu progresia bolii, care au fost cauza hipertiroidism, încălcările de mai sus sunt în creștere, acestea sunt îmbinate prin schimbări majore în activitatea de inima, plămânii, organele urogenitale.

Fara lipsa de compensare în timp util a simptomelor de mai sus pot dezvolta afecțiuni severe și pune viața în pericol - comă thyrotoxic.

metode de diagnosticare

Determinarea dacă hiperfuncția pacient a glandei tiroide este efectuată de către un specialist calificat - endocrinolog. Pentru a face acest lucru, el în primul rând examinează sângele pacientului pentru creșterea acestuia în T3 și T4 ser hormon tiroidian. In mod normal, concentrația lor în sânge este 2,6-5,7 mmol / l și 9,0-22,0 mmol / l, respectiv.În afară de hormon tiroidian este foarte important pentru a verifica funcționarea glandei pituitare, definind conținutul în sânge a hormonului său tropic - TSH. Când hiperfuncție concentrație foarte scăzută în TSH (TSH declasat) (TSH normala in sange este 0.4-4.0 mU / l). Cu toate acestea, poate exista o situație diferită: în glanda pituitară, indiferent de motiv, dezvoltarea tumorii, care produc un exces de TSH (TSH crescut), care, respectiv, stimulează excesiv glandei tiroide pentru a sintetiza hormoni sale.

Ultrasunete - o metodă eficientă de diagnostic

Ultrasunete - o metodă eficientă de diagnostic

Scintigrafia este, de asemenea, utilizat pentru a determina organul de lucru în cauză. Această procedură este faptul că pacientul este dat să ingereze un radioizotop de iod, și o zi mai târziu, prin scanarea a determina cât de mult iod absorbit de fier: cu cât aceste numere, cu atât mai probabil prezența hiperfuncția tiroidiană uman.Mai multe in diagnosticul acestei boli, folosind tehnici, cum ar fi razele X ale glandei tiroide, tomografie computerizata sale și ultrasonografia (US) - toate acestea fiind folosite pentru a determina acea patologie, care a fost cauza statului luată în considerare.

Trebuie remarcat acest tip de diagnostic ca palparea (palpare) tiroida. Această manipulare efectuată de către un medic: ambele mâini el simte cu atenție tiroida pentru creșterea acestuia. Mai mult, prin palparea poate determina consistența și structura corpului, starea suprafeței sale, coeziunea cu țesuturile înconjurătoare (mobilitate) și durere.

Dar, în unele cazuri, diagnosticul se poate face chiar și înainte de a aplica metode de diagnostic doar uitându-se la pacient: faptul că globul ocular proeminente apar numai în gușă toxică difuză, atunci când puternic conținut de hormoni tiroidieni a crescut în sânge.

Cum de a trata

Eliminarea hipertiroidism este un diagnostic complet al pacientului, pentru a identifica cauzele bolii și tratamentul acestei boli este deja numit. În funcție de tipul de tratament a bolii va varia în mod semnificativ. Dar, în orice caz, există mai multe opțiuni posibile pentru eliminarea acestei condiții:

 • medicamente folosind thyreostatics - medicamente care inhibă sinteza și producerea de hormoni tiroidieni;
 • tratamentul cu iod radioactiv, care acționează asupra fierului și retardare munca ei;
 • chirurgie, în care tumora eliminat, noduli tiroidieni sau, dacă este indicat, toate sau o parte a glandei tiroide;
 • dietoterapie: Nutriție adecvată joacă un rol important în normalizarea funcțiilor corpului și este atribuit ca o componentă obligatorie a tratamentului oricărei patologii în care a cauzat hiperactivitate tiroidiană.

Hipertiroidismul duce la otrăvirea organismului cu hormoni tiroidieni. Ca rezultat, suferă toate organele, perturbat activitatea lor.

La detecția prematură a bolilor de mai sus și numirea terapiei adecvate este posibilă o schimbare ireversibilă în toate organele interne. Prin urmare, este importantă la cea mai mică suspiciune cu privire la orice probleme în organism pentru a solicita asistență din partea unui specialist.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Funcția principală a glandei tiroideFuncția principală a glandei tiroide
Hormon stimulator tiroidian (TSH)Hormon stimulator tiroidian (TSH)
Ceea ce înseamnă că un nivel scăzut de TSH cu T3 normal și T4Ceea ce înseamnă că un nivel scăzut de TSH cu T3 normal și T4
El este responsabil pentru ceea ce TSH-ului (tiroida-stimulator) hormonEl este responsabil pentru ceea ce TSH-ului (tiroida-stimulator) hormon
TSH crescut: motivele și principalele simptome ale boliiTSH crescut: motivele și principalele simptome ale bolii
HipertiroidismulHipertiroidismul
Care este glanda tiroida, este responsabil pentru ceea ce și cum să tratezeCare este glanda tiroida, este responsabil pentru ceea ce și cum să trateze
Sindromul tireotoxicoza - periculos sau nu?Sindromul tireotoxicoza - periculos sau nu?
Din ceea ce declasate tirotropina (TSH)?Din ceea ce declasate tirotropina (TSH)?
Tirotropina - o scrisoare a glandei tiroideTirotropina - o scrisoare a glandei tiroide
» » Hipertiroidism sau când glanda tiroidă nu cu toate buna

OtTitres.com
Boală Analize Diagnosticare Medicină Preparate Echipament Sănătate Sarcina si nasterea Ethnoscience Răspunsuri la întrebări Miscelaneu