OtTitres.com

Sindromul tireotoxicoza - periculos sau nu?

Hipertiroidism - un sindrom periculos

Hipertiroidism - este un sindrom clinic în care o producție crescută de hormoni tiroidieni tiroide. Ca urmare, ei devin atât de numeroase încât în ​​loc de efecte benefice asupra organismului care conduce la funcționarea defectuoasă a organelor și sistemelor, t. E au un efect toxic.

Un pic de anatomie

In plus, glanda tiroidă produce hormoni si sintetizeaza importante pentru organism, este important să înțelegem cum și de ce o face.
Faptul că în craniu, în centrul creierului, este o glanda mica - glanda pituitară. Formează un hormoni speciale care controlează funcționarea tuturor celorlalte glande endocrine, inclusiv tiroida. Pituitary formeaza hormonul stimulator tiroidian (TSH), reglarea cantitatii de triiodotironina generate și tiroxină.

Prin urmare, în unele situații, cauzele hipertiroidiei nu sunt datorate bolii a glandei tiroide, si boala pituitara.

Cauzele acestui sindrom

În funcție de mecanismul de dezvoltare a acestei boli, există trei grupuri de boli asociate tireotoxicoza.

 • în primul rând, hipertiroidism este asociat cu o creștere a producției de hormoni tiroidieni glandei tiroide:
 • Difuze gușă toxică (boala Graves, boala Grave) - o boală autoimună asociată cu dezvoltarea în pacient de anticorpi care stimulează glanda tiroidă a sintetiza cantități mari de hormoni. Ca rezultat, simptomele de hipertiroidie pacientului se dezvolta.
 • Autonomia funcțională a glandei tiroide. Această captură de iod și producția de hormoni tiroidieni de celulele sale, care este independent de influența tiroidei pituitară hormon de stimulare. Un exemplu de această condiție sunt adenom toxice (shchitovidki tumorale) și gușă multi-toxic.
 • tiroidita autoimuna în faza de tireotoxicoză - cronică inflamație tiroidiană. Aceasta boala, cum ar fi boala Graves, o boală autoimună prea. Cu toate acestea, se dezvoltă într-un mecanism diferit: datorită oricăror defecte ale aparatului genetic al sistemului imunitar incepe sa perceapa celulele tiroidiene ca fiind străine și pentru a fi distruse.
 • hipertiroidism Yodindutsirovanny. De obicei, boala se dezvolta la persoanele care au deja o boala tiroidei (gusa multinodulara), dar din cauza trăiesc în zone cu deficit de iod-, consumă cantități mari de iod din alimente și apă.
 • tireotoxicoza tranzitorie gestational - o conditie temporara care se dezvolta la femeile gravide. Faptul este că, pentru o anumită perioadă (8-14 săptămâni), placenta incepe sa produca un hormon specific - gonadotropină corionică umană. El este capabil de a stimula glandei tiroide, ceea ce duce la un exces de hormoni în sânge.
 • chorionepithelioma - o tumoră malignă a germenul placenta, care produce, de asemenea, gonadotropinei corionice umane.
 • În al doilea rând, tireotoxicoză este cauzata de productia de hormoni tiroidieni in afara tiroidei:
 • Metastazele de cancer tiroidian, care produc hormoni sale.
 • Producătoare de TSH adenoame - o tumoră benignă a glandei pituitare, care produce un exces de hormon de stimulare a tiroidei, iar acest lucru duce la hormoni tiroidieni toxice șoc organism.
 • treilea, hipertiroidism nu este asociat cu supraproducție de hormoni tiroidieni:
 • Consumul de droguri induse de hipertiroidism - o afecțiune cauzată de aportul necontrolat de medicamente care contin iod si hormoni tiroidieni.
 • Tiroidita fazei Thyrotoxic distructive (subacute, postpartum) - un grup de boli asociate cu distrugerea reversibil sau ireversibil al celulelor tiroidiene.
 • simptome

  Manifestari ale acestor state sunt destul de asemănătoare, deși ele au o natură diferită. Acest lucru se datorează faptului că pentru fiecare nivel ridicat de hormoni tiroidieni vor fi observate din sângele lor.  În consecință, simptome sau semne de hipertiroidism includ:

  simptome de hipertiroidism

  Caracteristicile și oboseala iritabilitatea ale unor

 • poftei de mâncare și greutatea corporală a crescut, dar scade constant;
 • oboseală crescută, există nervozitate, slăbiciune musculară;
 • transpirație frecventă chiar și în repaus, toleranță slabă de căldură, temperatura este mai mare decât în ​​mod normal;
 • diaree;
 • mână tremurături (tremor);
 • defalcări nervos frecvente;
 • în unele cazuri (difuze, gușă nodulară) este marcată de extindere a glandei tiroide;
 • Boala Basedow este o trăsătură caracteristică a hipertiroidism pucheglazie- este asociat cu o creștere a țesutului adipos din organism, care se află în spatele globului ocular. Ca o consecință: ochiul este împins spre exterior de țesut adipos.

Excepția de la regula

Transpirație excesivă - un alt semn

Transpirație excesivă - de asemenea, un simptom

În plus față de toate aceste forme și manifestări de hipertiroidism, există un alt care este puțin diferită de cele precedente. Acest hipertiroidism subclinice. Această condiție se caracterizează prin faptul că nivelul de hormon de stimulare a tiroidei în sânge este redus, dar hormonii T3 și T4 sunt în creștere treptat. Cu toate acestea, concentrația lor în sânge este atât de mică încât hipertiroidism aparent subclinice este aproape imperceptibilă. Pacientul în această stare sunt rare shake de mână, transpirație moderată, tahicardie, iritabilitate, insomnie, dar aceste simptome sunt rare si nu atrag prea multă atenție.Detectarea hipertiroidism subclinic este posibilă în analiza sângelui pe TTG, care va fi redusă în comparație cu norma.

Această formă a sindromului, ca urmare a uzurii a manifestărilor externe, de multe ori rămân neobservate, având ca rezultat pacientul merge la medic deja cu o creștere a simptomelor de afectare a organelor interne.

Diagnosticul sau pentru a determina prezența unui sindrom

Pentru a determina dacă este necesară sindromul unui pacient, hipertiroidism pentru a efectua o serie de laborator și investigații instrumentale.

 • În primul rând, acesta este un test de sange pentru hormoni T3, T4, hormonul de stimulare a tiroidei. Pentru bolile autoimune suspectate determinate în mod necesar de concentrația de anticorpi la tiroglobulina și peroxidazei tiroidiene.
 • În al doilea rând, este ecografie tiroidiană. Acest studiu a fost de a determina structura corpului, prezența unui multi-nod sau formațiuni de nod.
 • În al treilea rând, acest X-ray si tomografie computerizata a glandei tiroide.


Aceasta din urmă se efectuează în cazuri excepționale, la discreția medicului-endocrinolog.

Și, desigur, nu uitați despre o astfel de manipulare importantă ca palparea a glandei tiroide, care se desfășoară într-un stadiu incipient și oferă o indicație nu numai de marimea corpului, dar, de asemenea, cu privire la starea structurii sale de suprafață.

Cum se tratează

Este important să înțelegem că sindromul de hipertiroidism - aceasta nu este o boală independentă. El este partenerul multor patologii grave, nu numai tiroida sine glanda, dar si alte organe.

Prin urmare, tratamentul tireotoxicoza se realizează prin acționarea asupra bolii, care a fost cauza condiției.

Toate bolile de mai sus au diferite origini, mecanisme de dezvoltare și consecințe. Prin urmare, în fiecare caz, tratamentul hipertiroidiei va fi diferit. Cu toate acestea, principiile de bază ale tratamentului pentru oricare dintre ele sunt următoarele:

 • eliminarea toxicității cauzate de excesul de hormoni tiroidieni din sânge;
 • impactul asupra cauzei conservatoare hipertiroidism (medicamente) sau chirurgical (indepartarea toate sau o parte a glandei);
 • Dieta: O dieta adecvata cu tireotoxicoza - una dintre principalele condiții.

Este important să se mănânce suficient de proteine, grăsimi și carbohidrați, precum și vitamine și minerale. În plus față de nutriție de hipertiroidism este foarte important să se acorde o atenție la produsele periculoase pentru sănătate într-o situație dată: cafea, ceai tare și tot ce excită sistemul nervos și cardiovascular.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Hormonii de tiroidă și glandele paratiroide, compoziția lor și de numireHormonii de tiroidă și glandele paratiroide, compoziția lor și de numire
Funcția principală a glandei tiroideFuncția principală a glandei tiroide
Niveluri normale de hormoni tiroidieniNiveluri normale de hormoni tiroidieni
Care este rata de TSH hormonCare este rata de TSH hormon
Ce este hipotiroidism secundar, cum să-l detecteze și să tratezeCe este hipotiroidism secundar, cum să-l detecteze și să trateze
TSH crescut: motivele și principalele simptome ale boliiTSH crescut: motivele și principalele simptome ale bolii
Care este glanda tiroida, este responsabil pentru ceea ce și cum să tratezeCare este glanda tiroida, este responsabil pentru ceea ce și cum să trateze
Este frică de adenom tiroidianEste frică de adenom tiroidian
Hipotiroidismul - un criminal lent și insidiosHipotiroidismul - un criminal lent și insidios
7 Gipotireoza- motive principale pentru simptomele si tratamentul acesteia7 Gipotireoza- motive principale pentru simptomele si tratamentul acesteia
» » Sindromul tireotoxicoza - periculos sau nu?

OtTitres.com
Boală Analize Diagnosticare Medicină Preparate Echipament Sănătate Sarcina si nasterea Ethnoscience Răspunsuri la întrebări Miscelaneu