OtTitres.com

Sos! L-tiroxina nu funcționează! TSH nu este redus!

eslittgpovysh01

Tiroxină - hormon produs de glanda tiroidă, sub influența hormonului stimulator tiroidian hipofizar care contin iod. Există mai multe boli, dezvoltarea de ceea ce conduce la o funcționare defectuoasă a glandei tiroide, precum și ca urmare a unei scăderi a nivelului de hormoni tiroidieni circulant. Încercarea de a echilibra creează un dezechilibru, hipofiza „pinteni“ creștere a tireotropina tiroidian (TSH), dar acesta din urmă nu este întotdeauna capabil să lucreze productiv. A fost apoi pentru a ajuta corpul și vine endocrinolog cu „magic“ tabletă de L-tiroxina. La fel ca într-un basm: simptomele sunt încet, dar sigur avea loc, iar doctorul ia ochii pacientului o aură de sfințenie și de geniu. Credeți că acest lucru este - un final fericit? De multe ori aproape adevărat, dar uneori, în timpul examinării de control la scurt timp după începerea tratamentului, pacientul primește de la mâinile de rezultatul testului de sânge, care este încă ridicat de TSH. De ce se întâmplă, cine este de vină și ce să facă, și vom discuta mai târziu în această situație.

Pentru informații:

 • Glanda tiroidă produce hormoni care controleaza practic toate tipurile de metabolism în organism.
 • L-tiroxină - preparate sintetic, absolut hormon natural tetraiodothyronine analog (de asemenea, cunoscut sub numele de tiroxina sau T4).
 • T4 perioadă de înjumătățire de aproape două săptămâni, același indicator pentru TTG - 2 luni.
 • Femeile suferă de boli tiroidiene sunt de mai multe ori mai mare decât jumătatea masculină a populației.

Cum de a începe un tratament

Tratamentul cu L-tiroxina este proiectat pentru a compensa deficitul extern de hormoni tiroidieni în corpul uman. Cu toate acestea, toată lumea este diferită, iar această afirmație este perfect potrivit pentru terapia de substituție hormonală. Pentru a selecta doza necesară pentru endocrinolog un anumit pacient evalueaza o serie de factori diferiți: rezultatele analizelor, inaltime, greutate, vârstă, sex și așa mai departe. Cu toate acestea, chiar și cu dezvoltarea actuală a medicinei, doza de acest medicament necesită o selecție lungă și rafinament, și, uneori, acest proces este amânată pentru câteva luni.

Datorită faptului că TSH este lent pentru a răspunde la fluxul de hormoni din exterior, medicul, numirea terapia de substituție, atribuie următoarea metodă pentru pacient după 2-3 luni. De data aceasta, tabloul clinic este suficient de clar pentru a înțelege că, dacă o persoană care se potrivește doza, sau există o nevoie de a ridica sau coborî-l. Unul dintre criteriile de evaluare a eficienței tratamentului este nivelul de TSH, care a fost ridicată inițial, și ar trebui să scadă după tratament.

O vizită la un medic endocrinolog specialistDeci, în urmă cu trei luni, pacientul a primit recomandări de tratament, și va avea acum o nouă întâlnire cu medicul.

Înainte de a re-a lua o nevoie endocrinolog de a re-dona sange pentru hormoni tiroidieni și hormonul stimulator tiroidian (în cazul în care acesta este ridicat, atunci medicul va înțelege, dar mai mult pe faptul că de mai jos), și în funcție de ce fel de boală a glandei tiroide vă aduce la medic, alți indicatori pot fi atribuite de sânge (tiroglobulină, anticorpi cu peroxidaza tiroidieni, si altele.).În cazul în care rezultatele obținute TSH peste normal, atunci nu intra in panica inainte de timp. Este doar pentru a arăta medicului dumneavoastră, care va înțelege motivul pentru problema.

De ce nu a scăzut de TSH?

Motive pentru TSH a crescut și nu a redus la pacienții care au primit L-tiroxină, pot fi împărțite în două grupe:

 1. Vina pacientului.
 2. Greșeala de droguri.


Separat, am evidenția procesul de selecție a dozei, în care TSH peste normal poate fi în câteva cazuri:

 1. Atribuit prea puțin doza de levotiroxină.
 2. nevoia lui de corp pentru hormon tiroidian a crescut ca urmare a progresiei bolii de baza a tiroidei.

Bea dreptul de medicament!

De multe ori, după cum am menționat, TSH-ului este ridicat, in ciuda tratamentului, din vina pacientului. Levothyroxine ca orice altă substanță medicamentoasă are aplicații particulare. Ignorarea instrucțiunile de utilizare conduce la faptul că nu are nici o influență din plin. Să discutăm cele mai frecvente pacienți greșeli, reducând eficacitatea tratamentului.

 1. Preparatele care conțin tiroxină luate în dimineața și la o dată! Nu la prânz și mai ales nu în fața lor pentru a lua nu pot dormi. Tratamentul de substituție ar trebui să mimeze ritmurile biologice ale secreției de hormon în corpul uman, și este în mod normal, cel mai mare număr de frunze sale în sânge este în dimineața.
 2. Levotiroxină nu ar trebui să fie luate cu alimente sau după. numai 30 de minute înainte de masa programată! El nu se poate de bine absorbit în intestin atunci când tractul gastro-intestinal, în acest moment este ocupat digerarea friptură doar mâncat. Aproape jumătate nu este acceptată vor fi achiziționate, ceea ce înseamnă că numărul real de droguri, care va primi organismul dumneavoastră să fie jumătate din cea așteptată la endocrinolog.
 3. Tabletele trebuie să bea în fiecare zi. Orice omisiune reduce nivelul de hormoni din sânge, ca urmare nu permite medicului chiar și după 3 luni pentru a evalua în mod adecvat calitatea dozei selectate, după cum sa menționat deja TSH crește rapid, dar excretat lent. Ca urmare, analiza va fi TSH-ului este ridicat, iar tu și medicul dumneavoastră va fi chiar mai mult timp pentru a selecta doza corectă, care este potrivit pentru tine.
 4. Terapia de substituție hormonală în boli ale glandei tiroide nu conduce cursuri. Ie nu este suficient pentru a cheltui pe medicamente o săptămână sau o lună, acesta trebuie să fie luate în mod continuu. În cele din urmă, atunci când glanda tiroidă funcționează corespunzător, acesta produce hormoni de zi cu zi, respectiv, în cazul în care nu funcționează, atunci lucrarea se face aceasta le lua pastila dimineata.

Pentru informații:

 • Acceptați sau modificați doza de levotiroxină poate produce doar un endocrinolog. schimbare absolut inacceptabil în numărul de auto-medicatie.
 • Valori crescute ale TSH la femeile care iau acest medicament poate fi detectat în timpul sarcinii.

Atunci când medicamentul este de vina?

clarifica imediat: problema nu este în medicament, și producătorul acesteia. Din păcate, pe piața noastră farmaceutică nu este fals rară. Iată câteva dintre ele și vorbesc despre. medicamente false sunt în mare parte doar un manechin, asa ca nu aduce efectul dorit. TSH a fost ridicat ca, și rămâne, chiar dacă bea un preparat așa cum a fost descris anterior. În această situație neplăcută există doar o singură cale de rezolvare: achiziționarea unui nou ambalaj de droguri. Este mai bine dacă achiziționați un analog primit de droguri într-o altă farmacie. Există un număr de versiuni identice ale Levothyroxine, fabricate de diferite companii farmaceutice: Eutiroks, Bagotiroks, L-tiroxină Eferoks Levotiroxină de sodiu.

De unde știi că doza luat corect?

În primul rând, pe sensul de sine. În al doilea rând, endocrinolog va vedea modificările caracteristice în efectuarea testelor de laborator. Dacă la început a fost ridicat de TSH și T4 este redus, este acum ambele rapoarte ar trebui să fie în limite normale, cu mici variații admise. Cu toate acestea, doza chiar bine ales nu anulează excursii planificate la medicul endocrinolog, cel puțin o dată la fiecare șase luni.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Hormon stimulator tiroidian (TSH)Hormon stimulator tiroidian (TSH)
Cum să se pregătească pentru o ecografie tiroidianăCum să se pregătească pentru o ecografie tiroidiană
El este responsabil pentru ceea ce TSH-ului (tiroida-stimulator) hormonEl este responsabil pentru ceea ce TSH-ului (tiroida-stimulator) hormon
TSH crescut: motivele și principalele simptome ale boliiTSH crescut: motivele și principalele simptome ale bolii
Hormonul T4 liberHormonul T4 liber
Pierde în greutate dacă tiroxina?Pierde în greutate dacă tiroxina?
Care prescrie medicamente pentru tratamentul cancerului tiroidian la femeiCare prescrie medicamente pentru tratamentul cancerului tiroidian la femei
Tiroidiană și selecție tiroxina - deficit de hormon sau excesTiroidiană și selecție tiroxina - deficit de hormon sau exces
Din ceea ce declasate tirotropina (TSH)?Din ceea ce declasate tirotropina (TSH)?
TSH normă la femeiTSH normă la femei
» » Sos! L-tiroxina nu funcționează! TSH nu este redus!

OtTitres.com
Boală Analize Diagnosticare Medicină Preparate Echipament Sănătate Sarcina si nasterea Ethnoscience Răspunsuri la întrebări Miscelaneu