OtTitres.com

Ce poate provoca o supra-abundență de hormoni suprarenali

Hipercortizolismul - o boală care se dezvoltă în încălcarea sistemului hipotalamo-hipofizar și este mnogosimptomnoe pentru.

Aceasta boala a descoperit si a studiat doi oameni de știință: neurochirurg Harvey Cushing în America și neurolog Nicholas hipofizare la Odesa. În cinstea lor pe un alt apel hipercorticismului Boala Cushing - Cushing.

Glyukokortikosteroydnye hormonii necesari pentru metabolismul în organism, dar atunci când acestea sunt creșterea în organism, pot apărea diverse modificări.

Cum se poate manifesta boala

Principalele simptome apar cel mai frecvent:

 1. obezitate;
 2. Hipertensiunea arteriala;
 3. slăbiciune musculară;
 4. disfuncție sexuală;
 5. Pot apărea pete pigmentate pe piele;
 6. Femeile cresc parul de pe piept si pe fata.

Figura care prezintă simptome de diagramă CushingObezitatea la acești pacienți prezintă un aspect distinctiv, adică subcutanat - țesutul gras se acumulează într-o măsură mai mare în zona supraclaviculare, umerilor și vertebrelor cervicale, precum și crește nivelul stomacului. Ca urmare a redistribuirii brațelor și picioarelor de grăsime devin subțiri atrofie, musculara. O persoană dobândește o formă „în formă de semilună“, pielea devine uscata si scuamoasa, sunt ulcere sunt dificil de tratat, obrajii sunt violet - culoarea roșie. Mai multe Simptomele includ vergeturi pe sani, coapse, abdomen, care au culoarea roșie sau violet.

Manifestarea cea mai periculoasă la hypercorticoidism este o violare a inimii si vaselor de sange, din cauza acestui sindrom este hipertensiunea arterială. Când durerile de cap de presiune, intermitent „muște“ în fața ochilor lui. Din cauza insuficienței metabolice se poate dezvolta diabet zaharat, osteoporoza, care ia foarte în serios.

Hipercorticismului conduce la o scădere semnificativă a imunității, care este un catalizator pentru apariția ulcerelor, abcese, pielonefrită, unghiilor fungice si piele. somn, de asemenea, se referă la simptomele de tulburări ale sistemului nervos pot fi perturbate, starea de spirit proasta, psihoza.

La fete, amenoree (o afecțiune în cazul în care nu există taxă lunară) poate să apară după începerea ciclului menstrual. Caz de întârziere a creșterii și pubertății, vocea devine aspră.

Consecința care se poate dezvolta boala?Cauzele acestei boli nu sunt încă pe deplin identificate, dar a constatat că hipofiză sexului frumos - Cushing apare de zece ori mai mult decât cea a sexului masculin.

Este ca boala poate, în orice interval de vârstă, dar cel mai adesea se îmbolnăvesc în 20-40 de ani.
Motivele ar putea fi un prejudiciu diferit cap și leziuni ale creierului (formarea, inflamație), sarcina, neuroinfection, tumori suprarenale, pancreatic, pulmonar, bronhiilor. Motivul principal este considerat un adenom al glandei pituitare anterioare.

Cum se poate identifica hipercorticismului?

Medicul foto și pacientMedicul trebuie să examineze interviu pacient, apoi deja în diagnostic de laborator. Cu ajutorul acesteia determină secreția zilnică de cortizol în fluxul de sânge și cantitatea de cortizol liber în urină de zi cu zi.

Pentru a identifica hipercortizolismul bolii, aveți nevoie pentru a petrece un mic test de cu dexametazona. Aceasta poate ajuta la identificarea tumorii hipofizare.

Mai multe adenom pituitar determinat prin studiul de difracție cu raze X a oaselor craniului, CT și RMN a creierului. Folosind aceste teste de diagnostic poate determina localizarea tumorii, dimensiunea sa, inaltimea si ce tesuturile ce atinge, este necesar în scopul tratamentului a acestuia.În plus, trebuie să facă un studiu al glandei suprarenale, folosind ultrasunete, rezonanta magnetica si tomografie computerizata.

Din care eficacitatea tratamentului depinde?

În Cushing poate fi dezvoltarea rapidă, are toate simptomele apar în termen de 6-12 luni și poate fi o dezvoltare progresivă a tabloului clinic în termen de 3-10 ani. Tratamentul va depinde de diagnostic corect, severitatea bolii si de viteza de dezvoltare a simptomelor. Tratamentul trebuie să vizeze eliminarea simptomelor clinice și normalizarea nivelului de cortizol.

La medicamente utilizate severitate medie și scăzută, care nu va da organismului de a produce cantități în exces de hormoni suprarenali sau radioterapie numit, care reduce activitatea glandei pituitare. Dacă toate acestea nu dau efectul dorit, atunci este utilizat un tratament chirurgical. Sub o astfel de interferență tumori hipofizare eliminate. Ori adrenalectomy efectuate, adică, eliminarea unuia dintre glandele suprarenale, dar după o astfel de operațiune este necesară pentru a menține terapia de substituție.

soiuri de Cushing

funcțional

hipercorticismului funcțională apare ca o consecință a diferitelor boli care cresc în mod indirect conținutul de cortizol din organism. Astfel de boli includ sindromul polichistic ovarian, obezitate, ciroza hepatică, hepatita cronică, anorexie, tulburări ale sistemului nervos, depresie, alcoolism, Cushing mai multe motive funcționale sunt sarcina si pubertate.

secundarhipercorticismului secundar gravidă se dezvoltă odată cu creșterea corticotrofină responsabil pentru suprarenalele de lucru. În primul rând, există înfrângerea hipotalamus, glanda pituitara este afectată și apoi se dezvoltă o tumoare a apare adenomul adrenal.

Simptomatologia este foarte similar cu cel al hypercorticoidism ordinare, metabolismul este deranjat, aceasta poate provoca tulburări de dezvoltare și de creștere fetală și chiar duce la moartea sa. Diagnosticul este de istorie, examen, rentgenokraniograficheskogo examen (ephippium nu a crescut mult, deoarece tumora kortikotropnye nu mai mare) este efectuat RMN, teste de laborator hormoni utilizate teste hormonale cu dexametazona sau metapyron.

Dacă femeia era însărcinată în acea perioadă de timp, atunci când ea a fost un stadiu activ al Cushing secundar, trebuie să aibă un avort. Pentru a face și să aibă un copil, boala sa fie in remisie atunci când tensiunea arterială este normal, metabolismul nu este rupt și are loc terapia de substituție. Doar 30% dintre femeile cu aceasta boala poate suporta și să dea naștere unui copil.

Foto: Femeie gravidă pe recepție la endocrinologIn timpul sarcinii, trebuie să monitorizeze în mod constant tensiunea arterială, greutatea corporală, edem, indicatori ai nivelului de hormoni, urinare, determina cantitatea de zahăr din sânge. Necesitatea de a vizita un endocrinolog la fiecare trei luni, o dieta saraca in sare si carbohidrati, mananca mai multe fructe si vitamine.

La nașterea unui copil cu greutate redusă, de joasă presiune, și cu o creștere a hormonilor corticosteroizi urinare, medicul prescrie un glucocorticosteroid medicamente, copilul ar trebui să fie pe cont la endocrinolog si un neurolog.

endogen

hipercorticismului endogena în 80-85% din cazuri se dezvolta atunci cand tumora sau pituitară hiperplazie. El este:

 1. ACTH-dependent hipercorticismului;
 2. sindromul de ACTH ectopic;
 3. ACTH-independent hipercorticismului;
 4. corticosteroma;
 5. hiperplazie suprarenala Makronodulyarnaya;
 6. hiperplazie suprarenala micronodulară.

Manifestările clinice includ obezitatea la o vârstă fragedă, hipertensiune arterială, osteoporoză, atrofie musculară și slăbiciune, modificări trofice pe piele, amenoree, creșterea slabă la copii, apariția unei tumori glandei suprarenale.

subclinice

hipercorticismului subclinice se dezvolta in tumora suprarenale, care apar la 5-20% din oameni. Se poate determina dacă examinarea hardware (ecografie, RMN, CT). Detectat această formă de coincidență, deoarece manifestările clinice sunt absente sau mai puțin pronunțată, nivelul de cortizol în urină de zi cu zi în limite normale. Dar, în cazul în care pacientul este atribuit un tratament chirurgical, The hipercortizolismul subclinice ar trebui să fie excluse, pentru a evita orice complicații post-operatorii.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Simptomele bolii suprarenale la femeiSimptomele bolii suprarenale la femei
Cauze și simptome ale bolilor umane ale sistemului endocrinCauze și simptome ale bolilor umane ale sistemului endocrin
Boala pituitaraBoala pituitara
Sindromul de ACTH ectopicSindromul de ACTH ectopic
Ce face creșterea cortizol?Ce face creșterea cortizol?
Pituitară - cauze Cushing, simptome, și ghidurile de tratament diashnostikaPituitară - cauze Cushing, simptome, și ghidurile de tratament diashnostika
Adenom hipofizarAdenom hipofizar
Simptomele bolilor suprarenaleSimptomele bolilor suprarenale
Hiperplazie suprarenalaHiperplazie suprarenala
Simptome si semne de tumori hipofizareSimptome si semne de tumori hipofizare
» » Ce poate provoca o supra-abundență de hormoni suprarenali

OtTitres.com
Boală Analize Diagnosticare Medicină Preparate Echipament Sănătate Sarcina si nasterea Ethnoscience Răspunsuri la întrebări Miscelaneu