OtTitres.com

Cum de a identifica cortizol fără stres sau toate analizele asupra hormonului

Cortizolul - una dintre cele mai importante steroid a corpului uman, care afecteaza greutatea proceselor metabolice și să se adapteze în mod activ la factorii de stres subite. Cu toate acestea, puțini oameni gândesc la asta până când suma este în norma, dar poate veni un timp când cortizol va lua o necesitate neplăcută, împreună cu faptul că acțiunea acestei substanțe sa întors împotriva propriului său corp.

Producerea acestui hormon implicat în cortexul adrenal, care sunt dispuse pe polii superioare ale rinichilor, așa cum, în principiu, este ușor de ghicit de numele lor. Direct ieșirea timpului necesar cortizol activ (hidrocortizon sau aka hormon de stres) de la două organe: hipotalamusului și glandei hipofize.

photo - pe analiza cortizolHipotalamusul folosind liberina specifice statină și trimite informații despre nevoile organismului hipofizare. El a fost cel care produce hormonul adrenocorticotrop (ACTH), care este capabil de a stimula in mod direct glandele suprarenale, făcându-le să lucreze de multe ori mai greu. În cazul în care încalcă oricare dintre link-urile din acest lanț, se dezvoltă Sindromul Cushing sau insuficiență suprarenală. Și, în scopul de a identifica această boală trebuie să fie testate pentru cortizol. Astfel, există diferite metode de analiză. Pot dona sânge, urină, salivă și chiar.

Sindromul Cushing - un set de simptome și modificări patologice care apar în corpul uman sub influența unor cantități excesive de cortizol în sânge.

Insuficienta suprarenala (gipokortitsizm) - stare patologică acută sau cronică a organismului.

Ce boli sunt caracterizate prin modificări ale nivelurilor de cortizol?

K niveluri crescute de cortizol de obicei, conduce formarea volumetrică de diferite geneze și localizare: (. plămâni, glanda tiroidă, intestine și altele) carcinom benigne si maligne adenom suprarenale, glanda pituitară, metastaza cancerului la alte organe. Este de asemenea posibilă creșterea iatrogenă acest steroid după utilizarea prelungită a anumitor grupe de medicamente, cum ar fi cortizol sau analogi ai contraceptivelor orale.Creșterea cortizol care circula in sange se produce în mod normal, la femeile gravide.
Hipercorticismului pot să apară la pacienții neendokrinologicheskogo Profil la pacienți cu obezitate, tulburări psihice, boli hepatice și alte boli ale organelor interne.

Reducerea hidrocortizon (cortizol alt nume) se pot dezvolta acut sau au un curs prelungit, cronic. În orice caz, există o serie de boli care duc la o astfel de stare patologică: leziune autoimună sau tuberculoasã a glandei pituitare, o rară anomalii genetice și infecțioase asotsiirovannoe insuficiență suprarenală. Este demn de remarcat faptul că gipokortitsizm, destul de ciudat, poate fi, de asemenea, un rezultat al procesului tumoral, o consecință a adrenalectomy bilaterale sau de a dezvolta dupa administrarea unor medicamente.

Ce teste trebuie să ia?

Analiza cortizol din sânge - fotografieAtunci când există o nevoie de a fi testate pentru cortizol, ar trebui să ia această procedură cât de bine posibil. Acest hormon este foarte rapid pentru a răspunde la orice stres psiho-emoțional sau fizic, chiar ușoară. Deci, pentru naveta de dimineata jogging sau chiar procedura de colectare a materialului pentru analiză, în cazul în care pacientul, de exemplu, se teme de vederea sângelui, poate duce la creșterea concentrațiilor de cortizol în sânge circulant. Deci, este destul de important ca, înainte de a fi testate pentru oameni cortizol simțit confortabil și a fost liniștită.

Cortizolul are un anumit ritm generație: deoarece în dimineața aceasta a produs o cantitate mult mai mare decât seara.Acest lucru se datorează labilității ridicat al acestui hormon asupra preciziei analizei cortizol din sânge este limitată la o anumită măsură, ceea ce duce la dezvoltarea rapidă a metodelor alternative de detectare a concentrației substanței. date mai precise permite o analiză revelatoare gratuit Cortizolul în urină de zi cu zi (după cum știți că aveți nevoie pentru a trece urina in timpul studiului).

Prin medierea indexului, cu instant în analiza sângelui la media zilnică în analiza de urină, compensată de impactul stresului pe termen scurt, cu privire la cantitatea de substanță care circulă în sânge.

Pentru a fi testat pentru cortizol in urina, ar trebui să fie de a găsi un vas adecvat de aproximativ două până la trei litri, care in timpul zilei va fi de a aduna materialul pentru analiză. Doza în prima dimineață pe zi nu trebuie utilizat în colectarea de cortizol în analiza de urină, dar toate ulterioare se contopesc în recipientul pregătit. A doua zi după adăugarea ultimei porțiuni de urină (dimineața după somn) și conținutul se agită aproximativ ustensile prezentat de 90-120 ml pentru analiză într-un recipient special, care poate fi apoi livrate în decurs de 2 ore într-un laborator.Unele laboratoare recomandăm să adăugați într-un vas pentru a colecta acidul boric materialul ca un conservant, dar acest punct ar trebui să fie verificate la laborator, cât mai multe sisteme de testare nu au nevoie de ea.

Fotografii - cercetare privind cortizol salivaChiar mai mult decât informativ analiza determinarea cortizol în urină este studiul de salivă. Cortizolul în salivă este determinată prin două metode, iar una este determinarea mai precisă a concentrației acestui hormon. Este necesară o formare specifică, un alt plus este că o astfel de analiză de cortizol din saliva este mai ușor să dețină copii, deoarece aceasta va cauza ei au emoții mai puțin negative decât, să zicem, prelevarea de probe de sânge. La urma urmei, să ia o saliva este mult mai simplu și, cel mai important, în condiții de siguranță.

Înainte de efectuarea acestei analize, este necesar să se asigure că mucoasa cavității bucale și a gingiilor au plăgi sângerânde, deoarece aceasta poate afecta acuratețea rezultatelor.

Orice analiza de cortizol, indiferent biologic materialul va laborator este o parte importanta a diagnosticului. Prin urmare, în cazul în care pacientul este de a lua orice medicament, el a recomandat să se consulte cu medicul dumneavoastră despre posibilul impact al acestor medicamente asupra rezultatelor testelor.

niveluri normale

Norma cortizolului în funcție de materialul biologic poate varia considerabil în funcție de sistemele de testare utilizate în fiecare laborator. Tabelul furnizat de mediile.

nivelul cortizolului în analiza diferitelor biomateriale
material biologic AnalizateUnitate.Limita de normală
sângeug / l91.2-234.6
urină de zi cu zimg / zi28.6-212.7
Saliva (EHLA)nmol / l2.1-19.0
Saliva (Luminy. Immunoassay)nmol / l14.0-40.9

Datele din acest tabel sunt doar de referință, ca orice concluzii pe baza rezultatelor testelor trebuie efectuată numai de către medicul curant.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
HipotalamiciHipotalamici
Sistemul endocrin: structura, organe, și funcția sa de lucruSistemul endocrin: structura, organe, și funcția sa de lucru
Cortizolul este responsabil pentru ceea ceCortizolul este responsabil pentru ceea ce
Cortizolul în sânge: diagnosticul și rata de hormonCortizolul în sânge: diagnosticul și rata de hormon
Sindromul de ACTH ectopicSindromul de ACTH ectopic
Ce se întâmplă atunci când hormoni nu suficient suprarenale?Ce se întâmplă atunci când hormoni nu suficient suprarenale?
Ce face creșterea cortizol?Ce face creșterea cortizol?
Pituitară - cauze Cushing, simptome, și ghidurile de tratament diashnostikaPituitară - cauze Cushing, simptome, și ghidurile de tratament diashnostika
Norma cortizol la femei și bărbațiNorma cortizol la femei și bărbați
Dimineața - cel mai rau timp pentru cafeaDimineața - cel mai rau timp pentru cafea
» » Cum de a identifica cortizol fără stres sau toate analizele asupra hormonului

OtTitres.com
Boală Analize Diagnosticare Medicină Preparate Echipament Sănătate Sarcina si nasterea Ethnoscience Răspunsuri la întrebări Miscelaneu