OtTitres.com

Ce să faci când glanda tiroidă a innebunit sau toate gusa toxice difuze

Tremuratul mâinilor și defalcările nervoase constante, insomnie pe timp de noapte și în timpul zilei plângând, și inima mea bate în pieptul meu, ca și în cazul în care pentru a sari. Ați crede că acest lucru este tot din cauza stresului sau de stres nejustificate, dar este posibil ca motivul pentru care este destul de diferit - in boala atat de insidioasă a glandei tiroide ca gusa toxice difuze, sau cum este numit pe scurt, DTZ. Aceasta boala este caracterizata prin leziuni practic toate sistemele și organe ale corpului uman, ca urmare a unui exces de circula in sange de hormoni T4 și T3 (tiroxina și triiodotironina, respectiv). Este aceste substanțe sunt sintetizate în anticorpi proprii bolnave ale glandei tiroide lui.

Nota bene! Glanda tiroidă - un organ care secreta hormoni-iodothyronine, care sunt cunoscute ca T3 și T4. TG în sumă durează în mod normal, nu mai mult de 18-25 ml, cele două conectate printr-o mică proporție de formare a acesteia - istmul și locația - partea din față a gâtului. hormoni tiroidieni, de asemenea, numite hormoni tiroidieni implicate în reglarea metabolismului energetic și de cele mai multe alte tipuri de metabolism, astfel încât schimbarea concentrației lor în sus sau în jos de la valorile normale devine invariabil cauza proceselor patologice în aproape toate structurile corpului uman. Limfom gușă toxică în literatura medicală străină se numește boala Graves, Basedow.

Aceasta boala, la fel ca majoritatea celorlalte patologii tiroidiene, afecteaza cel mai adesea femeile, deși, uneori, bărbații se confruntă cu această problemă. Cel mai adesea, aceasta boala este detectată în vârstă de la 34 la 52 ani, cu toate că acest lucru nu implică faptul că apariția gușei toxice difuze la copii, adolescenți, adolescenți sau vârstnici nu este posibilă.

Foto: Femeie cu gușă toxică difuzăEste cunoscut că cauza gușei toxice difuze devine proces autoimun, în timpul căreia moleculele proteice atipice produse capabile de stimulare a glandei tiroide. Aceasta, la rândul său, duce la faptul că acesta începe să se elibereze mai activ hormonii lor din depozit și de a dezvolta altele noi. Mulți cercetători sunt înclinați la teoria predispozitie genetica la dezvoltarea acestei boli, dar este de remarcat faptul că cel mai probabil, nu este o singură genă, al cărei efect este activat de factori externi, dar mai multe. Declanșa dezvoltarea gușei toxice difuze ar putea foarte bine astfel de efecte adverse asupra glandei tiroide, ca fond crescut de radiatii sau terapia anterioara radiatii, aport scazut de iod, leziuni ale gâtului, boli infecțioase și inflamatorii cronice, tulburări congenitale ale tiroidei și supraîncălzirea chiar elementar sau suprarăcirii.

Semne de gusa toxice

O condiție în care cantitatea de hormoni tiroidieni din organism depășește valorile normale, numite hipertiroidie sau tireotoxicoză. Când te uiți mai întâi la o persoană care suferă de boala Graves, un ochi experimentat poate observa o serie de simptome specifice. De exemplu, sub acțiunea hormonilor tiroidieni care conțin iod exoftalmie dezvoltat - proeminență a ochiului, cu pacientii sentiment uneori îngrijorat de nisip în ele. Cand boala Graves pacient o lungă perioadă de timp, a crescut tiroida poate fi văzută ca o îngroșare a gâtului în proiecția locației sale.

semne de imagine gusa toxice difuze

Unul dintre semnele - ochii bulbucați

Unul dintre hipertiroidismului rezistent la cel mai puțin este sistemul nervos. Boala Graves conduce la dezvoltarea de simptome, cum ar fi tulburările de somn, nervozitate, tearfulness excesiva, tremor la nivelul degetelor și, uneori, întregul corp. Astfel de pacienți sunt neliniștiți și zvăpăiat, notați sentimentul constant de slăbiciune și a scăzut de invaliditate. In plus, boala Graves' se manifestă adesea în sine transpirație, senzație de căldură și a crescut, dar temperaturile scăzute pe timp de noapte. Pielea pacienților cu tireotoxicoză se simte cald și umed.

Odată cu dezvoltarea difuze gusa toxice și care au probleme cu sistemul digestiv: pacienții se plâng de faptul că o mulțime de greutate, poftei de mâncare și, în același timp, le-au salvat, și de multe ori chiar a crescut, a adăugat uneori la această listă diaree.Următorul grup de simptome ca si pentru sistemul cardiovascular, hormoni tiroidieni contin iod au un efect stimulator asupra acestuia, ceea ce conduce la un număr mai mare a tensiunii arteriale, palpitații și dezvoltarea cardiomiopatii endocrine. De asemenea, este important să se știe că hipertiroidismul poate provoca tulburări grave ale ritmului cardiac.

În plus față de efectele nocive ale hormonilor contin iod in exces si tiroida sine glandei poate aduce unele inconveniente. Boala Graves invariabil duce la o creștere a dimensiunii tiroide, în absența unui tratament adecvat poate duce la o creștere a gâtului, o dificultate la înghițire și / sau respirație, răgușeală.

Este de remarcat faptul că, spre deosebire de starea de hipotiroidie atunci când lipsesc T3 și T4 hormoni din organism, afectarea fertilitatii nu a fost văzut. Cu toate acestea, în cazul în care o femeie care suferă de gușă toxică difuză, a rămas însărcinată, vizita extraordinara la medic curant pentru a fi sigur.

Ce este boala Graves?

Există mai multe caracteristici cheie prin care această boală este clasificată. În primul rând, diferite forme de tireotoxicoză izolate, în funcție de prezența sau absența manifestărilor clinice:

 1. hipertiroidism subclinice - orice semne concludente de gusa toxice difuze, dar există anomalii ale testelor de sânge pentru hormoni.
 2. tireotoxicoza simptomatica.
 3. Variantele atipici ale cursului, pentru care pot exista simptome foarte rare sau neobișnuite.

Deoarece boala Graves - este, în esență uniformă pe întreg volumul de extindere tiroidian, cu producția excesivă de hormoni, este firesc ca unul dintre criteriile de clasificare ale bolii vor fi de mărimea organului afectat. Există trei grade:

 • 0 grade - glanda tiroidă are o dimensiune normală;
 • 1 grad - vizual gușa nu este vizibil, ci este determinată de creșterea palparea tiroidei;
 • Etapa a 2 - tiroidiană determinat și palparea și vizuală a crescut.


Datorită faptului că efectele toxice foarte ridicate ale excesului de hormoni tiroidieni asupra inimii, severitatea hipertiroidiei în "boala, Graves Graves este determinată de frecvența cardiacă:

 1. Ușoară - ritm cardiac la 100 de bătăi pe minut.
 2. Gradul mediu - inima bate la o frecventa de 100 până la 119 bătăi pe minut.
 3. Severă - numărul de bătăi de inimă pe minut mai mare de 120.

căutare de diagnosticare

Deoarece simptomele enumerate mai sus, nu apar întotdeauna dintr-o dată, este de multe ori de a prescrie tratamentul este necesar nu numai pentru a vorbi cu pacientul, imaginind plângerile și istoria lui, dar, de asemenea, pentru a obține mai multe informații obiective de laborator și de examinare instrumentale.

Nota bene! Activitatea normala a glandei tiroide este reglată de tirotropina (TSH) - o substanță care este produsă de un organism special dispus sub emisferele cerebrale ale creierului.

Deci, primul lucru pentru a suspecta prezența difuze gusa toxice, medicul va da direcția la prelevarea de probe de sânge pentru analiza nivelurilor de triiodotironina libere și fracțiunile tetraiodothyronine și cantitatea de TSH, care circula in sange. Rezultatul să fie valabil, trebuie să urmați câteva reguli:

 1. dona sânge pe stomacul gol dimineața, și cina cu o noapte înainte ar trebui să fie ușor;
 2. Notă orice medicamente luate în ziua de studiu și cu o zi înainte;
 3. în ajunul recoltării sângelui nu consumă băuturi alcoolice.


Când formă clinic semnificativă a rezultatelor difuze toxice test gușă TSH va fi redus, în timp ce celelalte două hormon crescute. În tiroxina tireotoxicoză subclinice și T3 sunt în limitele normale, dar TSH-ului va fi redus. Astfel de diferențe de performanță sunt legate de durata de înjumătățire și viteza de răspuns a acestor substanțe. Deoarece hormoni tiroidieni, și de a reacționa și descompun rapid în organism, dar hormonul stimulator tiroidian apare cel puțin două luni. Validează gușă toxică și arată activitatea procesului inflamator autoimun în țesutul tiroidian, sunt testele concepute pentru anticorpi la diferite structuri tiroidiene: receptori peroxidaza tiroidiană (TPO), tireoglobulinei și TSH.

Diagnosticul prin ecografie gusa toxice difuzeUrmătorul pas, fără de care este imposibil să se stabilească cu certitudine absolută diagnosticul de boala Graves este - imagistica cu ultrasunete a țesutului tiroidian. ne permite ca acest studiu pentru a vedea dacă creșterea difuze parenchimului tiroidian, sau într-adevăr, încă mai are unul sau mai mulți noduli.

În unele cazuri, poate fi necesară o suplimentare și scintigrafie, care este folosit pentru produsele care conțin sau iod - I131, sau technețiu - Ts99. Conform mărturiei se poate efectua imagistica prin rezonanta magnetica.

Boala Graves si sarcina

Așa cum am scris deja, boala Graves, de obicei, nu provoacă infertilitate, dar combinația de hipertiroidism și sarcina poate răspunde la complicații grave și cele mai multe mama și copilul ei nenăscut. În cazul în care bolile tiroidiene a relevat în timpul sarcinii, indicația pentru întreruperea acestuia nu este, dar cu siguranta nevoie de un tratament specific și supraveghere medicală atentă a stării pacientului. Trebuie remarcat faptul că boala Graves la copii se poate observa din primele săptămâni de viață, în cazul în care femeia înainte de nașterea nu a luat terapia corespunzătoare.

abordări de bază pentru tratamentul bolii Graves

Ca orice altă boală, prezența gușă toxică difuză - o ocazie de a schimba stilul lor de viață. Dieta in aceasta boala trebuie să fie completă, cu toate acestea, consumul de alimente care sunt bogate în iod ar trebui să fie limitată, în cazul în care nu sunt excluse din dieta unele dintre ele. Această afirmație poate provoca unele confuzii, pentru că am auzit că iodul este foarte util pentru glanda tiroida, dar nu și în acest caz.

medic și pacient fotografie La producția DTZ de hormoni tiroidieni și așa ridicat, și primirea de cantități mari de iod poate provoca secretia suplimentară de T4 și T3. Cele mai bogate în pește de mare de iod și o varietate de fructe de mare, astfel încât acestea ar trebui să fie limitate, iar iodată sare pentru a înlocui comun. Nu trebuie să uităm despre beneficiile de exercitare pentru sănătatea organismului, dar ele trebuie tratate cu precauție și fără fanatism. In alte aspecte, o dieta - este cu siguranță foarte bun, dar nici un tratament specific pentru starea difuză pacientului gușă toxică nu se îmbunătățește. Tehnicile care sunt folosite în tratamentul bolii Graves, de fapt, doar trei: pastile, chirurgie sau radioterapie.

Medicamente utilizate în Graves, aveți nevoie pentru a lua o lungă perioadă de timp - aproximativ doi ani, iar în acest timp, este necesar să se monitorizeze periodic nivelurile de hormoni și dimensiunea glandei tiroide. Cel mai adesea, medicii folosesc merkazolil sau propiluratsil, ci ca boala Basedow perturba stabilitatea întregului corp, atunci tratamentul ar trebui să fie cuprinzător, astfel încât medicul dumneavoastră vă poate prescrie medicamente și alte grupuri: beta-blocante, hormoni glucocorticoizi și alte câteva.

Din mai multe motive, este faptul că pastilele nu dau efectul dorit, sau după o perioadă de prosperitate relativă se întâmplă recidiva. În astfel de cazuri, un endocrinolog trebuie să livreze pacientului posibilitatea de a alege între o intervenție chirurgicală, implică îndepărtarea glandei tiroide, și terapia cu radioizotopi. Uneori poate solicita cursuri repetate de terapie medicală în cazul în care alte opțiuni de tratament există contraindicații. Cu toate acestea, în ceea ce privește probabilitatea reapariției gusa toxice difuze, tehnici chirurgicale și de radiații au rezultate mult mai bune.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Simptomele de noduri la nivelul glandei tiroideSimptomele de noduri la nivelul glandei tiroide
Etiologia și patogeneza gușă toxice nodularEtiologia și patogeneza gușă toxice nodular
Ce este nodular gușă coloid?Ce este nodular gușă coloid?
Boala GravesBoala Graves
TSH normă la femeiTSH normă la femei
Calmul dinaintea furtunii, sau ce să se aștepte de la glanda tiroida?Calmul dinaintea furtunii, sau ce să se aștepte de la glanda tiroida?
Gusa thyrotoxicGusa thyrotoxic
Hormonii tiroidieni: încălcări și încălcăriHormonii tiroidieni: încălcări și încălcări
Gusa ToxicGusa Toxic
Ce difuze și schimbări focale spune despre boli ale glandei tiroide?Ce difuze și schimbări focale spune despre boli ale glandei tiroide?
» » Ce să faci când glanda tiroidă a innebunit sau toate gusa toxice difuze

OtTitres.com
Boală Analize Diagnosticare Medicină Preparate Echipament Sănătate Sarcina si nasterea Ethnoscience Răspunsuri la întrebări Miscelaneu