OtTitres.com

Toate hormonul foliculostimulant (FSH, folitropină)

Imagine: copil de bun venitTot in jurul nostru este în continuă mișcare, schimbare. Iar aceste procese, indiferent de dorința noastră de a continua dezvoltarea și securitatea lumii. În același timp, toate ființele vii doresc să păstreze stabilitatea, constanță internă, rezistență la schimbările de mediu. Inteligența Supremă a creat persoana care se supune legilor universului. Ochii ca un scaner citește informația, amplificând prin celelalte simțuri, și transmite-l la calculatorul gazdă - creierul. Această structură complexă, bine neexplorat în acest stadiu al dezvoltării umane, răspunzând la toate tipurile de informații, alocă microdozes neyromaterii, care sunt conductoare ale vieții noastre. Aceste substanțe biologic active: hormonul foliculostimulant, luteinizare (LH),-stimulator al tiroidei (TSH), somatotropina (hormon de creștere), oxitocin, vasopresina și altele pot nu a fost studiată încă noua substanță.

Hipotalamusului și glandei hipofize

Aceste structuri antice ale corpului, combinate sistemele nervos și endocrin, creând o armonie perfectă între toate procesele interne care au loc, și viziune asupra lumii. Datorită lor, să efectueze toate funcțiile vieții. Creștere, dezvoltare, respirație, fluxul de sânge, ritmul cardiac, digestia, sarcina, nasterea. Hipotalamusul produce factori care sporesc producerea de hormoni si statine, care inhibă producerea de substanțe biologic active de eliberare. Folitropină și lutropina (LH) sunt produse sub influența gonadotropinei.

Aceasta apare în hipotalamus de impuls gonadotropină, la fiecare 40-60 de minute. Descinde prin vena portă la hipofiza anterioară. Sub influența sa, la fel ca în glanda hipofiză format folitropină și LH impulsiv.

FSH și LH afectează formarea și secreția de hormoni sexuali și a celulelor sexuale, atât la femei și la bărbați.
Secreția de folitropină și lutropină în corpul femeii este ciclică, iar acest lucru determină funcționarea fază a întregului sistem de reproducere feminin. În organism, recurența sexului puternic se observă, acestea sunt produse sub forma unui platou.

În corpul feminin - curs ondulator

fotografia unei femei

 • În cazul în care organismul produce în mod normal, FSH, ovarele, și stimulează o creștere a Foliculii care se maturizeaza.
 • Folitropina afecteaza secretia de estrogen de sex feminin.
 • nivelurile ritmice ale FSH și LH promovează ciclul lunar al femeilor.


Atunci când foliculul hormonului de stimulare a atinge valoarea sa maximă, mai mare ajunge la folicul in ovar, si nivelurile de estrogen. Toate acestea contribuie la ruperea foliculului matur. La rândul său, începe pentru a suprima folitropină de estrogen și lutropina crește producția. Această substanță asigură ovulație și formarea corpus luteum. Corpus luteum este format cu folicul ovarian maxim maturate si atunci cand apare sarcina, incepe sa produca progesteron - hormonul sarcinii. Atunci când fertilizarea nu se produce, FSH începe să crească, iar întreaga perioadă începe din nou.

Bărbați - Platoul

 • FSH la bărbați este responsabil pentru producerea spermei.
 • Aceasta afectează formarea tubulilor seminiferi.
 • Creează un impact asupra nivelului producției de estrogen și testosteron în organism de sex masculin.

Testiculele hormon de stimulare foliculară promoveaza formarea de celule spermatice de sex masculin, iar LH este responsabil pentru producția și nivelul de sex masculin testosteron pe tot parcursul vieții variind de la vârsta de șase săptămâni a embrionului în uter. Numai un anumit nivel bazal de FSH, LH și testosteron, în prezența unui set de cromozomi XY 46, va fi capabil să asigure dezvoltarea fetală adecvată tipului de sex masculin.

Fotografii bărbațiUlterior, numai un anumit nivel de fond de FSH, LH, de testosteron din sânge și nu este supus oricăror efecte adverse, fie mediul extern sau intern al organismului, capabil să asigure formarea organelor genitale de tip masculin. Toate în timp ce, în același timp, depășind legea tendinței autonome de feminizare a fătului. Conform acestei legi, în timpul dezvoltării fetale, există o formațiune atracție constantă a fătului, indiferent de numărul de cromozomi 46 XX sau 46 XY, tipul de sex feminin. depășirea obstacolelor defective se poate manifesta încălcarea diferențierii sexuale în viitor.Și în timpul pubertății și perioada de maturitate, doar un nivel constant de FSH, LH organele genitale formate în mod corespunzător, va fi capabil să mențină producția de cantități suficiente de testosteron si sperma sanatoasa capabil de a fertiliza un ou.

Având în vedere toate aceste procese complexe în multe țări a dezvoltat o relație specială cu băieții, băieți. În Japonia, de exemplu, există un vechi proverb și rămas bun: un băiat și șase ani ar trebui să fie tratat ca un rege, de la șase la doisprezece ani, ca un slujitor (un pic mai activ, astfel încât să nu genereze la obezitatii infantile!), Și cu doisprezece ani sau mai în vârstă ca un prieten!

Când testele de sânge la FSH?

sex Femeie

Donează sânge și să se ia în considerare o analiză pentru a determina nivelul de FSH:

 1. Pentru a identifica cauza de infertilitate.
 2. Fazele ciclului feminin.
 3. In menopauza.
 4. Atunci când există o suspiciune de boli ale funcției (tumori, tulburări) hipotalamus, hipofiza, ovare
 5. Când aveți nevoie pentru a afla cauza tulburărilor de dezvoltare sexuale isozrevaniya (precoce, cu întârziere).
 6. Pentru boala genetica suspectate (recomandat în continuare să ia răzuire bucală) variații în seturi de cromozomi
 7. Atunci când tratamentul hormonal și monitorizarea eficienței acestuia.

masculinDonează sânge și să se ia în considerare o analiză pentru a determina nivelul de FSH:

 1. Pentru a diagnostica cauzele hipogonadism (nedezvoltarea organelor genitale și semne: hypergonadotrophic, hypogonadotropic).
 2. Pentru diagnosticul tulburărilor sexuale primare sau modificări secundare.
 3. La copii, atunci când există încălcări ale pubertate, creșterea.
 4. Infertilitatea în cuplurile căsătorite.
 5. Pentru a clarifica cauzele violării formării spermei, compoziția lor cantitativă și calitativă.
 6. Pentru a controla tratamentul de medicamente hormonale.

Ce zi treci de analiză pentru a determina folitropină trebuie să desemneze un medic. O astfel de decizie poate prelua inclusiv analiza medicului transcriere: androlog, endocrinolog, medic pediatru, obstetrician-ginecolog.

Folitropina dezvăluie esența proceselor patologice în organism. Este boala primara (care depinde de patologia gonade) sau (patologia sistemului și, în esență, hipotalamo hipofizar) secundar. Rata redusă de FSH:

 • barbatii pot indica o boala a testiculelor,
 • la femei poate fi asociată cu tulburări ovariene.

Bine de știut

 1. probă de sânge poate fi luată numai pe stomacul gol dimineața, cel puțin 8 ore de la ingestie.
 2. Gradul de FSH modificări afectate de fumat și de consumul de alcool.
 3. Analiza se poate schimba sub influența drogurilor: agenți anabolici, estrogen, prednisolon, contraceptive orale, agenți de scădere de zahăr, anticonvulsivante, corticotropinei, octreotid.
 4. Sângele poate schimba sub influența intervențiilor diagnostice, iradierea magnetică nucleară.
 5. Analiza modificărilor în timpul sarcinii.
 6. Când peste normal FSH suficient de măsurare de unică folosință acest parametru, la valori mici trebuie să dea din nou de sânge. Acest lucru se datorează naturii impulsive a formării acestei substanțe și poate influența rezultatul analizei.
 7. Indicatorii de schimbare trebuie să ia în considerare vârsta. Cei mai mulți ani a hemograma pacientului sunt în creștere.
 8. În decodificarea indicatorilor hormonale pentru femeile trebuie să ia în considerare zi a ciclului. dona sânge în mod corect de 5-7 zile.

De asemenea, să ia o măsură necesară în anumite tulburări hormonale și boli genetice:

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
STH (hormon somatotrop)STH (hormon somatotrop)
Hormon stimulator tiroidian (TSH)Hormon stimulator tiroidian (TSH)
Posterior factor antidiuretic pituitarăPosterior factor antidiuretic pituitară
Hormon luteinizant ridicat la bărbațiHormon luteinizant ridicat la bărbați
El este responsabil pentru ceea ce TSH-ului (tiroida-stimulator) hormonEl este responsabil pentru ceea ce TSH-ului (tiroida-stimulator) hormon
Analiza unui sânge pe TTGAnaliza unui sânge pe TTG
Care este nivelul normal al hormonului foliculostimulantCare este nivelul normal al hormonului foliculostimulant
Hormoni hipofizari și funcțiile lorHormoni hipofizari și funcțiile lor
Importanța hormonului luteinizant pentru organismul masculin: normă și abatereImportanța hormonului luteinizant pentru organismul masculin: normă și abatere
Hormonul de fericire si bucurie serotoninăHormonul de fericire si bucurie serotonină
» » Toate hormonul foliculostimulant (FSH, folitropină)

OtTitres.com
Boală Analize Diagnosticare Medicină Preparate Echipament Sănătate Sarcina si nasterea Ethnoscience Răspunsuri la întrebări Miscelaneu