OtTitres.com

O mai bună atunci când FSH crescut sau a scăzut? Am investigat în meandrele de nivel înalt și scăzut al acestui hormon

Foto: Femeia și omÎn acest stadiu de dezvoltare diagnosticului clinic de laborator moderne, precum și apariția unor metode eficiente de determinare a nivelurilor de diferiți parametri sanguini, pacienții primesc de multe ori informații cu privire la abateri de la normele celor sau alte substanțe biologice. Ce ar trebui să alerteze FSH de înaltă și joasă FSH?

foliculostimulant hormon - este o glicoproteină care este produsă în glanda pituitară, împreună cu luteinizant (LH), sub influența factorului gonadotropinei hipotalamus.

dreptul de feedback

Intre glandelor endocrine exista o lege a feedback-ului. Conform principiului legii se realizează reglementarea opresiune și stimularea FSH și LH din glanda pituitară. Atunci când nivelul de hormoni sexuali este ridicat, suprimă producția de FSH și a scăzut. Pe de altă parte, un conținut scăzut de estrogen și testosteron stimulează secreția de glicoproteine. Apoi gonadotropină a crescut.

În corpul feminin

La femei, există o producție biologică ritm gonadotropov, care variază pe tot parcursul zilei, lunii și întreaga viață. Numărul acestora a crescut în dimineața, la sfârșitul fazei foliculare a ciclului menstrual inainte de ovulatie si menopauza.

Ciclul feminin este format din două faze

În primul rând: faza foliculara Aceasta se realizează sub influența FSH cumulative și estrogen care promovează ruperea foliculului și ovulului ieșire cavitatea peritoneală, trompelor uterine, spre celula de sperma de sex masculin.

După aceea, începe faza a doua. fazei luteale: LH devine mai activă, care promovează sinteza progesteronului. Și în cazul în care celulele germinale de sex feminin si masculin nu sunt îndeplinite, pe baza feedback-ului nivelului de estrogen și progesteron stimulează formarea de glicoproteine, folicul crea fundal. Și el, la rândul său, influențează maturizarea unui nou folicul in ovar.

În corpul masculinLa nivel de sex masculin matur de hormon foliculostimulant este relativ chiar. Acesta este responsabil pentru formarea si maturarea spermatozoizilor in celule Sertoli (spermatogeneza). Prin feedback-ul legii formării sale sunt strict reglementate de cantitatea de dimensiuni spermatozoizilor factori spermatogenesis testiculare, și chiar și în rate normale de testosteron, în aceste condiții pot varia gonadotrofină concentrației în ser. În plus, este cunoscut faptul că doze mari de tumultul de sex masculin prezintă un efect depresiv si doze fiziologice ale acestor acțiuni nu apar. testosteron, precum gonadotropin, un fel de impuls. Vârful secreției lor a crescut în dimineața.

Ce ar trebui să cont de mare FSH

FSH ridicat ridică întrebări cu privire la patologia primara a glandelor sexuale la bărbați (sau ovare la femei).

La bărbați:

 • Hipogonadismul primar sau hipogonadotropic (gonadele agenezie, testicular aplazia, cidrul Klinefelter). În aceste condiții, produsele insuficiente de testosteron poate duce la o creștere a eliberării hormonilor tropice de hipotalamus si glanda pituitara. Testosteronul este redus.
 • absenta congenitala a gonadelor, după leziuni, intervenții chirurgicale.
 • iradiere cu raze X.
 • Bolile inflamatorii orhita.
 • Criptorhidie.
 • Tumorile organelor sexuale.
 • Alcoolismului.

La femei:

 • În mod normal, acest proces apare la femei în timpul menopauzei. Gonadotropina a crescut. Motivul este vestejirea ovarelor. Însoțită de hemoragii uterine, și lipsa în continuare a menstruației.
 • procesele inflamatorii endometru.
 • Sindromul Shereshevscky - Turner
 • Tumorile glandei pituitare.
 • producția ectopică a tumorilor pulmonare hormoni.
 • boli autoimune, tumori si chisturi in ovare.
 • Infecție.
 • chimioterapie
 • alcoolism

Ce ar trebui să o atenție scăzută FSH?

Low FSH observate la (hipogonadotropic gipogondizm) modificări secundare în organism sub influența proceselor patologice, în funcție de gradul de distrugere a axului hipotalamo-hipofizo-gonadal.

La bărbați:

 • C-m Kallmann, hipogonadismului hipogonadotropic idiopaticheky.
 • Hipopituitarism din cauza traume, tumori hipofizare chirurgie.
 • Deficitul de 5a-reductază.
 • deficit de androgeni de vârstă.


Astfel HCG a scazut.

La femei:

 • Poate reduce insuficiență hipofizară.
 • C. Sheehan-m.
 • Hiperprolactinemia.
 • Neoplasm ovarian cu creșterea producției de estrogen, androgeni.
 • ovare polichistice.
 • Reducerea producției de FSH poate fi tulburări psihice, anorexie, post prelungit.

Valorile normale pentru femei și bărbați

Nivelul de hormon de stimulare foliculară în ciclul menstrual, modificări:

 1. Faza de foliculară: 2,8-11,3 mU / l
 2. ovulatorie: 5,8-21 mU / l
 3. fazei luteale: 1,2-9 mU / l

La bărbați, valoarea unui lucru:FSH ar trebui să fie la nivelul 1,2-12,4 mU / L.

Diagnosticul și tratamentul adecvat

fotografii Dr., analiza efectuarea de pe FSH de înaltăAnalizele de sânge necesare pe stomacul gol. Femeile sunt recomandate pentru a efectua acest studiu pe ciclu de 3-5 zile. Înainte de gonadotropine pubertate într-un raport uniform de 1: 1. In perioada fertila perioada FSH LH sub 1,5-2.

Tratamentul depinde de diagnosticul corect și în timp util. Nu este întotdeauna în perioada timpurie a sindroamelor genetice diagnosticate, boli autoimune, cancer, inflamatie, cancer, ceea ce complică procesul de tratament.

Majoritatea pacientilor cu hipogonadism necesita terapie cu hormoni pe tot parcursul vieții. Pe exemplul Klinefelter tratamentul sindromului trebuie început cât mai devreme posibil preparate cu testosteron. Un astfel de tratament reduce si elimina simptomele clinice, altele decât infertilitate:

 1. Creșterea glandei mamare (ginecomastie).
 2. dimensiunea redusă a testiculelor (hipoplazie).
 3. cresterea parului pubian pe tipul de sex feminin.
 4. Obezitatea la unii pacienți.
 5. disfuncție sexuală.
 6. Pierderea de memorie si atentie.
 7. Amețeli, durere în inimă.
 8. Senzație de febră, dificultăți de respirație.

Anterior, sa crezut ca rezolva problema de infertilitate astfel de pacienti imposibil. În acest stadiu de dezvoltare a medicinei cu utilizarea tehnicilor de fertilizare extracorporală și prelevarea de probe de material genetic direct de la gonade o apariție descendenților șansă la acești pacienți (inclusiv date privind prezența celulelor germinale la nivelul testiculelor de masculi).

Luând în considerare problemele femeilor, exemplul bolii terapiei Shereshevscky Turner pentru femei vor fi în utilizarea timpurie a medicamentelor care stimulează creșterea contraceptivelor orale de a reglementa bioritmurile femeilor, în cazul în care este necesar thyroidin. Pentru tratamentul contraceptivelor polichistice ovariene selectate combinate orale, medicamente care ajuta la reducerea rezistenței la insulină.

În oricare dintre cazurile prezentate trebuie să vadă un specialist. Există speranță!

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Hormoni tiroidieni: sinteza, functia, norma, excesul și deficiențăHormoni tiroidieni: sinteza, functia, norma, excesul și deficiență
Care este rata de TSH hormonCare este rata de TSH hormon
Hormon luteinizant ridicat la bărbațiHormon luteinizant ridicat la bărbați
Hormoni hipofizari și funcțiile lorHormoni hipofizari și funcțiile lor
Paraganglia glandei endocrine și de sistem: tipuri, funcții și caracteristici ale organismelorParaganglia glandei endocrine și de sistem: tipuri, funcții și caracteristici ale organismelor
Importanța hormonului luteinizant pentru organismul masculin: normă și abatereImportanța hormonului luteinizant pentru organismul masculin: normă și abatere
Hipogonadism hipogonadotropicHipogonadism hipogonadotropic
Hormon luteinizant - nestatornic, stealth necesarăHormon luteinizant - nestatornic, stealth necesară
Hiperfuncție a glandei pituitare - perturbare a sistemului endocrinHiperfuncție a glandei pituitare - perturbare a sistemului endocrin
Hormon hipofizar Tsh: definiția corecției normei și abatereaHormon hipofizar Tsh: definiția corecției normei și abaterea
» » O mai bună atunci când FSH crescut sau a scăzut? Am investigat în meandrele de nivel înalt și scăzut al acestui hormon

OtTitres.com
Boală Analize Diagnosticare Medicină Preparate Echipament Sănătate Sarcina si nasterea Ethnoscience Răspunsuri la întrebări Miscelaneu