OtTitres.com

Din ceea ce declasate tirotropina (TSH)?

TSH scăzut

Low TSH - un motiv pentru a vedea un medic

Sănătate - unul dintre darurile cele mai subestimate ale vieții. Înțelegerea cât de mult avem nevoie de ea doar cu pierderea lui vine la noi. linie fină între sănătate și patologie atât de ușor să rupă, dar de multe ori nici măcar nu-l observa imediat. De exemplu, apare în boli cum ar fi un organ important al glandei tiroide. Primele simptome ale bolii ei este atât de neclară încât atunci când ne dăm seama că ceva este greșit în organism deja supărat procesul complex, din care de restaurare va lua o mulțime de timp și efort. Pentru a clarifica patologia specifică care a adus persoana la domiciliul clientului spital, folosind o varietate larga de cercetare, printre care hormoni - tirotropinei, sau pentru a reduce, TSH. Performanța sa va fi un rol important de diagnostic, motiv pentru care în acest articol, veți afla de ce există un TSH scăzut și ce înseamnă.

Ce este TTG?

TSH, sau hormonul de stimulare tiroidiană - l hormon hipofizar, pentru controlul funcționării glandei tiroide. El se ridică, în cazul în care nu funcționează și puține sânge de hormoni tiroxina și triiodotironina, și scade atunci când acești hormoni în corpul în exces.

La ridicat glandei tiroide TSH incepe sa se dezvolte T3 și T4 hormon activ sunt implicate în diverse procese metabolice.

În cazul în care TSH este scăzut, aceasta înseamnă că nu este necesară efectul său și lipsa de hormon tiroidian organism.

O astfel de interacțiune între glanda pituitara si glanda tiroida este numit un feedback negativ.

Dar, trebuie să spun, toate aceste niveluri fluctuații TSH trebuie menținut într-un interval mic de valori (0.4-4.0 mkIE / ml), și anomalie în orice direcție - o indicație a bolii.

Cauzele de reducere a TSH

Motivele pentru aceasta sunt reacțiile variate ale corpului, dar, cu toate acestea, toate bolile care cauzează o scădere a TSH pot fi împărțite în trei grupe, în funcție de concentrația în hormoni tiroidieni sange:

  1. TTG este redus, iar T3 și T4 sunt crescute. Acest raport a acestor hormoni si simptome de hipertiroidism sunt numite.
  2. TTG este redus, iar hormonul tiroidian în limite normale.
  3. TSH sub tiroxina normal și triiodotironina cu redus. O cantitate mică de hormoni T4 și T3 conduce la o condiție cunoscută sub numele de hipotiroidism.

hormon tiroidian scăzut și tirotropinăSă începem cu cauzele unui grup rar, în care există un TSH scăzut la pacienți, și anume o combinație de reducere a nivelului de hormoni tiroidieni și TSH.

Aceasta este așa-numitul Hipotiroidismul secundar atunci când boala a lovit nici tiroida, si glanda pituitara situata in creier. Perturbarea sau schimbare în celulele pituitare specifice de sensibilitate conduce la faptul că relația dintre el și deficit de hormon tiroidian pierdut și imagine se dezvoltă numit hipotiroidism.

Figura cu semne de hipotiroidism

Simptomele de hipotiroidism

Simptomele de hipotiroidism sunt diferite și afectează practic fiecare sistem de organe din corpul uman, deoarece hormonii tiroidieni sunt implicati activ in metabolismul. Persoana devine lent si predispus la depresie, de multe ori deteriorarea memoriei, se poate umfla membrelor și feței, aceasta încetinește ritmul cardiac și temperatura corpului scade. În plus, pacientul cu hipotiroidism constipație în cauză, slăbiciune, de multe ori se dezvolta pierderea auzului și dificultăți în respirație nazală.Duce la hipotiroidismul poate boli secundare, cum ar fi tumorile cerebrale si tumori ale hipofizei sau hipotalamusului. Pe langa TSH scazut in asociere cu hormoni tiroidieni scăzute pot să apară ca rezultat al traumatice leziuni cerebrale sau cerebrale interventii chirurgicale, efectuate în zonele adiacente hipofiza. TTG va fi redus și dacă sa realizat o expunere semnificativă a creierului la radiații ionizante.

Aceasta duce la această stare și de această patologie ca sindrom Sella gol - boala cu care nu determina pe deplin cauza de dezvoltare, care se manifestă nu numai o scădere a TSH, dar, de asemenea, în alte hormoni secretati de glanda pituitara este normal.

tirotropina eutiroidiene și a redus

Eutiroidiene denotă o afecțiune în care hormonii tiroidieni în cantități suficiente interval pentru funcționarea normală a sistemelor de organe a corpului uman.

în mod normal, euthyrosis combinație și TSH scăzută pot fi observate numai pentru femei și doar în primele 12 săptămâni de sarcină, deoarece este asociată cu modificări specifice în fundal hormonal al femeii gravide.În caz contrar,, TSH scăzut la rate satisfăcătoare de T3 și T4 este așa-numitul sindrom bolnav eutiroidie. Esența acestui sindrom este că tireotropinei răspunde la boli grave altor organe interne, cum ar fi infarctul miocardic. Este demn de remarcat faptul că, în acest caz TTG posibile oscilații atât în ​​jos și în direcția de creștere a concentrației sale.

tiroidă Excesiv activă

Cea mai frecventă cauză de TSH la pacient sub normă, este, desigur, hipertiroidism, ca urmare a distrugerii glandei tiroide. Disproporțional număr mare de hormon tiroidian inhibă producerea de TSH hipofizar, uneori până la zero.

Simptomele Figura și semnele de hipertiroidism

manifestare a hipertiroidism

Tireotoxicoza, sau hipertiroidism, dacă pot spune așa, este asemănarea de otrăvire hormoni proprii organismului. Aceasta se manifestă prin simptome cum ar fi creșterea apetitului combinat cu pierderea in greutate, anxietate și tearfulness, tulburări de somn și tahicardie, transpirații și o senzație permanentă de căldură, precum și extinderea dimensiunii fantei ochiului cu proeminență a globului ocular (stiintific exoftalmie). In plus fata de aceste simptome este posibil un număr de alte persoane: natura schimbătoare a menstruației, până la infertilitate, perturbarea funcționării normale a tractului gastro-intestinal, dezvoltarea de viata in pericol aritmii cardiace, si multe altele.

Duce la o stare de hipertiroidism poate fi un număr de boli ale tiroidei:

  • noduri și chisturi tiroidieni sunt producătoare de hormoni;
  • Boala Graves;
  • -Amiodarona induse de hipertiroidism;
  • tiroidita Hashimoto;
  • cancer al glandei tiroide sau a pierderii de metastaze tumorale la alte organe;
  • începând de tiroidita subacuta;
  • supradoză de levotiroxină.

În cazul în care să aștepte pentru ajutor?

Ce trebuie să faceți dacă ați identificat un TSH scăzut în legătură cu oricare dintre simptomele descrise mai sus, sau fără ele? În primul rând, nu trebuie să intrați în panică, dar calm pentru a contacta medicul dumneavoastră. Numai un endocrinolog poate evalua în mod adecvat starea dumneavoastră și prescrie, dacă este necesar, inspecții suplimentare și de a stabili adevăratul motiv pentru care nivelul de TSH sub limitele normale. Și a afla ce a dus la această condiție, medicul va fi capabil de a atribui un tratament adecvat pentru tine.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum și de ce pentru a verifica glandei tiroideCum și de ce pentru a verifica glandei tiroide
Hormon stimulator tiroidian (TSH)Hormon stimulator tiroidian (TSH)
Ceea ce înseamnă că un nivel scăzut de TSH cu T3 normal și T4Ceea ce înseamnă că un nivel scăzut de TSH cu T3 normal și T4
Care este rata de TSH hormonCare este rata de TSH hormon
Analiza unui sânge pe TTGAnaliza unui sânge pe TTG
TSH crescut: motivele și principalele simptome ale boliiTSH crescut: motivele și principalele simptome ale bolii
Nivelurile hormonului TSH în timpul sarciniiNivelurile hormonului TSH în timpul sarcinii
Hipotiroidismul - un criminal lent și insidiosHipotiroidismul - un criminal lent și insidios
TSH normă la femeiTSH normă la femei
Analiza de anticorpi la receptor TTG: ceea ce înseamnă o creștere de femei și bărbațiAnaliza de anticorpi la receptor TTG: ceea ce înseamnă o creștere de femei și bărbați
» » Din ceea ce declasate tirotropina (TSH)?

OtTitres.com
Boală Analize Diagnosticare Medicină Preparate Echipament Sănătate Sarcina si nasterea Ethnoscience Răspunsuri la întrebări Miscelaneu