OtTitres.com

Pancreatita: patogeneza, simptome, tratament

Pancreatita - o boala grava, care poate duce la dezvoltarea unor complicatii septice care apar cu semne de insuficiență multiplă de organe. O formă cum ar fi necroza pancreatică în 70% din cazuri, duce la moarte. Luați în considerare, provocând inflamarea pancreasului? Care sunt semnele caracteristice pancreatitei în curs acută și cronică a bolii? Și ceea ce este esența principiilor de bază ale tratamentului?

patogenia

pancreas

Pancreasul are în corpul 2 funcții importante. Această formațiune și acini izolarea proenzime pentru divizarea grăsimilor, proteinelor si carbohidratilor. Și secreția endocrină a insulelor hormoni Largengansa, cum ar fi insulina, glucagon, somatostatina.

O condiție importantă pentru menținerea integrității corpului structurii, este de a produce enzima într-o formă inactivă și numai după duct lor excretor prin cavitatea primară 12 în duoden se efectuează de activare.

Din cauza unor motive de secreție perturbate enzime de scurgere transformate in forme active, fiind în pancreas. Dezvoltarea pancreatita acuta. Ca urmare a structurii corpului de impact agresiv este distrus. Efectele paralele observate toxice ale enzimelor eliberate în sânge a organelor vitale, cum ar fi rinichii, ficatul, inima, creier.

motive

Rolul major doi factori de bază atribuite la dezvoltarea inflamației acute.

 1. Utilizarea alcoolului. Pancreatita la adulți în predominante% din cazuri se dezvolta din cauza alcoolismului.
 2. boala vezicii biliare.
 3. mult mai puțin pancreatită acută Ea apare din cauza infecții de protozoare, intoxicații, leziuni, infecții fungice.
 4. Intervențiile chirurgicale, manipularea endoscopica poate declanșa, de asemenea, apariția unor semne de inflamație.

pancreatită acută: simptome

Durere în epigastric

Pancreatita acută are loc cu clinica pronunțată. trasaturile faciale ale pacientului ascuțit, pielea devine palidă, sudoare rece iese. Ca urmare, starea puternică intoxicare se deteriorează în mod semnificativ, până la pierderea conștienței.

sindromul de durere de mare intensitate localizate în zona epigastrică. Cu implicarea natura inflamatorie a întregii zona zoster durere glandei. Atac de pancreatita apar brusc. Lipsa de tratament medical în timp util poate provoca șoc dureros.

În cazul pacienților cu pancreatită acută, de asemenea, se plâng de:

 • greață;
 • febră;
 • dificultăți de respirație;
 • flatulență;
 • îngălbenire a pielii, sclera.


Este important de remarcat faptul că semnul de pancreatită acută este vărsături severe cu bilă. Relief, ameliorare nu se observă.

Tratamentul de inflamație acută

pancreatită acută necesită spitalizare imediată.

Primul ajutor include:

 • Aplicarea rece la stomac.
 • repaus la pat.
 • Utilizarea antispastice (nr-spa).

pancreatită trebuie să fie tratate într-un spital. Luați în considerare lista de medicamente de bază, dintre care recepția este componentă obligatorie a măsurilor terapeutice.

  1. Pentru durere folosind analgezice.
  2. Diureticele ajuta la eliminarea toxinelor din organism, enzime, precum si a reduce riscul de umflare a prostatei.
  3. salină intravenoasă elimină simptomele de intoxicație.
  4. Tratamentul pancreatitei cu antibiotice prezentate în inflamația purulentă. Medicamente de alegere № 1 - fluorochinolone, cefalosporine (3.4 generație).
  5. Voma trunchiate injecție intramusculară de metoclopramid.
  6. În faza acută este necesară pentru a desemna inhibitori ai enzimei (Contrycal).
  7. Expertii recomanda pentru a include vitaminele B, C în tratamentul complex al pancreatitei.

pacienții prima dată a arătat foame. băuturi carbogazoase consumate, ar trebui să nu. Permis să bea numai apă caldă. Aportul de alimente începe cu introducerea treptată în regimul alimentar al produselor lactate.Tratamentul chirurgical al pancreatitei se efectuează la detectarea modificărilor distructive în procesul inflamator care implică peritoneul în cazul semnelor de peritonită.

Semne de inflamație cronică

pancreatită cronică în cele mai multe cazuri, acesta este rezultatul procesului acut. Se manifestă creșterea modificărilor morfologice, ceea ce duce automat la progresia insuficienta functionala. La pacienții diagnosticați cu „pancreatită cronică“ endogene observate și eșecul exogenă. Dar dezvoltarea unor astfel de complicații grave treptat.

Într-o perioadă de disconfort latent inițial să apară în termen de 20 de minute dupa masa. Pacienții care indică durere în partea superioară a stomacului, în cadranul superior stâng. De asemenea, durerea poate purta și herpes caracter.

Utilizarea simultană de alimente grase, alcool, dulciuri poate declanșa un atac de pancreatita. Există o funcție foarte mare de supraîncărcare cu fier. De aceea, pacienții cu un diagnostic de medici „pancreatitei cronice“ recomanda strict sa ramanem la o dieta.

Dezvoltarea de greață, vărsături, balonare, diaree este mai tipic de eșec secretor. De multe ori, există chiar și o preponderență a simptomelor dispeptice de durere. pielea îngălbenire nu este poate să apară sporadic exacerbarea pancreatitei cronice simptom obligatoriu.În etapele ulterioare datorate modificărilor atrofice crește glanda nivelul glucozei din sânge, deoarece producția de insulină este redus drastic. În această perioadă, de multe ori diagnosticat pancreatita cronică complicată de diabet.

Tratamentul pancreatitei cronice

Palparea pancreasului

Severitatea simptomelor in curs cronic al bolii este diferit. Pe fondul de prosperitate relativă poate să apară exacerbarea pancreatitei cronice. Această condiție necesită spitalizarea imediată.

Pentru a evita progresia procesului patologic, trebuie să respectați cu exactitate regulile de bază dietă alimentară.

 1. Fractional mânca, în porțiuni mici, la fiecare 3 oră.
 2. Ar trebui acordată prioritate o alimentare separată.
 3. Metode optime de preparare: tratare cu abur, coacere.
 4. Nu se poate mânca:
 5. afumate;
 6. carnea grasă;
 7. ; bulion
 8. alimente conservate;
 9. produse semifinite;
 10. băuturi carbogazoase;
 11. ciocolată, dulciuri;
 12. pâine neagră;
 13. brânză de vaci, care este de grăsime>9%.

Foarte acide sau, dimpotrivă, fructele prea dulce sunt contraindicate la pacienții cu un diagnostic de „pancreatită cronică“. nu este recomandat lapte integral, medicii folosesc de asemenea.

 1. Includerea în dieta poate fi:
 • legume (conopidă, dovlecei, broccoli, morcovi), fierte sau coapte;
 • caise piure de fructe, mere, dulce;
 • compoturi de fructe, jeleu;
 • chefir, acru;
 • carne dietetice (curcan, iepure);
 • ovăz, hrișcă, cereale de orez;
 • pâine albă;
 • biscuiți galetnoe;
 • biban, știucă, Pollock - aceste soiuri de pește este permisă utilizarea la pacienții care au fost diagnosticați cu pancreatită cronică.

utilizați antispastice, agenți antisecretorii pentru durere (omeprazol), medicamente care mecanismul de acțiune are ca scop suprimarea funcției secretoare a prostatei (Octreotide).

tratament de pancreatită într-o perioadă de creștere a insuficienței de organ funcționale trebuie efectuate folosind enzime (pancreatină, Praznicului).

Inflamarea pancreasului - o boală gravă. Absența unei scheme raționale a intervențiilor terapeutice care duc la proces cronic. Acest lucru poate duce în continuare la dezvoltarea unor modificări morfologice ireversibile, precum și cauza un deficit pronunțat de secreție exo și endocrine.

Prin urmare, tratamentul fazei acute trebuie să fie efectuată într-un spital al unei agenții specializate, sub supravegherea constantă a unui medic.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Metode de tratare a pancreasului necrozei pancreaticeMetode de tratare a pancreasului necrozei pancreatice
Ce să facă în caz de insuficiență a pancreasului?Ce să facă în caz de insuficiență a pancreasului?
Funcția pancreatică afectează întregul corpFuncția pancreatică afectează întregul corp
Pancreatită cronică. Cauze, factori de risc, simptome, diagnostic, complicatii, tratament eficient,…Pancreatită cronică. Cauze, factori de risc, simptome, diagnostic, complicatii, tratament eficient,…
Lipaza în sângeLipaza în sânge
Necrotizantă pancreatită: simptome de autori la validarea metodeiNecrotizantă pancreatită: simptome de autori la validarea metodei
În cazul în care și de ce doare pancreasul?În cazul în care și de ce doare pancreasul?
Pot folosi miere in pancreatita?Pot folosi miere in pancreatita?
Simptomele de boli ale pancreasuluiSimptomele de boli ale pancreasului
Criterii pentru boala noastră pancreasuluiCriterii pentru boala noastră pancreasului
» » Pancreatita: patogeneza, simptome, tratament

OtTitres.com
Boală Analize Diagnosticare Medicină Preparate Echipament Sănătate Sarcina si nasterea Ethnoscience Răspunsuri la întrebări Miscelaneu