OtTitres.com

Simptomele comune de inflamație pulmonară

semne de inflamație pulmonară HarkternyeRealizările medicinii moderne permit medicilor să se confrunte cu succes mai multe boli grave. Cu toate acestea, chiar și cu nivelul actual de dezvoltare a științei și medicinei, pneumonie (pneumonie), care seamănă cu simptome de multe ori frecvente la rece

, Acesta este în continuare considerată a fi o patologie gravă și periculoasă, care necesită un răspuns rapid.

Cel mai adesea, boala afecteaza copiii (până la 2 ani), persoanele în vârstă și persoanele cu imunitate redusă.

evidență

Simptomele de pneumonie pot fi diferite, în funcție de ce fel de agent patogen cauzat boala. De exemplu, pneumonia bacteriană, simptomele care - este adesea o creștere bruscă a temperaturii, dificultăți de respirație, respirație rapidă, frisoane. In aceasta stare, transpiratii pacient abundent, el a fost preocupat de dureri în piept (mai ales atunci când încearcă să ia o respirație profundă) și tuse cu expectorație nuanță verzuie sau roșiatică. Buzele si unghiile pacientului capata o culoare albastruie, este posibil vărsături și dureri abdominale.

Semne de pneumonie în cazul în care este provocat de virusul includ febră mare, dureri în oase și dureri musculare, tuse uscată și slăbiciune.

Este demn de remarcat faptul că, în ultimii ani, foarte adesea nici un simptom, mai ales la copii in copilarie. De multe ori, copiii doar creșterile de temperatură și există letargie, lipsa poftei de mâncare. Această condiție este foarte periculos, deoarece în absența simptomelor de pneumonie sunt diagnosticate prea tarziu.

descriereDezvoltarea pneumoniei poate fi declansata de anumite virusuri, ciuperci, micoplasma și alte microorganisme patologice. Cel mai frecvent agent cauzator de pneumonie la copii - pneumonie streptococ.

Sistemul respirator al corpului uman este foarte sensibilă la boli infecțioase, care sunt transmise în principal prin picaturi din aer. În plus, în unele cazuri, pneumonia poate cauza florei oportuniste nazofarigelui și gura - de multe ori acest lucru se întâmplă pe fondul unui sistem imunitar slăbit. În astfel de cazuri diagnosticate pneumonie primara. Dacă pneumonia sa produs pe fondul unei boli infecțioase existente, după ce a fost lovit de microorganisme patologice de la locul de infectie la plamani prin fluxul sanguin, apoi diagnosticat cu pneumonie secundară.

Cu condiția unui număr de diferite forme ale bolii, cel mai tipic este o pneumonie localizata, in care numai plamanii sunt afectate in principal. Boala are aproape nici o influență asupra altor sisteme ale corpului și apare sub forma de tuse (la început uscată, umedă și mai târziu), dispnee, respirație rapidă și creșterea temperaturii corpului.În plus, pneumonie localizate, există și alte forme ale bolii:

  • Lobare pneumonie, cel mai adesea afectează copiii de vârstă preșcolară și școlară, se pot dezvolta atât individual, cât și pe un fond a oricărei alte boli - de exemplu, bronșită cronică. În acest caz, copilul este adesea vărsături și dureri abdominale, propagarea în spate, umăr sau în cadranul superior.
  • Forma toxică a bolii se dezvoltă treptat și afectează întregul corp al pacientului. Uneori, disfunctii ale diferitelor organe atât de grele încât pentru ei este imposibil să recunoască simptomele de pneumonie în sine. Boala se caracterizeaza prin inmuiere musculare, nelinistit, sau invers, starea psihologică deprimat și este adesea complicată de convulsii și / sau meningita purulente.
  • Pentru pneumonie cronică se caracterizează prin tuse cu spută muco-purulenta, care poate chinuiasca pacientul de ani de zile. În această formă a bolii se observă transpirație și durere în piept pe partea afectată, creșterea periodică a temperaturii. Adesea, forma cronica a bolii este complicată de emfizem și bronșită cronică.
  • pneumonia de aspirație apare la nou-nascuti, ca urmare a contactului cu lichidul amniotic in plamani. In plus, boala se poate dezvolta după inhalarea de vomă sau lapte - în acest caz, copiii apar letargie, dificultăți de respirație, tuse, apnee, edem, si pielea devin cianotice.
  • pneumonia Gripa este caracterizata prin aproximativ 5-6% dintre pacienții cu gripă și apare cel mai frecvent la persoanele ale căror corpuri sunt slăbite de boli cronice sau bacteriene. Boala este foarte severă și asociată cu simptome de intoxicație a unui organism, tuse, spută cu sânge, dificultăți de respirație și respirație șuierătoare piept ascuțite.
  • Adenovirus pneumonia - o formă relativ ușoară a bolii, în care există o scurtă creștere a temperaturii de la 38 ° C, precum și semne de rinita si faringita.

SARS a declanșat o formă de aceleași microbi care și toate celelalte forme ale bolii, dar diferă de la ei peste. pneumonie atipică numit, în cazul în care este exprimată în simptome neobișnuite sau valori de laborator neobișnuite în timpul simptome normale.

tratamentTratamentul precoce al pneumoniei

Cu această boală spitalizare indicat la pacienții în stare critică și sugari, dar în alte cazuri, tratamentul individual și, în fiecare caz, medicul decide cum și în cazul în care pentru a trata. În orice caz, trebuie să se consulte un medic, ca o întârziere de tratament poate fi foarte trist.

Forma bacteriană a bolii este tratata cu antibiotice, în funcție de sensibilitatea agentului patogen la el. În cazul în care pneumonia este cauzata de alte microorganisme, medicul selectează terapia corespunzătoare. De asemenea, se arată în droguri pneumonie, subtierea sputa si extinderea bronhiilor, oxigen și agenți anti-inflamatori.

profilaxie

Reducerea riscului de pneumonie facilitează tratarea la timp a bolilor infecțioase, întărirea sistemului imunitar și de a exercita, evitând obiceiurile dăunătoare, în special - fumatul, se spală pe mâini, dacă este necesar, alimentația corectă și rațională relație de muncă și de petrecere a timpului liber.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cât de periculos este bronsita?Cât de periculos este bronsita?
După pneumonie.După pneumonie.
Hemoragie pulmonară: Cauze, simptome, forme, tratamentHemoragie pulmonară: Cauze, simptome, forme, tratament
Pneumonia la copiiPneumonia la copii
Pneumonia bacteriană - tipuri și simptomePneumonia bacteriană - tipuri și simptome
Care sunt semnele de pneumonie la copii? Diagnosticul bolii.Care sunt semnele de pneumonie la copii? Diagnosticul bolii.
Semne de pneumonie la adulți. Metode populare Pneumonie de tratamentSemne de pneumonie la adulți. Metode populare Pneumonie de tratament
Clasificarea pneumonieiClasificarea pneumoniei
Sânge în spută în tuse si expectoratie: motivele. Care ar putea fi acest lucru și modul de a trata?Sânge în spută în tuse si expectoratie: motivele. Care ar putea fi acest lucru și modul de a trata?
Pneumonie. Simptomele de pneumonie la copii și adulțiPneumonie. Simptomele de pneumonie la copii și adulți
» » Simptomele comune de inflamație pulmonară

OtTitres.com
Boală Analize Diagnosticare Medicină Preparate Echipament Sănătate Sarcina si nasterea Ethnoscience Răspunsuri la întrebări Miscelaneu