OtTitres.com

Manifestare deficitului de iod sau a tuturor Gușa coloid

Este cunoscut faptul că multe dintre micronutrienti macro-și sunt indispensabile pentru fluxul adecvat al unui număr mare de procese biochimice care asigură viața umană normală. De exemplu, un deficit de fier duce la anemie, lipsa functiei de potasiu si magneziu impiedica inima, si este plina de deficit de calciu și scăderea rezistenței osoase, ca urmare, fracturi frecvente.

Cu toate acestea, la fel de important este iodului urme. Este o componentă indispensabilă a hormonilor tiroidieni, care sunt chiar numele adecvate - iodothyronine, și rolul acestor substanțe în reglarea proceselor organismului uman de viață nu poate fi supraestimată. Această deficiență de iod - aceasta este una dintre principalele cauze ale acestor boli coloid la fel de des gusa a glandei tiroide. Am nevoie să-ți fie frică de apariția lui? Cum se manifestă? Cine poate ajuta? Răspunsuri la aceste și multe alte întrebări vor găsi în acest articol.

Familiaritatea cu tiroida

Schema shchitovidki plasare

Glanda tiroidă - este destul de un organ mic (doar 20-25 ml), care este angajată în elaborarea hormonilor iodate (T4 și T3). Localizați glandei tiroide în gât, în partea din față și în forma prezenței istmului care leagă două cota sa seamănă cu H. scrisoare Activitatea acestui organism, precum și orice alt în corpul uman este controlat de creier, sau mai degrabă două site-uri ale sale - hipotalamusului și hipofizei . Acest cuplu produce hormoni, dar celălalt, efectul care este direcționat către stimularea sau inhibarea tiroidei. substanțe reprezentative produse de acestea este - hormon stimulator tiroidian, de asemenea, cunoscut sub numele de TTG, se activeaza cresterea shchitovidkoj eliberarea in sange cea mai mare parte a hormonilor tiroidieni decât înainte, și de a reduce nivelul său are un efect de frânare.

Glanda tiroidă în sine constă dintr-o multitudine de granule mici - foliculi bogat livrate cu sânge și umplute cu un conținut de gel (coloid), în care ieșirea este produsă hormonii triiodotironină și tetraiodothyronine. Aceste substanțe biologic active reglementează toate aspectele majore ale metabolismului și astfel sunt implicate în aproape fiecare celulă a corpului.

gușă coloidal - ce este?Coloidal zob- o boală asociată, în majoritatea cazurilor, cu o lipsă de iod din organism, cel mai adesea este o benignă. Este de remarcat faptul că, în timpul Gușa coloidală poate, ocazional ozlokachestvlyatsya, dar numai 5 la sută din cazurile de 100.

Provoac gusa, cu alte cuvinte, extinderea tiroidă în dimensiune, pot fi factori, cum ar fi:

  1. predispoziție genetică;
  2. Leziuni la nivelul capului și gâtului;
  3. Situația ecologică nefavorabilă în regiunea de reședință.

gușă coloidal este difuză și nodulară, cu toate că această diviziune este destul de arbitrară. Dezvoltarea acestei boli este o încălcare a fluxului de coloidului a foliculului, în cazul în care acesta începe în mod inevitabil, de a construi, care se întinde peretele folicular, chisturi tiroidiene se formează în acest stadiu.gușă coloidală - fotografieDacă starea deficit de iod continuă lung, apoi în cele din urmă epiteliul că liniile de suprafața interioară a foliculului coloid umflat începe să moară și transformată într-un perete chist dens. Un astfel de nod, chiar dacă este una, poate și cel mai probabil va determina modificări degenerative în țesutul din jur, strangerile-le si dezechilibrarea alimentarea cu sange.

În cazul în care aceste formațiuni ajunge la o dimensiune considerabilă, acesta poate fi detectat de către un medic sau de un pacient cu palparea gâtului în proiecția glandei tiroide, iar în cazurile severe o creștere a tiroidei poate fi văzut vizual. În forma difuză în sondaj dezvăluie chisturi multiple la 1-1.5 cm în diametru

Dar nodular coloidal gușă caracterizat prin noduri mai mari, de până la câțiva centimetri. Destul de des, există, de asemenea, astfel încât sunt determinate și noduri mari ale glandei tiroide și mici chisturi coloidale, astfel, o combinație de caracteristici și modificări difuze și nodulare numite mixte coloid gușă.

Clinica și diagnosticareGușă cel mai frecvent coloidal are loc eutiroidie, și anume tiroida, inclusiv resursele sale interne, este capabil să mențină hormonii de nivel iodotironine necesare, cu toate acestea, în timp ce crește în dimensiune.

  1. Una dintre cele mai frecvente plangeri in randul pacientilor - o tulpină de gât în ​​locația glandei tiroide. În funcție de forma de gușă coloid și modificări chistice ale locației, gâtul poate pur și simplu îngroșa și să se extindă, se observă frecvent la modificări patologice difuze ale glandei tiroide și pot apărea umflături rotunjite sau nu, în cazul în care forma nodulară.
  2. Un alt simptom al gușii coloidală - o varietate de schimbare de voce, de schimbările de ton și se termină cu răgușeală, care sunt destul de adesea însoțite de o tuse, sau un sentiment de un nod în gât. Toate acestea se datorează faptului că, în creștere în dimensiuni, glanda tiroidă începe să comprime țesuturile și organele din jur, în special nervul recurent, care este responsabil pentru funcționarea corzilor vocale și trahee, obstrucționând trecerea respiratie rute aeriene.
  3. Un alt organ important situat în gât - esofag, cultivarea gușă coloidal, glanda tiroidă comprimă și face trecerea dificilă de mâncare poate înecare, de asemenea, frecvente.

De fapt, aceste trei simptome sunt doar manifestări ale bolii, de multe solicita sfatul medicului, deoarece acestea sunt preocupați de un defect cosmetic, care rezultă din absența oricărui tratament. Cu toate acestea, a considerat coloid gusa patologie nu este gravă nu este necesară, deoarece adevărata imagine a bolii numai după o serie de studii pot fi înțelese: un test de sânge pentru iodotironine fracției libere (T4 și T3), examinarea cu ultrasunete a glandei tiroide, apoi, atunci când un nod există mai mult de 1 cm în diametru, se face biopsie cu ac fin, care va oferi date fiabile asupra naturii benigne sau maligne ale chistului.

Pentru a trata aceste simptome într-un neîngrijit nu merită, pentru că, în plus față de relativ inofensiv gusa coloidal, ele pot indica prezența cancerului în modificările tiroidiene, deci ar trebui să se consulte cu medicul dumneavoastră dacă aveți aceste simptome.

Metode de tratament

În general, tratamentul coloid gusa începe cu ajustări dieta: este încercarea de a echilibra numărul de iod din dieta, aportul insuficient de ceea ce a condus la apariția acestei boli. Uneori, în plus față de faptul că, medicul recomandă un curs de medicamente care contin iod, pentru a restabili mai rapid cantități normale ale acestui oligoelement în organism. În prezența defectului cosmetic semnificativ, intervenția chirurgicală poate fi practicată. În general, în continuare prognosticul acestor pacienți este favorabil.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce este coloidal gușa tiroidianăCe este coloidal gușa tiroidiană
Difuz gusa eutiroidieDifuz gusa eutiroidie
Deficienta secreției hormonilor tiroidieniDeficienta secreției hormonilor tiroidieni
Jodomarin de droguriJodomarin de droguri
Care este glanda tiroida, este responsabil pentru ceea ce și cum să tratezeCare este glanda tiroida, este responsabil pentru ceea ce și cum să trateze
Atenție! Nod în glanda tiroidăAtenție! Nod în glanda tiroidă
Ce este nodular gușă coloid?Ce este nodular gușă coloid?
Tiroidiană gușă: semne și simptome de clasificare a boliiTiroidiană gușă: semne și simptome de clasificare a bolii
Cum de a trata noduli tiroidieniCum de a trata noduli tiroidieni
Conceptul de gușă nodulară în revizuirea ICD-10Conceptul de gușă nodulară în revizuirea ICD-10
» » Manifestare deficitului de iod sau a tuturor Gușa coloid

OtTitres.com
Boală Analize Diagnosticare Medicină Preparate Echipament Sănătate Sarcina si nasterea Ethnoscience Răspunsuri la întrebări Miscelaneu