OtTitres.com

Excursia totala in glanda si bolile sale

Foto: Femeie gât pe fundalul unei floriGlanda tiroidă este întotdeauna la riscul de atac de o gama larga de boli. Și, desigur, având în vedere rolul său foarte important în consecințele acestor atacuri afectează întregul corp. Deoarece fierul poate funcționa în trei moduri (funcție înaltă, joasă și normală), iar bolile glandei tiroide pot fi grupate după cum urmează:

 1. Bolile și condițiile pentru care este coborâtă funcția (hipotiroidie);
 2. Boli și stări caracterizate prin funcție crescută (hipertiroidie).
 3. Boli și condiții cu funcție normală.

Acum vom analiza în detaliu fiecare grup de boli tiroidiene.

În cazul în care funcția nu este schimbată

Deși va fi un pic greșit să spunem că funcția tiroidiană nu sa schimbat. Conceptul de eutiroidie înseamnă doar că soldul hormoni tiroidieni Este în limite normale, dar ea ar putea fi deja sub influența oricărei boli. O astfel de stare de lucruri poate duce la:

 • Orice inflamație în organism;
 • Factori de mediu nefavorabile;
 • imunitate slabă, astfel, pot dezvolta diverse boli tiroidiene autoimune;
 • Lipsa intra organismului de iod.

Cel mai adesea conceptul de boală eutiroidie includ tiroidita autoimună și gușă. Deoarece glanda tiroida nu este de a face simțită pe fondul bolii de bază pacientul poate simti bine la inceput. Și acest sentiment este compus din simptomele bolii de bază.

Când tiroidita pot să apară fluctuații periodice la nivelul hormonilor care afectează modificări ale dispoziției (tearfulness, anxietate, temperament scurt, apatie, somnolență, hiperactivitate).

gușă Figura tiroidă și dimensiunea normalăOdată cu dezvoltarea pacientului simptome clinice de gusa nu se dau. Numai disconfort mult mai târziu poate să apară o senzație de „nod in gat.“

Cu toate acestea, mai devreme sau mai târziu glanda tiroidă nu se ridice în picioare, sau organismul nu mai poate controla aceasta, si se prabuseste sub forma unor modificări hormonale în direcția de creștere sau descreștere. Prin urmare, atunci când în curs de dezvoltare hipo- sau hipertiroidism, și că a fost apoi că același tiroidita poate da deja o caracteristică detaliată imagine clinică a lipsei de hormoni T3 și T4.

Dar este mai bine să se evite, iar pentru acest lucru este necesar pentru monitorizarea glandei tiroide. La urma urmei, așa cum este clar, eutiroidie poate ascunde o boală foarte periculoase (chiar si cancerul se poate dezvolta pe fundalul culturii).

Inițial, aveți nevoie pentru a determina cât de multe hormoni în sânge. Ei, cel mai probabil vor fi în intervalul normal. Dar, după cum știm deja, o cantitate normala de hormoni din sânge nu este neapărat o reflectare a stării normale a glandei tiroide. Prin urmare, nu se poate opri în acest stadiu.

Medicul trebuie să efectueze un examen fizic (pentru a examina gât și palparea glandei tiroide), și atribuiți ultrasunete. Gușă mai mult și detectate prin aceasta.

Este de asemenea folosit pentru determinarea activității radioizotopi nod de scanare sau noduri ale glandei tiroide.

Tratamentul este prescris pe baza medic primar boli tiroidiene. Gușă, de exemplu, tratată chirurgical (când este necesar să se ia un nod extras tesut biopsie pentru stabilirea benigne sau maligne).

Când funcția este redusă

Și mai era ceva greșit - că organismul nostru nu poate face față problemei, și a trecut în T3 și T4 tiroidian redus modul de producție. Ce înseamnă? Acesta este drumul spre hipotiroidism. Și are un număr de motive, în plus față de bolile de stat și conexe eutiroidieni.Majoritate covârșitoare majoritatea cazurilor cauza hipotiroidism este problema glandei tiroide în sine este hipotiroidismul primar. Și aproximativ 1-2% din hipertiroidism secundar, atunci când organele afectate de reglementare a activității tiroidei (hipotalamusul, glanda pituitară). Uneori, hipotiroidism este cauzată de leziuni ale hipotalamusului, se referă la terțiară.

Cauzele hipotiroidism primar sunt, în esență, aceeași cu cea a euthyrosis, dar mai mult durata de acțiune, ca să spunem așa. Puteți adăuga un impact radioactiv mai mult, precum și operații asupra glandei tiroide efectuate în mod corespunzător, ulterior, terapia de reabilitare.

Alte boli care sunt caracterizate printr-un sindrom de hipotiroidism primar sunt toate aceeași tiroidita (pot exista mai multe: autoimune tiroidita Hashimoto, tiroidită fibros Riedel) și gușă endemică (atunci când forțele compensatorii freeze ale corpului si chiar glanda tiroida marita nu poate furniza organismului cu o normală număr de hormoni).

Motivele pentru secundar (terțiar) hipotiroidismului includ:

 • hipoplazia congenitală a hipofizei sau hipotalamusului;
 • tumori ale aceleiași zone;
 • traumatisme craniene, care implică deteriorarea hipotalamusului și hipofizei;
 • infectie a creierului;
 • leziuni vasculare, cauzând tulburări circulatorii ale acestor organe.

Care sunt simptomele?

Specială „cip“ de această condiție este că se poate, uneori, ca și în cazul în care să se ascundă în spatele simptomele altor boli. De-a lungul anilor, o persoană poate merge la medici și înghiți „tone“ de chimioterapie peste nu este ceea ce ai nevoie.

Simptomele de boli tiroidiene de tip hipotiroidie dictat de lipsa de hormoni tiroidieni. Cu toate acestea, simptomele caracteristice se pot asambla cumva împreună.
Simptome Figura Diagrama de boli tiroidiene cu funcție redusă
O persoana cu acest sindrom foarte repede obosit obține. Că a făcut, puterea sa plece foarte repede. Suferă de memorie, atenție, în mod constant persoană experimentează slăbiciune predomină activitatea inhibat, apatie. Există crize incontrolabile de psihoza, reflexe amorțite. O persoană devine rotunjită, format umflături, edeme. creștere marcată în greutate. Poate suferi funcția sexuală.

Cautam patologie

Un medic competent poate suspecta hipotiroidismul este deja uita la pacient. Aspectul este atât de caracteristic faptul că un medic presupune imediat diagnosticul corect și să numească ordinea de anchete.Primul pas - un test de sânge hormonal. În acest caz, nivelul lor va fi redus. Diagnosticul poate ajuta, de asemenea, metode instrumentale, cum ar fi ultrasunete (pentru a determina natura structurilor, forme, dimensiuni shchitovidki), electrocardiograma (ECG reflectă funcționarea inimii care suferă hipotiroidism). În cazul modificărilor difuze sau focale prescrise puncția materialul tiroidian pentru analiză pentru prezența celulelor tumorale.

Cum de a trata?

Tratamentul este efectuat de medicamente de substituție cu hormoni tiroidieni (terapie de substituție).

Noi tratăm hipotiroidismul primar

Obiectiv - menținerea nivelurilor de TSH în intervalul normal (0.5-1.5 mUI / l)

Noi tratăm hipotiroidism secundar

Scopul tratamentului hipotiroidismului secundar este de a menține T4 liber la nivelul corect, și anume în zona treimii superioare pe scara valorilor normale pentru acest indicator.

Când funcția este îmbunătățită

Și ce se întâmplă atunci când glanda tiroidă a deviat în direcția opusă - și a început producția de hormoni în procesul de creștere a volumului, adică atunci când am început să se dezvolte hipertiroidie?

Să examinăm motivele.

 • Sinteza crescuta de hormoni tiroidieni de glanda tiroida
 • Distrugerea organului endocrin prin acțiunea de infecție sau de alți factori dăunătoare (prin care, în hormonii formă liberă intra în sânge)
 • Medical (exogen) hipertiroidism într-un formulări de dozare de hormoni tiroidieni (levothyroxine).

Acest lucru determină hipertiroidismului primar (la fel ca în cazul precedent, există o problemă în majoritatea glandei tiroide)Există, de asemenea, un hipertiroidism secundar, atunci când deranjat reglementarea de hormon care este afectat de glanda pituitara.

Cauzele sale sunt:

 • Tumorile glandei pituitare;
 • Percepția receptorului Încălcarea nivelurilor de hormoni din sânge (care este motivul pentru care există o eliberare necontrolată de TSH în sânge, și el a fost deja stimulează iodotironine).

Aproximativ 70-80% din toate componentele sindromului de hipertiroidism este hipertiroidism sau boala, Graves Graves boala. Înapoi la boli tiroidiene din acest grup includ inflamația virală (tiroidită subacută și toate tiroidita autoimună aceeași Hashimoto), gușă nodulară, adenom al glandei tiroide pentru a produce hormoni în mod autonom, indiferent de glanda pituitara.

Simptomele de hipertiroidism definește „saturarea hormonală a sângelui.“ În general, în diverse forme de leziuni tiroidiene tablou clinic este similar, dar are caracteristici în funcție de leziune de organe și sisteme, gravitatea și durata debitului de boli tiroidiene.

evidență

Diagrama Figura simptomelor hipertiroidieAtunci când acest sindrom a afectat grav sistemul nervos: există iritabilitate, nervozitate, iritabilitate, labilitate emoțională (izbucniri agresive crize alternative de tearfulness), neliniște, refuzul de a „sta încă.“

O trăsătură foarte caracteristică a acestor boli este exoftalmie tiroidiene (protruzia globilor oculari, ca și în cazul în care „ochii ieșit“).

A observat un palpitații puternice și frecvente.

greutate redusă, dar creșterea poftei de mâncare, transpirație crescută, din cauza a ceea ce mâinile sale sunt întotdeauna ude.

De asemenea, suferă musculare în care slăbiciunea predominantă, există un tremor organism, tremor al membrelor.

diagnostica hipertiroidism

Diagnosticul este de același ordin de mărime ca și în cazul hipotiroidism, dar în acest caz, rezultatele vor fi exact opusul.
Aspect caracteristic (subtirimea exoftalmie, umiditatea pielii, și altele.).
Un test de sange pentru hormoni va crește valoarea lor. Joace un rol ecografie și ECG. Uneori, atribuite de scanare radioizotop pentru a determina activitatea funcției tiroidiene. În cazul gușă nodulară efectuat nod puncție.

tratament

Aceste boli tiroidiene sunt tratate prin mai multe metode.

 1. Metoda conservativă include terapie de droguri, ei hormoni make-blocante medicamente tiroidieni (merkazolil). Aceasta include, de asemenea, dieto- și hidroterapie.
 2. Metoda chirurgicală utilizată într-o eficiență scăzută de conservatoare și constă în îndepărtarea de țesut adipos (scara de operare sunt noduri determinate / noduri dimensiuni).
 3. Metoda de radioterapie. Este un 131J tratament radioactiv. El intră tiroida si se acumuleaza, distruge tesutul hiperactivă funcțional.

De regulă, această metodă de tratament este însoțit de hipotiroidism mai târziu, de aceea este important să-și petreacă atunci terapia de substituție.

Ca o componentă a terapiei complexe folosind beta-blocante, care reduc efectul hormonilor tiroidieni, astfel prevenind apariția la momentul simptomelor pronunțate.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Simptomele de noduri la nivelul glandei tiroideSimptomele de noduri la nivelul glandei tiroide
Tot ce trebuie sa stiti despre tiroida eutiroidieTot ce trebuie sa stiti despre tiroida eutiroidie
Extindere a glandei tiroideExtindere a glandei tiroide
Calmul dinaintea furtunii, sau ce să se aștepte de la glanda tiroida?Calmul dinaintea furtunii, sau ce să se aștepte de la glanda tiroida?
Glanda tiroidă de 1 grad - indiferent dacă sunt sau nu pentru a trata?Glanda tiroidă de 1 grad - indiferent dacă sunt sau nu pentru a trata?
Cum de a trata noduli tiroidieniCum de a trata noduli tiroidieni
Tiroxina gratuitTiroxina gratuit
Ce trebuie să știți despre simptomele tiroideiCe trebuie să știți despre simptomele tiroidei
Cum si de ce sa doneze sange pentru hormoni tiroidieni?Cum si de ce sa doneze sange pentru hormoni tiroidieni?
Este frica de gușă nodulară tiroidianăEste frica de gușă nodulară tiroidiană
» » Excursia totala in glanda si bolile sale

OtTitres.com
Boală Analize Diagnosticare Medicină Preparate Echipament Sănătate Sarcina si nasterea Ethnoscience Răspunsuri la întrebări Miscelaneu