OtTitres.com

Este frică de adenom tiroidian

tiroidiană adenom

Adenom glandei tiroide - o tumoare

Tiroidian adenom - o tumoră benignă a glandei tiroide, care se caracterizează prin formarea de noduri în organism, crescând dimensiunea acesteia și, în unele cazuri, secreția excesivă de hormoni acestei neoplasmului.

Conceptul de „benign“ inseamna ca tumora creste este limitată, și anume o capsulă și invadează țesutul înconjurător și previne metastaza: nu este acoperit cu fluxul sanguin prin corp.

În ciuda răspunsului oarecum inofensivă, adenomul tiroidian poarta un anumit pericol: posibilitatea de malignitate, sindromul de hipertiroidism și traumatisme ale organelor la nivelul gâtului.

motive

La întrebarea „De ce există un adenom al glandei tiroide?“, Este dificil de a da un răspuns clar: mecanismul acestei boli este destul de complexă și nu a fost încă pe deplin înțeles. Cu toate acestea, experții medicali au identificat o serie de motive posibile pentru dezvoltarea adenoamelor:

 • Hipersecretia pituitară hormon stimulator tiroidian (TSH). Această situație apare atunci când există o inflamație a glandei pituitare anterioare, care produce o cantitate excesivă de hormoni. TSH stimulează tiroida pentru a produce hormoni tiroidieni. Rezultatul este că mai mult hormon de stimulare a tiroidei este sintetizat de glanda pituitara, cei mai mulți hormoni produși de glanda tiroidă.
 • Încălcarea regulamentului nervos al glandei tiroide, care, de asemenea conduce la patologia de organe.
Una din cauzele de adenom - deficit de iod

Unul dintre motive - lipsa de iod din dieta

 • Lipsa de iod în organism persoanele care nu consuma acest element cu alimente în cantități suficiente. Doar aici ca un factor care predispune la dezvoltarea de adenom a glandei tiroide, poate include unele patologie de organ (gușă), Însoțită de o lipsă de hormoni tiroidieni în organism.


În plus față de motivele, există unii factori predispozanti, a căror prezență poate dezvolta, de asemenea, această condiție:

 • Istoricul familial (tumori benigne din istoria părinților și rudelor).
 • mutatii genetice care apar in celulele glandei tiroide.
 • Un mediu rău, un efect toxic asupra organismului diferitelor substanțe toxice, boli virale și infecțioase grele.

Cum este patologia și ce există tipuri sale

Shchitovidka este format din două jumătăți conectate printr-un istm mic. Fiecare jumătate este format bule de foliculi, care la rândul lor sunt formate din celule - tirocitelor.

Sub influența diverșilor factori în domeniul specific tiroidian începe să crească și de a crește numărul de foliculi. Acest lucru duce la apariția tumorilor - adenoame. De obicei, este sporadică și are o formă rotunjită, poate crește lent sau într-o perioadă relativ scurtă de timp pentru a ajunge la o dimensiune enormă.
În funcție de caracteristicile funcționale împărtășite de două tipuri de adenoame tiroidiene:

 • adenom folicular - o schitovidki- tumora benigna de caracteristicile sale este absolut diferit de corp;
 • thyrotoxic adenom - o tumoră benignă, dobândind în procesul de creștere a capacității de a sintetiza cantități excesive de hormoni tiroidieni, care determină dezvoltarea organismului sindromului tireotoxicoză.

simptomeFolicular adenomul tiroidian dimensiuni mici, punct de vedere clinic nu se manifestă. În unele cazuri, poate fi atât de mic încât să poată detecta numai palparea glandei calificate sau ultrasonografie. Cu toate acestea, de multe ori destul de adenomul tiroidian este în măsură să crească și să ajungă la o dimensiune destul de mare, ceea ce poate duce la o curbură a vătămării gâtului și a organelor sale: esofag, laringe, trahee. Atunci când se întâmplă acest lucru pacientul dezvoltă următoarele simptome:

 • durere la înghițire;
 • răgușeală sau pierderea vocii;
 • dificultăți de respirație.

Tirotoksicheskaya adenom poate indoi, de asemenea, gât și să conducă la toate efectele menționate mai sus, dar principala sa caracteristică - o operație de sine stătătoare. Asta este, ea începe să se sintetiza hormoni tiroidieni la același nivel cu glanda tiroida. Acest lucru determină creșterea concentrației lor în organism și dezvoltarea unor astfel de condiții periculoase, cum ar fi hipertiroidism. Ea se manifestă sub formă de:

 • roșeață a pielii;
 • puls rapid;
 • transpirație excesivă, febră;
 • nervozitate, psihoza, activitate fizică excesivă;
 • diaree.

diagnosticareDeterminarea dacă o persoană are adenom tiroidian, de obicei, este format din trei etape:

 • Prima persoană examinată fizică (palpare) și metodele de diagnostic instrumentale (ultrasonografie, radiografie, tomografie computerizata).
 • Dupa ce a petrecut o biopsie ac a tumorilor detectate pentru a identifica un nod caracter, este o tumoră benignă sau malignă.
 • Pentru a determina tipul de adenom este important de a efectua diagnostic de laborator: Pentru a investiga sânge pentru a crește nivelurile de hormoni tiroidieni (Triiodotironina și tiroxina) și scăderea concentrațiilor de tirotropina hormonului hipofizar.

tratament

Eliminarea adenomul tiroidian este de obicei realizată cu utilizarea de intervenție chirurgicală: adenom îndepărtat și, dacă este necesar, se prescrie un tratament de substituție (medicamente ingestie gormonsoderzhaschih).
Când thyrotoxic adenom, cu excepția intervenției chirurgicale, prescrise sindromul corectarea hipertiroidism și normalizarea generală a funcțiilor organelor și sistemelor.

Este important să se înțeleagă că, înainte de efectuarea intervenției chirurgicale, este necesar să se elimine thyrotoxic altfel cu rezerve, după sau chiar în timpul îndepărtării adenoamelor pot dezvolta complicații.

Conservator (care nu necesită o intervenție chirurgicală) un tratament de adenom al glandei tiroide, în cazuri excepționale: afecțiuni severe concomitente (HIV, oncologie), la persoanele în vârstă, cu greu de acces, atunci când, în cursul intervenției chirurgicale este posibila traumatizarea a structurilor adiacente (neurovascular beam).

Bine de știut

Orice tumoră benignă a oricărui organ poate ozlokachestvitsya, care renaște în cancer, care este foarte periculos și poate duce la pierderea de vieți omenești. Prin urmare, este important să se elimine timpul format un adenom, și după - să fie analizate in mod regulat de către un medic, un endocrinolog si verifica starea tiroida.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Atunci când detectarea anticorpilor la receptor TTG?Atunci când detectarea anticorpilor la receptor TTG?
Ce este un adenom tiroidian, tipuri si tratamentul acesteiaCe este un adenom tiroidian, tipuri si tratamentul acesteia
Adenom hipofizarAdenom hipofizar
Simptomele de noduri la nivelul glandei tiroideSimptomele de noduri la nivelul glandei tiroide
Adenom glandelor paratiroideAdenom glandelor paratiroide
Adenom glanda pituitara a creieruluiAdenom glanda pituitara a creierului
Tiroidiană adenom. Cauze, simptome, diagnostic și tratamentTiroidiană adenom. Cauze, simptome, diagnostic și tratament
Tumori tiroidiene foliculare: prognosticTumori tiroidiene foliculare: prognostic
Biopsie ac fin a glandei tiroideBiopsie ac fin a glandei tiroide
Noduli tiroidieni hypoechoic: cauzele și strategia de tratamentNoduli tiroidieni hypoechoic: cauzele și strategia de tratament
» » Este frică de adenom tiroidian

OtTitres.com
Boală Analize Diagnosticare Medicină Preparate Echipament Sănătate Sarcina si nasterea Ethnoscience Răspunsuri la întrebări Miscelaneu