OtTitres.com

Calmul dinaintea furtunii, sau ce să se aștepte de la glanda tiroida?

In agitatia de zi cu zi grijile si problemele oamenilor uita de multe ori despre necesitatea de a monitoriza starea de sănătate a acestora, știind că este numai atunci când există pe punctul de a se confruntă cu neprietenos de boală. Glanda tiroidă - este organismul care mulți priva atenția lor, dar, uneori, chiar și funcționarea sa normală - eutiroidie - poate fi doar o mască sub care se ascunde ingenios boala.

Eutiroidiene - ce este?

femei fotografie cu tiroida eutiroidieCuvântul grecesc eutiroidieni cadre medicale indică starea corpului uman, în cazul în care cantitatea de circulație în circulația sistemică a hormonilor tiroidieni și tirotropină, satisface pe deplin nevoile țesuturi și organe. Inerent tiroidian eutiroidiene - este starea normală, dar de multe ori este utilizat pentru a caracteriza patologia glandei tiroide, care nu este însoțită de schimbări în nivelul activității sale secretorie.tiroidă eutiroidiene face atrag atenția asupra lor atunci când pacientul începe să perturbe creșterea dimensiunii glandei tiroide. Proliferarea țesutului eutiroidiene tiroidian poate fi atât sub formă difuză și gușă nodulară, de multe ori dimensiunea glandei tiroide, în același timp, sunt în intervalul de 1-2 grade în clasificarea OMS.

Care este motivul?

    Cauzele euthyrosis tiroidiene nu sunt multe, dar ele sunt un pretext pentru a efectua teste suplimentare și pentru a da mai multă atenție pic tiroidian decât de obicei.
  1. În primul rând, eutiroidiene clinică însoțește o condiție destul de comună în țara noastră ca deficitul de iod în consumul de alimente, care este însoțită de creșterea țesutului tiroidian nu numai difuze, dar de multe ori cu formarea de chisturi coloidale.
  2. Următoarea opțiune care necesită o monitorizare atentă a indicatorilor de lucru al tiroidei - un eutiroidie în timpul sarcinii, deoarece furtuna hormonala care are loc în corpul unei femei într-o poziție forțând toate agențiile să lucreze într-un mod diferit, iar acest lucru, desigur, reflectate în tiroida. Aceasta poate să crească în timpul sarcinii, cauzand disconfort pentru femei, dar în cele mai multe cazuri, aceste schimbări sunt nevoile justificate ale organismului și viteza de decolorare după naștere. Cu toate acestea, prezența unor factori adverse (cum ar fi expunerea la radiații sau zona gâtului disponibile la rudele de boli tiroidiene), este posibil ca, după un anumit timp după livrare necesită consultarea suplimentară a endocrinolog.
  3. De asemenea, poate fi etapa de eutiroidie de tiroidita autoimună, iar simptomele sale nu se poate deteriora de-a lungul anilor. O altă opțiune, atunci când boala de prostata nu este numai pentru a diagnostica, dar, de asemenea, se pretează la un tratament de droguri de succes, medicul poate stabili acest diagnostic ca eutiroidie medicale.

Așa cum se manifestă eutiroidie?

Dacă vorbim despre atunci când tiroida eutiroidie neschimbat, atunci orice simptome vor fi absente, dar în cazul în care este vorba de difuze eutiroidie sau gușă nodulară, manifestările, deși destul de slabe, dar au un loc de a fi.Din moment ce boli tiroidiene este mult mai susceptibile de a suferi de sexul frumos, nu este surprinzător faptul că, probabil, una dintre cele mai frecvente plângeri este un defect cosmetic, care este asociat cu schimbarea în formă de gât datorită proliferării țesutului tiroidian. În mod normal, atunci când creșterea nu este prea mult tiroida (1 grad), apoi caută unitatea de asistență medicală, în timp ce dezvoltarea de gușă nodulară sau difuze se modifică 2-3 grade deja bolnave sunt mai dispuși să accepte. Acest lucru se datorează inclusiv faptului că glanda tiroida marita cauzeaza comprimarea altor organe, precum și ca urmare a unor simptome cum ar fi dureri în gât, tuse, dificultate la înghițire bucăților de alimente și de respirație (în special atunci când culcat pe spate), și aveți posibilitatea să modificați ingrosarea vocii.

Am nevoie să fie tratate?În cele mai multe cazuri, nu este nevoie de tratament și regulate follow-up la monitorizarea endocrinolog și periodică a stării funcționale a glandei tiroide. Verificați nivelurile de hormoni tiroidieni și TSH în sângele venos este necesară cel puțin o dată la șase luni, și ecografie tiroidiană - anual. Aceeași regulă se aplică și la pacienții cu tireotoxicoză, eutiroidie medicale, venind dupa un curs de terapie tireostatikami necesită, de asemenea, o monitorizare atentă. În situațiile care implică un deficit de iod a glandei tiroide, care este grav nevoie de el pentru sinteza de hormoni, un endocrinolog poate prescrie reumplute oligoelement cu ajutorul drogurilor. În cazul în care eutiroidiene un tratament de succes realizat de hipotiroidism, de recepție terapia de substituție hormonală nu se oprește, dar medicul poate ajusta doza în funcție de starea pacientului.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Creșterea tiroidiană - o binecuvântare sau o problemă? Toate gusa tiroidăCreșterea tiroidiană - o binecuvântare sau o problemă? Toate gusa tiroidă
Difuz gusa eutiroidieDifuz gusa eutiroidie
Cum știi dacă ai crescut glandei tiroideCum știi dacă ai crescut glandei tiroide
Simptomele de noduri la nivelul glandei tiroideSimptomele de noduri la nivelul glandei tiroide
Tot ce trebuie sa stiti despre tiroida eutiroidieTot ce trebuie sa stiti despre tiroida eutiroidie
Am nevoie de tratament gușă eutiroidieAm nevoie de tratament gușă eutiroidie
Extindere a glandei tiroideExtindere a glandei tiroide
Din ceea ce declasate tirotropina (TSH)?Din ceea ce declasate tirotropina (TSH)?
TSH normă la femeiTSH normă la femei
Cauze, simptome si tratamentul euthyrosis tiroidianCauze, simptome si tratamentul euthyrosis tiroidian
» » Calmul dinaintea furtunii, sau ce să se aștepte de la glanda tiroida?

OtTitres.com
Boală Analize Diagnosticare Medicină Preparate Echipament Sănătate Sarcina si nasterea Ethnoscience Răspunsuri la întrebări Miscelaneu