OtTitres.com

Lyuteoropin - în căutare de echilibru, sau cazuri în care x ridicată și coborâtă când

Lyuteoropin, hormon luteinizant, sau LH este doar un fel de invizibilitate hormon care pare a fi acolo, dar atâta timp cât nivelul este normal, oamenii nu pot ghici chiar la existența sa. Acest articol este destinat să vă prezint acest hormon, particularitățile și problemele sale, ceea ce duce la un LH scăzut, sau, dimpotrivă, niveluri excesiv de ridicate ale acesteia.

Ce fel de animal - lutropină?

hormon luteinizant - schemaLyuteoropin - un hormon, o proteină având o structură, și este produs în special glanda endocrina, care este localizată în creier - glanda pituitara. Acțiunea sa are ca scop reglementarea sistemului de reproducere, dar controlul asupra producției de hormon luteinizant și să mențină nivelul necesar, se realizează la nivelul hipotalamusului, care, trebuie remarcat, este de asemenea situate în creier.

Sensibil la acțiunea luteinizant celulelor ovariene hormonale la femei și bărbați - celule Leydig localizate în testicule. Acest hormon stimuleaza producerea de hormoni sexuali, în special hormonul luteinizant este important pentru sexul frumos, deoarece stimulează ovulația, modul în care funcționează de mai jos.

Norma este diferită

Modificarea parametrilor normali a pH-ului, atât în ​​jos și în sus, este un semn clar că trebuie să caute anomalii. Ce poate conduce medicul la concluzia că acest hormon este crescut? În primul rând este de a determina ordinea, care sunt indicatorii sunt normale, deoarece nivelurile de hormoni de sex feminin care fluctuează în mod semnificativ în timpul vieții unei întregi, și ciclul menstrual, în special.

Ciclul menstrual reflectă o serie de procese care au loc în corpul femeii, care au ca scop crearea condițiilor optime pentru apariția unei sarcini de succes și de gestație sale. Toate acestea au loc sub controlul mai multor hormoni, iar raportul dintre concentrațiile lor corespunde unei anumite faze a ciclului. Deci, în timpul fazei foliculare a lutropinei relativ redus, valorile sale normale pot varia de la destul de acceptabil 2 mU / L și 14 mU / l.

Faza foliculare a ciclului menstrual corespunde perioadei din prima zi a menstruației, până 12-13 zile.

În continuare există un salt bruscă a performanței și a conținutului normal de LH în perioada ovulației (2-3 zile în mijlocul ciclului) a crescut de aproape zece ori: 25-148 UI / L. Acest nivel ridicat de LH în această perioadă este destul de firesc, pentru că, după cum sa menționat deja, stimulează eliberarea unui ou - ovulație. În faza Iuțeală a ciclului menstrual, care apare în mod normal după ovulului din randamentul folicul, o reducere de LH 3-16 mU / l. Din acel moment, organismul începe să se pregătească pentru sansa de sarcina, si hormonul luteinizant, deși concentrația sa și a devenit semnificativ mai mici, permite dezvoltarea de corpus luteum la ruperea la sol a foliculului.

După nivelul ovulația lutropină este coborât și rămâne așa până la următoarea ovulatia practic.

Cu toate acestea, acest program de activitate hormon lutropinei este caracteristic numai pentru sexul frumos, de vârstă reproductivă. Deci, fetele pentru copii și doshkolnits nivel al acestui hormon este foarte scăzut și, de obicei, nu atinge 1 mU / l, în timpul pubertății și concentrația crește LH treptat ca formarea unui ciclu menstrual stabil este stabilit în figurile menționate mai sus. Odată cu debutul menopauzei hormon luteinizant la femei este fixat în cadrul 15-53 mU / l.La masculi, LH este concentrația relativ stabile din cauza aceasta producție cantitatea de hormon de principal masculin direct dependent - testosteron. In mod adecvat, pacienții de sex masculin lutropina au rămas în 0.6-10.2 mUI / L.

Video: Act adițional zeitgeist

În cazul în care cauzează excesul de hormoni?

Foto - pacient la doctorDeoarece evaluarea rezultatelor testelor de către numărul de proces LH este destul de complicată și are multe nuanțe, este firesc ca acesta ar trebui să efectueze un expert: un ginecolog (pentru femei) sau androlog (masculin). Cu toate acestea, pentru a face mai ușor de înțeles, după cum reiese de către medicul curant, trebuie să înțelegeți în ce cazuri că acest hormon este crescut sau a scăzut.

Video: MAD AMERICAN FILM HORROR - criminal cu burghiu electric

Creșterea hormonului luteinizant - este o afecțiune în care lutropinei stabilă depășește standardele de vârstă și de fază a ciclului corespunzătoare.

Uneori, medicii izolați separat afecțiune care se dezvoltă la pubertate precoce, în care N este mai mare decât cea normală, corespunzătoare vârstei, dar rămân în limite normale pentru maturitatea sexuală umană.

LH relativ ridicată poate fi nu numai în cazul descris mai sus, se aplică și aici raportul cantitativ între încălcare hormoni FSH și LH, cu un conținut lutropina nu poate merge dincolo de norma.Bolile în care a crescut lutropină puține femei. Astfel, o creștere a pubertății hormon luteinizant este un semnal pentru a căuta astfel de patologii:

  1. pubertate precoce;
  2. insuficiență ovariană;
  3. disfuncție a glandei pituitare;
  4. amenoree.

La femei, unele probleme mai vechi de pubertate intarziata, desigur, nu este luată în considerare, dar alt statut enumerate este posibil și poate fi motivul pentru LH anormal de ridicată.

De asemenea, lutropina modernizate poate fi, în cazul în care pacientul este adesea supus la stres sau de abuz de diete in care dieta lui de zi cu zi în mod serios nu satisface nevoile organismului, care este, de fapt, el este foame. Aceleași consecințe pot fi extrem de intense și de formare atletic.

Conduce la o stare în care a crescut lutropinei poate lua, de asemenea, anumite medicamente, cum ar fi veroshpirona.La femei, simptomele de care se poate presupune că a crescut hormonul luteinizant, nu sunt suficient de specifice și nu permit trecerea de a stabili un diagnostic precis, dar aspectul lor - este un semn că necesitatea de a consulta un profesionist calificat. În mod normal, în conformitate cu pH ridicat pacienții se plâng de tot felul de modificari ale ciclului menstrual: apariția durerii, modificări ale duratei și de descărcare de gestiune profuze, și, uneori, chiar amenoree, sau singura manifestare a bolii poate fi infertilitate.

Sa constatat că la bărbați cu vârsta cuprinsă între 59-67 ani, nivelul de lutropină de multe ori crescute.

Video: Capitolul 01-4 - Walden de Henry David Thoreau - Economie - Partea 4

Nu numai LH - ar trebui să vă faceți griji?

Cu toate acestea, este logic să se presupună că nu toate bolile legate de concentrația lutropină, asociată cu excesul său, pentru că în cazul în care acest hormon este sub nivelul normal, apoi cu funcțiile sale, el se va ocupa mai rău. Dezavantajul acestui hormon se dezvoltă în condiții patologice, care sunt asociate cu tulburari in hipotalamus - hipofiză, cum ar fi hipertensiunea intracraniană sau hiperprolactinemiei severe de origine diferită. Pe de altă parte lutropină scăzută se poate datora unor tulburări genetice, cum ar fi sindromul Kallmann, precum și anumite alte boli, însoțite de pubertate și de creștere a copilului întârziat.

La bărbați, nivelurile scăzute de LH pot fi rezultatul unor boli infecțioase - toate oreionului cunoscute (oreion). Rezultatul bolii se dezvolta atrofie testiculară, iar acest lucru poate provoca alte infecții, cum ar fi gonoreea.

Motivul pentru care lutropina femeile au o mai mică sau mai mare decât norma contrariul poate fi sindromul ovarului sclerocystic.

Este interesant de a cunoaște și ceea ce este comun la femeile obeze, hormon luteinizant semnificativ sub valorile normale. În plus, lipsa de LH poate însoți aportul de anumite medicamente:

  • Estrogen si progesteron care contin contraceptive orale;
  • Preparate digitalice;
  • fenotiazinele și altele.

hormon luteinizant Coborât poate fi, de asemenea, în legătură cu fumatul și frecvente psiho-emoționale, precum și postoperatoriu. Cu toate acestea, nu întotdeauna un nivel scăzut al acestui hormon la femei - un motiv de îngrijorare, deoarece starea de sarcină este considerată a fi norma absolută.

Video: Calling toate masinile: Obligatiuni Hot / Puzzle chinezesc / Meet Baron

Dar, în cazul în care starea de lutropina declasate bărbați necesită o atenție deosebită, deoarece acestea pot implica o încălcare a formării spermei, și, ca urmare, să devină o cauza de infertilitate de sex masculin.

La doctor!

probleme de sănătate a reproducerii, în orice caz, nu ar trebui să li se permită să alunece, mai ales în cazul în care acestea sunt legate de modificări ale nivelurilor hormonale. Lutropina de mai jos numerele normale, pot fi, de asemenea periculoase ca starea în care este ridicată. Prin urmare, atunci când semnele de mai sus, se recomandă să se consulte un medic, și nu dor de o posibila boala nu este rulat.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Hormon stimulator tiroidian (TSH)Hormon stimulator tiroidian (TSH)
Hormon luteinizant ridicat la bărbațiHormon luteinizant ridicat la bărbați
Norma hormon antimyullerova la femeiNorma hormon antimyullerova la femei
El este responsabil pentru ceea ce TSH-ului (tiroida-stimulator) hormonEl este responsabil pentru ceea ce TSH-ului (tiroida-stimulator) hormon
Toate T4 hormonToate T4 hormon
Hormoni hipofizari și funcțiile lorHormoni hipofizari și funcțiile lor
Importanța hormonului luteinizant pentru organismul masculin: normă și abatereImportanța hormonului luteinizant pentru organismul masculin: normă și abatere
Hormon luteinizant - nestatornic, stealth necesarăHormon luteinizant - nestatornic, stealth necesară
Hormonul de fericire si bucurie serotoninăHormonul de fericire si bucurie serotonină
Hiperfuncție a glandei pituitare - perturbare a sistemului endocrinHiperfuncție a glandei pituitare - perturbare a sistemului endocrin
» » Lyuteoropin - în căutare de echilibru, sau cazuri în care x ridicată și coborâtă când

OtTitres.com
Boală Analize Diagnosticare Medicină Preparate Echipament Sănătate Sarcina si nasterea Ethnoscience Răspunsuri la întrebări Miscelaneu