OtTitres.com

Din ceea ce se întâmplă așa cum se manifestă tratate tiroidita cronică autoimună

tiroidita Hashimoto (CAIT) - este un proces inflamator în glanda tiroidă autoimună.

Sub medici tiroidită autoimună cronică înțelege inflamația cronică a naturii tiroidiene autoimune. Acesta din urmă termenul înseamnă că inflamația cauzată de „halucinații“ ale sistemului imunitar - începe să perceapă propria lor tiroidă ca țesut străin. Și distruge.

Etiologia (cauza) si simptomele

Astfel, motivele:

 1. Ereditatea: Dacă în familie a fost tiroidita autoimună, se poate dezvolta într-o persoană aflată sub influența factorilor declansatori.
 2. Mediu: pesticide utilizate în agricultură, poluarea industrială.
 3. Infecție.
 4. Tratamentul cu interferon este teoretic capabil de a provoca boli autoimune, nu doar tiroidită autoimună.
 5. Tratamentul prelungit cu medicamente care conțin litiu stimulează sinteza de autoanticorpi.
 6. Dozele mari de iod, luate în mod regulat și pentru o lungă perioadă de timp, au același efect.
 7. Radiata, de asemenea, capabilă să provoace boli.

Simptomele la începutul bolilor astenic: nervozitate sau letargie, slăbiciune musculară, dureri de cap și amețeli, scădere în greutate (creștere în greutate, de asemenea, este însă rareori).

Fotografia unei femei cu simptome de tiroidita autoimună cronică

Simptomele bolii variaza

În stadiu avansat de creștere a simptomelor astenice, se alăture simptomele de formare a hormonului tiroidian de mare în: senzație de căldură în jurul telu- inimii ( „inima bate în urechi“) - primul tremur în încheieturi, atunci ea se extinde în jurul valorii de telu- creste pofta de mancare, dar oamenii hudeet- oameni, uneori, indică apariția femeii slabosti- sexuale - o încălcare a tsikla- menstruale poate crește volumul de gât, deoarece greu de lucru ale glandei tiroide crește în dimensiune.

În plus față de numeroase, dar nu simptome foarte specifice de tiroidita autoimună cronică există o caracteristică a comportamentului uman: neliniște, anxietate, poliloghie, mână se agită.

forme ale bolii

Din cele de mai sus combină toate formele de boala:

 • atrofică
 • Gipertoficheskaya
 • Focal (alopecie)
 • latent

Gipertoficheskaya

Acesta începe devreme in copilarie si se manifesta in adolescenta sau la maturitate. In aceasta forma de tiroidita cronică autoimună este primul expus tsitostimuliruyuschih anticorpi mărește dimensiunea glandei tiroide, iar apoi sa alăturat redundanța secreția hormonală - hipertiroidism.

Principalele simptome sunt:

 • mărind diametrul gâtului
 • sentiment de compresie a gâtului
 • dificultăți la înghițire
 • slăbiciune

De-a lungul anilor, locul de muncă glandei tiroide greu drenează resursele, și nivelurile de hormoni picătură. O perioadă foarte scurtă de timp, o persoană este în stare de eutiroidie, care este normal. Acesta se înlocuiește cu hipotiroidism, atunci când glanda tiroidă nu își îndeplinește funcțiile sale în totalitate.Aceasta se manifestă prin următoarele simptome:

 • Creșterea în greutate
 • Unele umflături și descuamarea pielii
 • răceală
 • constipație
 • declin de memorie
 • căderea părului
 • anemie
 • disfuncție sexuală

Este evident că tratamentul hipertrofice și formează perioadele inițiale și finale vor fi diferite.

atrofică

Denumirea se referă la reducerea sau atrofie a glandei tiroide. Același lucru se întâmplă cu funcția sa: ea scade, există hipotiroidism.

Dezvoltarea forma atrofica de ani de zile, anticorpii încet și treptat distrug țesutul tiroidian - până când ea nu mai face față cu funcția sa. Și numai atunci, în cele din urmă, simptomele de hipotiroidism apar mai sus.

Acesta este motivul pentru care această formă este periculos: este tocmai schimbările în starea de sănătate este, de obicei, induc o persoană pentru a vedea un medic.

focalPur și simplu este numit formularul focal. Acesta a afectat unul din lobii tiroidieni, si nu numai pe biopsie a arătat semne de tiroidita autoimună.

latent

În acest mod, numai imunoteste indica boala. Dimensiuni tiroidian este normal, de asemenea, nu există nici un simptom. Forma cea mai inofensivă tiroiditei autoimune.

Există patru variante ale bolii:

 1. Oligosymptomatic tiroidita care începe curge imediat ca etapă acută cronică ocolirea
 2. Start acută, subacută curge. In acest caz, un endocrinolog poate indica o combinație a două tiroidită: autoimună și subacute.
 3. Favorabil pentru remisie spontană.
 4. Uneori, boala este combinat cu gusa difuză toxică, și chiar cancer sau limfom al glandei tiroide.

diagnosticare

Acestea prima analiză: generale și biochimice testele de sânge nu a revelatoare. Ele indică doar prezența unui proces inflamator, „undeva in organism.“ Cu toate acestea, ele sunt necesare pentru diagnosticul diferențial pentru a distinge tiroidita autoimună cronică de gazda unor boli ca el.

Tiroidiană cu ultrasunete pentru a determina AIT cronică

Cu ultrasunete este de mare importanță pentru diagnosticul

SUA - cel mai tipic hypoechogenicity intreaga tiroida. De asemenea, destul de multe ori există atât non-uniformitate a structurii, zone hypoechoic și noduri beskapsulnye.Biopsia - rar numit în primul rând, deoarece această metodă invazivă de diagnostic. Aceasta se efectuează sub control ecografic, secțiunile de țesut prelevate din 3-4 locuri și prezența nodurilor au, de asemenea, înțepat. Medicul Rare este în măsură să ia o biopsie a nodului este mai mică de 1 cm., Deci, aceste site-uri nu sunt întotdeauna înțepat.

Radioizotopi de scanare tiroida va indica ce o parte din ea este de lucru și cât de greu. Introduceți o soluție de iod radioactiv, care foloseste tiroida pentru a sintetiza cu încredere hormoni sale. Și apoi uita-te la scintigrama, pe care o parte a acumulat mai mult de iod. Dacă un site este aproape nu se acumulează iod, atunci nu funcționează. Aceasta este, inflamația cronică a condus la înlocuirea țesutului operațional țesut conjunctiv inutil.

tiroidita Hashimoto se schimbă imagine scintigrafie normală a glandei tiroide: contururi își pierd definiția lor, o formă de „fluture“ devine o „teardrop“, iod se acumulează inegal (pentru o parte a corpului nu mai functioneaza).

Cel mai caracteristic simptom al bolii - este anticorpi antitiroidieni, datorită prezenței lor vorbește despre agresiune imunitar impotriva tiroidei. Chiar dacă toate celelalte metode indică tiroidita Hashimoto, autoimună tiroidita vorbească indubitabilă numai după detectarea acestor anticorpi.

tratament

Medicul foto si pacient cu cait

Terapia ar trebui să aleagă un medic

Pentru a începe, determina starea organismului: hipo, hiper sau eutiroide. Pentru a face această analiză asupra hormonilor tiroidieni și TSH. Hipotiroidismul - lipsa de hipertiroidism - un exces de hormoni tiroidieni, si eutiroidie - norma. Această informație definește întreaga strategie de tratament.

Tireostatiki suprima activitatea hormonului tiroidian. Aceste medicamente îmbunătăți rapid de sănătate și pentru a preveni efectele hipertiroidism, dintre care cel mai periculos este patologia inimii.

Hormonii tiroidieni (medicamente tiroidieni) includ tratament, deoarece:

 1. una dintre consecințele bolii - hipotiroidism, atunci când fierul nu mai îndeplini funcția lor hormonale
 2. acest tratament previne creșterea în continuare a corpului (în formă hipertrofică) și consecințele sale: ca produse cosmetice, și tulburări respiratorii (glandei tiroide comprimă trahee)
 3. reduce agresivitatea imunitar

Pe măsură ce forța motrice a bolii - o inflamatie, apoi practica tratamentul anti-inflamator. medicamente non-steroidiene in tiroida, inclusiv cronice și de obicei ineficiente. Prin urmare, în cazul în care în câteva luni, efectul tratamentului nu este, apoi utilizați un puternic agent anti-inflamator: hormonii glucocorticoizi. Ei inhibă în mod direct inflamația.

Imunoterapia și imunoreabilitare în tiroidită autoimună cronică. Pentru tratamentul nu numai ca au nevoie de medicamente care inhibă selectiv agresiune imun nedorit, dar, de asemenea, pentru a normaliza relația dintre diferitele părți ale sistemului imunitar și endocrin - furnizarea de efecte imunomodulatoare. Pentru imunomodulare - viitorul în tratamentul bolilor autoimune. Cu toate acestea, un imunomodulator ideală nu este încă stabilită.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Schimbări focale cu prolix Hayit tiroidianSchimbări focale cu prolix Hayit tiroidian
Metodele de tratament folosind remedii tiroidita populareMetodele de tratament folosind remedii tiroidita populare
În unele cazuri, trebuie să fie testate pentru anticorpi la peroxidaza tiroidianăÎn unele cazuri, trebuie să fie testate pentru anticorpi la peroxidaza tiroidiană
Tiroidita tiroidiene după livrareTiroidita tiroidiene după livrare
Ce este tiroidita Hashimoto tiroidian, cimptomy și tratamentul bolilorCe este tiroidita Hashimoto tiroidian, cimptomy și tratamentul bolilor
Tiroidita HashimotoTiroidita Hashimoto
Boli autoimune ale glandei tiroide de sex feminin: semnele de distrugere și tratamentul tiroiditaBoli autoimune ale glandei tiroide de sex feminin: semnele de distrugere și tratamentul tiroidita
Tiroidita HashimotoTiroidita Hashimoto
Tiroidita Hashimoto cu rezultatul hipotiroidismului: simptome și tratamentTiroidita Hashimoto cu rezultatul hipotiroidismului: simptome și tratament
Cele mai frecvente boli tiroidiene - o tiroidita autoimună cronicăCele mai frecvente boli tiroidiene - o tiroidita autoimună cronică
» » Din ceea ce se întâmplă așa cum se manifestă tratate tiroidita cronică autoimună

OtTitres.com
Boală Analize Diagnosticare Medicină Preparate Echipament Sănătate Sarcina si nasterea Ethnoscience Răspunsuri la întrebări Miscelaneu