OtTitres.com

Sciatica - o boala care limitează mișcarea

Simptomele și tratamentul sciaticiiSciatică se referă la boli ale nervilor periferici ale măduvei spinării. Localizare înfrângere - rădăcini, care se ramifică din tulpina principală în direcția orizontală, pe ambele părți. Termenul „sciatica“ nu reflectă toate cauzele bolii, arătând doar posibile inflamații.

În prezent, mai popular în rândul medicilor numit „radiculopatie“. Acesta include diferite cauze și simptome de sciatica.

Înfrânt este segmentara în natură, se referă la secțiunea inervarea anumitor rădăcini. Prin urmare, boala are simptome specifice, în funcție de locația.

Cauzele și mecanismul de prejudiciu

Cele mai frecvente cauze de sciatica sunt:

 • diverse infecții (gripa, dureri în gât, herpes, malarie);
 • intoxicație prelungită cu substanțe toxice, alcool;
 • leziuni ale coloanei traumatice;
 • tulburări metabolice, ceea ce duce la degenerarea nucleului spinal;
 • exprimate modificări hormonale;
 • dureri lombare și spondilita anchilozantă;
 • anomalii congenitale ale coloanei vertebrale.

De asemenea, inflamație materia distrofie disc nucleu vertebre. protuberanță chemat spre canalul vertebral sau foramenul intervertebral (hernie), rădăcinile sunt comprimate. Când osteocondrozei acest lucru cauzează creșterea exagerată a piroane osoase.

Procesele de comprimare, iritație, urmate de rădăcini și inflamația duce la durere, „pierderea“ a funcțiilor motorii și senzoriale. Manifestările clinice provocate de trece printr-o situație, infecție, activitatea fizică stresantă.

Simptomele, în funcție de nivelul coloanei vertebrale afectate.

simptomele comune

Principalele manifestări clinice ale sciatica, care necesită tratament pot fi grupate în trei categorii:

 • Durerea - sunt de natură diferită de disconfortul vag a exprimat puternic, se află în zona de iradiere a corpului, care este responsabil pentru rădăcinile deteriorate pot fi, prin natura permanentă sau paroxistică.
 • Schimbarea sensibilității - sub formă de amorțeală, senzație de arsură, furnicături și înțepături“ace.
 • slăbiciune musculară - cauzată de o încălcare a impulsului în țesutul muscular. Există o slăbiciune, chiar și o ușoară pareză. Boala prelungită poate duce la modificări atrofice în grupele musculare.

Simptomele locale depind de tipul de sciatica.

Înfrângerea coloanei cervicale

Simptomele de sciatica de col uterin pot fi împărțite în:

 • manifestări în cervicale superioare;
 • sciatică cervicobrahială;
 • Lower sciatica gât-umăr.

Atunci când schimbările sunt leziuni ale gatului si ale nervilor urechii rootlets superioare de la prima la a patra vertebre.Pacientul dureri paroxistice în cauză, în partea din spate a capului, gâtului, care radiază la ureche. Ele apar pentru nici un motiv sau mișcări ale capului aparente, tuse, strănut, de mestecat. Mușchii de pe partea afectata sunt tensionate. Un bărbat ia o poziție forțată cu o deviere în partea din spate și partea leziunii.

Caracteristica bilaterală leziune a procesului tumoral la nivelul coloanei vertebrale cervicale, tuberculoza.

Când gât-umăr durere inflamație apar în gât, gât, repartizate pe umeri în mâinile. Posibil perie pareză. dureri frecvente pe timp de noapte în regiunea umerilor scapulară, torticolis. Dacă ambele comprimat arterei vertebrale, a creierului apar simptome de malnutriție (slăbiciune generală, amețeli, tinitus, uluitor atunci când mersul pe jos, dureri în ochi, frunte, pierderea memoriei, pierderea auzului). Acestea sunt îmbunătățite prin mișcarea capului.

Jos sciatica gât-umăr capturează vertebre toracice și cervicale superioare. Sindromul Durerea afectează întreaga cingătoare umăr. Pot exista durere în inimă, în a patra și a cincea degetele mâinii.

Înfrânt toracice

Simptomele de sciatica de san (intercostală nevralgii) sunt prezentate încercuind durere intensă, permanentă sau paroxistică. Agravata de miscare, respiratie, tuse. Dă înapoi, umăr. Zona afectată este determinată de creșterea sensibilității zonelor respective ale pielii.

Înfrângerea zonelor lombare și sacrale

leziune izolată a rădăcinilor lombare este foarte rar. De multe ori conectate simultan și a coloanei vertebrale sacrale și se numește sciatică.Simptomele de sacrală sciatica lombare inseparabilă de manifestări. trunchiurilor nervoase puternice care se extind în aceste zone, se caracterizeaza prin durere intensa in zona lombosacrală, care radiază spre suprafața din spate a femurul, tibia, la picior. Intensitatea variază de la dureri de a trage.

Forțat postura pacientului: decubit dorsal cu piciorul îndoit pe partea afectată, pacientul în picioare încearcă să se bazeze doar pe piciorul bun, al trunchiului se lasă pe spate. Durerea agravată de mișcare. Simptomele sciatică depind de daunele maxime sau nervul sciatic femural.

diagnosticare

Pentru a fi diagnosticat neurolog destul de atent cine stie clinica si caracteristici ale bolii. Medicul este obligat să verifice sensibilitatea anumitor zone. Prese la punctul rădăcini de ieșire.

Există mai multe „simptome de tensiune“. Acestea se bazează pe caracteristica durerii a crescut în timpul mișcărilor pasive, evocînd de tensionare trunchi nervos. Neurolog petrece teste mai precise privind sensibilitatea zonelor pielii, determină severitatea reflexelor, a forței musculare.

Examinarea cu raze X ajută la identificarea modificărilor osoase în osteocondrozei.

tratamentTratamentul sciatică trebuie efectuată, chiar dacă prima dată, simptomele dispar pe cont propriu. Faptul că tulburările nervoase este deosebit de periculos pentru articulațiilor vertebrale și a membrelor. Este tolerant durerii cauzate daune ireparabile, conduc la modificări degenerative ale capsulei articulare. Ulterior pacientul se confruntă cu rigiditate, durere în timpul mișcării.

În faza acută este necesară pentru a asigura relaxarea maximă și odihnă mușchii. Pacientul este sfătuit să se întindă pe o suprafață dură.

Pentru preparatele care conțin anestezie prezentat analgin, medicamente antiinflamatoare nesteroidiene în injecții, tablete. Uneori, durerea persistenta necesita blocada novocaina impusă de analgezice narcotice.

Curanți, mușchi de relaxare.

Este obligatoriu să se îmbunătățească efectuarea trunchiurilor nervoase sunt utilizate în tratamentul unor complexe de vitamine din grupa B, C, gogoașă, Aloe.

Foarte atent pentru a se referă la încălzirea procedurilor. Sa constatat că sindromul de durere joacă un rol umflarea a coloanei vertebrale. Se încălzește doar va agrava edem. Prin urmare, ca prim ajutor atunci când a întâmpinat radiculalgie recomandată în primele ore de aplicare a unui tampon de încălzire cu gheață sau apă rece și pentru a lua diuretic pilula de a reduce edemul.

După 2-3 zile, puteți utiliza frecare unguente iritante.

În etapa subacut numit fizioterapie: ultrasunete, electroforeză, băi de nămol, băi de parafină. Un efect bun este dat metode de medicina orientală - l presopunctură, acupunctura (acupunctura) și medicina pe bază de plante.

În cazurile dificile, o tracțiune, metode chirurgicale pentru îndepărtarea discurilor herniate.

Pacienții sunt recomandate fizioterapie, hidrogen sulfurat sau băi de radon în sanatoriu.

Pentru a preveni sciatică este necesară pentru a preveni intoxicarea, dezvolta muschii, fac sport, urmați dieta și greutatea, infecțiile cronice fiind tratate cu atenție.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce este sciaticaCe este sciatica
Dureri lombare care radiază la piciorDureri lombare care radiază la picior
Sciatica: Simptome si tratamentSciatica: Simptome si tratament
Tratamentul sciatica la domiciliuTratamentul sciatica la domiciliu
Tratarea sciatică cu medicamenteTratarea sciatică cu medicamente
Măsuri neconvenționale de prevenire și tratament sciaticiiMăsuri neconvenționale de prevenire și tratament sciaticii
Prinderea nervului sciatic și metodele de tratamentPrinderea nervului sciatic și metodele de tratament
Sciatica: ce este acest tratament la domiciliuSciatica: ce este acest tratament la domiciliu
Tipuri de scoliozăTipuri de scolioză
Pentru cei care vor să scape de atacuri cu adevărat sciaticăPentru cei care vor să scape de atacuri cu adevărat sciatică
» » Sciatica - o boala care limitează mișcarea

OtTitres.com
Boală Analize Diagnosticare Medicină Preparate Echipament Sănătate Sarcina si nasterea Ethnoscience Răspunsuri la întrebări Miscelaneu